Anderlecht steunt Argentijns ontwikkelingsproject

VRIJDAG, 14 MAART 2008, 18:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht gaat een ontwikkelingsproject steunen in Argentinië. Dat meldt de club op haar website. De vzw Arco Argentina is een sociaal-maatschappelijk project voor kansarme jongeren tussen 6 en 16 jaar.


Een van de doelen van het project is de heroprichting van een voetbalclubje, zodat jongeren de kans krijgen georganiseerd met voetbal bezig te zijn. Nicolas Frutos, Lucas Biglia en Nicolas Pareja hebben besloten om het peterschap op zich te nemen. "De initiatiefnemers kwamen mij uitleg geven over het project", vertelt Frutos. "Ik heb direct toegezegd om te helpen."

Anderlecht zal het project ook op verschillende manieren steunen. "De club draagt een imago van geld met zich mee. Dat vind ik jammer", vertelt Herman Van Holsbeeck. "Een van onze belangrijkste doelen, waar minder over gesproken wordt, is namelijk om iets te doen voor de minderbedeelden. Of dat nu in ons land is of daarbuiten."

Op zondag 16 maart zullen de mensen van Arco Argentina de aftrap geven voor de wedstrijd tegen Roeselare. Tijdens de thuiswedstrijden tegen Germinal Beerschot en op de jaarlijkse fandag in juli, zullen er ook Arco-medewerkers rondgaan met collectebussen.

Meer info over het project vindt je hier.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.