"Positieve prestatie maar het zijn maar drie punten"

MAANDAG, 22 MAART 2021, 10:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany moest eens geen cliché-uitspraken gebruiken na de prestatie tegen Zulte Waregem. Al blijft hij wel nuchter onder de gewonnen wedstrijd. RSC Anderlecht heeft de drie punten maar is er nog lang niet en Play-off 1 is nog ver weg. 

Kompany bracht vijf nieuwe namen aan de aftrap, vooral Adrien Trebel bleek van goudwaarde te zijn tegen Zulte-Waregem. Met twee assists en ene beslissende voorzet had hij bijna een voet in alle goals. Waarom heeft het dan zolang geduurd eer Kompany hem aan de aftrap bracht. "Het ligt vooral aan zijn lange blessureperiode, we wilden hem vooral niet te vroeg brengen. Dat Adri kwaliteiten heeft daar twijfelt niemand aan. Ik geloof in hem, net zoals ik in alle andere spelers geloof en hij heeft zich getoond. Maar dat deden de andere ook."

Maar drie punten

Play-off 1 is bijlange nog geen zekerheid. RSC Anderlecht heeft alles in handen maar ook nog een heel moeilijk programma voor de boeg. "Dit was écht een positieve wedstrijd, langs de andere kant zijn het maar drie punten. Het zal tot op het laatste spannend blijven, denk ik. Favoriet voor Play-off 1 zijn we in ieder geval niet. Maar we leven met hoop naar de volgende wedstrijden toe. In ieder geval moet de efficiëntie naar omhoog, want er waren vandaag toch weer wat onbenutte kansen. Ik moet mijn spelers dus blijven pushen. Zeker met de drie resterende finales."



anderlecht-online forum