Archieven

 31-03-2008 

Contractbespreking met Boussoufa

Contractbespreking met Boussoufa

Deze week zitten Boussoufa en Anderlecht rond tafel omtrent een eventuele verlenging van het contract. De speler liet in de krant wel verstaan dat er nog één en ander uitgeklaard moet worden vooraleer hij een handtekening zet. Lees verder »

Operatie voor Van Damme

Operatie voor Van Damme

Jelle Van Damme wordt op het einde van het seizoen geopereerd aan de enkel. Tijdens de wedstrijd was van een pijnlijke enkel geen sprake: "Zolang ik de pijn kan verdragen, ga ik door", zegt Van Damme aan Sporza. Lees verder »

Anderlecht en Hassan zitten samen

Anderlecht en Hassan zitten samen

Vandaag bespreken Hassan en Anderlecht de toekomst van de Egyptenaar. De speler heeft al een akkoord met de Egyptische club Al Ahly. De kans is dus reëel dat de speler op het einde van dit seizoen het Astridpark verlaat. Lees verder »

Lamah en Tioté terug naar Anderlecht

Lamah en Tioté terug naar Anderlecht

Lamah en Tioté spelen volgend seizoen terug voor Anderlecht. Lamah liet eerder al verstaan liever bij Roda te blijven dan terug naar Anderlecht te komen. Van Holsbeeck wilt dat de speler zich aan hun contract houden. Lees verder »

Hasi gecharmeerd door interesse Anderlecht

Hasi gecharmeerd door interesse Anderlecht

Hasi was gisteren te gast bij Frank Raes in Studio 1. Daar verklaarde hij gecharmeerd te zijn door de interesse die Anderlecht heeft om van hem assistent-trainer te maken. Hij heeft nog wel één jaar contract bij Cercle als speler. Lees verder »

Jacobs tevreden met invalbeurt Hassan

Jacobs tevreden met invalbeurt Hassan

In Studio 1 gisterenavond liet Schollen horen dat trainer Jacobs tevreden was met de invalbeurt van Hassan. "Ik wil niet sarcastisch overkomen maar ik ben echt gelukkig met de invalbeurt van Hassan", klonk het. Lees verder »

Echo voor Zitka

Echo voor Zitka

Normaal gezien ondergaat Zitka vandaag een controle-echo om te bepalen hoe het zit met zijn blessure. verwacht wordt dat deze volledig genezen is en dat de doelman terug voluit kan gaan op training. Lees verder »

Reacties Schollen, De Man, Chatelle

Reacties Schollen, De Man, Chatelle

"Ik wist dat ik voor een X-aantal matchen onder de lat stond en ik denk dus niet aan de volgende wedstrijden. Uiteraard zou ik graag opnieuw op het veld staan, maar we zullen wel zien", aldus Schollen. Lees verder »

Jelle en Elke gaan trouwen

Jelle en Elke gaan trouwen

Niet alleen op het veld lijkt Jelle Van Damme te scoren, ook in het privéleven gaat het de speler voor de wind. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat hij en zijn vriendin Elke Clijsters gaan trouwen. Lees verder »

 30-03-2008 

Reacties Boussoufa en Van Damme

Reacties Boussoufa en Van Damme

Mbark Boussoufa en Jelle Van Damme kunnen beiden als matchwinnaar uitgeroepen worden. Van Damme scoorde twee maal, Boussoufa zorgde voor de twee assists en scoorde zelf op vrije trap. Sporza radio vroeg naar een reactie. Lees verder »

 29-03-2008 

Overvolle bank: wie valt af?

Overvolle bank: wie valt af?

De ene keer is de ziekenboek overvol, dan is ze weer leeg. Dat laatste is ze nu, want er zijn maar amper 4 geblesseerden: Proto, Zitka, Pareja en Iakovenko. Het wordt vechten voor een plaatsje. Lees verder »

Wordt Hasi assistent-coach?

Wordt Hasi assistent-coach?

Volgens de krant Le Soir zou Anderlecht Besnik Hasi willen aantrekken als assistent-coach. De ex-speler van Anderlecht bezet op dit moment het middenveld bij Cercle. Lees verder »

Zetterberg gelooft niet meer in titel

Zetterberg gelooft niet meer in titel

Pär Zetterberg gelooft niet meer dat Anderlecht alsnog de titel kan behalen. “Al 10 jaar zijn we in het tweede deel van de competitie beter maar ik heb hier geen verklaring voor”, aldus de ex-speler in de Franstalige pers. Lees verder »

Hassan juist op tijd terug

Hassan juist op tijd terug

Het scheelde maar 1 minuut of Ahem Hassan zat niet in de selectie. De Egyptenaar kwam vrijdag pas om 14.29 u aan in het Astridpark. De middenvelder zette dan maar een spurtje in om tijdig de kleedkamer te bereiken. Lees verder »

Goor: "Nieuw contract getuigt van respect"

Goor:

Bart Goor kon onlangs zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. De speler heeft wel wat moeten inleveren maar is toch zeer tevreden. "Het contract dat het bestuur mij voorlegde, getuigt van heel veel respect", klinkt het. Lees verder »

Beloften verliezen tegen Cercle

Beloften verliezen tegen Cercle

Gisterenavond speelde de beloften hun wedstrijd tegen Cercle. Ze keerden met een 3-1 verlies terug huiswaarts. Het enige Anderlechtdoelpunt werd gescoord door Mukendi in de 47ste minuut. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Belgrano in juli

Oefenwedstrijd tegen Belgrano in juli

In afwachting van een transfer van Matias Suarez heeft zijn Argentijnse club Belgrano een oefenwedstrijd vastgelegd tegen Anderlecht. De wedstrijd zou in juli worden gespeeld, wanneer Belgrano naar Europa afzakt. Lees verder »


 28-03-2008 

Jacobs: "Winst zou prachtig zijn"

