Vader Gillet: "Guillaume zal zich volledig leegspelen"

WOENSDAG, 5 MAART 2008, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Guillaume Gillet wordt het een speciale wedstrijd. Al van kinds af is hij een grote fan van Bayern, iets wat hij aan zijn vader te danken heeft. "Ik heb hem gezegd zijn bewondering aan de kant te schuiven."


De adoratie voor Bayern München gaat al ver terug in de familie Gillet. Vader werd supporter van de Duitse grootmacht in 1967, na een wedstrijd op Standard. "Mijn idool Gerd Müller scoorde een hattrick. Van toen af heb ik Bayern altijd gevolgd", zo vertelt Dominique Gillet in Het Nieuwsblad. "De echte passie voor Bayern dateert uit mijn studententijd. Ik bestudeerde de Barok-architectuur en trok dikwijls naar Duitsland. In München gingen we ook naar het voetbal. Na enkele matchen was ik verknocht aan Bayern."

Zoals het een goede vader beaamt, bracht hij zijn passie voor de club over op zijn beide zoons. "Telkens als ik naar München ging, bracht ik een truitje mee voor Guillaume en zijn broer. Ik zei hen zelfs ooit: "Je moet supporteren voor Bayern. Je hebt geen keuze." Nadat hij eens was meegegaan naar het stadion, was ook hij in de ban van Bayern. Nu ga ik nog zelden naar Bayern München, maar Guillaume en zijn broer gaan nog regelmatig."

Voor één keer zal Dominique zijn Bayernsjaal thuislaten en supporteren voor Anderlecht en zijn zoon. "Guillaume zal niet onder de indruk zijn. Ik heb hem al gezegd om zijn bewondering aan de kant te schuiven. Hij moet zich 100 procent op zijn eigen match concentreren en niet denken aan wie er tegenover hem staat. Hij moet ook niet denken aan het truitje van Ribéry dat hij na de match kan bemachtigen. Geloof me: hij zal zich compleet leegspelen tegen zijn favoriete team."



anderlecht-online forum