Archieven

 31-03-2021 
 30-03-2021 

Kukharevych kiest voor Troyes

Kukharevych kiest voor Troyes

ANDERE De Oekraïense aanvaller Mykola Kukharevych heeft voor de Franse tweedeklasser Troyes gekozen. De 19-jarige aanvaller stond een tijdlang op de radar van Anderlecht en bracht zelfs een bezoek aan Neerpede. Lees verder »

 29-03-2021 

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

ANDERE Yaremma Vengrynovych houdt een actie voor het goede doel, waarbij hij vanuit België tot in Oekraïne zal fietsen ten voordele van SOS Kinderdorpen (in Oekraïne). Ex-Anderlechtspits Oleg Iachtchouk, eveneens van Oekraïense afkomst, steunt het project. De twee deden hiervoor een 'crossbar challenge' op Neerpede. Iachtchouk gaf ook een kort interview. Bekijk het filmpje hieronder en/of steun de actie via deze link. Lees verder »

Wullaert gaat challenge aan met CEMI

Wullaert gaat challenge aan met CEMI

ANDERE De Scooore Super League zit er voorlopig op. De play-offs gaan pas binnen 3 weken van start. Tijd voor wat ontspanning moet Tessa Wullaert gedacht hebben en ze ging en challenge aan met de helft van TikTok-sensatie Céline Dept. Lees verder »


 28-03-2021 
 27-03-2021 

"Virtueel faillissement is technische kwestie"

INTERVIEWS In een interview met Humo toont Michael Verschueren zich optimistisch over de toekomst van Anderlecht. De aandeelhouder hoopt dat de discussie over de financiële toestand snel kan worden afgerond. "En over twee jaar gaan wij weer de concurrentie met Club Brugge aan", maakt hij zich sterk. Lees verder »

Toch nog puntenverlies voor de Dames

Toch nog puntenverlies voor de Dames

DAMES De damesploeg van Anderlecht is er net niet in geslaagd om een perfect rapport te behalen dit seizoen. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie verloor het met 0-1 tegen White Star Woluwe. Uiteraard doet deze nederlaag niets af van de prestaties dit seizoen. Lees verder »

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

ANDERE Dat de huidige selectie Rode Duivels rijk is aan spelers die of nog bij de RSC Anderlecht spelen of er hun opleiding kregen, is geen geheim. Romelu Lukaku zette dat feit nog eens in de verf of zijn officiële Twitter-account. "Dezelfde academy", postte hij bij een foto.  Lees verder »

 26-03-2021 

"Leuk om oude ploegmaats terug te zien"

ANDERE Albert Sambi Lokonga geniet momenteel met volle teugen van zijn eerste selectie bij de Rode Duivels. Onwennig zal zijn eerste dag wellicht niet geweest zijn want hij ziet er vele ex-ploegmaats terug. Zo deelt hij de kamer met Alexis Saelemaekers. Lees verder »

Doku: "Kompany was alles voor mij"

Doku:

INTERVIEWS Jérémy Doku scoorde net voor zijn afreis naar de Rode Duivels zijn eerste goal voor Rennes. Dries Mertens liet eerder al vallen in een interview dat alle monden open vallen als Doku uit de startblokken schiet op het Belgisch trainingskamp.  Lees verder »

Derby van Anderlecht-dames in Lotto Park

Derby van Anderlecht-dames in Lotto Park

DAMES Voor de heren is het interlandbreak, maar de Scooore Super League loopt gewoon verder. In dat kader nemen de RSC Anderlecht-vrouwen het op tegen hun Brusselse buren, FC Femina White Star Woluwe. De Brusselse derby wordt gespeeld in het Lotto Park.  Lees verder »


 25-03-2021 
 24-03-2021 

Ticketing geopend tot 31 maart

Ticketing geopend tot 31 maart

ANDERE Abonnees die hun abonnement nog gratis willen verlengen kunnen dat nu ook bij de dienst ticketing. Vanaf vandaag tot 31 maart zijn ze alle dagen geopend. Op die manier kunnen de supporters ook aan het loket hun abonnement verlengen.  Lees verder »

 23-03-2021 

Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

ANDERE Gisteren opende het vaccinatiecentrum in het Lotto Park de deuren. De eerste 65-plussers kregen er gisteren hun eerste vaccinprik. Op kruissnelheid zullen er in het stadion van paars-wit 25.000 mensen per maand ingeënt worden tegen covid-19. Lees verder »

Walem nieuwe coach van RSCA-dames?

Walem nieuwe coach van RSCA-dames?

DAMES Vandaag wordt de opvolger van Patrick Wachel voorgesteld, de coach stopt aan het einde van dit seizoen bij de vrouwenploeg. De ambities van RSC Anderlecht met de vrouwenploeg blijven hoog dus moest men op zoek gaan naar een nieuwe coach. Johan Walem is de naam die het meest circuleert.  Lees verder »


 22-03-2021 

Lof voor Ait El Hadj van Romelu

Lof voor Ait El Hadj van Romelu

ANDERE Dat Romelu Lukaku zijn hart paars is, daar twijfelt niemand aan. De Rode Duivel volgt zijn ex-ploeg dan ook op de voet en heeft al meermaals aangegeven zijn carrière in Neerpede te willen afsluiten. Gisteren had hij lof voor Ait El Hadj: "El Hadj, wat een pas", twitterde Romelu gisteren.  Lees verder »

