"Jordan kan in voetsporen van Romelu treden"

DONDERDAG, 16 JUNI 2011, 15:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Romelu Lukaku allicht naar een topclub verkast, timmert ook jongere broer Jordan aan zijn weg naar de top. "Jordan kan in de voetsporen treden van Romelu", zegt Dirk Gijselinckx, technisch jeugdcoördinator van Anderlecht.


"Als linkerflank-speler heeft hij veel volume, een goeie voorzet en een uitstekende techniek", vertelt Gijselinckx in Het Nieuwsblad. "Ik vergelijk het profiel van Jordan een beetje met dat van Gareth Bale van Tottenham, maar voor Jordan is het vooral belangrijk dat hij gefocust blijft. Al begrijp ik ook dat het niet altijd simpel is om de broer van te zijn."

"Jordan heeft een totaal ander karakter dan Romelu", aldus beloftencoach Geert Emmerechts. "Hun kwaliteiten zijn vergelijkbaar. Ze zijn allebei krachtig en beschikken over een degelijke technische bagage, maar Romelu is altijd geconcentreerd terwijl Jordan soms met zijn hoofd in de wolken loopt. Romelu breekt door door hard te werken, een dromer als Jordan is nonchalanter."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.