Archieven

 01-07-2011 
 30-06-2011 

Nürnberg laat Simons niet gaan

Nürnberg laat Simons niet gaan

Volgens het Duitse blad Kicker heeft Nürnberg enkele weken geleden een bod van Anderlecht op Timmy Simons afgewezen. Paars-wit bood één miljoen euro voor de middenvelder, maar Nürnberg acht Simons te belangrijk om te laten gaan. Lees verder »

Jacobs neemt 7 jongeren mee naar Tegelen

Jacobs neemt 7 jongeren mee naar Tegelen

Anderlecht vertrok gisteren met 31 spelers richting Tegelen voor een zomerstage. Bij de groep zitten zeven jongeren en ook Bulykin reisde mee. Paars-wit zal tot dinsdag in Nederland verblijven en er één oefenwedstrijd spelen. Lees verder »

Deschacht laat littekenweefsel wegnemen

Deschacht laat littekenweefsel wegnemen

Zoals u eerder kon lezen, moet Olivier Deschacht een operatie ondergaan waardoor hij zes weken out is. Vandaag gaat hij onder het mes en daarbij zal hij littekenweefsel laten verwijderen. Dit had zich gezet op zijn oude blessure. Lees verder »

Lukaku: "Ja, ik heb aan stoppen gedacht"

Lukaku:

Romelu Lukaku is één van de afgestudeerde Purple Talents. De spits geeft toe dat de combinatie school-voetbal soms erg zwaar was. "Zonder dit project had ik mijn studies wellicht nooit volgehouden", zo geeft hij toe. Lees verder »

Vanden Stock: "De Bruyne is te duur"

Vanden Stock:

Nu Anderlecht Ronald Vargas aantrok, rees ook de vraag of het nog steeds interesse toont in Kevin De Bruyne als vervanger voor Boussoufa. "Ik blijf geïnteresseerd in alle goeie spelers", antwoordde voorzitter Roger Vanden Stock. Lees verder »

Molins: "Mentale pijn erger dan fysieke"

Molins:

Guillermo Molins liep gisteren met krukken rond in het Vanden Stock-Stadion. Zijn ouders zijn intussen overgekomen uit Zweden om hun zoon bij te staan. "De volgende maanden zal ik vooral in België revalideren", liet hij al weten. Lees verder »

 29-06-2011 

"Transfer Lukaku kan nog even aanslepen"

Romelu Lukaku ontving vandaag zijn diploma middelbaar onderwijs. De voorbije maanden was het zelden stil rond de spits, maar toch zit hij nog bij Anderlecht. Volgens manager Herman Van Holsbeeck kan dit nog even zo blijven. Lees verder »

Bulykin: "Ik praat met drie ploegen"

Bulykin:

Nog steeds is het onduidelijk waar Dmitri Bulykin gaat spelen. De Rus werd afgelopen seizoen aan ADO uitgeleend en geeft nu toe dat hij aan het onderhandelen is met drie ploegen. "De gesprekken zijn bezig", liet hij weten. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Betaalbaar door blessure"

Van Holsbeeck:

Volgens manager Herman Van Holsbeeck heeft Anderlecht met Ronald Vargas een spectaculaire transfer gerealiseerd. "We moeten eerlijk zijn. Als hij geen blessure zou gehad hebben, was Vargas onbetaalbaar voor ons", zo beseft hij. Lees verder »

Vanden Stock: "Dit is onze vedette"

Vanden Stock:

Vandaag tekende Ronald Vargas zijn contract voor drie jaar met optie op een vierde seizoen. Paars-wit hoopt hier dat hij de nodige creativiteit brengt en Boussoufa doet vergeten. Vargas is nu een Anderlecht-speler. Lees verder »

Anderlecht stelt Vargas officieel voor

Anderlecht stelt Vargas officieel voor

Na ruim twee maanden is er een einde gekomen aan de transfersoap rond Ronald Vargas. Anderlecht stelde de Venezolaan in de vooravond officieel voor aan de pers. Vargas (24) tekende voor drie jaar, met een optie op een vierde. Lees verder »

Deschacht zes weken aan de kant

Deschacht zes weken aan de kant

Slecht nieuws voor Olivier Deschacht: de Anderlecht-aanvoerder moet morgen een kijkoperatie ondergaan aan zijn enkel om uit te zoeken wat er fout blijft zitten. Hij zal door deze ingreep zo'n zes weken out zijn. Lees verder »

Molins vrijdag onder het mes

Molins vrijdag onder het mes

Guillermo Molins zal vrijdag in Antwerpen geopereerd worden aan zijn knie. Dokter De Clercq zal de operatie uitvoeren. Molins scheurde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Knokke de voorste kruisband van zijn linkerknie. (HNB) Lees verder »


 28-06-2011 

Iakovenko scoort hattrick tegen Ronse

Iakovenko scoort hattrick tegen Ronse

Anderlecht heeft vanavond dankzij Oleksandr Iakovenko met 1-4 gewonnen van Ronse. Aan de rust leidde de derdeklasser met 0-1, maar een owngoal en een hatrick van Iakovenko bezorgden paars-wit alsnog de zege in deze oefenmatch. Lees verder »

Mertens gaat naar PSV

Mertens gaat naar PSV

Anderlecht zal Dries Mertens deze zomer zeker niet aantrekken, de Belg trekt naar PSV. Vandaag meldde zijn club FC Utrecht zelf dat de Rode Duivel volgend jaar voor de lampenclub uit Eindhoven zal spelen. Lees verder »

Chelsea past voor Lukaku

Chelsea past voor Lukaku

André Villas-Boas, de nieuwe trainer van Chelsea, mocht zijn verlanglijstje afleggen op Abramovich zijn bureau. Lukaku zou daar geen deel van uitmaken. Lees verder »

Dennis Praet (17) toont zijn klasse

Dennis Praet (17) toont zijn klasse

De oefenwedstrijd tegen Knokke werd overschaduwd door een zware blessure van Molins. Gelukkig waren er ook enkele lichtpuntjes. De wedstrijd werd met een overwinning afgesloten en Dennis Praet viel op.
Lees verder »

 27-06-2011 

Deschacht nog niet helemaal fit?

Deschacht nog niet helemaal fit?

