Boussoufa dacht eraan om Rode Duivel te worden

WOENSDAG, 26 MAART 2008, 08:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond speelt Mbark Boussoufa met Marokko een vriendschappelijke interland tegen de Rode Duivels. In de kranten vertelt Boussoufa dat hij even aan de Belgische nationaliteit gedacht heeft.


"René Vandereycken had bij een Nederlandse journalist eens gepolst of ik voor Nederland of Marokko zou kiezen", zegt Boussoufa in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. "Toen heb ik even overwogen om Belg te worden. België heeft me heel veel gegeven, hier heb ik mij ontplooid als profvoetballer. Mocht ik niet voor Marokko gekozen hebben, zou het sowieso een heel moeilijke keuze tussen Nederland en België geweest zijn."

Voor de middenvelder is het vanavond zijn eerste selectie voor Marokko. "Omdat ik tijdens de Afrika Cup geblesseerd was, is dit mijn eerste selectie voor Marokko", legt Boussoufa uit. "Ik zal blij zijn als ik een half uurtje mag spelen. Natuurlijk is het een leuk gevoel om tegen België te spelen. Ik heb mijn ploegmaats van bij Anderlecht al gewaarschuwd dat ze hun benen moeten dichthouden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.