Wasilewski: "Slechte reputatie is het probleem"

ZATERDAG, 8 MAART 2008, 11:47 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de match tegen Bayern ontweek Marcin Wasilewski alle journalisten, maar gisteren sprak de Pool wel. "Mijn rode kaart was één groot misverstand", aldus een nog steeds gefrustreerde Wasilewski.


"Ik heb Luca Toni geen moment geraakt. Integendeel, het was hij die mij een slag tegen het hoofd gaf. Terwijl ik rechtstond, maakte ik de ref dat duidelijk met gebaren, maar ik heb hem nooit verbaal aangevallen", legt Wasyl uit in Het Nieuwsblad.

"Ik verloor pas mijn kalmte toen hij mij die onterechte tweede gele kaart gaf. Het probleem is mijn slechte naam. Ik heb de reputatie dat ik veel kaarten pak en voor refs ben ik een vuile speler. Nochtans was dit pas de tweede rode kaart uit mijn carrière en ik ben toch al 28."

Nochtans tonen de statistieken aan dat de Pool veel en ook vaak domme gele kaarten pakt. "Oké, mijn eerste gele kaart was dom", vervolgt Wasilewski. "Schweinsteiger beging een foutje aan de middellijn en ik nam revanche. Mijn ploegmaats waren echter niet boos op mij, want ook zij vonden mijn uitsluiting onterecht."

Anderlecht beseft dat het hoge aantal kaarten van Wasilewski een probleem is. "Het was een domme rode kaart en Wasilewski zal daarvoor een berisping krijgen", aldus manager Herman Van Holsbeeck. "We hebben al eens gesproken met hem over de vele kaarten die hij pakt, maar het probleem is dat hij amper Frans of Engels spreekt. Ik weet niet of hij alles begrijpt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.