Jacobs:

Zondag ontvangt Anderlecht de revelatie van het seizoen Cercle Brugge. Beide ploegen staan momenteel op een gedeelde derde plaats. "We beseffen dat we bij winst een goeie zaak kunnen doen", aldus Jacobs. Lees verder »

Zitka en Proto bijna weer paraat

Zitka en Proto bijna weer paraat

Goed nieuws kwam er van de beide doelmannen. Silvio Proto mag de keeperstraining hervatten. Ook Daniel Zitka is bijna van zijn blessure verlost. Hij zal volgende week op het trainingsveld staan. Lees verder »

RSCA-stripverhaal binnenkort verkrijgbaar

RSCA-stripverhaal binnenkort verkrijgbaar

Het RSCA-stripalbum, een strip in samenwerking met A. Dupuis Productions, zal vanaf maandag 7 april 2008 te verkrijgen zijn in de fanshop van Anderlecht. De strip wordt uitgegeven in het Nederlands en Frans en zal 13 euro kosten. Lees verder »

Onderhandelingen Suarez in gevorderd stadium

Onderhandelingen Suarez in gevorderd stadium

De onderhandelingen met Matias Suarez, de jonge Argentijnse spits die Anderlecht wil binnenhalen, gaan de goeie richting uit. Normaal gezien zou de transfer volgende week afgerond moeten zijn. Dat meldt La Dernière Heure vandaag. Lees verder »

 27-03-2008 

Schollen in Studio 1

Schollen in Studio 1

Door de blessures van Zitka en Proto staat Davy Schollen al sinds 12 maart onder de lat bij Anderlecht. In Studio 1 op zondag (22u50) vertelt hij bij Frank Raes hoe het is om van derde tot eerste doelman gebombardeerd te worden. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De meeste spelers zijn intussen terug en Ariël Jacobs kon opnieuw beroep doen op het grootste deel van de groep. Ahmed Hassan, Marcin Wasilewski en Roland Juhasz worden pas vrijdag terug verwacht. Lees verder »

Al-Ahly bevestigt komst Hassan

Al-Ahly bevestigt komst Hassan

De Egyptische club Al-Ahly heeft vandaag de komst van Ahmed Hassan bevestigd. De Egyptische spelmaker van Anderlecht zal er na afloop van het huidig seizoen, een contract tekenen voor drie seizoenen. Lees verder »

Vanden Stock neemt deel aan Standard Open

Vanden Stock neemt deel aan Standard Open

Standard Luik gaat op 27 juni voor het eerst een golftornooi organiseren, onder de naam Standard Open. Enkele oud-spelers en bekende Belgen bevestigden hun deelname al. Ook voorzitter Roger Vanden Stock zal van de partij zijn. Lees verder »

Van Holsbeeck ontkent interesse in Makriev

Van Holsbeeck ontkent interesse in Makriev

Gisteren meldde een Israëlische krant dat Anderlecht verregaande interesse heeft in de Bulgaarse spits Dimitar Makriev en ook al geboden zou hebben. Manager Herman Van Holsbeeck ontkent echter de interesse in Makriev met klem. Lees verder »

 26-03-2008 

Duivels verliezen met 1-4 van Marokko

Duivels verliezen met 1-4 van Marokko

De Rode Duivels hebben vanavond in het Koning Boudewijnstadion met 1-4 verloren van Marokko. In een ondermaatse eerste helft kon Marokko twee keer scoren via een voley van Alloudi en een flater van Stijnen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Voor de spelers die geen interland verplichtingen hebben, stond er vandaag een gewone training op het programma. Serhat Akin, Thomas Chatelle en Mbo Mpenza konden de groepstraining hervatten. Lees verder »

Goor blijft nog een jaar langer

Goor blijft nog een jaar langer

Bart Goor heeft een akkoord over de verlenging van zijn contract voor een jaar. De bijna 35-jarige Goor blijft zeker nog tot juni 2009 bij Anderlecht. Volgend seizoen zal hij wel de concurrentie moeten aangaan met Roland Lamah. Lees verder »


 25-03-2008 

Van Damme haakt af voor Marokko

Van Damme haakt af voor Marokko

Jelle Van Damme haakt af voor de oefeninterland met de Rode Duivels tegen Marokko. Van Damme trainde maandag al niet mee wegens een enkelblessure. Vandaag besliste de linkerverdediger van Anderlecht om de groep te verlaten. Lees verder »

Anderlecht volgt Poolse internationals

Anderlecht volgt Poolse internationals

Marcin Kikut (Lech Poznan) en Tomasz Jodlowiec (Groclin) werden door Anderlecht al eerder gescout in de Poolse competitie. Woensdag gaat paars-wit nu ook de twee Poolse internationals bekijken tijdens de wedstrijd Polen-USA. Lees verder »

Voorbereiding volgend seizoen gestart

Voorbereiding volgend seizoen gestart

Anderlecht is gestart met de voorbereiding voor volgend seizoen. Als paars-wit tweede eindigt en zich dus weet te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League, hervatten ze op maandag 23 juni 2008. Lees verder »

Jacobs heel tevreden over Frutos

Jacobs heel tevreden over Frutos

Trainer Ariël Jacobs is bijzonder tevreden over Nicolas Frutos. De Argentijnse aanvaller verscheen tegen AA Gent voor het eerst aan de aftrap sinds eind november. Frutos blijft zijn persstop wel volhouden. Lees verder »

 24-03-2008 

Hassan bereikt akkoord met Al-Ahly

Hassan bereikt akkoord met Al-Ahly

Ahmed Hassan heeft een akkoord bereikt met het Egyptische Al-Ahly. Dat vertelt hij zelf in de Egyptische pers. De laatste details rond de overgang zijn geregeld, maar Hassan zou pas in mei tekenen. Lees verder »

