Anderlecht wint verdiend van Cercle Brugge

ZONDAG, 30 MAART 2008, 19:52 - Michaël

Paars-wit heeft thuis met 3-1 gewonnen van concurrent Cercle Brugge. Hierdoor wipt Anderlecht over Cercle en ook tijdelijk over diens stadsgenoot, Club Brugge. Anderlecht heeft in het klassement nu 55 punten.

Anderlecht kwam goed uit de startblokken en zette Cercle klem. Na een tijd ging het tempo echter liggen en kwamen de bezoekers beter voor de dag. Dat resulteerde ook in een doelpunt van Cercle Tony Sergeant kon de bal eenvoudig in doel tikken na een voorzet van Kristof Snelders. De vreugde van Cercle was maar van korte duur want al snel kon Jelle Van Damme de gelijkmaker binnen koppen na een vrije trap van Mbark Boussoufa. Een verdiend doelpunt want Anderlecht werd terug de betere op het veld.

Ook in de tweede helft kwam Anderlecht gretig aan de aftrap en dat resulteerde na 20 minuten spelen in een nieuw doelpunt waardoor paars-wit op voorsprong kwam. Het was Boussoufa die met een mooie vrije trap Verbiest kansloos liet: 2-1. Vijf minuten later werd de voorsprong vergroot tot 3-1. Na een hoekschop van Boussoufa kon Van Damme zijn tweede doelpunt van de avond binnenkoppen. Diezelfde Boussoufa kreeg in de 83ste minuut een applausvervanging. Ook Oleg Iachtcouk kreeg nog een warm applaus van de thuisfans. De Oekraniër speelde zo'n tien jaar voor paars-wit. In de slotfase had Gillet nog de kans op de 4-1 maar de bal werd nipt van de lijn gehaald.

Opmerkelijk was het gedrag van Hassan bij zijn invalsbeurt. De "koning van Egypte" mocht enkele minuten spelen maar had duidelijk geen zin. Hij ging met opzet door nadat de scheidsrechter al gefloten had en vroeg zelfs nog geel.

Met een verdiende zege consolideert Anderlecht de derde plaats en zet het zijn kandidatuur voor een Champions League ticket meer kracht bij. Het zet zo Club Brugge onder druk dat vanavond nog aan de slag moet tegen Racing Genk.

Score: 3-1
Goal(s): 37' Tony Sergeant, 41' Jelle Van Damme, 65' Mbark Boussoufa, 70' Jelle Van Damme

Anderlecht:Schollen, Wasilewski, Juhasz, De Man, Van Damme, Biglia, Polak, Gillet, Vlcek (60' Chatelle), Boussoufa (83' Legear), Frutos (88' Hassan)
Cercle Brugge:Verbist (74' Rubin Dantschotter), Boi, Portier, Viane, Van Mol (57' Nyoni), Hasi, Serebrennikov, Gombami, Sergeant, Snelders, Iachtchouk (75' Obadiah Tarambwe Moyo)

Geel: 27' Marcin Wasilewski, 37' Lucas Biglia, 40' Kristof Snelders, 92' Hassan

Scheidsrechter: Wouters
Stadion: Constant Vanden Stockstadion