Video: Heerlijk doelpunt Tielemans

Video: Heerlijk doelpunt Tielemans

ANDERE Soms krijg je in de Premier League een heerlijk doelpunt te zien van een Purple Talent, deze keer van de voet van Youri Tielemans. Daarmee had hij een groot aandeel in de plaatsing van Leicester voor de halve finales van de FA Cup. Lees verder »

Rode kaart was terecht

Rode kaart was terecht

ANDERE Iets voor het half uur kreeg Damien Marcq, na tussenkomst van de VAR, een rode kaart. Zulte Waregem was er niet over te spreken. Olivier Deschacht sprak zelfs achteraf over "een been die onder zool terecht" kwam.  Lees verder »

"Nog drie finales"

INTERVIEWS Iedereen binnen RSC Anderlecht is meer dan gelukkig met de overwinning tegen Zulte Waregem. Al beseffen ze ook dat ze er nog lang niet zijn. Er komen nog drie moeilijke wedstrijden. Volgens Albert Sambi Lokonga nog "drie finales".  Lees verder »

Cullen geschorst tegen Antwerp

Cullen geschorst tegen Antwerp

ANDERE Josh Cullen vertrekt naar de Ierse selectie in mineur. Gisteren moest hij voor het eerst starten op de bank en zijn invalbeurt eindigde met twee gele kaarten waardoor hij vijf minuten voor tijd het veld mocht verlaten. Cullen is dus geschorst voor de topper tegen Antwerp. Lees verder »

 21-03-2021 

Anderlecht boekt verdiende zege (tegen tien man)

Anderlecht boekt verdiende zege (tegen tien man)

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft verrassen, zowel in positieve als negatieve zin. Het begon zeer zwak en stond meteen op achterstand, maar na een rode kaart voor Zulte Waregem schakelde het een versnelling hoger en speelde het de situatie erg goed uit. Paars-wit boog de achterstand nog voor de rust om in een voorsprong. In de tweede helft liep de score nog uit tot 4-1, al had het nog een paar maal kunnen scoren. Lees verder »

Opstelling: Kompany kiest bijna voor nieuw elftal

Opstelling: Kompany kiest bijna voor nieuw elftal

WEDSTRIJDEN Voor de alweer cruciale wedstrijd tegen Zulte Waregem heeft Vincent Kompany met fors geweld aan de boom geschud. Anderlecht komt bijna met een nieuw elftal aan de aftrap, al zijn er ook enkele blessures die moeten worden opgevangen. Onder andere Verschaeren, Trebel en Ashimeru staan aan de aftrap. Lees verder »

Groei vrouwenvoetbal stimuleren

Groei vrouwenvoetbal stimuleren

DAMES - INTERVIEWS Niet alleen de jeugdacademie maar ook het vrouwenvoetbal is iets wat Jos Donvil nog wil verbeteren in de toekomst. Belangrijk begin is daar een vervanger vinden voor Patrick Wachel die na dit seizoen stopt als coach van de RSCA Women.  Lees verder »

"Belofteploeg in 1B belangrijk"

INTERVIEWS De gesprekken zijn nog in volle gang en een compromis lijkt nog veraf. Maar Jos Donvil staat in ieder geval achter het idee om meer belofteteams in 1B op te nemen. Vooral voor aankomende talenten is het belangrijk dat ze zich een stap hogerop kunnen tonen. Lees verder »

 20-03-2021 

Selectie: daar duikt Ashimeru weer op

Selectie: daar duikt Ashimeru weer op

WEDSTRIJDEN Majeed Ashimeru is de meest opvallende naam in de selectie van 21 spelers die Anderlecht heeft vrijgegeven voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte Waregem. Elias Cobbaut (blessure) en Kemar Lawrence (ziek) ontbreken. Amir Murillo is weer fit en komt net als Lucas Lissens bij de kern. Lees verder »

Kompany laat internationals wel vertrekken

Kompany laat internationals wel vertrekken

INTERVIEWS Verschillende clubs verbieden hun spelers om tijdens de interlandbreak naar hun nationale ploeg te trekken. Corona brengt nog altijd de nodige gevaren mee bij een buitenlandse verplaatsing. Vincent Kompany gunt zijn spelers wel hun selectie en laat ze wel vertrekken.  Lees verder »


 19-03-2021 

Lawrence ziek in bed

Lawrence ziek in bed

BLESSURES - ANDERE Elias Cobbaut is nog steeds een twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag. Of hij al dan niet zal starten zal in ieder geval een lastminute beslissing worden volgens Vincent Kompany. Wie er ook niet bij is zondag is Kemar Lawrence, hij ligt ziek in bed.  Lees verder »

"Motivatie halen uit ongoocheling"

INTERVIEWS Vincent Kompany zag, alweer, een gretige ploeg op training. Dat moet nu maar eens doorgetrokken worden op het veld. Want het is echt wel van moeten zondag tegen Zulte Waregem. De laatste vier wedstrijden worden er dan ook op leven of dood volgens de coach. Lees verder »

"Wie knokt, krijgt kansen"

INTERVIEWS Op zijn persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd van zondag kreeg Vincent Kompany ook vragen over Adrien Trebel. De coach was daar duidelijk over. Spelers met ervaring zijn belangrijk voor de ploeg, maar ze krijgen hun selectie niet zomaar in de schoot geworpen.  Lees verder »

