Iakovenko: "Ik speel waar de trainer me zet"

ZATERDAG, 1 MAART 2008, 13:17 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Oleksandr Iakovenko kwam in januari op huurbasis over van Genk. In de bekerwedstrijd tegen Dender startte hij in de basis. "Ik was heel blij om opnieuw te kunnen spelen", aldus Iakovenko.


"Met mijn blessure (bloeduitstorting quadriceps) gaat het intussen ook al iets beter. Ik hoop in ieder geval tijdig fit te raken voor de wedstrijd van komende zondag tegen Genk."

Zondagavond ontmoet hij met Anderlecht zijn ex-club Genk. "Ik heb niet lang getwijfeld toen Anderlecht interesse toonde. Ik had nog een paar andere opties, maar Sporting is niet het soort club dat elke dag belt, niet iedereen heeft het geluk hier te kunnen spelen. Ik ben heel blij dat ik hier ben", vertelt Iakovenko.

De integratie bij paars-wit verliep heel vlot. "Iedereen is hier sinds dag één heel vriendelijk voor me. Ik voel me hier goed. De spelers hebben me onmiddellijk aanvaard en me opgenomen in de groep."

Iakovenko blijkt een polyvalente speler te zijn. "Ik kan uit de voeten op alle aanvallende posities. Welke positie maakt me eigenlijk niet zoveel uit, ik voetbal gewoon heel graag en wil zoveel mogelijk spelen. Dus, ik speel waar de trainer me zet."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.