Vandaag beslissing competitiehervorming?

DONDERDAG, 13 MAART 2008, 13:51 - Bart08
Anderlecht-Online No Image Found

Straks zal er misschien beslist worden over een hervorming van de Jupiler League. Gisteren leek alles erop te wijzen dat het vandaag tot een akkoord zou komen, maar dat is intussen al veranderd.


Terwijl er afgesproken was om 1ste klasse in te krimpen naar 16 clubs met play-offs, blijken vele clubs daar nu niet meer mee akkoord te gaan. Vele, vooral kleine, clubs willen dat het huidige aantal clubs behouden blijft en pleiten voor een competitie met 18 clubs én play-offs. Dat is echter niet wat RSC Anderlecht wou horen.

Herman Van Holsbeek reageert: "Wij waren voorstander van een 1ste klasse met 14 clubs. Uiteindelijk is er een onderzoek gekomen naar de beste hervorming en dat bleek er één met 16 clubs. Goed, RSC Anderlecht heeft zich daarbij neergelegd. Maar nu blijkt dat andere clubs moeilijk blijven doen ondanks eerdere afspraken. Waarom was het onderzoek van 90.000 euro nodig als men er nu geen rekening mee gaat houden? Wij hebben genoeg toegevingen gedaan, maar hier stopt het. Als er geen inkrimping van 1ste klasse komt, zullen wij de TV-rechten van onze thuiswedstrijden individueel verkopen. Als anderen zich niet aan hun beloftes kunnen houden, dan zal ook Anderlecht het spel hard spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.