Jacobs: "Europese plek veiligstellen"

ZONDAG, 16 MAART 2008, 21:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht walste zondagavond over Roeselare en scoorde vijf keer. Trainer Ariël Jacobs was vanzelfsprekend heel tevreden na afloop van de wedstrijd. "Het was een aangename avond", weet Jacobs.


Door de zege rukt Anderlecht op naar de 3de plaats. "Ons doel verandert voorlopig niet", zegt Jacobs. "Het belangrijkste is dat we nu deze positie behouden, dan pas moeten we naar boven kijken. De prioriteit blijft deze Europese plek veiligstellen."

In de tweede helft haalde de coach Hassan naar de kant. "Ik begrijp zijn ontgoocheling want in een dergelijke wedstrijd in een vrije rol spelen is heel plezant voor een speler als Hassan. Maar hij moet dat begrijpen. Ik spaar hem liever na al die wedstrijden, ik heb hetzelfde met Boussoufa gedaan op Bayern."

Iakovenko kwam Hassan vervangen, maar moest er enkele minuten later weer af met een blessure. "Hij was nochtans voldoende opgewarmd", vertelt Jacobs. "Ik kan nu nog niets met zekerheid zeggen, maar het ziet er toch vrij ernstig uit. We spreken hier minstens over een verrekking aan de enkel, maar ik vrees voor het ergste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.