Molins: "Mentale pijn erger dan fysieke"

DONDERDAG, 30 JUNI 2011, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillermo Molins liep gisteren met krukken rond in het Vanden Stock-Stadion. Zijn ouders zijn intussen overgekomen uit Zweden om hun zoon bij te staan. "De volgende maanden zal ik vooral in België revalideren", liet hij al weten.


"Ik heb echt pech gehad", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Nog nooit in mijn carrière heb ik een zware blessure of een operatie gehad en nu valt het voor in mijn eerste match voor Anderlecht."

"In Knokke verdraaide ik gewoon mijn knie bij een dribbel. De eerste vijf minuten was de pijn ondragelijk. Mijn landgenoot Safari zei dat ik moest proberen om verder te spelen, maar ik wist toen al dat ik lang niet zou kunnen voetballen."

"Dat was echt een klap, want ik was extreem gemotiveerd om me te tonen bij mijn nieuwe ploeg. Mentaal is de pijn veel erger dan fysiek", aldus Molins.

"Ik plak geen termijn op terugkeer"

Morgen gaat Molins in Antwerpen onder het mes, daarna wacht hem een maandenlange revalidatie. "Pär Zetterberg vertelde me al dat hij na zo'n blessure twee keer een hoger niveau haalde. Daarom plak ik ook geen termijn op mijn terugkeer. Pas als ik me echt fit genoeg voel, zal ik weer trainen."

"De volgende maanden zal ik wel vooral in België revalideren, want mijn nieuwe ploegmaats hebben mij amper gezien en mogen me zeker niet vergeten. Slechts af en toe zal ik naar Zweden terugkeren om bij mijn familie te zijn", vervolgt hij.

"Het deed alleszins deugd om te horen dat Anderlecht geen nieuwe speler voor mijn positie zal aantrekken. Dat betekent toch dat ze vertrouwen in mij hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.