Jacobs: "Scoren en geen goals binnenlaten"

DINSDAG, 18 MAART 2008, 19:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is na een desastreuze heenronde bezig aan een sterke opmars. "We zijn inderdaad aan een goede reeks bezig", weet Jacobs. "De groep krijgt veel lof, maar voorlopig hebben we nog niets, hé."


Morgen werkt Anderlecht de heenwedstrijd tegen Germinal Beerschot af in eigen huis. De terugwedstrijd wordt op verplaatsing gespeeld. "In de UEFA Cup hebben we hetzelfde meegemaakt", vertelt Jacobs. "Daar hebben we lessen uit getrokken. Het ideale zou zijn om te scoren en geen goals binnen te laten. Dat opent al heel wat perspectieven. We moeten vooral proberen te profiteren van de positieve spiraal waarin we ons bevinden."

Anderlecht ontmoet Beerschot drie keer op een korte termijn. "In België wordt daar nogal rap een spel van gemaakt", vindt Jacobs. "Het is inderdaad toevallig dat we telkens op een vrij korte periode tegen dezelfde tegenstander moesten spelen, maar in Engeland is het soms nog erger."

"Germinal Beerschot is een typische cupploeg", zegt Jacobs over de tegenstander. "Dat hebben ze in het verleden al bewezen. Bovendien heeft GB veel voetballende kwaliteiten, ze zullen hier niet komen om te verdedigen. Of er Beerschotspelers zijn die ik in mijn ploeg zou willen? Daar antwoord ik pas volgende maand op (lacht). Neen, het is niet aan de trainer om te bepalen welke spelers al dan niet moeten komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.