Olivier Deschacht lijkt nog niet verlost te zijn van zijn blessure aan de enkel. De linksachter kwam tegen Knokke aan de aftrap, maar ondervindt nog steeds hinder. Vandaag ging hij al langs bij dokter Martens in Antwerpen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vandaag stond er twee trainingen op het programma voor de Anderlechtspelers. Suarez en Fernando Canesin Matos, vorige week ziek, trainden zonder problemen weer mee. Ook Jonathan Legear en Veselinovic konden voluit trainen. Lees verder »

Anderlecht ontving meeste tv-gelden

Anderlecht ontving meeste tv-gelden

Anderlecht heeft de voorbije drie seizoenen 13,7 miljoen euro ontvangen uit de tv-rechten. Daarmee doet paars-wit een half miljoen beter dan Standard. Dat blijkt uit cijfers die de Pro League maandag bekend maakte. Lees verder »

Zetterberg: "Molins komt er wel bovenop"

Zetterberg:

De eerste oefenmatch van Anderlecht eindigde in mineur. Guillermo Molins raakte zwaar geblesseerd aan de knie. Pär Zetterberg stelde zijn landgenoot gerust. "Guillermo heeft me zaterdag na het voorval gebeld", zegt hij in HLN. Lees verder »

Mertens op weg naar PSV

Mertens op weg naar PSV

De kans dat Mertens opnieuw Anderlechtspeler wordt lijkt zeer klein te gaan worden, de Belg is op weg naar PSV waar hij al mee tot een principe-akkoord is gekomen. PSV zou zo'n 8 miljoen veil hebben voor Mertens. Lees verder »

Anderlecht heeft Vargas nog niet opgegeven

Anderlecht heeft Vargas nog niet opgegeven

De manager van Vargas verklaarde in HLN vandaag nogmaals dat Anderlecht de belangrijkste kandidaat blijft om Vargas in te lijven. Er zou ook interesse zijn van Galatasaray, maar Vargas rekent op een transfer naar Anderlecht. Lees verder »

 26-06-2011 

De Boeck zoekt versterking bij Anderlecht

De Boeck zoekt versterking bij Anderlecht

Glen De Boeck is sinds deze maand de nieuwe coach van VVV-Venlo. De Nederlandse club is nog op zoek naar versterking en heeft daarbij enkele spelers van Anderlecht in gedachte. Dat liet De Boeck weten aan Omroep Venlo. Lees verder »

Anderlecht past voor de Iris Cup

Anderlecht past voor de Iris Cup

De directie van Anderlecht heeft besloten om niet deel te nemen aan de Iris Cup in Brussel. Normaal gezien zou paars-wit in het kader van dat toernooi op zaterdag 16 en zondag 17 juli oefenen tegen Twente en Fenerbahçe. Lees verder »

VS verliest finale Gold Cup

VS verliest finale Gold Cup

Mexico heeft voor de tweede keer op rij de Gold Cup veroverd. In de finale wonnen de Mexicanen met 4-2 van eeuwige rivaal de VS. De match begon nochtans niet slecht voor de VS dat eerst 0-2 voor kwam. Lees verder »

Molins maanden buiten strijd

Molins maanden buiten strijd

Gisterenavond blesseerde Guillermo Molins zich in zijn eerste oefenwedstrijd voor paars-wit. De speler werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd waar bleek dat de voorste kruisbanden van zijn linkerknie beschadigd zijn. Lees verder »

Blijft Legear in Anderlecht?

Blijft Legear in Anderlecht?

Gaat Jonathan Legear in Anderlecht blijven, of vertrekt hij naar het buitenland? PSG heeft interesse maar het is al zeker dat de flankspeler niet naar de Franse hoofdstad gaat, vertelt de manager van Legear in de Waalse krant. Lees verder »


 25-06-2011 

Seizoen van Molins al voorbij?

Seizoen van Molins al voorbij?

In de oefenwedstrijd tegen Knokke raakte Guillermo Molins zwaar geblesseerd. De nieuwe Zweedse aankoop van Anderlecht werd in de tweede helft afgevoerd met een knieblessure. Mogelijk is zijn seizoen nu al in gevaar. Lees verder »

Anderlecht wint met 0-4 van Knokke

Anderlecht wint met 0-4 van Knokke

Anderlecht heeft zijn eerste oefenmatch in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Traditiegetrouw was eersteprovincialer Knokke de tegenstander. Paars-wit won met 0-4 na goals van onder meer Kabasele en Canesin Matos. Lees verder »

Tsjechië grijpt naast brons op EK-21

Tsjechië grijpt naast brons op EK-21

Op het Europees kampioenschap voetbal voor beloften heeft Tsjechië de wedstrijd om de derde plaats verloren van Wit-Rusland met 1-0. Ondrej Mazuch en Jan Lecjaks begonnen in de basis, maar die laatste moest al snel van het veld. Lees verder »

 24-06-2011 

"Ivic en ik waren vrienden voor het leven"

Tomislav Ivic (77) overleed op vrijdag 24 juni 2011. Ex-manager Michel Verschueren heeft vroeger nog nauw samengewerkt met Ivic. "Ik heb Ivic zeer goed gekend, we zijn samen in Anderlecht begonnen", vertelt Verschueren aan Sporza. Lees verder »

Ex-coach Tomislav Ivic overleden

Ex-coach Tomislav Ivic overleden

Voormalig Anderlecht-trainer Tomislav Ivic is op 77-jarige leeftijd overleden. De Kroaat was coach van Anderlecht in de periode 1980-1983. In 1983 werd hij opgevolgd door Paul Van Himst. Ivic coachte in ons land ook Standard Luik. Lees verder »

Verhuur Diandy aan OHL volledig afgerond

Verhuur Diandy aan OHL volledig afgerond

Het nieuws dat al even in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd door OH Leuven: het huurt Cristophe Diandy komend seizoen van Anderlecht. De 20-jarige middenvelder krijgt nu de kans om zich te bewijzen in eerste klasse. Lees verder »

Rugnummers 2011-2012 bekend

Rugnummers 2011-2012 bekend

De verdeling van de rugnummers voor het komende seizoen is bekend. Van de nieuwkomers krijgt Samuel nummer 4, Diogo 6, Molins 7, Odoi 8 en Safari 20. Ook de spelers die terugkeren van een verhuur, kregen een nummer, op Bulykin na. Lees verder »

Bryan Verboom wekt interesse van Marseille

Bryan Verboom wekt interesse van Marseille

De 19-jarige Bryan Verboom, een speler uit de beloftenkern van Anderlecht, heeft volgens de Franse voetbalsite topmercato.com de interesse gewekt van Olympique Marseille. Ook uit Spanje en Italië zou er interesse in hem zijn. Lees verder »

Legear geniet opnieuw interesse van PSG

Legear geniet opnieuw interesse van PSG

De Franse club Paris Saint-Germain toont opnieuw stevige interesse in Jonathan Legear. Ook vorig jaar was Legear in beeld bij de Parijzenaars. Toen was hij echter te duur, maar nieuwe Qatarese eigenaars zorgen voor veel vers geld. Lees verder »

Lukaku begint maandag weer te trainen

Lukaku begint maandag weer te trainen

Romelu Lukaku wordt maandag voor het eerst op training verwacht na zijn examens en vakantie. Volgens Het Nieuwsblad dreigt de persaandacht echter zo groot te zijn, dat Anderlecht overweegt achter gesloten deuren te trainen. Lees verder »

