"We vrezen voor 20 à 25 % minder abonnees"

DINSDAG, 21 JUNI 2011, 14:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws zoeken sporteconoom Trudo Dejonghe en Ivan Robijn, ticketingverantwoordelijke van Anderlecht, naar een reden voor de slechte abonnementenverkoop. "De fans van Anderlecht zijn successupporters", zegt Dejonghe.


De verkoop van de abonnementen bij Anderlecht voor komend seizoen loopt niet goed. Maar liefst 7.000 fans verlengden hun abonnement niet. Ook op de eerste dag van de vrije verkoop was er geen stormloop.

"Normaal komen we aan 21.500 abonnees", aldus Dejonghe. "Als het zo blijft lopen, vrees ik dat we rond 16 à 17.000 gaan uitkomen, of zo'n 20 à 25 procent minder. Dat is zorgwekkend, ja." Door die slechte cijfers dreigt Anderlecht anderhalf miljoen euro mis te lopen.

Geen ronkende namen

Voor sportecononoom Trudo Dejonghe is het duidelijk: de fans van Anderlecht zijn jaren verwend geweest en pikken het niet dat nu zowel de resultaten als het spel tegenvallen.

"De supporters van Anderlecht zijn successupporters. Elk jaar moet Anderlecht kampioen spelen, maar vorig jaar was een flop. Bovendien dreigt Lukaku nog te vertrekken en voor welke speler moeten ze dán nog naar het stadion komen? Want voor een Boussoufa kwamen ze wél."

Bij Club Brugge draait de verkoop van abonnementen wel op volle toeren, hoewel het de vorig seizoen ook daar tegenviel. Hun transfers doen de fans echter wel warm lopen. "Vleminckx, dat klinkt goed bij de fans. Of een Vazquez, ook al speelde die in het tweede van Barcelona. Zonder die transfers had Club Brugge nu hetzelfde voor als Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.