"Als Kompany je wil is dat een compliment"

INTERVIEWS Vorig jaar werd Josh Cullen bij de Ierse selectie gehaald omdat andere spelers moesten afhaken, deze keer is hij er van de eerste keer bij. Iets wat hij te danken heeft aan RSC Anderlecht, zegt hij zelf. Hij heeft zich zijn overstap naar Brussel dan ook nog geen moment beklaagd. Lees verder »

"Coach nee, assistent van Kompany, graag"

INTERVIEWS Dieumerci Mbokani, elke transferperiode weer wordt hij gelinkt aan RSC Anderlecht. Maar voorlopig speelt hij nog altijd bij Antwerp. Tot het einde van het seizoen in ieder geval want dan moet zijn contract opnieuw verlengd worden. Op zijn 35ste denkt hij in ieder geval nog niet aan stoppen. Lees verder »

"Trebel is de oplossing"

INTERVIEWS Walter Baseggio hield vorige week nog een pleidooi om Adrien Trebel vaker in de ploeg op te nemen. Nu doen ook drie andere ex-Anderlechtspelers dat. Nordin Jbari, Hugo Broos en Glen De Boeck vinden Trebel een meerwaarde voor de ploeg en voor Albert Sambi Lokonga. Lees verder »

"Raad van Bestuur is lege doos"

INTERVIEWS Er is een plaatsje vrijgekomen in de Raad van Bestuur van de Pro League, Ronny Verhelst houdt het na negen maand voor bekeken. Hij ziet het nu van een langer lidmaatschap niet in. RSC Anderlecht past in ieder geval voor het vrijgekomen zitje.  Lees verder »

Cobbaut onzeker

Cobbaut onzeker

BLESSURES Elias Cobbaut moest tegen Genk naar de kant met een blessure, ondertussen heeft hij de trainingen nog steeds niet hernomen. De kans is dus klein dat hij de wedstrijd tegen Zulte-Waregem haalt. Amir Murillo is wel terug speelklaar. Lees verder »

 18-03-2021 

Ook oefenduel tegen Kortrijk

Ook oefenduel tegen Kortrijk

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal volgende week vrijdag een oefenwedstrijd spelen tegen KV Kortrijk. Paars-wit zal aantreden met spelers die niet weg zijn voor interlandvoetbal. Het wordt de tweede oefenwedstrijd die week. Eerder raakte al bekend dat Anderlecht maandag een partij speelt tegen AA Gent. Lees verder »

Ook Cullen opgeroepen voor interlands

Ook Cullen opgeroepen voor interlands

WEDSTRIJDEN Josh Cullen heeft een uitnodiging gekregen van de Ierse bondscoach voor de interlands tegen Servië, Luxemburg en Qatar. De eerste twee duels kaderen in de kwalificatieronde voor het WK van volgend jaar. Het duel tegen Qatar, dat in Hongarije plaatsvindt, is een oefenduel. Lees verder »

"Denk dat hij grote coach gaat worden"

INTERVIEWS Ondertussen heeft Vincent Kompany de nodige voor -en tegenstanders als coach. Michel Verschueren blijft echter geloven in Kompany. Kompany zat nog bij de jeugd toen Verschueren de plak zwaaide bij RSC Anderlecht maar heeft het volste vertrouwen in hem als coach.  Lees verder »

Wintertransfers brengen terug niets bij

Wintertransfers brengen terug niets bij

TRANSFERS Het is een weerkerend fenomeen bij RSC Anderlecht. Wintertransfers die niet brengen wat van hen werd verwacht. De kans dat Abdoulay Diaby en Jacob Bruun Larsen volgend seizoen nog in het Lotto Park rondlopen is praktisch nihil, voor Majeed Ashimeru is er wel hoop. Lees verder »

Nederland niet enthousiast over BeNeLiga

Nederland niet enthousiast over BeNeLiga

ANDERE In België zien ze de BeNeLiga volledig zitten en stemden voor de oprichting daarvan. Alleen zal die oprichting nog niet voor morgen zijn. Want Nederland is minder enthousiast over het hele format en zijn ze niet overtuigd over de meerwaarde.  Lees verder »

Peter Zulj opgeroepen door Oostenrijk

Peter Zulj opgeroepen door Oostenrijk

ANDERE Peter Zulj, momenteel uitgeleend aan het Turkse Göztepe, mag zich ook opmaken voor de nationale ploeg van Oostenrijk. Zij nemen het tijdens de interlandbreak op tegen Schotland (25/03), Faeröer (28/03) en Denemarken (31/03).  Lees verder »

Miazga in selectie USA

Miazga in selectie USA

ANDERE De bondscoach van Amerika, Gregg Berhalter, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de komende interlandbreak. Matt Miazga mag zijn koffers pakken om met zijn nationale ploeg richting Oostenrijk te trekken waar het trainingskamp van de Amerikanen is opgesteld. Lees verder »

 17-03-2021 

Nieuwe webpoll: wanneer is het seizoen geslaagd?

Nieuwe webpoll: wanneer is het seizoen geslaagd?

