Odoi: "Ik had geen goed gevoel bij Standard"

VRIJDAG, 17 JUNI 2011, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Denis Odoi is één van de nieuwe jongens die vandaag voor het eerst op training verwacht worden. De Leuvenaar heeft er alvast zin in. "Zenuwachtig ben ik niet, nieuwsgierig wel", zo vertelt hij in Het Belang van Limburg.


De krant kon Odoi spreken bij zijn terugkeer van vakantie. Met enkele collega-voetballers trok ook hij naar Miami. "Ik heb er echt van genoten, het was mijn eerste reis sinds lang. Door mijn examens heb ik de voorbije jaren nauwelijks vakantie gehad."

Behalve luieren maakte Odoi er wel ook tijd om zijn conditie te ondehouden. "Er was een ruime gymzaal aan het hotel, daar heb ik mijn persoonlijk loopprogramma afgewerkt. Ik wil een goede indruk maken, dus was het zeker geen optie om met overgewicht op de eerste training te arriveren."

"Ik hoop op een basisplaats"

Helemaal nieuw is Anderlecht niet voor Odoi. Tussen 1998 en 2004 speelde hij er al in de jeugd. "Die band is toch wel gebleven. Maar ik was geen die hard-fan. In tegenstelling tot vele vrienden van me. Ze zagen me de oren van het hoofd over wat er beleidsmatig moet gebeuren bij Anderlecht", aldus Odoi.

De verdediger annex middenvelder hoopt snel zijn plaats opnieuw te vinden. "Ik hoop op een basisstek, maar ik besef dat je bij Anderlecht niets in de schoot geworpen krijgt. Ik zal hard moeten trainen en me bewijzen in de vriendschappelijke wedstrijden."

"Ik hoop dat ik het niveau aan kan. Vooral op mentaal vlak zal er nog meer van me gevraagd worden dan bij STVV. Ik herinner me van bij de jeugd dat iedereen altijd tegen Anderlecht wilde winnen, dat zal nu nog zo zijn. Iedereen is altijd super gemotiveerd tegen paars-wit."

"Seizoen als vorig jaar kan niet"

Na het ontgoochelend seizoen vorig jaar, is de druk dit jaar groot om beter te doen. Dat beseft ook Odoi. "Een tweede seizoen als vorig jaar op een rij kan niet. De kwalificatie voor de Europa League is een must. Anderlecht moet ook altijd winnen met mooi voetbal. Die status hoort bij Anderlecht, het is de grootste club van het land."

"Ik voel ook dat er bepaalde verwachtingen zijn voor mij, dat is ook logisch. Anderlecht betaalde 1,5 miljoen euro, dat is veel voor een jonge, Belgische speler van STVV. Maar het zal me niet hinderen in mijn spel. Ik blijf wie ik ben."

"Ik wil volgend seizoen trouwens ook mijn studies afmaken, dat is zo afgesproken met Anderlecht. Ik zit nu in mijn laatste jaar LO. Mijn thesis heb ik al gemaakt en de meeste vakken heb ik ook afgewerkt. Alleen de stage is momenteel nog een probleem, daar zoeken we een oplossing voor."

"Standard-directeur François toonde geen respect"

Behalve naar Anderlecht kon Odoi ook naar Standard. STVV had een akkoord met de Luikenaars, maar Odoi verkoos Anderlecht. "Ik had geen goed gevoel bij Standard. Wel bij de spelers en de fans, niet bij het bestuur."

"Vorige winterstop was er al interesse, Pierre François nam toen contact op met mijn manager. Ze wilden me echt, klonk het, maar uiteindelijk haalden ze Opare toen. Ze hebben me aan het lijntje gehouden. Na de match tegen Standard kwam ik hem in de gang van de kleedkamer tegen en vroeg hij me: 'Hoe heet jij ook alweer?'. Hij wist goed genoeg wie ik was. Gewoon belachelijk om zo te reageren, een gebrek aan respect."
&llt;br>Bron: Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.