Safari: "Even goed doen als Zetterberg"

VRIJDAG, 17 JUNI 2011, 10:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Behrang Safari, de eerste van twee Zweedse aanwinsten, is gisteren aangekomen op de luchthaven van Brussel. Daar werd hij opgewacht door de pers voor een woordje uitleg. "Het voelt goed om in België te zijn", aldus Safari.


"Ik kan niet wachten om voor Anderlecht te spelen", liet Safari optekenen. "Ik weet dat Pär Zetterberg zich in Brussel erg goed thuis voelde en dat hij hier een grote carrière heeft gemaakt. Ik wil hier zeker even goed doen als Zetterberg. Ja, ik heb met Pär en Christian Wilhelmsson een beetje over Anderlecht gepraat, maar vooral mijn manager heeft mij veel verteld over mijn nieuwe club."

Safari verklaart ook waarom hij voor Anderlecht koos: "Ik won genoeg titels en bekers met Basel en was toe aan een nieuwe uitdaging", aldus de Zweed. "Een nieuw land en een nieuwe competitie zijn altijd verrijkend voor een voetballer. Er was ook interesse uit Duitsland, Spanje en Italië, maar ik speel liever voor de prijzen in België dan voor het behoud in een topcompetitie."

Play-off-systeem

Veel wist Safari nog niet te vertellen over zijn nieuwe ploegmaats. "De enige waar ik echt al over heb horen spreken is Romelu Lukaku", lachte hij. "Lukaku is overal in Europa een rijzende ster. Ik hoop echt dat ik nog even met hem kan samen voetballen, want er zijn veel transfergeruchten, hé. Maar Anderlecht zal nog wel andere topspelers hebben. Kunnen jullie me trouwens uitleggen hoe het play-off-systeem in België werkt, want daar snap ik al helemaal niets van. Neen, ik ben niet zo sterk in wiskunde. Ik zal hier zes jaar moeten spelen voor ik dat systeem zal snappen."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.