WEBSITE Nu Anderlecht verloor in de halve finales van de Beker van België, is duidelijk dat het voor het vierde jaar op rij geen prijs pakt. Paars-wit richt nu de pijlen op Play-Off 1. In onze nieuwe poll willen we weten hoe over dit seizoen denkt. Wanneer is het seizoen van Anderlecht voor u geslaagd? Lees verder »

Pro League clubs stemden voor Beneliga

Pro League clubs stemden voor Beneliga

ANDERE De leden van de Pro League stemden gisteren eveneens over een princiepsakkoord rond de oprichting van de Beneliga, een project waar ook Brugge, Gent en Genk voorstander van zijn. De kleinere clubs zouden dan in een nationale (prof)competitie aan de slag kunnen. De stemming behaalde een unanieme meerderheid in het voordeel van de Beneliga.  Lees verder »

 16-03-2021 

Hoe ziet de Conference League, RSCA's meest realistische doel, eruit?

Hoe ziet de Conference League, RSCA's meest realistische doel, eruit?

ANDERE Na de bekeruitschakeling is het broodnodige Europees voetbal weer een serieuze stap verder weg. De scenario's om alsnog Europees te halen, zijn inmiddels gekend. De kans dat Anderlecht echter in de nieuwe, onbekende Conference League terecht komt is reëel. Maar wat is die nieuwe comepetitie; onze nieuwe doelstelling; nu (zonder het vel van de beer al te willen verkopen)? Lees verder »

Ook Bruun Larsen naar EK U21

Ook Bruun Larsen naar EK U21

JEUGD Na Lukas Nmecha kreeg nu ook Jacob Bruun Larsen een uitnodiging voor het EK U21. De flankspeler neemt het met Denemarken op tegen Frankrijk (25 maart), IJsland (28 maart) en Rusland (31 maart).  Lees verder »

Europa kan, als Genk beker wint

Europa kan, als Genk beker wint

ANDERE We moeten eerlijk zijn, de kans dat RSC Anderlecht zijn laatste vier wedstrijden kan winnen in de reguliere competitie is nihil. Dus daarmee lijkt ook Play-off 1 en het bijbehorende Europese ticket moeilijk te worden. Maar Europa kan nog op andere manieren, bv. als Genk de beker wint en in play-off 1 zit. Lees verder »

 15-03-2021 

Naar acht beloftenteams in 1B

Naar acht beloftenteams in 1B

JEUGD Als het van de Pro League afhangt, spelen er volgend seizoen zeven of acht beloftenteams in 1B. Dat voorstel ligt morgen ter goedkeuring voor tijdens de vergadering van de raad van bestuur. De U21 van Anderlecht zijn (uiteraard) bij de uitverkorenen. Lees verder »

Anderlecht scout 21-jarige Griekse spits

Anderlecht scout 21-jarige Griekse spits

TRANSFERS Een scout van Anderlecht was gisteren aanwezig bij het duel tussen Volos en AEK Athene. Dat meldt Greek Football. De scout zou er aanvaller Anastasios Douvikas hebben bekeken. En wellicht scoorde hij punten, want Douvikas scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Lees verder »

Bruzzese: "Aanbod Anderlecht was te min"

Bruzzese:

TRANSFERS Voor Anderlecht Warner Hahn deze winter haalde, had het eerst Sébastien Bruzzese een aanbod gedaan. Dat vertelt de huidige invallersdoelman van Cercle Brugge in Sudpresse. "Ik vond het voorstel onvoldoende", zegt hij. "Het was maar voor één jaar en ook de andere zaken waren naar mijn gevoel onvoldoende." Lees verder »

Blessurenieuws: Cobbaut en Murillo

Blessurenieuws: Cobbaut en Murillo

BLESSURES Kort na het uur in de wedstrijd tegen Genk zagen we Elias Cobbaut plots hinken. De centrale verdediger hield nog even vol, maar werd dan toch gewisseld. De Mechelaar had pijn aan het rechtereen. Het is nog onduidelijk of het ernstig is. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Garrincha !

Gelukkige verjaardag Garrincha !

ANDERE Ondanks de zure nederlaag van gisteren is het toch nog een beetje feest bij Anderlecht-Online. Onze collega Garrincha viert namelijk zijn tweede verjaardag in lockdown vandaag. Die lockdown is nu niet meteen reden om te vieren, wel zijn verjaardag natuurlijk. Lees verder »

"Nu gaan voor de top vier"

INTERVIEWS Lukas Nmecha was zichtbaar aangeslagen na de verloren halve finale. De ontgoocheling is groot en er zit nu niets anders op dan de resterende vier wedstrijden alles te geven om toch nog play-off 1 te halen.  Lees verder »

Sambi Lokonga draagt twee kapiteinsbanden

Sambi Lokonga draagt twee kapiteinsbanden

ANDERE Er was begin vorige week heel wat om te doen omdat Albert Sambi Lokonga zijn regenboogband had weggestopt onder zijn gewone kapiteinsband. De speler excusseerde zich en zei dat het vooral een gevolg van bijgeloof was. Gisteren speelde hij met twee kapiteinsbanden.  Lees verder »

 14-03-2021 

Geen bekerfinale voor Anderlecht na 1-2 nederlaag

Geen bekerfinale voor Anderlecht na 1-2 nederlaag

WEDSTRIJDEN Racing Genk zal het in de bekerfinale opnemen tegen Standard. Genk sloeg genadeloos toe voor rust en had wat geluk toen het na rust via een own-goal op 0-2 kwam. Invaller Trebel bracht nog spanning in de wedstrijd met een vrije trap, maar ook tegen een man minder kon Anderlecht geen uitgespeelde kans meer creëren. Een fameuze ontgoocheling die best tegen volgende zondag kan doorgespoeld zijn.  Lees verder »

