Théréau: "Te veel individualisten bij Anderlecht"

ZATERDAG, 8 MAART 2008, 11:31 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag staat Cyril Théréau met Charleroi tegenover Anderlecht, de club waar hij nog tot 2011 onder contract ligt. "Ik verloor zes cruciale maanden door een inschattingsfout van Anderlecht", zegt de spits.


"Hier in Charleroi voel ik me op mijn gemak. Bij Anderlecht liepen er te veel individualisten rond", zegt Théréau in Het Nieuwsblad. "Deze club is veel warmer. Charleroi-manager Mogi Bayat durf ik zelfs een vriend noemen. Ik kan me niet voorstellen dat ik met Herman Van Holsbeeck bevriend zou raken."

Théréau vertelt ook waar het misliep bij Anderlecht: "Na de voorstelling als nieuwe aanvaller had ik een onderhoud met trainer Frank Vercauteren. Hij vertelde me dat ik niet het type spits was dat hij zocht. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik ging ervan uit dat de trainer me wilde, waarom had meneer Van Holsbeeck anders zo fel aangedrongen op mijn komst? Die communicatiefout is zowel Anderlecht als mezelf duur komen te staan. Door een inschattingsfout van Anderlecht heb ik zes cruciale maanden in mijn carrière verloren", aldus Théréau.

Tot het einde van dit seizoen wordt Théréau uitgeleend aan Charerloi, maar daarna moet hij weer naar Anderlecht. "Opnieuw bij Anderlecht spelen, is niet uitgesloten. Ik wéét dat ik de kwaliteiten heb. Eén ding moet zeker anders: ik verwacht een minimum aan respect van Anderlecht. Als dat niet mogelijk is, verlaat ik de club met zekerheid", besluit Théréau.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.