Biglia: "Derde plaats is minimum"

MAANDAG, 10 MAART 2008, 18:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia reist dindag samen met zijn ploegmaats af naar Duitsland voor de terugwedstrijd tegen Bayern München. De wedstrijd is een formaliteit aangezien Bayern de heenwedstrijd al won met 0-5.


"Het is waar dat we met andere prioriteiten naar daar trekken", zegt Biglia op de website van Anderlecht. "De 0-5 was beslissend, het wordt waarschijnlijk onze laatste wedstrijd in Europa dit seizoen. Maar we gaan toch naar daar om ons spel te spelen."

Anderlecht werd in de heenwedstrijd verpletterd door de Duitsers, maar toch had de match zo zijn nut volgens de Argentijn. "Uit zulke wedstrijden leer je veel bij. We hebben hieruit onze lessen getrokken, ook voor de komende wedstrijden in de Belgische competitie."

Kritiek

Biglia kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te slikken. "Kritiek deert me niet, ik heb er geen schrik van. Maar waar ik niet tegen kan, is onterechte kritiek zoals na de wedstrijd tegen Club Brugge", vertelt de middenvelder. "We waren even goed als Brugge, maar toch werden we afgebroken door de pers. Dat verdienden we niet. Als kritiek terecht is, leer ik er uit en motiveert dat me. Ik wil nog veel verbeteren in mijn spel. Ik moet blijven progressie maken."

Toekomst

Anderlecht wipte zondag in het klassement over Germinal Beerschot naar de vierde plek. "Zolang we mathematisch nog niet uitgeteld zijn, geloof ik in principe nog in de titel", vertelt Biglia. "Maar we moeten vooral wedstrijd per wedstrijd bekijken. De volgende ploeg die in ons vizier zit, is Cercle. De derde plaats, met Europees ticket, is het minimum."

Biglia verlengde onlangs zijn contract bij paars-wit. "Het nieuwe contract zorgt voor stabiliteit en laat me toe sereen verder te werken. Ik heb geen specifieke plannen en er is geen specifieke droomploeg waar ik naar uitkijk. Ik voel me hier heel goed en ben niet gehaast om te vertrekken."



anderlecht-online forum