Ribéry kent (nog) geen enkele Anderlechtspeler

WOENSDAG, 5 MAART 2008, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee dagen voor de wedstrijd had Het Nieuwsblad een gesprek met Bayernvedette Franck Ribéry. "Ik ken geen enkele speler van Anderlecht. Maar toch mogen we hen niet onderschatten", aldus Ribéry.


Van de huidige spelerskern kent de Fransman niemand. "Ik weet alleen dat Grégory Pujol van Valenciennes daar ooit speelde, maar dat is de enige die ik ken. De namen van andere Fransen zoals Ehret of Théréau zeggen me niets", aldus Ribéry. "Ik weet alleen dat Anderlecht een compacte en moeilijk te ontwrichten ploeg is, want Van Buyten vertelde dat en ik zag ook beelden van Bordeaux - Anderlecht."

De komst naar Brussel is voor zijn familie en jeugdvrienden de gedroomde kans om hem nog eens in levende lijven aan het werk te zien. Ribéry's geboorteplaats Boulogne-sur-Mer ligt op amper 150 km van Brussel. "Toch had ik eigenlijk liever tegen Bordeaux gevoetbald in de UEFA Cup. Met een topclub als Bayern München in je geboorteland spelen is mooi", zegt Scarface, een bijnaam die hij te danken aan een litteken in het gezicht dat hij opliep bij een verkeersongeval in zijn jeugd. "Bordeaux heeft het zichzelf in de vorige ronde moeilijk gemaakt tegen Anderlecht. Ze gaven het uit handen in Brussel toen ze 2-1 verloren. Dat mag Bayern niet overkomen. We moeten scoren en winnen in Anderlecht. Van Buyten waarschuwde ons al om Anderlecht niet te onderschatten."

Over de Beierse ambities is hij duidelijk: winnen en doorstoten. "Bayern zou dit seizoen graag de triple (kampioenschap, beker en UEFA Cup) winnen en daar hebben we zeker de kwaliteiten voor", besluit Ribéry.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.