Jacobs: "Afmaken in terugmatch op Beerschot"

DONDERDAG, 20 MAART 2008, 00:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won vanavond met 1-0 van Germinal Beerschot, maar met het geleverde spel kan het allerminst tevreden zijn. In de eerste helft was paars-wit volledig afwezig. De coach zag wat er misliep.


"In de eerste helft waren we totaal afwezig in de duels, altijd te laat bij de bal, en er was te veel ruimte tussen de linies waardoor we de lange bal moesten gebruiken", legt Jacobs uit. "Ondanks het overwicht van Beerschot creëerden ze niet enorm veel kansen, op die vier miraculeuze reddingen van Schollen op korte tijd na."

In de tweede helft kreeg Anderlecht meer balbezit en kwam het ook beter in de wedstrijd. "Ik bracht met Vlcek een extra offensieve kracht in en ik liet de flanken hoger spelen", zegt Jacobs. "Bovendien hebben we al vaker gezien dat de benzinetank van GB leegloopt in de loop van de tweede helft. Dat is een gegeven waar je rekening mee moet houden. Deze wedstrijd was voor beide ploegen in elk geval erg vermoeiend."

Jacobs zei voor de match dat hij tevreden zou zijn met een 1-0 uitslag. "Het was belangrijk om de nul te houden en zelf te scoren. Dat is toch gelukt. Nu moeten we in de terugmatch op Beerschot zeker proberen te scoren om het volledig af te maken", aldus de trainer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.