Opstelling: Cobbaut en Ait El Hadj aan de aftrap

Opstelling: Cobbaut en Ait El Hadj aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Voor de belangrijke bekerwedstrijd tegen Genk heeft Vincent Kompany noodgedwongen moeten sleutelen aan zijn elftal. Delcroix en Murillo, allebei geblesseerd, worden vervangen door Cobbaut en Sardella. In het aanvallend compartiment krijgt Ait El Hadj opnieuw zijn kans. Mukairu betaalt het gelag en zit op de bank. Lees verder »

Schollen: "Genk licht favoriet"

Schollen:

INTERVIEWS Davy Schollen was eerst bij Genk en nadien bij RSC Anderlecht tweede doelman. Even was er sprake van een terugkeer bij paars-wit maar die kozen uiteindelijk voor Frank Boeckx. Op basis van de huidige vorm van beide ploegen is Genk licht favoriet volgens Schollen.  Lees verder »

Buren in 1A

Buren in 1A

ANDERE RSC Anderlecht en Union Saint Gilloise troffen elkaar nog in de achtste finales van de Beker van België waar paars-wit doorging met 0-5 winst. Volgend seizoen is er al zeker twee keer een Brusselse Derby in de reguliere competitie want Union promoveert volgend seizoen naar 1A. Lees verder »

 13-03-2021 
 12-03-2021 

"Gebruik Trebel"

INTERVIEWS Vorige zondag warmde Adrien Trebel op langs de zijlijn en stond op gegeven moment volledig klaar om in te vallen. Uiteindelijk mocht hij terug plaatsnemen op de bank. Walter Baseggio breekt nu een lans voor de Fransman: Hij is er, gebruik hem dan ook. Lees verder »

Lardot leidt halve finale

Lardot leidt halve finale

ANDERE Jonathan Lardot mag de halve finale tussen RSC Anderlecht en Genk op gang fluiten. In tegenstelling tot de kwarfinales is er nu wel een VAR aanwezig. Die neemt Alexandre Boucaut voor zijn rekening samen met Koen Thijs en Mario Van Lommel.  Lees verder »

Croky Cup: halve finale live op VTM 2

Croky Cup: halve finale live op VTM 2

ANDERE Wie de halve finale tussen RSC Anderlecht en Genk live wil meevolgen kan dat op VTM 2 die de wedstrijd opnieuw zal uitzenden. Om 20.20 uur trappen ze de uitzending op gang. Om 20.45 uur gaat de bal rollen in het Lotto Park.  Lees verder »

Ofwel meer belofteteams in 1B ofwel geen

Ofwel meer belofteteams in 1B ofwel geen

JEUGD - INTERVIEWS Toen de beslissing genomen werd vorig jaar om het belofteteam van Club Brugge in 1B op te nemen waren verschillende clubs daar niet over te spreken. Zij pleiten er nu voor om volgend seizoen meer belofteteams toe te laten in 1B of anders geen, want nu is het competitievervalsing. Lees verder »

Cobbaut vervanger van Delcroix

Cobbaut vervanger van Delcroix

BLESSURES - INTERVIEWS Elias Cobbaut neemt de plaats van Hannes Delcroix in in de verdediging. Delcroix zag zijn seizoen en een eventuele EK-selectie in het water vallen door de operatie aan zijn knie. Volgens de coach gaat Delcroix mentaal wel goed om met de tegenslag. Lees verder »

 11-03-2021 

Officiële podcast over Silvio Proto

Officiële podcast over Silvio Proto

ANDERE RSC Anderlecht heeft een derde officiële podcast gelanceerd. Deze maal is ex-doelman en clubicoon Silvio Proto het onderwerp. Proto speelt elf seizoenen voor Paars-wit en won er zes titels. Vorige maand kondigde Proto zijn afscheid aan als doelman. Lees verder »

Nmecha dicht bij record van Rensenbrink

Nmecha dicht bij record van Rensenbrink

ANDERE Niemand in de Belgische competitie doet het momenteel beter dan Lucas Nmecha als het aankomt op het scoren van penalties. Met acht gescoorde penalties, komt de Duitser dicht bij Jestrovic, die er negen scoorde in het seizoen 2004-2005. Maar ook het absolute record van Rensenbrink, 10 rozen in het seizoen 1974-1975, ligt binnen bereik. Lees verder »

"Men zal nog verschieten van Anderlecht"

INTERVIEWS Hannes Delcroix zijn seizoen zit erop na een blessure. Elias Cobbaut is dus net op tijd fit om hem te vervangen. Al benadrukt hij meteen dat dat geen zekerheid is, er zijn nog andere goeie spelers in de kern. Waar hij wel zeker van is, is dat Anderlecht terugkomt. Lees verder »

 10-03-2021 

Hypermobiele meniscus is de diagnose voor Delcroix

Hypermobiele meniscus is de diagnose voor Delcroix

BLESSURES Hannes Delcroix heeft geen scheur opgelopen in de ligamenten van de knie. "Hypermobiele meniscus" luidt de diagnose, waarbij de meniscus met een kijkoperatie terug moet worden gebracht naar de correcte plaats. De blessure staat los van een eerder kwaaltje aan de knie en is louter het gevolg van pech en slecht neerkomen na een luchtduel. Gezien het risico op het verslechteren van de blessure, was een onmiddellijke operatie de enige uitweg.  Lees verder »