 23-06-2011 

Romelu Lukaku behaalt diploma middelbaar

Romelu Lukaku behaalt diploma middelbaar

Romelu Lukaku heeft vandaag zijn schoolcarrière met succes beëindigd. "School is over, I got my degree :-)", zo liet hij weten op Facebook. De spits studeerde Onthaal en Public Relations aan het Sint-Guido Instituut in Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht en Club willen 16-jarig talent

Anderlecht en Club willen 16-jarig talent

In de pers duikt opnieuw een naam op waar zowel Anderlecht als Club Brugge naar hengelen. Volgens voetbalbelgië.be azen beide clubs op Thomas Foket, een zestienjarige middenvelder van de Brabantse vierdeklasser Dilbeek Sport. Lees verder »

Jongste Musonda bracht bezoek aan Barcelona

Jongste Musonda bracht bezoek aan Barcelona

Dat Anderlecht erin geslaagd is om Charly Musonda Jr. te houden mag als een straffe stoot gezien worden. Zowel de Engelse top vier, Barcelona als Real Madrid hadden hem graag aangetrokken. "En er werden gekke bedragen geboden." Lees verder »


 22-06-2011 

Wordt parkeren rond CVDS-stadion duurder?

Wordt parkeren rond CVDS-stadion duurder?

De gemeente Anderlecht wil de prijs voor parkeren in de buurt van het Constant Vanden Stockstadion flink optrekken. Morgen wordt daarover gestemd in de gemeenteraad. "Onaanvaardbaar", zegt oppositielid Walter Vandenbossche (CD&V). Lees verder »

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Voor de Anderlechtspelers stond er vandaag één training op het programma. Cheikhou Kouyate en Pablo Chavarria, die sinds dinsdag terug in Brussel zijn, trainden opnieuw mee. Fernando Canesin Matos en Matias Suarez waren ziek. Lees verder »

Jupiler blijft hoofdsponsor eerste klasse

Jupiler blijft hoofdsponsor eerste klasse

Naast de kalender voor het nieuwe seizoen raakte ook bekend dat Jupiler nog 5 jaar doorgaat als hoofdsponsor van de eerste klasse. De naam Jupiler Pro League blijft dus alsook het truitje met de Gouden Stier voor de topschutter. Lees verder »

Kalender seizoen 2011-2012 bekend

Kalender seizoen 2011-2012 bekend

De Pro League heeft woensdag de kalender voor het seizoen 2011-2012 bekend gemaakt. Anderlecht opent op de eerste speeldag uit op het veld van promovendus OH Leuven. Op de vijfde speeldag trekt paars-wit naar Brugge. Lees verder »

Biglia wordt genoemd bij Wolfsburg

Biglia wordt genoemd bij Wolfsburg

Volgens diverse Duitse media toont Wolfsburg stevige interesse in Lucas Biglia. De prijs van de middenvelder zou 8 miljoen euro bedragen. De Duitse kampioen van 2009 haalde in januari ook al Jan Polak weg bij Anderlecht. Lees verder »

Interesse voor twee jonge Algerijnen?

Interesse voor twee jonge Algerijnen?

In een gesprek met de Algerijnse voetbalsite lebuteur.com beweren twee jonge Algerijnen interesse te genieten van Anderlecht. Het gaat om middenvelder Sid Ahmed Aouedj en aanvaller Youcef Belaïli. Beiden zijn geboren in 1991. Lees verder »

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Anderlecht werkte gisteren opnieuw twee trainingen af. Cheikhou Kouyate en Guillermo Molins zijn terug in het land en werkten de namiddagtraining af. Ook Matias Suarez en Pablo Chavarria zijn terug, maar trainden nog niet mee. Lees verder »

Anderlecht rekent zelf op Reynaldo

Anderlecht rekent zelf op Reynaldo

Bob Peeters mag zijn hoop opbergen om bij Cercle Brugge opnieuw over Reynaldo te beschikken. Herman Van Holsbeeck laat weten dat de Braziliaan komend seizoen deel zal uitmaken van de A-kern van Anderlecht. (HLN) Lees verder »

Ninkov tekent contract bij Toulouse

Ninkov tekent contract bij Toulouse

Anderlecht grijpt naast Pavle Ninkov. De Servische rechtsachter heeft een contract voor vier jaar getekend bij Toulouse. Nochtans had hij zin in een overstap naar Brussel. "Maar ik kon niet langer wachten", zo liet hij weten. Lees verder »

 21-06-2011 

Prikt Falcao de droom van Lukaku stuk?

Prikt Falcao de droom van Lukaku stuk?

Het ziet er steeds meer naar uit dat Porto-coach André Villas-Boas de nieuwe trainer van Chelsea wordt. Verder melden diverse media dat Chelsea ook diep in de geldbeugel wil tasten om spits Falcao dezelfde overstap te laten maken. Lees verder »

"We vrezen voor 20 à 25 % minder abonnees"

In Het Laatste Nieuws zoeken sporteconoom Trudo Dejonghe en Ivan Robijn, ticketingverantwoordelijke van Anderlecht, naar een reden voor de slechte abonnementenverkoop. "De fans van Anderlecht zijn successupporters", zegt Dejonghe. Lees verder »

Anderlecht mag hoop op Vela opgeven

Anderlecht mag hoop op Vela opgeven

Anderlecht grijpt naast de Mexicaanse spits Carlos Vela, die het wou huren van Arsenal. Het Nieuwsblad weet dat Arsenal Vela enkel wil verkopen. Bolton en Valencia tonen interesse. Anderlecht zoekt nu alternatieven. Lees verder »

Cercle blijft hopen op terugkeer Reynaldo

Cercle blijft hopen op terugkeer Reynaldo

Ook Cercle Brugge is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Coach Bob Peeters hoopt nog steeds op een terugkeer van Reynaldo. "Jacobs mag altijd bellen als blijkt dat hij hem niet nodig heeft", zegt Peeters in HLN. Lees verder »

Samenwerking met Oud-Heverlee Leuven?

Samenwerking met Oud-Heverlee Leuven?

