Kompany: "Het wordt zwaar, maar niet onmogelijk"

DINSDAG, 4 MAART 2008, 16:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op de officiële website van Bayern München laten de Duitsers ex-Anderlechtverdediger Vincent Kompany aan het woord. De speler van HSV tipt op Bayern als favoriet, maar acht Anderlecht niet kansloos.


fcbayern.de: Mr. Kompany, hebt u de laatste dagen veel telefoontjes gekregen van uw oud-ploegmaats van Anderlecht?
Mijn telefoon stond niet roodgloeiend, maar ik heb toch enkele belletjes gekregen van oud-ploegmaats ja. Met sommige van hen heb ik nog geregeld contact en dan spreekt men natuurlijk ook al eens over voetbal. Dat het duel tussen Anderlecht en Bayern dan ter sprake komt, is logisch.

Wat hebt u zoal over Bayern kunnen zeggen tegen hen?
Bayern München is gewoon de beste in alles in de Bundesliga. Ze beschikken over een uitstekende organisatie en spelers met buitengewone individuele klasse. Daarom wacht mijn ex-club een enorm zware opgave.

Jullie hebben dit seizoen met Hamburg twee keer tegen Bayern gespeeld. Hoe hebben jullie het aangepakt?
Ik denk dat we in die partijen goed gevoetbald hebben en dan krijgen we tegen elk team kansen. Tegen Bayern krijgt men er natuurlijk niet zo veel. Maar als de kansen zich voordoen, dan moet je je kans gaan en ijskoud toeslaan.

Aan wat voor tegenstander mag Bayern München zich verwachten donderdag?
Aan een team dat regelmatig in de Champions League actief is en daardoor over internationale ervaring beschikt. Dat de heenwedstrijd in Anderlecht plaatsvindt, zorgt toch voor enige druk.

Kan je ex-club voor Bayern een gevaar betekenen? Waar moet Bayern misschien bijzonder op letten?
In twee wedstrijden is veel mogelijk. Het zal dus heel belangrijk zijn wie de heenwedstrijd het best overleeft. Bart Goor is de leider in het middenveld en zal proberen het offensieve gedeelte te sturen. Uit de Bundesliga kunnen jullie ongetwijfeld Jan Polak nog, die van Nürnberg is overgekomen.

Dit seizoen loopt het bij Anderlecht niet zo goed als de laatste jaren. Kan je daar een verklaring voor geven?
Daarvoor ben ik eigenlijk te lang weg en volg ik hen niet goed genoeg meer om hier mijn mening over te geven. Ik hoop natuurlijk dat het weer beter gaat lopen.

Wat mogen de Anderlechtfans van hun ploeg tegen Bayern verwachten?
Dat ze in de twee wedstrijden alles zullen proberen om de kwartfinale te bereiken. Het zal zeer zwaar worden, maar is niet onmogelijk.

Tot slot een pronostiekje?
Bayern München is mijn favoriet, maar aan een pronostiek waag ik me niet.

Bron: www.fcbayern.t-com.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.