Van Holsbeeck: "Budget moet naar 80 miljoen"

ZATERDAG, 8 MAART 2008, 12:29 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de zware nederlaag tegen Bayern München is het duidelijk dat de kloof met de Europese top zeer groot is. "Klopt, ik stel vast dat we steeds meer terrein verliezen", zegt manager Herman Van Holsbeeck.


"Soms zou ik er moedeloos van worden. Maar je kan twee dingen doen: apathisch blijven toekijken of tenminste íéts proberen. Wij kiezen voor het laatste", zegt Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. "Cruciaal is dat onze inkomsten omhoog moeten. Het wordt tijd dat Anderlecht transfers kan doen van meer dan 1,5 tot 2 miljoen euor. Als we willen meespelen met de groten, dan moeten we ons budget verdubbelen naar 80 miljoen euro.

Dat lijkt toch onhaalbaar voor Anderlecht? "Het is niet simpel, maar het kan wél", volgens Van Holsbeeck. "Op twee voorwaarden. Eén, een nieuwe accomodatie en niet in 2025 ofzo. Twee, een hervorming van de competitie." Allemaal dossiers die lang aanslepen. "Dat weet ik, ze zullen tijd vergen. We gaan dus nog enkele donkere jaren tegemoet in Europa."

Dan toch maar liever UEFA Cup dan Champions League? "Tja, we hebben de inkomsten van de Champions League nodig, maar sportief gezien passen we beter in de UEFA Cup. De Champions League is momenteel te hoog gegrepen", besluit Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.