Van Damme mist training Rode Duivels

Van Damme mist training Rode Duivels

Jelle Van Damme was er vandaag op de eerste training van de Rode Duivels in Tubeke niet bij. De verdediger heeft last van zijn enkel. De interland van woensdag tegen Marokko komt normaal gezien niet in het gedrang voor Van Damme. Lees verder »

 23-03-2008 

Deschacht geschorst tegen Cercle

Deschacht geschorst tegen Cercle

Ariël Jacobs zal het volgende week tegen Cercle Brugge zonder Olivier Deschacht moeten stellen. De verdediger en aanvoerder van Anderlecht kreeg tegen AA Gent zijn derde gele kaart en moet de wedstrijd vanuit de tribune bijwonen. Lees verder »

Dames winnen met 0-4 van Egem

Dames winnen met 0-4 van Egem

Gisteren speelden de dames tegen VK Egem. Ze wonnen die wedstrijd met 0-4. Het kon 0-5 geweest zijn indien de penalty van Helgadottir in de netten was beland. De kloof met leider Tienen blijft 5 punten. Lees verder »


 22-03-2008 

Roda JC verliest met 4-3 van SC Heerenveen

Roda JC verliest met 4-3 van SC Heerenveen

Roda ging vandaag in een doelpuntenrijke wedstrijd onderuit op het veld van Heerenveen. Het werd 4-3 in het nadeel van de Kerkraders. Roland Lamah opende in de 25ste minuut de score. Hij en Cheik Tioté speelden de hele wedstrijd. Lees verder »

Pareja een maand out na knieoperatie

Pareja een maand out na knieoperatie

Pareja onderging gisteren een ingreep aan de knie. Eerst werd gemeld dat deze ingreep pas op het eind van het seizoen zou doorgaan. Dokter Martens nam een stukje van de meniscus weg waardoor de verdediger een maand moet rusten. Lees verder »

Overgang Proto naar Roda in gedrang

Overgang Proto naar Roda in gedrang

Roda heeft het contract van zijn doelman, Bram Castro, verlengd tot 2010. Ook liet de club verstaan dat het nu geen keeper meer zoekt. Een mogelijke uitleenbeurt van Silvio Proto naar Roda lijkt dus veraf. Lees verder »

Hassan naar bank en fikse boete

Hassan naar bank en fikse boete

Hassan kwam gisteren te laat terug van Tunesië en mag zich aan een boete van 20.000 euro verwachten. Mogelijk zit hij tegen Gent ook op de bank. "Van Hassan hebben we geen nieuws", aldus Jacobs. Lees verder »

 21-03-2008 

Hassan met Egypte tegen Argentinië

Hassan met Egypte tegen Argentinië

Op 26 maart vindt in Caïro een wedstrijd plaats tussen de nationale teams van Egypte en Argeninië. Ook Ahmed Hassan zal van de partij zijn. De middenvelder is één van de zeven in Europa spelende Egyptenaren die opgeroepen werd. Lees verder »

Signeersessie met nieuwe spelers

Signeersessie met nieuwe spelers

Op vrijdag 4 april 2008 is er in de fanshop van Sporting Anderlecht een signeersessie gepland. De nieuwelingen Luigi Pieroni, Thomas Chatelle, Guillaume Gillet en Oleksandr Iakovenko zullen er vanaf 14 uur handtekeningen uitdelen. Lees verder »

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft een 17-koppige selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen AA Gent van zondag. Lucas Biglia en Mbark Boussoufa trainden niet vandaag, maar geraken wel speelklaar. Lees verder »

Spreekplicht voor Anderlechtspelers?

Spreekplicht voor Anderlechtspelers?

Het Anderlechtbestuur wil volgend seizoen alle spelers contractueel verplichten om beschikbaar te zijn voor de pers. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Zo zouden de spelers dus geen persstop meer kunnen inlassen op eigen initiatief. Lees verder »

Westrijd van beloften tegen Gent afgelast

Westrijd van beloften tegen Gent afgelast

De wedstrijd van de beloften tegen AA Gent, die normaal vanavond vrijdag 21 maart, zou plaatsvinden in Wolvertem, is afgelast door de slechte weersomstandigheden. Er werd al een nieuwe datum vastgelegd, namelijk dinsdag 8 april. Lees verder »

Deschacht niet kwaad na vervanging

Deschacht niet kwaad na vervanging

Aangezien hij woensdag aan de rust naar de kant werd gehaald, hadden we verwacht dat Olivier Deschacht zou klagen. "Wel neen", zegt hij in La Dernière Heure. "De trainer had de juiste beslissing genomen." Lees verder »

 20-03-2008 

Tweedeklassers verwerpen hervorming

Tweedeklassers verwerpen hervorming

De tweedeklassers hebben het voorstel om eerste klasse in te krimpen naar 16 clubs vanaf het seizoen 2009-2010 unaniem verworpen. Daardoor lijkt de hervorming dus meteen weer een heel eind veraf. Lees verder »

SF: Glasgow Rangers 12e racende club

SF: Glasgow Rangers 12e racende club

Vandaag werd de 12e club bekend gemaakt die zal meeracen in de Superleague Formula. Het gaat om de Schotse club Glasgow Rangers. De clubkleuren werden volledig in de bolide verwerkt. De overige 11 clubs zijn AC Milan, PSV Eindhoven, Porto, Olympiakos, Borussia Dortmund, Anderlecht, Basel, Galatasaray, Sevilla, Flamengo en Corinthians. Lees verder »

Biglia in preselectie voor Olympische Spelen

Biglia in preselectie voor Olympische Spelen

Anderlecht-middenvelder Lucas Biglia is opgenomen in de Argentijnse preselectie voor de Olympische Spelen in het Chinese Bejing. Argentinië verdedigt in Peking zijn Olympische titel van in Athene (2004) met Riquelme als kapitein. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Roland Juhasz heeft last van irritatie aan een pees in de knieholte en kreeg vandaag rust. Jelle Van Damme incasseerde tegen Germinal Beerschot een trap tegen de enkel en kreeg verzorging. Lees verder »

