Anderlecht zet Charleroi opzij

ZONDAG, 9 MAART 2008, 22:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft vanavond met 0-2 gewonnen van Charleroi. Paars-wit heeft de zware pandoering van tegen Bayern dus goed verteerd. Ahmed Hassan en Mbark Boussoufa zorgden voor de doelpunten.


De Europese uitschakeling is zeker, maar voor de titelstrijd ligt alles nog open al lijkt Standard nu wel kandidaat nummer 1 om met de eer te gaan lopen. Dankzij de overwinning op het veld van de zebra's klimt Anderlecht wel op naar de 4e stek, al is het verschil met de leider nog altijd 9 punten.

Jacobs kon niet rekenen op Biglia. De Argentijn was geschorst. Deschacht is er na lange tijd wel weer bij en nam plaats op de bank.

Charleroi maakte het paars-wit niet echt moeilijk tijdens de wedstrijd. Het eerste kwartier werd wel opgeëist door de thuisploeg, Anderlecht kwam maar traag op gang. Eens opgewarmd kwamen de bezoekers beter in het spel en gingen ze op zoek naar het eerste doelpunt van de avond. Dat viel na 25 minuten spelen dankzij Hassan: 0-1. Een kwartier later werd die score verdubbeld, dit keer door Boussoufa: 0-2.

De tweede helft begon heftig met al direct een kans voor Anderlecht, vlak er na kwamen ze goed weg dankzij een goed tussenkomende Zitka die een owngoal van De Man kon vermijden. Jacobs moest na een kwartier Polak vervangen door Goor. De Tsjech kon na een kniestoot van Leiva niet meer verder spelen.

Anderlecht controleerde de match makkelijk en probeerde het met counters. Charleroi leek niet meer te kunnen dreigen en had zich precies neergelegd bij de 0-2. Opmerkelijk waren ook de mooie passen van Hassan, de Egyptenaar lag lange tijd onder vuur maar daar was nu niets meer van te merken.

De 0-3 lang binnen het bereik maar de bal belandde niet meer in de netten. Drie belangrijke punten zijn binnen en zo blijft Anderlecht in de race voor de titel.

Score: 0-2
Goal(s): 26' Ahmed Hassan, 39' Mbark Boussoufa

Charleroi:Bertrand Laquait, Mohamed Chakouri, Laurent Ciman, Salaheddine Sbai, Christian Leiva (63' Orlando Dos Santos Costa), Damien Miceli (43' Grégory Christ), Geoffrey Mujangi Bia, Abdelmajid Oulmers (79' Michael N'Dri), Tim Smolders, Joseph Akpala, Cyril Théréau
Anderlecht:Daniel Zitka, Mark De Man, Guillaume Gillet, Roland Juhasz, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski, Mbark Boussoufa Thomas Chatelle (61' Luigi Pieroni), Ahmed Hassan, Jan Polak (54' Bart Goor), Stanislav Vlcek (84' Olivier Deschacht)

Geel: 06' Jan Polak, 34' Laurent Ciman, 42' Damien Miceli, 51' Christian Leiva, 90' Pieroni
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Stade de Pays



anderlecht-online forum