Van Holsbeeck: "Enige goeie resultaat"

MAANDAG, 17 MAART 2008, 18:10 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck is zeer tevreden met het akkoord over de nieuwe competitieformule. "Dit is een historische dag", zegt de manager. "Voornamelijk omdat er unanimiteit is tussen de clubs."


"Nu dit dossier van de baan is, hebben alle ploegen weer dezelfde belangen: over de bescherming van de jeugd, de infrastructuur en de Wet van '78. In die dossiers maakt het niet of je Anderlecht bent of Sint-Truiden", weet Van Holsbeeck. "Het dossier van de hervorming was veel gecompliceerder dan die andere. Maar we hebben nu een goed akkoord."

Anderlecht is tevreden, maar zijn de 'kleinere' clubs dat ook? "Ik denk het wel. Ik vind het ook normaal dat deze ploegen bang zijn om eruit te vliegen. Als je het belang van het Belgisch voetbal laat primeren, is dit wel het enige goeie resultaat", zegt Van Holsbeeck.

In Nederland zijn ze niet zo tevreden met de play-offs. Heeft het dan wel zin om daar in België mee te beginnen? "Daar is het een knock-out-systeem en bij ons is het een nieuwe competitie. We krijgen dus gegarandeerd tien nieuwe topmatchen", aldus Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.