Interlandverplichtingen voor spelers

Interlandverplichtingen voor spelers

Serhat Akin is opgeroepen om met Turkije tegen Wit-Rusland te spelen. Roland Juhasz is geselecteerd voor de wedstrijd tussen Hongarije en Slovenië. Jan Polak tenslotte is opgeroepen om met Tsjechië tegen Denemarken te spelen. Lees verder »

Nog enkele reacties na bekerzege

Nog enkele reacties na bekerzege

U kon hier al reacties van enkele spelers lezen, ook in de kranten geven sommige hun visie over de wedstrijd van gisteren. Bij Van Damme, Pieroni en Deschacht overheerst een gevoel van opluchting. Lees verder »

Hassan even dagje naar Tunesië

Hassan even dagje naar Tunesië

Ahmed Hassan is naar Tunesië vertrokken waar hij met de Egyptische nationale ploeg een oefenmatch zal afwerken. De spelmaker wordt morgenmiddag alweer terug in Anderlecht verwacht. Lees verder »

Schollen: "Ik doe gewoon mijn werk"

Schollen:

Davy Schollen stond opnieuw onder de lat bij Anderlecht en moest voor de rust tot vier keer toe goed tussenkomen. "Ik was snel terug recht en had ook het geluk dat ze recht op mij schoten", aldus Schollen. Lees verder »

Roda in finale KNVB-beker na strafschoppen

Roda in finale KNVB-beker na strafschoppen

Roda JC heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 tegen Heracles Almelo, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de finale neemt Roda het op tegen Feyenoord. Lees verder »


 19-03-2008 

Efong Nzolo fluit AA Gent - Anderlecht

Efong Nzolo fluit AA Gent - Anderlecht

Jérome Efong Nzolo is door de scheidsrechterscommissie aangeduid om de wedstrijd tussen AA Gent en Anderlecht in goede banen te leiden. De goedlachse referee mag dus op Pasen de topper in het Ottenstadion fluiten. Lees verder »

Van Damme geschorst voor terugwedstrijd

Van Damme geschorst voor terugwedstrijd

Jelle Van Damme ontving zijn derde geel in het bekervoetbal en zal er dus niet bij zijn bij de terugwedstrijd op het veld van Germinal Beerschot. Bij de Antwerpenaren is Hernan Losada geschorst voor de return in de halve finales. Lees verder »

Wasilewski in selectie tegen United States

Wasilewski in selectie tegen United States

Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski is door Leo Beenhakker, de coach van Polen, opgeroepen voor het vriendschappelijke duel tegen de United States. De wedstrijd gaat door op 26 maart en is een voorbereiding voor het EK 2008. Lees verder »

Toch uitbreiding van huidig stadion?

Toch uitbreiding van huidig stadion?

De soap rond het nieuwe stadion blijft voortduren. Nadat Herman Van Holsbeeck aankondigde dat Anderlecht mogelijk zou uitwijken naar Vlaanderen, komt nu een uitbreiding van het stadion weer in beeld. Lees verder »

Jacobs wordt geen technisch directeur

Jacobs wordt geen technisch directeur

Herman Van Holsbeeck verklaarde een tijdje geleden dat Ariël Jacobs op termijn technisch directeur zou kunnen worden. Hij werd gisteren echter tegengesproken door de voorzitter en nu ook door de trainer zelf. Lees verder »

 18-03-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws voor Oleksandr Iakovenko. De blessure die hij opliep tegen Roeselare blijkt minder erg dan aanvankelijk gevreesd. De Oekraïner liep een bloeduitstorting op aan de kuit en krijgt verzorging. Lees verder »

Beloften verliezen met 3-2 van Roeselare

Beloften verliezen met 3-2 van Roeselare

De beloften hebben gisteren op Schiervelde met 3-2 verloren van Roeselare. Ringoot en Mukendi zetten Anderlecht nog voor de rust op een 0-2 voorsprong, maar na de pauze scoorde Roeselare nog drie keer. Ringoot pakte ook nog rood. Lees verder »

Mag Hassan toch blijven?

Mag Hassan toch blijven?

Zijn sterke prestaties van de afgelopen weken, zetten de deur voor een nieuw contract voor Ahmed Hassan weer op een kier. "We gaan zeker praten, maar eerst gaan we zien of we één van onze twee doelen kunnen realiseren", aldus HVH. Lees verder »

Boussoufa met Marokko tegen België

Boussoufa met Marokko tegen België

Op woensdag 26 maart spelen de Rode Duivels een oefeninterland tegen Marokko. Eén van de spelers die door de Marokkaanse bondscoach werd opgeroepen voor dit duel is Mbark Boussoufa. De Belgische selectie kennen we overmorgen. Lees verder »

Anderlecht blijft speuren in Polen

Anderlecht blijft speuren in Polen

Een scout van Anderlecht is afgelopen weekend twee spelers gaan bekijken in Polen. Marcin Kikut is een middenvelder die uitkomt voor Lech Poznan. De tweede speler die gescout werd is Tomasz Jodlowiec spelend voor Groclin. Lees verder »

Winnaars DVD wedstrijd bekend

Winnaars DVD wedstrijd bekend

De wedstrijd rond de DVDs van Once in a Lifetime is afgelopen en de winnaars zijn bekend. Mr.Lowhelmsson, rsca4ever, RSCA-Skater, Wheely1987, ijsbeer en putse winnen elk een DVD. Proficiat! Lees verder »

 17-03-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Heel wat blessurenieuws vandaag na de overwinning tegen Roeselare. Het lijkt erop de blessurebank nog wat voller geraakt is tegenover gisteren. Serhat Akin onderging een nieuwe echo. Lees verder »

Pieroni: "Had iets te bewijzen"

Pieroni:

Luigi Pieroni lijkt stilaan zijn draai gevonden te hebben bij Anderlecht. Tegen Roeselare toonde de spits zijn kunnen met twee assists en twee doelpunten. "Ik had iets te bewijzen", zei hij na de wedstrijd. Lees verder »

Lucas Biglia overgelukkig met doelpunt

Lucas Biglia overgelukkig met doelpunt

Lucas Biglia scoorde tegen Roeselare met een schitterende ‘streep’ in de kruising. Voor de Argentijn is het pas zijn tweede doelpunt bij Anderlecht. "Dit is een intens moment van geluk", glunderde Biglia. Lees verder »

Iakovenko enkele weken out?