Volgens La Dernière Heure spraken Anderlecht en OHL ook over het opzetten van een samenwerking. Beloften van Anderlecht zouden in Leuven ervaring kunnen opdoen en Anderlecht zou grote talenten van OHL als eerste kunnen strikken. Lees verder »

Diandy op weg naar Oud-Heverlee Leuven

Diandy op weg naar Oud-Heverlee Leuven

Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven spraken elkaar gisteren over een verhuur van Christophe Diandy. Volgens Het Nieuwsblad en La Dernière Heure kwam er een akkoord uit de bus en zal de Senegalees morgen worden voorgesteld in Leuven. Lees verder »

Frutos wordt trainer in Argentinië

Frutos wordt trainer in Argentinië

Nicolas Frutos is aangesteld als trainer van de B-ploeg van Union Santa Fé, dat pas de promotie naar de hoogste klasse heeft afgedwongen. Voor Frutos een mooie promotie, want tot voor kort werkte hij er als jeugdcoördinator. Lees verder »

 20-06-2011 

Jacobs: "Ik heb er erg veel zin in"

Jacobs:

Ook voor Ariël Jacobs kwam er vorige week een einde aan zijn vakantie. "Ik heb wat vakantie genomen en ook een beetje afstand van het voetbal, maar ik bleef dagelijks in contact met de club", zo beschrijft hij zijn verlof. Lees verder »

Hamburg volgt Lecjaks van nabij

Hamburg volgt Lecjaks van nabij

Jan Lecjaks staat volgens voetbalbelgië.be in de belangstelling van Hamburg. De Duitsers scouten hem op het EK -21 in Denemarken waar hij aan de slag is met Tsjechië. Anderlecht lichtte de optie op de 20-jarige linksachter niet. Lees verder »

Molins: "Legear mag gerust blijven"

Molins:

Het Nieuwsblad was dit weekend present op de eerste trainingen van Anderlecht en zag dat Guillermo Molins van de nieuwkomers de beste indruk liet. De Zweed toonde zich met goeie passes en controles en een uitstekende versnelling. Lees verder »

Veel fans verlengen abonnement niet

Veel fans verlengen abonnement niet

Vandaag begint de vrije verkoop van de abonnemementen voor komend seizoen. Maar liefst 7.000 seizoenskaarten zijn nog beschikbaar. Ter vergelijking: vorig seizoen warer er dit na de voorrangsperiode voor abonnees nog maar 1.000. Lees verder »

Kljestan met VS naar halve finales Gold Cup

Kljestan met VS naar halve finales Gold Cup

Na Honduras hebben ook de Verenigde Staten zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup. De VS klopte Jamaica in hun kwartfinale met 2-0. Sacha Kljestan kreeg de voorkeur op sterspeler Donovan en speelde de ganse match. Lees verder »


 19-06-2011 

Anderlecht moet ruime kern nog afslanken

Anderlecht moet ruime kern nog afslanken

Met de laatste vijf aanwinsten erbij telt de A-kern van Anderlecht maar liefst 38 spelers. Te veel en dus moeten er nog heel wat spelers, al dan niet tijdelijk, vertrekken bij paars-wit. La Dernière Heure stelde een overzicht op. Lees verder »

Honduras naar halve finales Gold Cup

Honduras naar halve finales Gold Cup

Honduras heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Gold Cup. Na verlengingen stond het 1-1 tegen Costa Rica, maar in de penaltyreeks won Honduras met 4-2. Bernardez speelde de hele match en zette ook een penalty om. Lees verder »

 18-06-2011 

Pavel Ninkov nog steeds in beeld

Pavel Ninkov nog steeds in beeld

Anderlecht heeft blijkbaar de hoop op Pavel Ninkov niet opgegeven. De rechtsachter blijft hoog op het verlanglijstje staan. Anderlecht wil hem aantrekken als er zware contracten weg zijn. Bulykin en Chatelle moeten daarom weg. Lees verder »

Vrije verkoop abonnementen start maandag

Vrije verkoop abonnementen start maandag

Volgende week maandag, op 20 juni 2011, gaat de vrije verkoop van abonnementen voor volgend seizoen van start. De dienst ticketing van Anderlecht laat weten dat er momenteel nog zo'n 7000 abonnementen beschikbaar zijn. Lees verder »

Molins: "Ik ben geen type-Wilhelmsson"

Molins:

Ook Guillermo Molins werd gisteren voorgesteld aan de pers. "Ik ga van de grootste club in Zweden naar de grootste in België, dus ben ik een tevreden man", zegt de Zweed met Uruguyaanse roots in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Odoi: "Wil me focussen op de rechtsachter"

Odoi:

Na zeven jaar speelt Denis Odoi weer in de kleuren van paars-wit. "Ik ben blij weer voor Anderlecht te kunnen spelen", zegt de 23-jarige Leuvenaar in Het Laatste Nieuws. Odoi gaat voluit voor een basisplaats als rechtsachter. Lees verder »

Diogo: "Geen schrik van de kou"

Diogo:

De nieuwe linksachter Diogo trainde gisteren voor het eerst met Anderlecht. De Braziliaan gaf de indruk nog iets te zwaar te staan. "Ik ga hard werken, maar het zal niet makkelijk zijn", wist Diogo zelf ook. Lees verder »

"Alle goede spelers zijn welkom"

Gisteren stond er een gesprek gepland tussen Club Brugge en Vargas maar dat ging niet door. "Wij gaan zelf geen contact opnemen met de makelaars van Vargas", aldus manager Herman Van Holsbeeck. "Maar zij misschien wel met ons." Lees verder »

Legear: "Zin in een nieuw avontuur"

Legear:

Jonathan Legear acht de tijd rijp om naar het buitenland te trekken. Dat zei hij gisteren aan de pers. "Na acht seizoenen Anderlecht zou ik graag een nieuw avontuur aangaan", aldus de Luikenaar. Lees verder »

Lierse wil Bernardez graag overnemen

Lierse wil Bernardez graag overnemen

Volgens voetbalbelgië.be is het niet ondenkbaar dat Victor Bernardez straks weer aan de slag gaat op het Lisp. Lierse zou werk maken van een definitieve overgang van Bernardez. Er is ook nog steeds interesse vanuit zijn thuisland. Lees verder »

Familie Musonda blijft bij Anderlecht

Familie Musonda blijft bij Anderlecht

Anderlecht heeft gisteren een akkoord bereikt met de familie Musonda over een verlengd verblijf van de drie zonen. Lamisha (19) en Tyka Musonda (17) blijven tot 2013. Musonda Jr (14) verlengde tot 2018 in het Astridpark. Lees verder »

Matos en Musonda behoren tot de A-kern

Matos en Musonda behoren tot de A-kern

Hoewel Anderlecht tot dusver vijf nieuwe spelers aantrok, wil het volgend seizoen ook blijven inzetten op eigen jeugd. Zo zullen Fernando Canesin Matos en Lamisha Musonda, beiden 19 jaar oud, vast deel uitmaken van de A-kern. Lees verder »

 17-06-2011 

Fans misnoegd over huidige transferpolitiek

Fans misnoegd over huidige transferpolitiek

Deze week gonsde het van geruchten al zou Anderlecht vandaag één of enkele grote namen voorstellen. Paars-wit bevestigde echter enkel de komst van Molins en de Braziliaan Samuel. Heel wat fans reageren ontgoocheld op diverse fora. Lees verder »

