"Voetbal is zo wispelturig als vrouwen"

ZONDAG, 5 JUNI 2011, 10:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad op Zondag had een uitgebreid gesprek met Michel Verschueren, de ex-manager van Anderlecht. Op zijn 80ste klinkt de oude vos nog steeds strijdvaardig. "Ik ga zolang mogelijk door. Op mijn manier."


Anderlecht bleek, na het vertrek van Polak, Van Damme en Boussoufa, met spelers van het niveau Kljestan, Kouyaté, Veselinovic te weinig in huis te hebben.

"Dat zijn spelers die kunnen meedraaien maar die, zo weinig omringd, nog te jong zijn om de ploeg te dragen."

Tot vandaag ogen de transfers (Odoi, Diogo en Safari) niet echt spectaculair. Heeft Anderlecht voldoende kracht om terug te slaan?

"Twee jaar geleden won Standard zijn tweede opeenvolgende titel en zei iedereen: het is gedaan met Anderlecht! We speelden het volgende jaar overtuigend kampioen. Ja of neen? Ik kan u verzekeren: telkens er symptomen waren van verzwakking zijn we er in geslaagd een nieuwe sterke ploeg op de been te brengen. Daar zijn we nu ook mee bezig. Ons professioneel opgebouwd prospectieteam zal zich nu moeten bewijzen."

Niet iedereen lijkt overtuigd. Supporters komen op straat, de voorzitter van de supportersfederatie nam ontslag.

"Luister, copain. Supporters zijn steeds meer gebonden aan resultaten. Winnen is olé olé, twee keer verliezen en ze breken het kot af. Dat is overal. Dat is in de politiek zo, in de bedrijfswereld, nu ook in de sport: men komt meteen op straat. Freedom! We moeten daar leren mee leven."

Hoelang gaat u nog door?

"Ik ga zolang mogelijk door. Op mijn manier. Ik ga tot mijn laatste druppel Anderlecht blijven verdedigen. Alleen daarom heb ik nog een keer een interview willen geven: om te proberen de Anderlechtsupporters wat gerust te stellen."

Want Anderlecht wordt volgend seizoen gewoon weer kampioen?

"We gaan probéren kampioen te spelen. Voetbal is zo wispelturig! Zoals de vrouwen! Voorzichtig mee zijn!"

Het volledige interview vindt u in Het Nieuwsblad van zondag 5 juni.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.