Van Holsbeeck naar Monaco voor topgesprekken

WOENSDAG, 8 JUNI 2011, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck vertrekt morgen naar Monaco om er te onderhandelen over een aantal transfers. Met Chelsea zal hij het hebben over Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, met Monaco wil hij praten over Dieumerci Mbokani.


Mbokani wordt al een tijdje genoemd als mogelijke opvolger van Lukaku en dit zou ook echt een concrete optie zijn. Een terugkeer van de Congolees kwam een eerste keer te sprake tijdens de trip naar Congo van Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock om het samenwerkingsakkoord met Mazembe te ondertekenen. Mbokani's manager maakte deze reis mee.

Mbokani ziet in Anderlecht een goede club om zijn carrière opnieuw te lanceren. Na zijn vertrek bij Standard vorig jaar flopte hij zowel bij Monaco als bij Wolfsburg. Het loon van de spits kan wel een struikelblok vormen: in het prinsdom verdient hij één miljoen euro netto per jaar.

Bij Anderlecht wil men geen commentaar kwijt over een mogelijke terugkeer van Mbokani. "Tot een transfer helemaal rond is geven wij geen commentaar", zo noteerde Het Belang van Limburg.

Chelsea: Lukaku en De Bruyne

Zaterdag wordt er in Monaco ook een delegatie verwacht van Chelsea om te onderhandelen met Anderlecht en Lukaku's zaakwaarnemer Christophe Henrotay. Hoewel Chelsea nog geen coach heeft voor volgend seizoen, wil het de onderhandelingen over Lukaku toch opvoeren.

Met de Londense club zal er ook gesproken worden over Kevin De Bruyne. Chelsea wil hem graag aantrekken, om hem daarna meteen weer uit te lenen. Dit hoeft niet meer per sé aan satellietclub Vitesse. De Bruyne zou zelf inspraak krijgen in de club waar hij verder mag rijpen. Anderlecht zou dus een optie zijn, al beseft met in Brussel dat Genk er alles aan zal doen om dit te beletten.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.