Enthourage Vargas: "Anderlecht of buitenland"

DONDERDAG, 9 JUNI 2011, 14:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijkt er op dat het niet meer goed komt tussen Ronald Vargas en Club Brugge. Volgens zijn enthourage wil de speler op 17 juni de trainingen niet hervatten bij Club. Anderlecht en het buitenland zijn de opties nu.


Door zijn geflirt met Anderlecht heeft Vargas de toorn van de Club-supporters over zich gehaald. Door het vele scheldproza op zijn Facebook-pagina, durft hij niet meer terug te keren naar Brugge. Ook niet om de trainingen te hervatten. "Ronald voelt zich bedrogen en is bang na de haatmails die hij kreeg. Hij dacht aan doktersbriefjes om een terugkeer te vermijden, maar dat hebben we hem afgeraden", zo klinkt het in zijn omgeving.

Volgens hen zijn er maar twee uitwegen: "Ofwel laat Club zijn vraagprijs van 5 miljoen euro zakken tot op redelijke hoogte (3 miljoen euro) en wordt er met Anderlecht of een buitenlandse club over een transfer gesproken. Ofwel verplicht men ons een beroep te doen op de wet van '78 en vangt men straks een veel lagere verbrekingsvergoeding."

Intussen is er ook vanuit het buitenland concrete interesse. Bij een Turkse club zou Vargas meteen kunnen tekenen en ook een Portugese topclub wil de transfer binnen de 24 uur afronden. Ook Franse en Duitse clubs tonen belangstelling. Bij Club zijn ze intussen niet bereid hun standpunt te veranderen. "Er is nog geen enkel bod binnen voor Vargas. Voor ons is er in wezen niks veranderd", zo klinkt het daar.

Petitie om Vargas in Brugge te halen geen succes

Intussen zijn er toch nog fans van Club Brugge die blijven geloven in de toekomst van Vargas in de blauw-zwarte kleuren. Een zekere Justin D startte daarom een petitie om de Venezolaan toch in Brugge te houden.

"Voor alle positieve mensen die Ronald wel nog bij Club Brugge willen: wij denken dat deze zaak berust op enkele misverstanden, zowel van de kant van Club Brugge als van de entourage van Ronald... Hiermee willen we duidelijk maken dat we opnieuw willen beginnen met Ronald. En hem doodgraag in onze kampioenenploeg van volgend jaar willen!", zo luidt zijn oproep.

Veel bijval kent de oproep echter niet. Gisterenavond stond de teller na drie dagen slechts op 52 handtekeningen. Het doel van 10.000 stuks is dus nog ver af.

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.