Anderlecht op een diefje voorbij Germinal Beerschot

WOENSDAG, 19 MAART 2008, 22:38 - Michaël

Na de klinkende 5-0 overwinning thuis tegen Roeselare, moest Anderlecht bekeren tegen Germinal Beerschot. Dat paars-wit het nooit makkelijk heeft tegen de ratten werd vandaag nog maar eens duidelijk.

Jacobs startte met Wasilewski in de basis, Polak, Legear en Frutos begonnen op de bank. De bezoekers startten met Cruz en Malki voorin.

Over de eerste helft valt niet veel te zeggen. Anderlecht kwam maar weinig in het verhaal voor en Germinal Beerschot had maar liefst 65% balbezit. Pas na een half uur spelen kwam de eerste echte kans, die was voor Anderlecht. Daarna was het aan Beerschot om uit te halen, maar Schollen hield vier keer in één minuut de netten proper en behoedde paars-wit voor een tegendoelpunt.

Opmerkelijk was ook dat Hassan duidelijk niet in vorm was. De Egyptenaar reageerde dit tot vervelens toe af door met scheidsrechter Frank De Bleeckere in discussie te treden.

In de tweede helft ging de trainer van Anderlecht voluit voor de aanval door Deschacht te wisselen voor Vlcek. Deze keuze leverde duidelijk meer balbezit en kansen op voor de thuisploeg. Na 10 minuten moest King noodgedwongen vervangen worden wegens een blessure. Desondank de inbreng van een extra aanvaller onder de naam van Frutos, kon geconcludeerd worden dat de wedstrijd in de 2e helft perfect in evenwicht was.

De thuisploeg geraakte meer en meer gefrustreerd en dat was te merken aan het spel. Er werden meer overtredingen begaan. Terwijl niemand het nog verwachte viel plotseling het verlossende doelpunt voor Anderlecht. Het was Didier Dheedene die de bal in eigen doel werkte: 1-0. Beide trainers brachten nog vers bloed op het veld maar dat leidde niet meer tot doelpunten.

Anderlecht wint deze wedstrijd, maar kan absoluut niet tevreden zijn over het geleverde spel.