Nieuw stadion buiten gemeente Anderlecht?

MAANDAG, 17 MAART 2008, 17:51 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck hekelt, in de editie van P-Magazine van woensdag, het feit dat het nieuwe stadion van Anderlecht op zich laat wachten. "Het budget van Anderlecht is te klein", zegt Van Holsbeeck.


"In bijna alle landen werden de budgetten stevig opgetrokken door de infrastructuur, waardoor Anderlecht op budgettair vlak zelfs niet meer in de top-200 van Europa staat", klaagt de manager.

Volgens Van Holsbeeck wordt de club vooral tegengehouden door de overheid. "Wij vragen geen geld, maar gewoon de mogelijkheid om grond te kopen waar we een vergunning voor krijgen om een groter stadion te bouwen", zegt de manager. "Ons huidig stadion uitbreiden, dat mag niet van de burgemeester. Dus gingen we op zoek naar een alternatief dat we in Neerpede dachten te vinden. Maar daar krijgen we geen vergunning. Als er van de staat geen hulp komt in de vorm van goeie wil, kunnen we het schudden."

Een mogelijke optie is uitwijken naar een andere gemeente. "Als een gemeente ons kan garanderen dat ze een vergunning voor een stadion kan geven op een van haar gronden, gaan we diezelfde dag kijken of die aan onze eisen voldoet", zegt Van Holsbeeck. "Niet dat we op honderd kilometer van Anderlecht een stadion gaan bouwen, maar als ze in datzelfde Anderlecht zo hard dwarsliggen, zie ik niet in waarom we niet naar een andere gemeente zouden uitwijken."

De manager verwijst nog naar het nieuwe stadion van Brugge. "Blijkbaar lukt het buiten Brussel wél om een stadion neer te zetten. Wel, dan moet Anderlecht maar buiten Brussel gaan voetballen", besluit Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.