Wordt parkeren rond CVDS-stadion duurder?

WOENSDAG, 22 JUNI 2011, 20:40 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De gemeente Anderlecht wil de prijs voor parkeren in de buurt van het Constant Vanden Stockstadion flink optrekken. Morgen wordt daarover gestemd in de gemeenteraad. "Onaanvaardbaar", zegt oppositielid Walter Vandenbossche (CD&V).


De wijziging van het parkeerreglement houdt in dat het betalend parkeren in rode en groene zones rond het stadion wordt uitgebreid tot middernacht. Bovendien zou parkeren er vijf euro per uur kosten. Supporters die toch in die zones parkeren moeten om de twee uur hun voertuig verplaatsen. Overtreders riskeren een boete van 60 euro.

"We willen dat mensen elders parkeren", zegt bevoegd schepen Mustapha Akouz in La Dernière Heure. "Er zijn voldoende grote metroparkings en ze kunnen met het openbaar vervoer komen. Deze politiek is niet nieuw en wordt ook toegepast rond Vorst Nationaal. Voor alle duidelijkheid willen we geen jacht maken op de supporters."

Oppositie uit kritiek

CD&V'er Vandenbossche is niet te spreken over het voorstel. "Supporters zullen gemiddeld 20 tot 25 euro moeten betalen voor een voetbalwedstrijd. Dit nieuw reglement doodt ook de economische activiteit die RSCA vertegenwoordigt in Anderlecht. Deze waanzinnige belastingbesluiten zijn het gevolg van de rampzalige financiële situatie van deze gemeente".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.