Anderlecht stuurt Roeselare met forfaitcijfers naar huis

ZONDAG, 16 MAART 2008, 19:51 - Michaël

Anderlecht had vanavond weinig moeite met Roeselare. Het won met maar liefst 5-0. Meteen de ruimste thuisoverwinning van paars-wit dit seizoen. Door de zege komt Anderlecht naast Cercle op de derde plaats.

Jacobs moest het stellen zonder Serhat, Chatelle, Legear, Mpenza, Pareja en Zitka. Anderlecht startte met Schollen in het doel want ook Proto is out met een gebroken vinger.

Na de 1-2 tegen Bayern was het dé moment om te bevestigen en zo dichter bij de derde plaats te schuiven die garantie geeft opEuropees voetbal. Roeselare maakte het Anderlecht niet moeilijk, al duurde het nog wel een kwartier vooraleer het eerste paars-witte doelpunt viel: Hassan in de rebound en het stond 1-0. Het volgende doelpunt viel amper twee minuten later. Deze keer was het Boussoufa die na aangeven van Pieroni de bal via de binnenkant van de paal binnentrapte: 2-0.

Paars-wit had de wedstrijd helemaal in handen en gunde de bezoekers amper kansen. Bijgevolg stond Schollen quasi werkloos in zijn goal. In de 36ste minuut was het weer raak voor Anderlecht: de bal belandde tot bij Biglia, die met een harde knal het leer in de netten knalde: 3-0. Het eerste doelpunt voor de Argentijn dit seizoen.

De tweede helft begon met dezelfde acteurs en hetzelfde spelbeeld. Na amper 10 minuten in de 2de helft stond het al 4-0. Dit keer was het Pieroni die uit de bol mocht gaan. Jacobs gunde Hassan in de 70ste minuut een applauswissel. Maar de wissel was van korte duur, Iakovenko werd er al snel weer gewisseld wegens een voetblessure. Hierdoor mocht Frutos sinds lang weer opdraven.

Anderlecht bleef druk zetten en dat leverde nog een goal op waardoor de forfaitscore op het scorebord stond: 5-0. Dankzij deze overwinning klimt Anderlecht naar de 3e plek en komt het op gelijke hoogte met Cercle Brugge. De kloof met leider Standard en Club Brugge blijft wel even groot, respectievelijk 9 en 5 punten.