Iakovenko enkele weken out?

Oleksandr Iakovenko moest zondag na zijn invalbeurt al snel weer naar de kant. De Oekraïner incasseerde een trap, verdraaide zijn been en liep een spierscheur op aan een pees in het onderbeen. Mogelijk is hij enkele weken out. Lees verder »

Christian Leiva gaat in staking

Christian Leiva gaat in staking

Geen Christian Leiva bij Charleroi dit weekend. De door Anderlecht uitgeleende middenvelder is in staking. Leiva is niet te spreken over het nieuwe taxatiesysteem voor buitenlandse voetballers. Lees verder »

 16-03-2008 

Roda en PSV delen de punten

Roda en PSV delen de punten

Roda heeft niet kunnen winnen van PSV. Beide ploegen bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Farfan bracht PSV op voorsprong, maar Meeuwis sleepte nog een punt uit de brand. Tioté was geschorst, Lamah speelde de volledige wedstrijd. Lees verder »

 15-03-2008 

Dames behalen ruime zege tegen Kontich

Dames behalen ruime zege tegen Kontich

De damesploeg heeft vandaag met ruime 4-0 cijfers gewonnen van Kontich. Sarina Heirbaut (2x), Sien Leemans en Charlotte Taelemans zorgden voor de doelpunten. Paars-wit deelt de tweede plaats in de rangschikking met Wezemaal. Lees verder »

Frutos neemt plaats op de bank

Frutos neemt plaats op de bank

Frutos zal morgen tegen Roeselare op de bank starten. De Argentijn was 2 maanden buiten strijd met een kuitblessure, maar is nu terug fit. "Nico is klaar om op de bank te zitten", aldus Jacobs. Lees verder »

Zitka zoals verwacht twee weken out

Zitka zoals verwacht twee weken out

Daniel Zitka onderging vandaag een echo om de ernst van zijn adductorenletsel vast te stellen. Die echo wees uit dat de Tsjech twee weken out zal zijn. Zitka liep de blessure op in het duel tegen Bayern. Lees verder »

Akin praat niet meer met pers

Akin praat niet meer met pers

Serhat Akin heeft beslist om voorlopig niet meer met de pers te spreken. De Turkse spits is ontgoocheld in de weinige punten die hij kreeg bij de spelersbeoordelingen in de kranten, na de wedstrijd tegen Bayern. Lees verder »

Boussoufa in Studio 1

Boussoufa in Studio 1

Mbark Boussoufa is zondag te gast in Studio 1. Na de trainerswissel Vercauteren-Jacobs speelt Boussoufa weer volledig bevrijd. Hoe hij zich in zijn vel voelt, vertelt hij bij Frank Raes. De uitzending start om 22u50 op één. Lees verder »

 14-03-2008 

Dames trekken naar Kontich

Dames trekken naar Kontich

Morgen spelen de dames hun wedstrijd tegen Kontich. Anderlecht staat momenteel tweede in het klassement. "We delen de 2e plaats met Wezemaal en hebben ons lot in eigen handen", aldus Lucien Paulis. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Daniël Zitka (adductoren) is out voor de wedstrijd tegen Roeselare. Davy Schollen zal de Tsjech vervangen, want ook Silvio Proto (duim) is geblesseerd. Die laatste gaat opnieuw langs bij een handspecialist. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Roeselare

Selectie: Anderlecht - Roeselare

Trainer Ariël Jacobs heeft een 19-koppige kern bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Roeselare. Opvallende aanwezige in de selectie is Nicolas Frutos, die sinds 12 januari niet meer in actie kwam. Lees verder »

Maakt Frutos zondag z'n rentree?

Maakt Frutos zondag z'n rentree?

La Dernière Heure weet dat Nicolas Frutos zondag zijn terugkeer in de ploeg kan vieren. De Argentijn traint al drie weken weer mee met de groep en zou zondag tegen Roeselare zijn comeback maken. Lees verder »

 13-03-2008 

Deschacht: "Trots op mezelf"

Deschacht:

Na een lange tijd out geweest te zijn, was Olivier Deschacht er eindelijk terug bij. Hij speelde de volle 90 minuten. "We schreven geschiedenis en ik was er bij", aldus de verdediger in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Gesprek met Roda over verhuur Proto

Gesprek met Roda over verhuur Proto

Anderlecht en Roda JC hebben een gesprek gehad betreffende een eventuele verhuur van Silvio Proto aan de Nederlandse club. Volgens Huub Narinx, algemeen directeur bij Roda, is de doelman welkom. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zoals je hier eerder al kon lezen, is Daniël Zitka out voor twee weken. De doelman blesseerde zich tegen Bayern München aan de adductoren. Ook Roland Juhasz is niet helemaal fit en hield het vandaag bij fietsen. Lees verder »

Seizoen voorbij voor Pareja?

Seizoen voorbij voor Pareja?