Molins voor vier seizoenen naar Anderlecht

Molins voor vier seizoenen naar Anderlecht

Naast de Braziliaan Samuel bevestigde Anderlecht vandaag ook de transfer van Guillermo Molins. De 22-jarige Zweed tekende een contract voor vier seizoenen bij Anderlecht. De offensieve speler komt over van het Zweedse Malmö FF. Lees verder »

Anderlecht hervat training met 21 spelers

Anderlecht hervat training met 21 spelers

21 spelers tekenden vanmiddag present op de eerst training van Anderlecht. Voetbalkrant.com zag dat er vier nieuwkomers waren, zeven spelers van vorig seizoen, drie jongens die terugkeerden na een uitleenbeurt en zeven jongeren. Lees verder »

Safari: "Even goed doen als Zetterberg"

Safari:

Behrang Safari, de eerste van twee Zweedse aanwinsten, is gisteren aangekomen op de luchthaven van Brussel. Daar werd hij opgewacht door de pers voor een woordje uitleg. "Het voelt goed om in België te zijn", aldus Safari. Lees verder »

Anderlecht hervat trainingen om 14.30 uur

Anderlecht hervat trainingen om 14.30 uur

Deze namiddag om 14.30 uur verzamelt de spelerskern van Anderlecht voor de eerste training. Veel volk zal er evenwel nog niet zijn. De internationals zullen pas later aansluiten. Wel van de partij zijn de eerste vier nieuwkomers. Lees verder »

Samuel vijfde aanwinst voor Anderlecht

Samuel vijfde aanwinst voor Anderlecht

Het Nieuwsblad weet dat Samuel Fermino de Jesus de vijfde aanwinst is voor Anderlecht. De 25-jarige linksvoetige centrale verdediger speelde vorig seizoen bij Werder Bremen, maar hij kwam er niet aan spelen toe. Lees verder »

 16-06-2011 

Transfer Lukaku nog niet voor meteen

Transfer Lukaku nog niet voor meteen

Volgens de laatste geruchten zou Chelsea bijna rond zijn met Romelu Lukaku, maar dat is volgens manager Herman Van Holsbeeck veel te voorbarig. "Er is nog een lange weg te gaan in de onderhandelingen", stelt hij in de Britse pers. Lees verder »

"Jordan kan in voetsporen van Romelu treden"

Terwijl Romelu Lukaku allicht naar een topclub verkast, timmert ook jongere broer Jordan aan zijn weg naar de top. "Jordan kan in de voetsporen treden van Romelu", zegt Dirk Gijselinckx, technisch jeugdcoördinator van Anderlecht. Lees verder »

Beker van België gaat gewoon door

Beker van België gaat gewoon door

De Beker van België gaat dan toch door voor eersteklassers. De Belgische voetbalbond heeft een financiële compensatie gegeven zoals gevraagd werd. De ploegen uit eerste hadden eerder gedreigd met een boycot. Lees verder »

Wie wordt morgen "de verrassing"?

Wie wordt morgen

Morgen geeft Anderlecht een persconferentie waarop het zijn aanwinsten zal voorstellen. Volgens La Dernière Heure zou er een "buitenlandse, offensieve speler wiens naam nog niet in de pers verschenen is" bij zijn. Lees verder »

Waalse krant: "Anderlecht denkt aan Vossen"

Waalse krant:

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure heeft Anderlecht een opvallende naam als alternatief voor Ronald Vargas. Mocht het naast de Brugge-speler grijpen, zou het willen proberen om Jelle Vossen van Genk naar Brussel te halen. Lees verder »

Zetterberg: "Molins is geen Wilhelmsson"

Zetterberg:

Wie is er beter geplaatst dan Pär Zetterberg om Guillermo Molins, de nieuwe Zweed van Anderlecht, te beoordelen. HLN en GvA vroegen zijn oordeel. "Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht een goede zaak heeft gedaan", zo zegt hij. Lees verder »

Krijgt transfer Vargas vandaag ontknoping?

Krijgt transfer Vargas vandaag ontknoping?

Zou vandaag de soap rond Vargas afgelopen zijn? Volgens Gazet van Antwerpen zit die kans erin. Gisteren zat het bestuur van Club samen met een Europese topclub (waarschijnlijk Benfica). De speler kan daar voor drie jaar tekenen. Lees verder »

Bergen denkt aan Davy Schollen

Bergen denkt aan Davy Schollen

Davy Schollen kan rekenen op interesse van neo-eersteklasser neo-eersteklasser Bergen. Een vertrek van tweede doelman Schollen kan bij Anderlecht de deur helemaal open zetten voor de komst van Thomas Kaminski (Beerschot AC). (HLN) Lees verder »

EK U21: Tsjechië onderuit tegen Spanje

EK U21: Tsjechië onderuit tegen Spanje

De Tsjechische beloften hebben op het EK voor -21-jarigen een 0-2 nederlaag geleden tegen Spanje. Bij Tsjechië speelden Jan Lecjaks en Ondrej Mazuch, die geel kreeg, de hele wedstrijd. Lukas Marecek kwam niet van de bank. Lees verder »

 15-06-2011 

VS en invaller Kljestan naar kwartfinale

VS en invaller Kljestan naar kwartfinale

Met een 1-0 overwinning tegen Guadeloupe heeft de Verenigde Staten zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Sacha Kljestan kwam net als in de vorige twee duels als invaller in actie. Hij mocht 12 minuten mee spelen. Lees verder »

Boussoufa doet het prima bij Anzhi

Boussoufa doet het prima bij Anzhi

Mbark Boussoufa blijft prima presteren bij zijn nieuwe club Anzhi Makhachkala. Anzhi verloor gisteren wel de topper tegen CSKA Moskou met 3-0, 67 procent van de Anzhi-supporters kozen Boussoufa wel tot hun 'man van de match'. Lees verder »

 14-06-2011 

Honduras naar kwartfinales Gold Cup

Honduras naar kwartfinales Gold Cup

Ondanks een nederlaag heeft Honduras zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Met Bernardez de hele wedstrijd op het veld verloor Honduras met 0-1 van groepswinnaar Jamaica. Het eindigt hierdoor tweede in zijn poule. Lees verder »

Lukaku dankt fans in filmpje op Facebook

Lukaku dankt fans in filmpje op Facebook

In een filmpje op zijn Facebook-pagina heeft Romelu Lukaku zijn fans bedankt voor hun steun het afgelopen seizoen. Lukaku deed zijn uitleg in het Engels en het viel op dat hij niet één keer de naam 'Anderlecht' liet vallen. Lees verder »

Interesse voor Edouard Cissé (Marseille)?

Interesse voor Edouard Cissé (Marseille)?

