Rondleiding in het oefencomplex van RSCA

VRIJDAG, 17 JUNI 2011, 20:30 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmorgen heeft Anderlecht aan de pers het nieuwe oefencomplex van Neerpede laten zien. Het indrukwekkende gebouw is voor zowel de jeugdploegen als de eerste ploeg. Het is ook voorzien van alle mogelijke gemakken.


Philippe Collin, de fiere bedenker van alles, stelde het nieuwe complex voor aan de pers. Het gehele gebouw staat aan de oude oefenterreinen van Neerpede. Je kon gerust zijn: iedereen was zwaar onder de indruk. Het was een groot verschil met het oude oefencomplex. De pers kon de slaapzaal en rustplaats met TV's waar de spelers kunnen zien. Naast de refter en de keuken was er een perszaal die zo bleek was dat heel het gebouw oud was. Alles was in het wit en paars: witte muren en paarse glazen. Al de burelen van de medische en technische staf zijn er gevestigd. Alleen de mensen van de ticketing, financiën, infrastructuur en accounting blijven in de oude burelen.

Aan alles werd gedacht

In de kelder staat alles van de jeugdploegen gevestigd. Elk jeugdteam heeft een eigen kleedkamer. Een detail: bij elke stap hogerop van de jongeren wordt de ruimte vier vierkante meter groter. Op het gelijkvloers vind je alles van de eerste ploeg. Daar zijn ze voorzien van een ruime kleedkamer, fitnesszaal (allergrootste van Europa, aldus Collin), een zwembad en een jacuzzi. De eerste ploeg en de jeugd moeten hun gerief in de voorziene manden leggen voor ze naar hun kleedkamers gaan.

"Er mag geen vuil komen door de deur", aldus Collin. "Al de spelers zijn voorzien van een badjas. Zo wordt hun gezondheid beschermd."

Kiné heeft zicht op het veld

De kiné-ruimte is ook op de gelijkvloers, met zicht op het veld. "Dat is uniek in België", vertelde Collin. "Vanuit deze kamer kunnen de kinesisten hun patiënten opvolgen terwijl ze trainen. Zo kunnen ze een betere evaluatie maken. Als ze zien dat er iets misloopt, kunnen ze meteen ingrijpen."

Kostprijs van dit alles: 10.7 miljoen euro (waarvan 5 miljoen subsidies door Stad Brussel) voor fase 1. Later komt fase 2 met synthetisch veld, indoorzaal en slaapzalen zullen voor de jongeren gebouwd worden.

Bron: voetbalkrant.com




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.