"Ivic en ik waren vrienden voor het leven"

VRIJDAG, 24 JUNI 2011, 23:43 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Tomislav Ivic (77) overleed op vrijdag 24 juni 2011. Ex-manager Michel Verschueren heeft vroeger nog nauw samengewerkt met Ivic. "Ik heb Ivic zeer goed gekend, we zijn samen in Anderlecht begonnen", vertelt Verschueren aan Sporza.


"Ivic legde een zeer mooi parcours van 2,5 seizoen af. Hij maakte indruk door zijn manier van werken en persoonlijkheid. De man was echt bezeten door zijn beroep, hij droomde van voetbal met de precisie en snelheid van basketbal."

"Ivic heeft in Anderlecht de zogeheten pressing ingevoerd", aldus Verschueren. "Hij was veeleisend en onderbrak elke training om de twee à drie minuten. Ivic behaalde met ons de landstitel, met liefst 11 punten los. Dat was een verbazend resultaat."

Verschueren moest Ivic in 1983 wel minder leuk nieuws brengen. "Ik ging naar zijn appartement, omdat ik hem moest zeggen dat hij ontslagen was. Wel, hij nam me vast en zei dat ik een correct man was. We waren vrienden voor het leven, ik heb met hem nooit last gehad."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.