Vargas onderzoekt wet-Webster

DINSDAG, 14 JUNI 2011, 13:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De situatie rond Ronald Vargas blifjt muurvast zitten. Zijn entourage onderzoekt intussen of het een beroep kan doen op de wet-Webster, al kan hij daarmee niet naar Anderlecht komen. Intussen vervoegen Benfica en Sporting de dans.


De wet-Webster, eigenlijk artikel 17 uit het FIFA-reglement, houdt in dat een speler die drie jaar of langer bij een bepaalde club speelt, voor een beperkt bedrag weg kan naar een buitenlands team. Het systeem is genoemd naar de Schot Andy Webster die dit artikel in 2006 als eerste toepaste.

Het probleem is echter dat de procedure om dit artikel toe passen ten laatste twee weken na de laatste match van het seizoen dient te worden ingezet. Dat is in dit geval duidelijk niet gebeurt. De advocaten van Vargas zoeken nu uit of er geen achterpoortje in de wet aanwezig is.

Buitenland

Mocht het Vargas lukken zich op die manier vrij te kopen bij Club Brugge, kan hij echter niet naar Anderlecht komen. Artikel 17 geldt alleen bij een internationale transfer.

Wanhopen hoeft Vargas in dat geval niet te doen. De Portugese club Benfica en Sporting Lissabon hebben hun oogje laten vallen op de Venezolaan en ook een Nederlandse en een Russische club tonen interesse.

Bij Anderlecht blijft men de situatie op de voet volgen, maar zelf onderneemt het geen actie.

Bron: De Standaard en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.