Molins: "Legear mag gerust blijven"

MAANDAG, 20 JUNI 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad was dit weekend present op de eerste trainingen van Anderlecht en zag dat Guillermo Molins van de nieuwkomers de beste indruk liet. De Zweed toonde zich met goeie passes en controles en een uitstekende versnelling.


Na de training stond Molins de krant ook te woord. "Ik heb echt zin in dit nieuwe avontuur", aldus Molins. "Er waren meerdere clubs in mij geïnteresseerd, maar ik wilde naar Anderlecht. Dat deze club mij een contract van vier jaar gaf, betekent dat ze hier in mij geloven. Ik kan hier zeker een betere voetballer worden."

Bij Anderlecht krijgt Molins Legear als directe concurrent voor de rechterflankpositie. Tenzij die andere oorden opzoekt. Voor Molins maakt dit alvast niet veel uit. "Van mij mag hij gerust bij Anderlecht blijven. Concurrentie maakt iedereen sterker en ik kan eventueel ook op links spelen", aldus Molins.

De rechterflank geniet wel zijn voorkeur. "Op die positie was ik dit jaar topschutter bij Malmö met drie goals in zeven wedstrijden en dat terwijl het Zweeds voetbal defensief is."

"Ik spreek ook Spaans en Portugees"

Qua integratie mag Molins normaal niet veel problemen hebben. In het verleden bleek al dat Scandinaven goed gedijen in Anderlecht en ook met de vele Zuid-Amerikanen zal Molins goed kunnen communiceren.

"Ik heb roots in Uruguay en spreek dus Spaans en ook een beetje Portugees. Ik zal hier dus met veel jongens kunnen praten", zo vertelt hij. "Het is ook grappig dat ik bij Anderlecht weer samenspeel met Safari. We speelden twee jaar samen bij Malmö en het klikte goed. Als linksachter gaf hij me goeie passes."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.