Deschacht: "Rustperiode heeft me goed gedaan"

DINSDAG, 11 MAART 2008, 09:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na anderhalve maand blessureleed is Olivier Deschacht weer fit. Hij zal het echter niet makkelijk hebben zich weer in de ploeg te spelen. Tijdens zijn afwezigheid deed Van Damme het prima als linksachter.


"Ik heb Van Damme nog nooit weten ontgoochelen", zo vertelt Deschacht in Het Nieuwsblad. "Ik wist vooraf dat Jelle het goed ging doen als linksachter en ik heb hem ook aangemoedigd." Toch maakt Deschacht zich niet ongerust. Met Zewlakow, Ehret en Triguinho zijn er eerder al concurrenten voor hem gehaald, maar geen enkele slaagde erin de blonde Gentenaar uit de ploeg te spelen. "Oké, Jelle speelt nu sterker, maar vorig seizoen was hij hier ook al mijn concurrent. Als Jelle nu blijft staan, dan vind ik dat oké. Zolang ik maar soms mag invallen."

Dat Deschacht nog steeds zijn opgewekte zelf is, bewijst hij door met een grapje te antwoorden op de vraag of het niet frustrerend was zo lang aan de kant te staan. "Eigenlijk heeft die rustperiode mij goed gedaan. Voor het eerst sinds lang had ik geen stress en kreeg ik geen negatieve kritiek", aldus een lachende Deschacht, die echter niet heeft stil gezeten de afgelopen weken. "Ik deed de voorbije maanden ook oefeningen om mijn conditie te onderhouden. Ik denk zelfs dat ik conditioneel sterker ben dan voor mijn blessure."

Door de schorsing van Wasilewski en blessure van Pareja wordt het morgen tegen Bayern München puzzelen achteraan. Van Damme schuift mogelijk naar binnen, waardoor Deschacht misschien weer zijn plaats kan innemen. "Natuurlijk wil ik spelen. Na de 0-5 is het een stomme match, maar we moeten nog voor de Belgische coëfficiënt spelen", zo vertelt hij nog. "Daarna kunnen we ons concentreren op de competitie. Als Standard vrijdag verliest tegen Germinal Beerschot en wij winnen, dan kunnen we nog meedoen voor de titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.