Volgens de Franse krant La Provence toont Anderlecht interesse in Marseille-middenvelder Edouard Cissé. De 33-jarige Cissé speelde de voorbije twee seizoenen 55 wedstrijden voor de Franse vice-kampioen, maar moet nu vertrekken. Lees verder »

Vargas onderzoekt wet-Webster

Vargas onderzoekt wet-Webster

De situatie rond Ronald Vargas blifjt muurvast zitten. Zijn entourage onderzoekt intussen of het een beroep kan doen op de wet-Webster, al kan hij daarmee niet naar Anderlecht komen. Intussen vervoegen Benfica en Sporting de dans. Lees verder »

Biedt Dinamo Kiev uitweg voor Bulykin?

Biedt Dinamo Kiev uitweg voor Bulykin?

Anderlecht is ijverig op zoek naar een oplossing voor Dmitri Bulykin. Naast eerdere interesse uit Rusland toont nu ook Dinamo Kiev belangstelling voor de spits. Een verlengd verblijf bij ADO Den Haag lijkt uitgesloten. (vi.nl) Lees verder »

Nieuwe verhuur Sterckx bijna afgerond

Nieuwe verhuur Sterckx bijna afgerond

Op enkele details na is een nieuwe verhuur van René Sterckx aan Zulte-Waregem afgerond, zo schrijf Het Nieuwsblad. Ook vorig seizoen werd de hij verhuurd aan Essevee, maar door een blessure miste hij twee derde van het seizoen. Lees verder »

Rnic praat met Partizan over terugkeer

Rnic praat met Partizan over terugkeer

Volgens Het Laatste Nieuws is Nemanja Rnic in onderhandelingen met zijn ex-club Partizan Belgrado. De looneisen van de rechtsachter liggen voorlopig echter nog te hoog voor de club die de voorbije vier jaar Servisch kampioen werd. Lees verder »

Anderlecht volgt spits Anthony Ujah

Anderlecht volgt spits Anthony Ujah

Volgens de Noorse pers volgt Anderlecht aanvaller Anthony Ujah. Ujah is een 20-jarige Nigeriaan die het voorbije seizoen voor Lillestrom 23 keer scoorde in 33 wedstrijden. Ook Club Brugge toont interesse. (Het Laatste Nieuws) Lees verder »

Schollen stapte in huwelijksbootje

Schollen stapte in huwelijksbootje

In Zoutleeuw is zaterdag Davy Schollen getrouwd met zijn vriendin Kirsten Hermans. Schollen is al zeven jaar samen met zijn Kirsten en samen hebben ze twee kinderen: Kiara (3) en Thiebe (8m). Lees verder »

Molins lijkt op weg naar Anderlecht

Molins lijkt op weg naar Anderlecht

U kon hier eerder al lezen dat Anderlecht verregaande interesse heeft voor de Zweedse aanvaller Guillermo Molins. De interesse van Anderlecht werd nu bevestigd door Per Ägren, de manager van Malmö FF. Lees verder »

Monaco wil Mbokani niet uitlenen

Monaco wil Mbokani niet uitlenen

De kans dat Dieumerci Mbokani volgend seizoen voor Anderlecht voetbalt lijkt nagenoeg onbestaande. Volgens Het Nieuwsblad wil Monaco Mbokani niet uitlenen, maar enkel verkopen. Ook de speler zelf heeft geen zin in een verhuur. Lees verder »

 13-06-2011 

Thomas Kaminski naar Anderlecht?

Thomas Kaminski naar Anderlecht?

Manager Herman Van Holsbeeck liet enkele dagen geleden nog vallen dat hij Thomas Kaminski een interessante jonge speler vond die hij graag bij Anderlecht zou zien. Een definitieve transfer lijkt vandaag niet meer zover weg. Lees verder »

 12-06-2011 

Tsjechië opent EK U21 met zege

Tsjechië opent EK U21 met zege

Tsjechië heeft in zijn eerste wedstrijd op het EK voor -21-jarigen met 2-1 gewonnen tegen Oekraïne. Ondrej Mazuch en Jan Lecjaks speelde de hele partij. Ook Lukas Marecek mocht in blessuretijd nog even invallen. Lees verder »

Panama verslaat Kljestan en co op Gold Cup

Panama verslaat Kljestan en co op Gold Cup

De Verenigde Staten hebben hun tweede wedstrijd op de Gold Cup verrassend verloren. Het kleine Panama versloeg het gastland met 1-2. Kljestan viel op het uur in bij een 0-2 stand, maar kon de situatie niet meer recht trekken. Lees verder »

 11-06-2011 

HLN: "Anderlecht wil Mbokani huren"

HLN:

Hoewel de omgeving van de speler en Anderlecht een transfer van Dieumerci Mbokani naar Anderlecht lijken uit te sluiten, blijven de kranten beweren dat hier wel sprake van is. Volgens Het Laatste Nieuws wil Anderlecht hem huren. Lees verder »

Interesse van OH Leuven voor Diandy

Interesse van OH Leuven voor Diandy

Christophe Diandy, die volgend seizoen mag uitgeleend worden, staat in de belangstelling van OH Leuven. Het Nieuwsblad weet dat de Senegalees één van de vijf spelers is die de neo-eersteklasser op zijn lijstje heeft staan. Lees verder »

Wasilewski en Bernardez mogen vertrekken

Wasilewski en Bernardez mogen vertrekken

Verdedigers Marcin Wasilewski en Victor Bernardez mogen Anderlecht nog steeds verlaten. Wisla Krakau knapte af op de looneisen van Wasilewski, maar Herman Van Holsbeeck blijft zoeken naar een oplossing voor de Pool. Lees verder »

Lukaku geeft voetballes in Wommelgem

Lukaku geeft voetballes in Wommelgem

Romelu Lukaku zal morgen neerstrijken in Wommelgem. Daar zal hij de jeugdploegen van Ternesse met raad en daad bijstaan. De happening werd georganiseerd dankzij één van de sponsors van de Anderlecht-aanvaller. Lees verder »

Collin: "Ongezien, een stijging met 25%"

Collin:

Philippe Collin, secretaris-generaal bij Anderlecht, was zeer tevreden na de onderhandelingen over de tv-rechten. "Ongezien, een stijging met 25%. Magnifiek, hé? Dit bod overtreft echt m'n stoutste verwachtingen." Lees verder »

Anderlecht wil 5 miljoen voor Legear

Anderlecht wil 5 miljoen voor Legear

Indien Anderlecht zijn rechtsbuiten Jonathan Legear laat vertrekken naar Terek Grozny zal dit voor minimaal vijf miljoen euro zijn, weet het Nieuwsblad. Legear heeft bij paars-wit nog een contract tot 2014. Lees verder »

 10-06-2011 

Telenet wint strijd om tv-rechten

Telenet wint strijd om tv-rechten

Telenet heeft vandaag de tv-rechten voor eerste klasse voor de komende drie seizoenen in de wacht gesleept. Per seizoen betaalt het bedrijf hiervoor 55,2 miljoen euro aan de profclubs. De samenvattingen verhuizen van VRT naar VTM. Lees verder »