Nicolas Pareja blesseerde zich in de heenwedstrijd tegen Bayern München aan de meniscus. De Argentijn gaat binnenkort beslissen of hij onmiddellijk een operatie ondergaat of pas in juni. Zijn seizoen zit er dus mogelijk al op. Lees verder »

Schollen ook tegen Roeselare in doel

Schollen ook tegen Roeselare in doel

Davy Schollen zal ook zondag tegen Roeselare het doel verdedigen. Daniël Zitka heeft last van de adductoren en is zeker twee weken out. Ook tweede doelman Proto staat nog twee weken aan de kant met een gebroken duim. Lees verder »

Sare: "Het was plezant"

Sare:

Een aangename verrassing bij Anderlecht was het debuut van Bakary Sare. "Het was plezant", vertelt de Ivoriaan. "Aanvankelijk had ik het als iedereen moeilijk, daarna wou ik het spel simpel houden." Lees verder »

 12-03-2008 

Foto's nieuwe spelersbus Anderlecht

Foto's nieuwe spelersbus Anderlecht

Anderlecht zal in de loop van de week haar nieuwe spelersbus officieel voorstellen. Wij konden echter al de hand leggen op enkele exclusieve foto's van de nieuwe bus die op een beurs werd tentoongesteld. Lees verder »

Jacobs: "Dit maakt toch wat goed"

Jacobs:

Trainer Ariël Jacobs is tevreden met de zege tegen Bayern München. "We mogen trots het toneel verlaten", vindt Jacobs na de 1-2 winst in München. "De club was gekrenkt en dit maakt toch wat goed." Lees verder »

Iakovenko hoopt op meer speelkansen

Iakovenko hoopt op meer speelkansen

Oleksander Iakovenko krijgt vanavond wellicht speeltijd, hetzij als basisspeler, hetzij als invaller. Tot dusver mocht Iakovenko nog maar één keer starten bij paars-wit en zijn geduld raakt stilaan op. Lees verder »

 11-03-2008 

Anderlecht volgt Pawel Brozek

Anderlecht volgt Pawel Brozek

Scouts van Anderlecht zijn vorig weekend Pawel Brozek gaan bekijken tijdens Wisla Krakau - GKS Belchatow. Brozek is een 25-jarige Poolse aanvaller die uitkomt voor Wisla Krakau en al meermaals werd geselecteerd als international. Lees verder »

Anderlecht rond met Suarez?

Anderlecht rond met Suarez?

Volgens de Argentijnse media zou Anderlecht een deal bereikt hebben met Belgrano, de club van de Argentijnse spits Suarez. De transfersom zou tussen 1,2 en 1,4 miljoen euro schommelen. Er is nog geen officiële bevestiging. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Serhat Akin (contractuur) ondergaat op de training een laatste test die moet uitwijzen of de spits fit raakt voor het duel tegen Bayern. Jan Polak (dij) is nog onzeker. Mbark Boussoufa (bloed onder teennagel) geraakt fit. Lees verder »

Hassan: "Rust nodig in mijn hoofd"

Hassan:

Ahmed Hassan was in Charleroi de man van de match, maar de Egyptenaar heeft nu besloten om een tijdje niet meer met de pers te praten. De heisa na zijn terugkeer van de Africa Cup hoefde voor hem niet. Lees verder »

 10-03-2008 

Biglia: "Derde plaats is minimum"

Biglia:

Lucas Biglia reist dindag samen met zijn ploegmaats af naar Duitsland voor de terugwedstrijd tegen Bayern München. De wedstrijd is een formaliteit aangezien Bayern de heenwedstrijd al won met 0-5. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De ziekenboeg loopt weer aardig vol. Nicolas Pareja is alvast out voor de terugwedstrijd tegen Bayern. Een echo heeft uitgewezen dat de Argentijnse verdediger een scheurtje opliep aan de meniscus. Lees verder »

Hassan zwijgt na de wedstrijd

Hassan zwijgt na de wedstrijd

Ahmed Hassan was een van de uitblinkers tegen Charleroi. De farao diende op die manier zijn critici van antwoord op het veld. Na de wedstrijd weigerde de Egyptenaar echter alle commentaar en wou de pers niet te woord staan. Lees verder »

Bayern München - Anderlecht live op VT4

Bayern München - Anderlecht live op VT4

De terugwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Cup zal live worden uitgezonden op VT4. Woensdag 12 maart om 20u45 nemen Bayern München en Anderlecht het tegen elkaar op in de Allianz Arena. De uitzending start om 20u25. Lees verder »

Polak out voor return tegen Bayern

Polak out voor return tegen Bayern

Jan Polak mist de terugwedstrijd in de UEFA Cup tegen Bayern München. Net voor het uur werd Polak vervangen door Bart Goor, want de Tsjech moest na een tackle van Christian leiva geblesseerd het veld verlaten. Lees verder »

 09-03-2008 

Anderlecht zet Charleroi opzij

Anderlecht zet Charleroi opzij

Anderlecht heeft vanavond met 0-2 gewonnen van Charleroi. Paars-wit heeft de zware pandoering van tegen Bayern dus goed verteerd. Ahmed Hassan en Mbark Boussoufa zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

Roda zwaar onderuit bij Sparta Rotterdam

Roda zwaar onderuit bij Sparta Rotterdam

Roda JC heeft vanmiddag met duidelijke 4-1 cijfers verloren op het veld van Sparta Rotterdam. Yulu-Matondo redde de eer voor de club uit Kerkrade, dat het zonder de geschorste Lamah moest doen. Cheik Tioté speelde 65 minuten. Lees verder »

 08-03-2008 

Dames winnen met 1-3 van Vlimmeren

Dames winnen met 1-3 van Vlimmeren

De dames hebben vanmiddag met 1-3 gewonnen van Vlimmeren Sport. Van Humbeeck, Taelemans en Zeler scoorden elk een doelpunt voor paars-wit. Anderlecht staat nu op een gedeelde 2de plaats, op vijf punten van leider KVK Tienen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Naast Thomas Chatelle, die na de wedstrijd tegen Bayern wat last had van overbelasting van de hamstring, vervolledigen de jongeren Sébastien Bruzzese, Cor Gillis en Bakary Sare de 19-koppige selectie. Lees verder »

