Anderlecht veilt shirt Zidane voor kinderkliniek

DINSDAG, 21 JUNI 2011, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Lemerre, die in 1998 met Frankrijk wereldkampioen werd, was gisteren op bezoek in Anderlecht. Hij overhandigde de club een shirt van Zinedine Zidane om op 27 oktober te verkopen ten voordele van een kinderziekenhuis.


Op 27 oktober organiseert de Stichting een gala-avond. Er zullen vijftig tafels zijn met aan elke tafel één bekende sportfiguur. Naast Lemerre ook Eddy Merckx, Paul Van Himst, Mbo Mpenza en de atletiekbroers Kevin en Jonathan Borlée hun aanwezigheid al bevestigd.

Het shirt van Zidane, dat hij twee weken geleden droeg tijdens een galawedstrijd, zal samen met truitjes van onder meer Thierry Henry en Fabien Barthez geveild worden door de 'Stichting Constant Vanden Stock', die binnenkort de doopvont wordt gehouden en zich zal richten op sociale doelen.

Vzw Red Mijn Kind

Concreet zal de opbrengst gaan naar de Red mijn kind, een vzw van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Ook in het verleden zette Anderlecht al acties hiervoor op.

"Nu al hebben we 18 laptops aan het ziekenhuis overgemaakt, waarmee de patiëntjes met hun ouders kunnen communiceren", zegt Kiki Vanden Stock in Het Laatste Nieuws. "Bovendien gaan we structureel een deel van de boetepot van de spelers overmaken aan de kliniek."

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.