Uniek collector's item in de fanshop

Uniek collector's item in de fanshop

ANDERE RSC Anderlecht heeft de handen in elkaar geslagen met het Britse These Football Times. Uit die samenwerking vloeide een uniek collector's item. Een magazine over het heden en het verleden van paars-wit. Een uniek collector's item die bij geen enkele supporter mag ontbreken. Lees verder »

 09-03-2021 

Officieel: Delcroix out voor de rest van het seizoen

Officieel: Delcroix out voor de rest van het seizoen

BLESSURES Hannes Delcroix is wel degelijk zwaar geblesseerd geraakt in de wedstrijd van vorige zondag tegen KV Mechelen. Na rust kwam de verdediger slecht neer en nu blijkt dat een operatie aan de knie noodzakelijk is. Er wordt verwacht dat Delcroix weer zal aansluiten bij de voorbereiding van volgend seizoen. De verdediger mag uiteraard ook een kruis maken over een eventuele selectie voor het EK Lees verder »

Delcroix mist wellicht bekerwedstrijd

Delcroix mist wellicht bekerwedstrijd

BLESSURES Hannes Delcroix moest halverwege de wedstrijd tegen KV Mechelen geblesseerd naar de kant. Even werd er gevreesd voor een zware blessure aan de knie maar die blijkt nu toch mee te vallen. De bekerwedstrijd tegen Genk komt wellicht te vroeg.  Lees verder »

 08-03-2021 

Oostende verliest in Gent

Oostende verliest in Gent

ANDERE AA Gent heeft vanavond tegen Oostende gewonnen met 1-0 waardoor de kustploeg geen kloof met eerste achtervolger Anderlecht kon maken in de stand. Beide clubs hebben nu 46 punten, maar Oostende heeft wel twee wedstrijden meer gewonnen. De strijd om Play-off 1 zal vermoedelijk nog erg spannend worden. Lees verder »

Heisa om verborgen regenboogband Sambi Lokonga

Heisa om verborgen regenboogband Sambi Lokonga

ANDERE Alle aanvoerders uit eerste klasse droegen dit weekend een regenboogband als aanvoerdersband om homofobie te veroordelen en diversiteit aan te moedigen. Anderlecht-aanvoerder Albert Sambi Lokonga droeg echter zijn vertrouwde kapiteinsband erboven. Terwijl de Pro League 'not amused' is, spreekt Anderlecht van een misverstand. Lees verder »

"Stoppen met praten over onze leeftijd"

INTERVIEWS Lukas Nmecha trapte zijn dertiende van dit seizoen binnen, opnieuw eentje uit strafschop. Toch was hij achteraf niet tevreden, vooral omdat RSC Anderlecht de punten moest delen. Volgens de aanvaller moet het maar eens gedaan zijn met te praten over hoe jong ze zijn.  Lees verder »

Gouden Schoen De Caigny gehuldigd

Gouden Schoen De Caigny gehuldigd

DAMES Voor de aftrap van de wedstrijd werd Tine De Caigny gehuldigd in het Lotto Park voor haar Gouden Schoen. Eind dit seizoen trekt aanvalster naar Hoffenheim. Vorige vrijdag scoorde De Caigny nog de openingsgoal tegen de damens van Club Brugge, de paars-witte dames wonnen overtuigend met forfaitcijfers. Lees verder »

Blessure Delcroix baart zorgen

Blessure Delcroix baart zorgen

BLESSURES Hannes Delcroix ging net na de rust slecht neer na een luchtduel. De centrale verdediger gaf meteen aan dat hij niet verder kon. Het is ook afwachten hoe ernstig de blessure is aan de rechterknie waar hij ook al last aan had na de wedstrijd tegen Standard.  Lees verder »

 07-03-2021 

Anderlecht komt weer niet verder dan een gelijkspel

Anderlecht komt weer niet verder dan een gelijkspel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer een copy-paste wedstrijd gespeeld. Zoals zo vaak dit seizoen kon het amper tot een kans komen tegen een georganiseerde tegenstander. Het kwam toch op voorsprong via een penalty van Nmecha. KV Mechelen, dat ook amper tot een kans kwam, benutte na rust ook een penalty. Boeken dicht, want dit Anderlecht is niet in staat om op zo'n moment een versnelling hoger te schakelen. Uiteraard doet Paars-wit een slechte zaak in de strijd om Play-off 1. Lees verder »

Opstelling: Delcroix terug in de basis

Opstelling: Delcroix terug in de basis

WEDSTRIJDEN Binnen een uur speelt Anderlecht thuis tegen KV Mechelen. Hannes Delcroix is blijkbaar hersteld van zijn blessure die hij vorig weekend opliep en start aan de wedstrijd. Daardoor komt hetzelfde elftal aan de aftrap dan vorige week in Sclessin. Bij KV Mechelen staat ex-speler Defour aan de aftrap. Lees verder »

 06-03-2021 

Selectie: Delcroix paraat voor Mechelen

Selectie: Delcroix paraat voor Mechelen

WEDSTRIJDEN Hannes Delcroix maakt deel uit van de selectie van twintig spelers voor de partij van morgen tegen KV Mechelen. Ook Kemar Lawrence keert terug in vergelijking met de bekerwedstrijd van woensdag. Lucas Lissens, Bogdan Mykhaylichenko en Mario Stroeykens vallen af. Lees verder »