Anderlecht geïnteresseerd in Jovanovic

Anderlecht geïnteresseerd in Jovanovic

Volgens de krant Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Milan Jovanovic. Paars-wit zou zelfs al geïnformeerd hebben naar de Servische spits. Jovanovic kan ook rekenen op de belangstelling van enkele buitenlandse clubs. Lees verder »

 07-03-2008 

Hamburg toont interesse in Boussoufa

Hamburg toont interesse in Boussoufa

Hamburg SV lijkt wel een voorliefde te hebben voor spelers van Anderlecht. Nadat het eerder al Vincent Kompany en Vadis Odjidja Ofoe binnenhaalde, toont de Duitse club nu ook interesse in Mbark Boussoufa (contract medio 2010). Lees verder »

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Charleroi. Sporting zal zondag geen beroep kunnen doen op Biglia, Pareja en Akin. Olivier Deschacht is er wel bij. Lees verder »

 06-03-2008 

Zwaarste Europese thuisnederlaag ooit

Zwaarste Europese thuisnederlaag ooit

Anderlecht verloor vanavond met 0-5 van Bayern en dat is meteen een nieuw record. De wedstrijd gaat de statistieken in als de zwaarste Europese thuisnederlaag uit de geschiedenis van Sporting Anderlecht. Lees verder »

Zitka: "Elke fout werd afgestraft"

Zitka:

Daniël Zitka beleefde niet de meest plezierige avond tegen Bayern München. De doelman moest zich maar liefst vijf keer omdraaien. "Ze hebben elke fout van ons afgestraft", baalde de Tsjech. Lees verder »

Jacobs: "Bayern is Europese top"

Jacobs:

Ontgoocheling troef in het Anderlecht-kamp na de zware 0-5 nederlaag tegen Bayern München. Trainer Ariël Jacobs besefte dat dit "superefficiënt" Bayern te hoog gegrepen is voor Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht zou Rudy Mater volgen

Anderlecht zou Rudy Mater volgen

Volgens Franse bronnen zou Anderlecht interesse tonen in Rudy Mater. De 28-jarige verdediger speelt momenteel in de Ligue 1 voor Valenciennes. De club lijkt echter niet geneigd om Mater (contract tot 2010) te laten vertrekken. Lees verder »

 05-03-2008 

Jacobs: "Anderlecht is niet kansloos"

Jacobs:

Ariël Jacobs acht Anderlecht niet kansloos tegen Bayern München. "Het is en blijft voetbal en daarom zijn we niet kansloos", legt de coach uit. Jacobs beschouwt de match tegen Bayern als een dubbele eer. Lees verder »

Anderlecht - Bayern München live op Canvas

Anderlecht - Bayern München live op Canvas

De heenmatch tussen Anderlecht en Bayern München in de achtste finales van de UEFA Cup zal live uitgezonden worden op Canvas. De uitzending van de Europese confrontatie start om 18u45, de wedstrijd zelf een kwartier later om 19u. Lees verder »

Kahn blijft achter in München

Kahn blijft achter in München

Oliver Kahn vliegt niet mee met Bayern München naar brussel. De 38-jarige keeper is slachtoffer geworden van het rotatiesysteem van Ottmar Hitzfeld. Michael Rensing zal tegen Anderlecht het doel van de Duitsers verdedigen. Lees verder »

Portugees fluit Anderlecht - Bayern

Portugees fluit Anderlecht - Bayern

Morgen neemt Anderlecht het op tegen Bayern München in de achtste finales van de UEFA Cup. Scheidsrechter Benquerença werd aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. De Portugees floot nog nooit een match van Anderlecht. Lees verder »

Opnieuw geen basisplaats voor Hassan

Opnieuw geen basisplaats voor Hassan

De kans is groot dat Ahmed Hassan morgen opnieuw op de bank start. Jacobs hekelt dat hij overal de bal gaat vragen en daardoor uit positie loopt. De trainer hoopt ook dat Wasilewski speelklaar raakt. Lees verder »

 04-03-2008 

Lucio out voor Anderlecht - Bayern

Lucio out voor Anderlecht  - Bayern

Bayern München zal het donderdag tegen Anderlecht zonder Lucio moeten stellen. De verdediger heeft last van de adductoren. Door de blessure van de Braziliaan verschijnt Daniël Van Buyten vrijwel zeker aan de aftrap bij Bayern. Lees verder »

Biglia: "Wil winnen van München"

Biglia:

Lucas Biglia, de Argentijnse draaischijf van Anderlecht, kijkt reikhalzend uit naar het duel tegen Bayern Munchen in de Uefa-Beker. "Geweldig om tegen spelers als Ribéry, Toni en Klose te mogen spelen." Lees verder »

Toppers nu al volledig uitverkocht

Toppers nu al volledig uitverkocht

Niet enkel de wedstrijden tegen Bayern München kunnen op veel interesse rekenen, ook in de competitie gaan de tickets vlot van de hand. De toppers tegen Cercle Brugge, Germinal Beerschot en Club Brugge zijn nu al uitverkocht. Lees verder »

Goor dichtbij contractverlenging

Goor dichtbij contractverlenging

De besprekingen tussen Anderlecht en Bart Goor over een contractverlening verlopen gunstig. Anderlecht heeft de 34-jarige middenvelder een contractverlenging van één seizoen aangeboden. Lees verder »

Geen huldiging voor Hassan

Geen huldiging voor Hassan

Officieel heet het dat de huldiging en de daarbij gepaarde feeststemming niet verenigbaar was met de minuut stilte die voor de wedstrijd gehouden werd. "Er is geen probleem Hassan", aldus de manager in Sportwereld. Lees verder »