Anderlecht blijft hopen op spelers Mazembe

Anderlecht blijft hopen op spelers Mazembe

Anderlecht blijft voor versterking hopen op spelers van TP Mazembe. Als de club wordt uitgesloten uit de Afrikaanse Champions League wegens het onrechtmatig opstellen van een speler, biedt dit Anderlecht extra mogelijkheden. Lees verder »

Lukaku hervat op 24 juni bij Anderlecht

Lukaku hervat op 24 juni bij Anderlecht

De manager van Romelu Lukaku, Christophe Henrotay, zegt dat de transfer van de spits niet voor meteen zal zijn. Henrotay heeft vandaag een afspraak met Herman Van Holsbeeck om over de toekomst van de wonderspits te praten. Lees verder »

 09-06-2011 

Anderlecht haalt nieuwe Congolese verdediger

Anderlecht haalt nieuwe Congolese verdediger

Volgens de website Afrik.com heeft Anderlecht een nieuwe centrale verdediger aangetrokken. Chancel Mbemba Mangulu is een 19-jarige Congolese verdediger van FC MK. Mangulu krijgt een contract aangeboden voor één seizoen met optie. Lees verder »

Is Lukaku zaterdag een Chelsea-speler?

Is Lukaku zaterdag een Chelsea-speler?

Volgens de vooraanstaande krant The Guardian wil Chelsea zaterdag de transfer van Romelu Lukaku afronden. Dan zitten de Britse club, Anderlecht en Lukaku's manager Christophe Henrotay rond de tafel in Henrotay's woonplaats Monaco. Lees verder »

Club Brugge verkoos Stenman boven Safari

Club Brugge verkoos Stenman boven Safari

Behrang Safari, de Zweedse aanwinst van Anderlecht, stond ook in de belangstelling van Club Brugge. Club koos echter voor Fredrik Stenman als nieuwe linksachter. Volgens Safari's enthourage omdat Club hem te duur vond. Lees verder »

Van Holsbeeck bevestigt vertrek Lukaku

Van Holsbeeck bevestigt vertrek Lukaku

In Het Belang van Limburg bevestigt manager Herman Van Holsbeeck dat Romelu Lukaku zeker vertrekt. Zijn geld is immers nodig voor de nodige versterkingen. "De transfer van Lukaku is bepalend voor de inkomende transfer", zegt hij. Lees verder »

Jacobs past voor komst aangeboden Buffel

Jacobs past voor komst aangeboden Buffel

Thomas Buffel, die einde contract was bij RC Genk, werd door zijn makelaar aangeboden bij Anderlecht. Ariël Jacobs zag evenwel geen heil in de 30-jarige aanvaller/middenvelder. Intussen heeft hij twee jaar verlengd in Genk. (HLN) Lees verder »

 08-06-2011 

Anderlecht dreigt naast Ninkov te grijpen

Anderlecht dreigt naast Ninkov te grijpen

Omdat Wisla Krakow zijn interesse in Marcin Wasilewski heeft opgeborgen, dreigt Anderlecht naast Pavle Ninkov te grijpen. De Serviër wil heel graag naar Anderlecht komen, maar is pas een optie als Wasilewski effectief vertrekt. Lees verder »

Ook Jovanovic blijft kandidaat in Anderlecht

Ook Jovanovic blijft kandidaat in Anderlecht

Ook de naam van Milan Jovanovic blijft rondspoken in het Vanden Stock-Stadion. Herman Van Holsbeeck sprak de Serviër onlangs in Qatar, waar hij geopereerd werd aan de meniscus. Bij Liverpool zien ze de dure spits graag vertrekken. Lees verder »

 07-06-2011 

"België kan in 2014 wereldkampioen worden"

In een interview met P-Magazine praat Romelu Lukaku opnieuw over zijn leven en toekomst. Hij heeft het over zijn sportieve dromen, de commentaar die hij krijgt en zijn status. "Die maakt het ingewikkeld om een relatie te starten." Lees verder »

Neel Jani: "Samenwerking gaat goed"

Neel Jani:

Neel Jani maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Anderlecht in de Superleague Formula. Ondanks een matige start op het circuit van Assen blikt Jani tevreden terug op het seizoensbegin. De Zwitser voelt zich ook goed bij Azerti. Lees verder »

Auto-ongeval voor Herman Van Holsbeeck

Auto-ongeval voor Herman Van Holsbeeck

Bij het verlaten van het stadion botste Herman Van Holsbeeck gisteren met een andere personenwagen. In de andere wagen zat een Algerijns koppel met hun kinderen van vier jaar en zeven maanden, maar niemand raakte gewond. Lees verder »

Wisla Krakow bergt interesse in Wasilewski op

Wisla Krakow bergt interesse in Wasilewski op

Het Poolse Wisla Krakow is niet langer geïnteresseerd in Marcin Wasilewski. Dat schrijven Het Nieuwsblad en La Dernière Heure. "Dat we niet meer geïnteresseerd zijn, is om financiële redenen", legt Wisla-directeur Stan Valckx uit. Lees verder »

Keert Mbokani terug naar Anderlecht?

Keert Mbokani terug naar Anderlecht?

De 25-jarige Congolese aanvaller Dieumerci Mbokani staat op het punt het naar de Franse tweede klasse gedegradeerde AS Monaco te verlaten om een contract te ondertekenen bij Anderlecht. Dat meldt Sudpresse vandaag. Lees verder »

 06-06-2011 

Israëlische spits in beeld bij Anderlecht?

Israëlische spits in beeld bij Anderlecht?

Volgens de Schotse tabloid TheDaily Record toont Anderlecht interesse in Tomer Hemed. De 24-jarige Israëliër komt uit voor Maccabi Haïfa. Ook Glasgow Rangers, KV Mechelen en enkele Italiaanse clubs kennen de naam van de aanvaller. Lees verder »

U12 en U13 presteren sterk op toernooien

U12 en U13 presteren sterk op toernooien

Ook dit weekend waren er weer enkele jeugdploegen van Anderlecht actief op prestigieuze toernooien. Zo eindigde de U13 vijfde op 70 deelnemers in het Franse Plomelin. De U12 werd zelfs vierde op het Euro Iris Tournooi in Brussel. Lees verder »

Fans lopen storm voor Lukaku in Hasselt

Fans lopen storm voor Lukaku in Hasselt

Behalve (niet) praten over zijn toekomst, maakte Romelu Lukaku tijdens zijn bezoekje aan FC Hades vooral veel jonge fans gelukkig. Zo'n 200 waren er opgedaagd. Ook veel mama's en papa's waren er maar al te graag bij. Lees verder »

Lukaku's droom: "Bij Chelsea voetballen"

Lukaku's droom:

Romelu Lukaku bezocht gisteren voetbalclub FC Hades. Iedereen wou weten of hij volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt, maar daar antwoordde hij niet op. Wel verklaarde hij er opnieuw zijn liefde voor Chelsea, tot twee keer toe. Lees verder »