Beloften oefenen tegen RWDM

Beloften oefenen tegen RWDM

JEUGD Anderlecht heeft een volgende oefenwedstrijd op de kalender gezet voor de U21. Maandag om 20 uur nemen ze het op tegen de Brusselse buren van RWDM. De twee teams moeten vooraf wel een coronatest ondergaan. Enkel als de resultaten negatief zijn, vindt het duel plaats. Lees verder »

Cobbaut wellicht ook morgen in basiself

Cobbaut wellicht ook morgen in basiself

BLESSURES Elias Cobbaut lijkt de bekerwedstrijd van woensdag goed verteerd te hebben. Omdat Hannes Delcroix nog hinder heeft van de blessure die hij vorig weekend opliep en Anderlecht geen risico's wil nemen, is de kans reëel dat Cobbaut ook morgen tegen KV Mechelen aan de wedstrijd begint. Lees verder »

 05-03-2021 

Dames Anderlecht blijven ongenaakbaar

Dames Anderlecht blijven ongenaakbaar

DAMES De damesploeg van Anderlecht blijft door de competitie razen. Club Brugge YLA, de vierde in de stand, werd met forfaitcijfers naar huis gestuurd. De dames hebben nog steeds het maximum van de punten, hebben 90 goals gescoord en 3 (!) tegendoelpunten gehad. Lees verder »

"Gezonde dosis naïviteit"

INTERVIEWS Nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Vincent Kompany heeft dus nog vijf kansen om zoveel mogelijk punten te pakken en zo play-off 1 veilig te stellen. Toch brengt dat geen extra druk mee voor zijn ploeg volgens de coach. Lees verder »

Interlandvoetbal wenkt voor doelman Hahn

Interlandvoetbal wenkt voor doelman Hahn

ANDERE De FIFA heeft het licht op groen gezet voor Warner Hahn om uit te komen voor de nationale ploeg van Suriname. Mogelijk maakt hij nog deze maand zijn debuut. Bondscoach Dean Gorré nam Hahn alvast op in zijn voorselectie voor enkele WK-kwalificatiewedstrijden. Lees verder »

"Vertrekken door de grote poort"

INTERVIEWS Françis Amuzu is een bescheiden jongen. Een tijdje geleden had hij het zelfs moeilijk met de kritieken die hij kreeg en ging te rade bij een mental coach. Maar hij blijft nederig en weet van zichzelf dat hij meer moet beginnen scoren. Lees verder »

 04-03-2021 

Amuzu charmeert Inter Milaan

Amuzu charmeert Inter Milaan

TRANSFERS De goede prestaties van Francis Amuzu dit seizoen zijn ook Inter Milaan niet ontgaan. Volgens FCInterNews zijn de scouts van Inter danig onder de indruk van de 21-jarige flankaanvaller. Zijn profiel en relatief laag prijskaartje maken hem interessant, zo klinkt het. Lees verder »

"De beker is belangrijk voor Anderlecht"

INTERVIEWS RSC Anderlecht staat in de halve finale voor de Beker van België. Vincent Kompany geeft toe dat de beker belangrijk is voor dit Anderlecht en wil vooral het vel van de beer nog niet verkopen alvorens hij geschoten is. Een favoriete tegenstander heeft de coach niet. Lees verder »

"Mogen Wellenreuther vandaag bedanken"

INTERVIEWS Vincent Kompany had lof voor zijn doelman na de wedstrijd tegen Cercle. Kompany is er sowieso de man niet naar om spelers af te breken of excuses te zoeken. Maar gisterenavond gaf hij wel toe dat de wedstrijd tegen Standard bij sommige nog in de benen zat.  Lees verder »

"In stilte hard gewerkt"

INTERVIEWS Hannes Delcroix is nog out, dus mocht Elias Cobbaut meteen in de basis starten na bijna zeven maanden afwezigheid door een enkelblessure. De verdediger speelde de wedstrijd uit maar kreeg het op het einde wel moeilijk wat ook normaal is na zo een lange afwezigheid. Lees verder »

Nmecha kreeg de nodige tikken

Nmecha kreeg de nodige tikken

INTERVIEWS - ANDERE Het was opvallend, bij bijna elke actie werd Lukas Nmecha wel tegen de grond gewerkt door een Cercle-speler. Dat belette de spits wel niet om zijn vijftiende van het seizoen binnen te tikken op een assist van Albert Sambi Lokonga. Lees verder »

 03-03-2021 

Kompany: "Cobbaut groeit naar beste vorm toe"

Kompany:

INTERVIEWS Met Elias Cobbaut brengt Vincent Kompany vanavond een verrassende naam aan de aftrap. Voor de wedstrijd gaf hij een korte toelichting bij zijn keuze. "Op training toonde hij dat hij weer naar zijn beste vorm toegroeit. Ik blijf wel rustig, want weet dat hij nog wedstrijdritme mist." Lees verder »

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

ANDERE Bram Van Driessche is aangeduid om de kwartfinale in de Beker van België tussen RSC Anderlecht en Cercle Brugge te leiden. Lijnrechters zijn Kevin Monteny en Yves De Neve. Wesli De Cremer is vierde official. Tijdens de kwartfinales is er geen VAR voorzien.  Lees verder »

