Biglia: "Copa America is méér dan kinderdroom"

DONDERDAG, 30 JUNI 2011, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia bereidt zich momenteel in Argentinië voor op de Copa America. Het Laatste Nieuws zocht hem op en trof een overgelukkige speler aan. Hij heeft er ook alle vertrouwen in dat zijn schouder het uithoudt.


"Het is ondertussen iets meer dan een maand geleden dat ik me blesseerde in de wedstrijd tegen Club Brugge", zo vertelt Biglia. "Vorig jaar had ik dezelfde blessure cht, ik weet dus wat de revalidatie inhoudt. Ik speel ook met een speciale schouderbescherming. Maar ik voel me heel goed."

Toch beseft hij dat hij het risico loopt zijn blessure te verergeren. "We wel zien of de bescherming standhoudt. Mijn doel is nu om in de selectie te zitten voor de eerste match tegen Bolivia." De kans bestaat zelfs dat Biglia kan starten tegen Bolivia. Bondscoach Batista ziet hem als de vervanger van Cambiasso en die is nog steeds geblesseerd.

"Ik ben heel blij dat ik dit kan meemaken"

Intussen geniet Biglia met volle teugen van de beleving die rond zo'n groot tornooi hangt. "De Copa America, in Argentinië dan nog, samen met een aantal van de betere spelers uit het internationale voetbal ... Ik ben heel tevreden dat ik dit hier nu kan meemaken."

"Het geeft me echt een ongelooflijk gevoel om dat Argentijns shirt aan te trekken. Het is meer dan een kinderdroom die in een vervulling gaat. Lang geleden dat ik nog zoiets gevoeld heb", glundert Biglia. "We hebben de kans om alle Argentijnen gelukkig te maken en daar zijn we hard voor aan het werken."

"Ondertussen probeer ik mij aan te passen aan het hoge niveau waarop er gespeeld wordt. Er lopen echt schitterende voetballers rond. Messi, Tevez, Higuain, Lavezzi, Zanetti, Mascherano, Aguero, Cambiasso, Banega... Deze ervaring zal mij niet enkel als voetballer doen evolueren, ook op persoonlijk vlak leer ik hier veel uit."

"Ik speel hier ook offensiever dan bij Anderlecht. Mascherano speelt als aanvoerder centraal op het middenveld. Mijn opdracht was voortdurend van flank te wisselen met Ever Banega van Valencia, ballen te recupereren en voor offensieve impulsen te zorgen, als toevoer naar Lionel Messi."

"Op termijn blijft transfer een doel"

Volgens Biglia heeft Anderlecht er geen problemen (meer) mee dat hij deelneemt aan de Copa America. "We hebben dit onderling besproken en de club ging ermee akkoord dat ik de Copa America zou spelen en mij in augustus zou laten opereren. We zijn dan ook vrij snel tot een contractverlenging gekomen."

"Ik ben heel tevreden dat ik weer voor drie jaar heb bijgetekend. Op Anderlecht voel ik me goed in mijn vel, ik word er perfect opgevangen, hoewel mijn doel op termijn blijft om in een andere competitie verder te groeien."

"Ik ben zelf wel niet met een transfer bezig nu. Dat doet de club. Ik concentreer mij nu op de Copa America. Daarna keer ik terug naar Brussel. Anderlecht is een topclub, en er is wederzijds respect. Daarom heb ik ook bijgetekend tot 2015."

"Ik heb trouwens dagelijks contact met Anderlecht. Zo probeer ik op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in Anderlecht. Hopelijk is Molins snel terug fit en ik merk ook dat Lukaku er nog steeds bij is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.