"België kan in 2014 wereldkampioen worden"

DINSDAG, 7 JUNI 2011, 14:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met P-Magazine praat Romelu Lukaku opnieuw over zijn leven en toekomst. Hij heeft het over zijn sportieve dromen, de commentaar die hij krijgt en zijn status. "Die maakt het ingewikkeld om een relatie te starten."


Lukaku over zijn eerste doelpunt:
"Op de dag dat ik mijn eerste doelpunt in eerste klasse scoorde tegen Zulte Waregem, besefte ik dat niks nog hetzelfde zou zijn. Het ene leven stopte toen de bal de netten raakte en een ander begon. Romelu, de kleine jongen uit Bornem, had plaatsgemaakt voor een voetballer over wie de hele wereld zou praten."

Lukaku over het leven als jonge prof:
"Ik ben tevreden over wat ik al gerealiseerd heb op jonge leeftijd. Als ik terugblik op wat ik al gepresteerd heb, besef ik dat al mijn opofferingen het meer dan waard waren. Als ik als jonge gast zou uitgaan, roken en drinken, had ik nooit in die grote stadions tegen de beste spelers gespeeld. Ik ben nu al een paar keer in een discotheek geweest, maar ik ben geen fuifbeest. Ik heb ook nog nooit een druppel alcohol aangeraakt. Alleen al de geur maakt me misselijk. Ook nu ik volwassen ben, zal ik niet meer uitgaan. Belgische journalisten volgen mij nu al op de voet. Beeld je in hoe dat later in Engeland wordt!"

Lukaku over een transfer:
"Ik wil graag naar een topclub in het buitenland. Als ik daar terechtkom, kan ik eindelijk vrij ademen zonder dat heel het land op mijn nek zit. Als jonge speler word je daar omringd door veel grotere sterren, die alle aandacht naar zich toezuigen. Dat zou het voor mij makkelijker maken."

Lukaku over zijn sportieve ambities:
Lukaku over de kritiek op zijn rol in een reclamespotje:
"Dat men daarop kritiek geeft, is typisch Belgisch. Heeft er iemand zich gestoord aan het feit dat Messi reclame maakt voor chips?"

Lukaku over meisjes:
Hier geeft de speler toe nog vrijgezel te zijn en dat het gezien zijn status "nogal ingewikkeld" is om een goede vriendin te vinden. "Daarom ben ik op zoek naar een discreet meisje dat niet kickt op mijn bekendheid. Ik ben er niet mee gediend dat een ander dingen over mijn privé-leven en mijn relatie aan de grote klok hangt. Ik wil bovendien ook een meisje dat op haar eigen benen staat, eentje die onafhankelijk is. Ik wil geen vriendinnetje dat me overal als een schoothondje volgt. Mijn vrienden weten dat ik meisjes verafschuw die de hele tijd aan mijn arm hangen en die elke minuut van de dag bij me willen zijn. Ik heb een eigen leven en daar hecht ik veel belang aan. Trouwens, ik ben nog lang geen 25 en heb nog alle tijd om 'de ware' tegen te komen. Mijn ouders moeten niet bang zijn dat ik morgen plots ga samenhokken met iemand."

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.