Gillet: "Me richten op plaats op het middenveld"

MAANDAG, 20 JUNI 2011, 12:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net als zijn ploegmaats begon Guillaume Gillet vrijdag vol motivatie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het doel is duidelijk: weer kampioen worden. "De slechte play-offs liggen achter ons. We beginnen van vooraf aan."


"Twee jaar geleden waren we in staat ons te herpakken na de verloren testmatchen tegen Standard en wonnen we de titel", zo vertelt Gillet in La Dernière Heure. "We moeten er nu voor zorgen dat dit scenario zich herhaalt na het mislukte vorige seizoen."

De komst van Odoi en de mogelijke komst van Ninkov maken ook duidelijk dat Anderlecht in Gillet niet langer zijn rechtsachter ziet. Gillet zelf maakt hier geen bezwaar tegen. Hij hoopt zich nu een rij naar voor te schuiven.

"Voor mij is het belangrijk om zoveel mogelijk stabiliteit te hebben. Spelen op het middenveld bevalt mij en ik hoop er mijn kans te krijgen op lange termijn. Het is dan aan mij om mijn kans te grijpen en de trainer te bewijzen dat ik de ploeg in een offensieve rol veel kan bijbrengen."

Inloopperiode

Gillet begint binnenkort aan zijn vierde seizoen bij Anderlecht en is intussen één van de meest ervaren spelers. "En toch beschouw ik me nog als één van de jonge gasten", zo lacht hij. "Toch heb ik een rol te spelen in de integratie van de nieuwe jongens."

"We zullen bovendien sowieso een periode nodig hebben om de machine op volle toeren te laten draaien", zo denkt de 27-jarige Luikenaar. "Maar Standard heeft vorig seizoen getoond dat je niet per sé vanaf het begin van het seizoen competitief moet zijn om op het einde van de rit de titel te viseren."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.