 03-03-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Olivier Deschacht, die eind januari uitviel met een knie en enkelblessure, heeft vandaag een volledige groepstraining afgewerkt. Ook Nicolas Frutos (kuit) mocht gedeeltelijk met de groep hervatten. Lees verder »

Massale opkomst voor vrije verkoop

Massale opkomst voor vrije verkoop

Honderden supporters hebben vandaag staan aanschuiven om een ticket tegen Bayern München te bemachtigen. Het was de eerste dag van de vrije verkoop. Eerder waren al 15.000 tickets de deur uit gegaan. Lees verder »

Vrije verkoop Anderlecht - Bayern

Vrije verkoop Anderlecht - Bayern

Vandaag, maandag 3 maart 2008, is de vrije verkoop gestart van tickets voor de wedstrijd tussen Anderlecht en Bayern München. Supporters zonder een abonnement kunnen dus vanaf vandaag een kaartje aanschaffen. Lees verder »

Gebroken vinger voor Proto

Gebroken vinger voor Proto

Anderlecht zal een tijdje geen beroep kunnen doen op Silivo Proto. De doelman brak vrijdag tijdens de training zijn duim. "Soms kun je daar nog mee spelen", weet trainer Ariël Jacobs. Lees verder »

Mpenza out voor wedstrijd tegen Bayern

Mpenza out voor wedstrijd tegen Bayern

Bayern München hoeft donderdag alvast Mbo Mpenza niet te vrezen. De spits kampt met een knieblessure en speelt zeker niet. Ook Marcin Wasilewski sukkelt nog steeds met de knie, maar de kans bestaat dat hij wel speelklaar raakt. Lees verder »

Hassan niet gelukkig op de bank

Hassan niet gelukkig op de bank

Ondanks de schorsing van Boussoufa begon Ahmed Hassan tegen Genk op de bank. De Egyptenaar was hier duidelijk niet gelukkig mee en tijdens zijn opwarming was hij alles behalve gemotiveerd. Lees verder »

 02-03-2008 

Vlcek: "Doelpunt gaf mij vertrouwen"

Vlcek:

Stanislav Vlcek scoorde al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt uit de partij. "Ik stond eigenlijk gewoon op de juiste plaats en ging scherp in duel waardoor ik die bal nog tegen de netten kreeg", legt de spits uit. Lees verder »

Hassan en co schenken bonus aan goed doel

Hassan en co schenken bonus aan goed doel

De Egyptische nationale ploeg, waaronder Ahmed Hassan, heeft besloten een deel van de winstpremie, die ze kregen voor het winnen van de Afica Cup of Nations, weg te schenken. Het geld gaat naar een kankerinstituut in Egypte. Lees verder »

Anderlecht zuinig voorbij Genk

Anderlecht zuinig voorbij Genk

Anderlecht moest wel winnen van Genk wou het de top in het klassement bijblijven en dat deed het ook. Stanislav Vlcek legde met een doelpunt in de 4de minuut de wedstrijd al snel in een beslissende plooi. Lees verder »

Biglia geschorst tegen Charleroi

Biglia geschorst tegen Charleroi

Lucas Biglia zal er volgend weekend niet bij zijn tegen Charleroi. De Argentijn pakte tegen Genk zijn derde gele kaart na een overtreding en is bijgevolg geschorst voor de wedstrijd tegen de Karolo's. Lees verder »

 01-03-2008 

Roda en AZ delen de punten

Roda en AZ delen de punten

Roda JC en AZ Alkmaar bleven in het Parkstad Limburg Stadion steken op een 1-1 gelijkspel. Roda klom op voorsprong via Janssen, maar Cziommer bezorgde AZ nog een punt. Roland Lamah en Cheikh Tioté speelden de volledige wedstrijd. Lees verder »

Bayern verslaat Schalke 04 met 0-1

Bayern verslaat Schalke 04 met 0-1

Bayern München heeft met het kleinste verschil gewonnen van Schalke 04. Miroslav Klose scoorde al na veertien minuten het enige doelpunt uit de wedstrijd. Daniël Van Buyten speelde de volle 90 minuten. Lees verder »

"Hier wordt met respect over RSCA gepraat"

Daniel Van Buyten, de Belg bij Bayern, sprak met de GvA over de confrontatie tussen Anderlecht en Bayern München in de Uefa Cup. "Dat RSCA Bordeaux uitschakelde, is hier als een verrassing aangekomen, behalve bij mij", zegt hij. Lees verder »

Blessurenieuws en volledige selectie

Blessurenieuws en volledige selectie

Lucas Biglia (bloeduitstorting dij), Jan Polak( buikgriep) en Marcin Wasilewski (verrekking knie) zijn nog steeds twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Genk. Pas morgen zal er beslist worden over hun inzetbaarheid. Lees verder »

Kalenderverschuiving

Kalenderverschuiving

De competitiewedstrijd tussen Anderlecht en Germinal Beerschot die oorspronkelijk geprogrammeerd stond op zaterdag 12 april werd verplaatst naar zondagavond 13 april. De twee bekerwedstrijden blijven behouden op woensdagavond. Lees verder »

Kalenderverschuiving

Kalenderverschuiving

De topper tussen Standard en Anderlecht is door Belgacom TV verschoven naar zondag 20 april, om 20.30 uur. Supporters die nog een kaartje willen zijn eraan voor de moeite want Sclessin is volledig uitverkocht. Lees verder »

Ariël Jacobs in Studio 1

Ariël Jacobs in Studio 1

Maandagavond is Anderlecht-trainer Ariël Jacobs te gast in Studio 1. Jacobs zit aan tafel met Filip Joos en vertelt er over heden, verleden en toekomst. De uitzending start om 23.00u op één. Lees verder »