Odoi: "Anderlecht moet extra inspanning doen voor Mertens"

ZATERDAG, 25 JUNI 2011, 20:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Gazet van Antwerpen publiceerde vandaag een dubbelinterview met Dries Mertens en Denis Odoi. De twee boezemvrienden staan voor het jaar van de doorbraak. Mertens verkast wellicht naar een topclub en Odoi keerde terug Anderlecht.


Een bloemlezing uit het interview:

Mertens: "We speelden eerst samen bij Stade Leuven en trokken gelijktijdig naar Anderlecht. We hebben ook een tijdje op dezelfde school gezeten. We horen elkaar nog heel vaak."

Odoi: "Anderlecht heeft een aanzienlijke transfersom voor mij betaald en door het voortouw te nemen op training, wil ik tonen dat ik klaar ben om mijn verantwoordelijkheden op te nemen. In de kleedkamer ben ik wel een pak stiller dan bij Sint-Truiden."

Mertens: "Ik ben echt onder de indruk van het parcours dat Denis heeft afgelegd. In een korte tijdspanne van OH Leuven naar Anderlecht: dat is een teken van moed en het bewijst dat hij kwaliteiten heeft."

Odoi: "Ik had Dries graag als ploegmaat gehad bij Anderlecht, maar hij is precies aan de dure kant (lacht). Mocht Anderlecht het geld hebben, dan zou je Dries makkelijk kunnen overtuigen. Het enige dat Anderlecht moet doen, is blijk tonen van ambitie en duidelijk aangeven dat ze voor de titel en de CL willen gaan. Anderzijds zou het voor Dries wel een risico zijn om weer in België te voetballen want hij is het Nederlandse voetbal gewend."

"Tja, voor een Belg die bij Anderlecht werd opgeleid zou de club een extra inspanning kunnen doen, vind ik."

Mertens: "Waarom zouden we niet kunnen samenspelen bij de Rode Duivels? Niet dat Alderweireld het slecht doet, maar bij Ajax vind ik hem centraal veel sterker."

Odoi: "Geloof me ik ben niet met de Rode Duivels bezig. Mijn eerste opdracht is bij Anderlecht een vaste plaats afdwingen. Als ik regelmatig speel, komt de rest vanzelf."

Bron: Gazet van Antwerpen




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.