Longueville: "Emmerechts heeft mij gekraakt"

DONDERDAG, 30 JUNI 2011, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Birger Longueville sloot gisteren zijn Anderlecht-hoofdstuk af met een transfer naar Roeselare. Naar eigen zeggen werd hij bij paars-wit gekraakt door beloftencoach Emmerechts. In Roeselare wil hij zich opnieuw lanceren.


Twee jaar geleden ruilde Longueville het Franse Rijsel voor Anderlecht. Ook Standard wou hem toen binnenhalen. "Ik koos voor paars-wit en in de hoofdstad liep het aanvankelijk uitstekend. Vorig jaar in januari tekende ik er zelfs een profcontract van drie seizoenen", doet hij zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

"Ik stond er in de belofteploeg, mocht mee met de hoofdmacht op stage naar La Manga en haalde zelfs de wedstrijdselectie voor de bekermatch op Cercle Brugge. Maar beloftetrainer Johan Walem vertrok naar Udinese en toen begon de ellende. De nieuwe coach, Geert Emmerechts, had het helemaal niet op mij begrepen. Soms wordt gezegd dat 'een trainer een speler kan kraken'. Wel, ik kan erover mee spreken", aldus de 20-jarige Longueville.

"Van Holsbeeck blijft geloven in mij"

Herman Van Holsbeeck liet zich in het verleden vaak lovend uit over Longueville. "Dit is een jongen met veel potentieel, die bovendien over de gepaste mentaliteit beschikt en die zich telkens weer voor de honderd procent inzet", zo klonk het.

De Anderlecht-manager gunt de verdediger nu een vrije transfer. "Ik heb hem deze morgen (gisteren, red.) nog gesproken. Hij blijft ervan overtuigd dat ik het kan maken", aldus Longueville.

"Eerste klasse blijft het doel"

Volgens Longueville heeft hij met Roeselare een goede keuze gemaakt. "Na de eerste gesprekken met de Roeselaarse manager Devroe was ik meteen overtuigd. Er waait een frisse wind door de gelederen en ik ben ervan overtuigd dat er voldoende ambitie is om de top van de klassering te kunnen viseren."

"Ik besef dat ik nu de kans krijg om mijn voetbalcarrière opnieuw te lanceren. Nu moet ik veel ervaring kunnen opdoen. Natuurlijk blijft het voetbal in de eerste klasse het objectief, maar ik ben nuchter genoeg om te realiseren dat ik nu vooral keihard moet werken."

Naast het voetbal zal Longueville ook gaan studeren. "Ik ben trouwens van plan de studies kinesitherapie aan te vatten nadat ik zopas mijn humanioradiploma gehaald heb."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.