Lukaku: "Ja, ik heb aan stoppen gedacht"

DONDERDAG, 30 JUNI 2011, 11:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku is één van de afgestudeerde Purple Talents. De spits geeft toe dat de combinatie school-voetbal soms erg zwaar was. "Zonder dit project had ik mijn studies wellicht nooit volgehouden", zo geeft hij toe.


"Ja, ik heb eraan gedacht om te stoppen met mijn studies. Trainen, wedstrijden spelen en dan 's avonds nog eens moeten studeren, bij momenten was het me echt te veel", vertelt hij. "Maar mijn familie, de school, Jean Kindermans en Peter Smeets van Anderlecht hebben me over die moeilijke momenten heen geholpen."

"Ook nu waren mijn laatste examens zwaar. Wiskunde viel nog mee, maar ik heb zwaar afgezien voor het vak Geschiedenis. Studies en school combineren is niet aan iedereen gegeven, maar met mijn diploma Public Relations en Onthaal maak ik iedereen fier. Vooral mijn ouders."

Hekel aan regels

Zoals elke scholier heeft ook Romelu Lukaku zich al eens geërgerd aan de regels die gelden op school. "Als de leerkrachten mij zeiden dat ik in jeans moest komen in plaats van in een trainingspak, dan trok ik toch een trainingspak aan. Ik haat jeans", aldus Lukaku.

"Soms kreeg ik ook van de leraars opmerkingen in de zin van 'Ha, we zien je nog eens.' Dan antwoordde ik: 'Ja, ik heb jullie óók gemist'", zo lacht hij.

"Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Ik denk dat alle Purple Talents de school zullen missen, maar ik zal me nog meer op voetbal kunnen concentreren."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.