Ashimeru ging van het veld recht zijn bed in

Ashimeru ging van het veld recht zijn bed in

BLESSURES Velen vragen zich af wat er aan de hand is met Majeed Ashimeru. Wekenlang zat hij niet in de selectie. Tegen Kortrijk begon hij plots in de basis, maar daarna zat hij weeral niet in de selectie. Uitlopers van een coronabesmetting zorgen blijkbaar voor grote vermoeidheid. Lees verder »

Verbeke kijkt al naar zomermercato

Verbeke kijkt al naar zomermercato

TRANSFERS - ANDERE Ook al zijn de mercato's achter de rug, dat wil niet zeggen dat Head of Sports Peter Verbeke het wat kalmer aan doet. Hij is al volop bezig om de zomermercato voor te bereiden. RSC Anderlecht is op zoek naar opties voor het middenveld en komt daarbij uit bij Rayane Aabid.  Lees verder »

 02-03-2021 

"Enthousiasme en intensiteit"

INTERVIEWS Morgen wacht Cercle Brugge in het Lotto Park voor de kwarfinales van de Beker van België. Het vorige treffen, een tweetal weken geleden, baarde een muis. Kompany onderschat de tegenstander in ieder geval niet. Lees verder »

Afwachten tot morgen voor Delcroix

Afwachten tot morgen voor Delcroix

BLESSURES Hannes Delcroix is nog niet helemaal opgegeven na zijn blessure op Standard. Er is een gunstige evolutie volgens Vincent Kompany maar de medische staf zal niets overhaasten. Het is dus afwachten tot morgen of Delcroix fit is of niet. Lees verder »

Gouden Schoen De Caigny verlaat Anderlecht

Gouden Schoen De Caigny verlaat Anderlecht

DAMES Anderlecht ziet na dit seizoen Tine De Caigny de club verlaten. De Gouden Schoen speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. In Duitsland kan De Caigny voltijds prof worden. In België werkt ze nog twee dagen per week in een sportwinkel om financieel rond te komen. Lees verder »

Standard stuurt boze brief naar RSC Anderlecht

Standard stuurt boze brief naar RSC Anderlecht

ANDERE Na afloop van de wedstrijd Standard RSC Anderlecht, blokkeerde Standard-supporters de spelersbus van RSC Anderlecht. Reden: ze waren niet te spreken over de paars-witte vlaggen in de catacomben van Sclessin. Standard stuurde nu zelfs een boze brief richting Brussel.  Lees verder »

Video: Supporters vieren met spelers

Video: Supporters vieren met spelers

ANDERE Supportersgroep Mauves Army deelde beelden van de viering met de spelers. Verder vragen ze iedereen die aanwezig was om de komende twee weken toch voldoende afstand te houden met andere mensen. Op de beelden is duidelijk dat iedereen de mondmaskerplicht respecteerde.  Lees verder »

Bekerwedstrijd te vroeg voor Delcroix

Bekerwedstrijd te vroeg voor Delcroix

BLESSURES Hannes Delcroix is niet fit voor de kwarfinales van de Beker van België morgen. De verdediger moest vervangen worden tegen Standard en heeft nog redelijk veel pijn aan de knie. Zijn ligamenten zijn niet gescheurd maar er zit wel vocht in de knie.  Lees verder »

 01-03-2021 

De strijd om Play-off 1

De strijd om Play-off 1

WEDSTRIJDEN De strijd om Play-off 1 blijft ongemeen spannend. Antwerp verloor zonet van OH Leuven, waardoor Anderlecht zich op drie punten van de tweede bevindt. Maar anderzijds is de zevende plaats ook slechts twee punten verwijderd. Wanprestaties in de komende wedstrijden kunnen dus dodelijk zijn. We bekijken alvast even het programma van de drie ploegen voor Anderlecht. Lees verder »

Buitenlandse clubs volgen Amuzu

Buitenlandse clubs volgen Amuzu

INTERVIEWS - ANDERE Francis Amuzu opende gisteren de score voor RSC Anderlecht. Een doelpunt vanuit een heel scherpe hoek. Goed voor zijn statistieken want die zijn op dit moment niet wat ze moeten zijn. Toch tonen verschillende buitenlandse club interesse in de vleugelaanvaller. Lees verder »

Lukaku: "Merci Anderlecht"

Lukaku:

ANDERE Vreugde alom gisteren bij RSC Anderlecht. Maar niet alleen bij de huidige spelers en entourage ook bij Romelu Lukaku die gisteren zelf aan de bak kwam met Inter Milaan. Maar dat belette hem niet om na de wedstrijd zijn waardering te laten blijken op twitter.  Lees verder »

Miazga: "We moesten voor elkaar knokken"

Miazga:

INTERVIEWS Matt Miazga maakte zijn terugkeer in de defensie en dat was eraan te zien. RSC Anderlecht gaf niets weg achteraan, juist Timon Wellenreuther deed iedereen even beven. Gelukkig ging de bal naast. Miazga is in ieder geval duidelijk, hij wil de ploeg helpen.  Lees verder »

Afwachten voor Delcroix

Afwachten voor Delcroix

BLESSURES - ANDERE Kilian Sardelle kwam een kwartierje voor het einde Hannes Delcroix vervangen nadat die last had aan de enkel. Delcroix kreeg zelfs ondersteuning toen hij van het veld stapte. Het is nu afwachten op de verdere onderzoeken. Lees verder »