"Club Brugge vraagt te veel voor Vargas"

Tussen Club Brugge en Vargas botert het helemaal niet meer. Terwijl de Venezolaan al een akkoord heeft met Anderlecht, vraagt blauw-zwart vijf miljoen euro. Te hoog volgens de entourage van de speler, die snel duidelijkheid wil. Lees verder »

Anderlecht-Tsjechen opgeroepen voor EK U21

Anderlecht-Tsjechen opgeroepen voor EK U21

Ondrej Mazuch, Lukas Marecek en Jan Lecjaks zijn opgeroepen voor het Europees Kampioenschap voor -21-jarigen. Dat vindt van 11 tot 25 juni plaats in Denemarken. Tsjechië speelt in groep B tegen Spanje, Engeland en Oekraïne. Lees verder »

Deschacht start met individueel programma

Deschacht start met individueel programma

Olivier Deschacht start morgen met een individueel programma zodat hij op 17 juni, als Anderlecht de trainingen hervat, meteen bij de groep kan aansluiten. Door zijn enkelblessure kampt hij nog met een kleine achterstand. (GvA) Lees verder »

SF: Anderlecht grijpt naast het podium

SF: Anderlecht grijpt naast het podium

Na het eerste Superleague Formula-weekend staat Anderlecht zevende in het algemeen klassement met 56 punten. In race 1 reed Neel Jani van de zevende naar een knappe vierde positie. Yelmer Buurman, ex-Anderlecht, won de race. Lees verder »

 05-06-2011 

"Voetbal is zo wispelturig als vrouwen"

Het Nieuwsblad op Zondag had een uitgebreid gesprek met Michel Verschueren, de ex-manager van Anderlecht. Op zijn 80ste klinkt de oude vos nog steeds strijdvaardig. "Ik ga zolang mogelijk door. Op mijn manier." Lees verder »

 04-06-2011 

SF: Jani start in Assen als zevende

SF: Jani start in Assen als zevende

In het Nederlandse Assen is het nieuwe Superleague Formula-seizoen van start gegaan. Neel Jani, de nieuwe piloot van Anderlecht, begon sterk in de groepsfase, maar kon daar in de vierde kwartfinale geen vervolg aan breien. Lees verder »

 03-06-2011 

Lukaku moet drie weken rusten

Lukaku moet drie weken rusten

De voetblessure die Romelu Lukaku deze week opliep, blijkt minder erg te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Lukaku zou volgens de eerste diagnose drie weken moeten rusten. Lees verder »

Ninkov wacht op vertrek Wasilewski

Ninkov wacht op vertrek Wasilewski

Volgens Het Laatste Nieuws verkiest Pavle Ninkov een transfer naar Anderlecht boven Club Brugge. De Serviër wacht echter op een vertrek van Marcin Wasilewski bij Anderlecht. Volgende week zou dit er mogelijk van komen. Lees verder »

Molins: "Anderlecht is een mooie club"

Molins:

In de Zweedse pers bevestigt Malmö FF de gesprekken met Anderlecht over rechtsbuiten Guillermo Molins. "Anderlecht is een mooie club, met een rijke traditie", zegt de speler. "Elk jaar kwalificeren ze zich voor Europees voetbal." Lees verder »

Vargas op weg naar Anderlecht

Vargas op weg naar Anderlecht

Het afscheid tussen Ronald Vargas en Club Brugge lijkt stilaan onvermijdelijk. Volgens Gazet van Antwerpen stuurt de Venezolaan aan op een vervroegd vertrek naar Anderlecht. Club Brugge sprak zelfs al enkele keren met paars-wit. Lees verder »

 02-06-2011 
 01-06-2011 

Lukaku geeft forfait voor Turkije

Lukaku geeft forfait voor Turkije

Romelu Lukaku zal de Rode Duivels vrijdag niet aan doelpunten kunnen helpen tegen Turkije. De spits sukkelt met een blessure aan de voet en moet afhaken. Lukaku heeft het trainingskamp inmiddels al verlaten. Lees verder »

Biglia: "Ik ben opgelucht"

Biglia:

Lucas Biglia verlengde woensdag zijn contract bij Anderlecht tot 2015. "Ik ben opgelucht", aldus de Argentijn op rsca.be. "Ik heb me altijd goed gevoeld in Brussel en ik heb ook een goede relatie met het bestuur en de fans." Lees verder »

Biglia verlengt contract tot 2015

Biglia verlengt contract tot 2015

Lucas Biglia en Anderlecht zijn vandaag tot een akkoord gekomen over een contractverlenging van de Argentijn. Biglia (25) tekende bij tot 2015 in het Astridpark. "Dit voelt aan als een transfer", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Programma tussenseizoen 2011-2012

Programma tussenseizoen 2011-2012

RSC Anderlecht heeft een voorlopig programma bekend gemaakt voor het tussenseizoen 2011-2012. Vanaf vrijdag 17 juni 2011 worden de trainingen hervat, behalve voor de internationals die dan nog bij hun nationale ploeg zitten. Lees verder »

Proto revalideert na voetbreuk

Proto revalideert na voetbreuk

Silvio Proto is aan zijn revalidatie begonnen in het nieuwe sportcomplex van Neerpede. De doelman van paars-wit liep tijdens de play-offs een voetbreuk op in de wedstrijd op Genk. Proto zal nog enkele maanden buiten strijd zijn. Lees verder »

Russische clubs hengelen naar Bulykin

Russische clubs hengelen naar Bulykin

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Dmitry Bulykin ligt. ADO Den Haag doet er alles aan om de Russische spits te behouden, maar die kans lijkt weinig waarschijnlijk. Volgens Bulykin zelf ligt een transfer voor de hand. Lees verder »

Biglia in preselectie voor Copa America

Biglia in preselectie voor Copa America

Lucas Biglia is door Argentijns bondscoach Sergio Batista opgenomen in een voorselectie van 24 spelers voor de Copa America. Een operatie aan de schouder is nog steeds noodzakelijk, maar Biglia wil eerst naar de Copa America. Lees verder »

Grozny bevestigt interesse in Legear

Grozny bevestigt interesse in Legear

Het Russische Terek Grozny bevestigde gisteren gisteren dat het geïnteresseerd is in Anderlecht-flankspeler Jonathan Legear. "Hij is een van de spelers die we zien als een mogelijke versterking", klinkt het. Lees verder »

Zweed Molins op weg naar Anderlecht?

Zweed Molins op weg naar Anderlecht?

Anderlecht heeft nog maar pas de Zweed Behrang Safari aangetrokken of er is een landgenoot van hem in beeld bij paars-wit. Volgens de Zweedse pers kan de 22-jarige Guillermo Molins van Malmö ook tekenen bij Anderlecht. Lees verder »