Nieuws met tag "Dames"


 21-06-2019 

CL: Anderlecht-dames kennen hun tegenstanders

CL: Anderlecht-dames kennen hun tegenstanders

Wat de heren niet konden de waarmaken, deden de paars-witte dames wel: Europees voetbal. Meer nog, het lukte voorzitter Marc Coucke om de voorrondes van de Champions League voor vrouwen naar RSC Anderlecht te halen. Vandaag was de loting, de Anderlecht-dames spelen tegen LSK Kvinner FC, PAOK en Linfield Ladies. Lees verder » 04-06-2019 

Mevrouw De Boer zag verhuis naar Brussel zitten

Mevrouw De Boer zag verhuis naar Brussel zitten

Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck contacteerde RSC Anderlecht Frank De Boer. De Nederlandse coach was toen net aangekomen in de VS om te onderhandelen met Atlanta United FC. Uiteindelijk koos De Boer voor de MLS: "Want Anderlecht is toch een beetje het Inter Milaan van België". Lees verder » 08-05-2019 

Coucke wil voorronde Champions League organiseren

Coucke wil voorronde Champions League organiseren

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Marc Coucke de waarde van het vrouwenvoetbal ontdekt en wil hij de damesploeg van Anderlecht internationaal laten meespelen. In dat opzicht heeft hij volgens het blad zijn zinnen gezet op het organiseren van een voorronde van de Champions League. Lees verder »


Eén minuut stilte voor Julie Van Espen

Eén minuut stilte voor Julie Van Espen

Het voorbije weekend verloor Julie Van Espen op een geweldadige manier het leven. De supporters van Antwerp en RSC Anderlecht willen de jonge vrouw eren tijdens de komende wedstrijd. Zo zal er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden worden en in minuut 23 een daverend applaus weerklinken.  Lees verder » 04-05-2019 

Ook Jovanovic geeft morgen de aftrap

Ook Jovanovic geeft morgen de aftrap

Oud-Anderlecht-speler Milan Jovanovic en John-John Dohmen, de aanvoerder van hockeyploeg Waterloo Ducks, zullen morgen mee de aftrap geven van Anderlecht - Standard. Zij vergezellen Georges Grün en Laura De Neve. Lees verder » 02-05-2019 


 01-05-2019 

RSCA Dames kampioen in de Superleague

RSCA Dames kampioen in de Superleague

Eén doelpunt was voldoende voor de Anderlecht-dames om kampioen te spelen tegen AA Gent. Het was Sarah Wijnants die na 19 minuten de score op 0-1 zette. Genoeg voor Patrick Wachel en zijn dames om de titel te vieren. Van harte proficiat aan de hele ploeg en staff.  Lees verder » 29-04-2019 

Superleague: Anderlecht naar Gent voor de titel

Superleague: Anderlecht naar Gent voor de titel

Ook de dames van RSC Anderlecht zijn aan hun play-offs begonnen. Na twee speeldagen van de zes, staat paars-wit op de eerste plaats met negen punten voorsprong op eerste achtervolger Standard. Morgen speelt Anderlecht tegen Gent, bij winst zijn de dames kampioen.  Lees verder » 17-04-2019 

"Samen komen we hier sterker uit"

Het zijn momenteel woeilige tijden voor en bij RSC Anderlecht. De club heeft zich via zijn officiële site gewend tot de supporters. Om de boodschap van de voorzitter en de sportief directeur waarheidsgetrouw te houden, hebben wij de volledige boodschap overgenomen. "Samen komen we hier sterker uit...Om terug te staan waar we horen: aan de top." Lees verder » 11-04-2019 


 25-03-2019 

Dames stranden in kwartfinale

Dames stranden in kwartfinale

De dames van RSC Anderlecht zijn in hun Beker van België niet verder geraakt dan de kwartfinale. Ze verloren met 3-1 van de AA Gent Ladies en zijn zo uitgeschakeld voor de volgende ronde.  Lees verder »


 23-03-2019 

Paars-witte dames staan voor belangrijk duel

Paars-witte dames staan voor belangrijk duel

De dames van RSC Anderlecht staan morgen voor een belangrijk duel. Zij spelen hun kwarfinale voor de Beker van België. Bij winst gaan ze door naar de halve finale. De wedstrijd gaat door in Oostakker, de aftrap is voorzien om 15u. Lees verder »


 09-03-2019 

Obradovic: "Karma is a bitch"

Obradovic:

Ivan Obradovic verdween begin dit seizoen naar de B-kern. Na de komst van Fred Rutten kreeg hij een nieuwe kans en pakte die met beide handen. De heren die hem naar de B-kern verwezen zijn er niet meer, Obradovic wel nog: "Hoe ze mij behandelden kregen ze als een boomerang terug." Lees verder »


 02-03-2019 

Tison sluit aan bij Red Flames

Tison sluit aan bij Red Flames

Bondscoach van de Red Flames, Ives Serneels, heeft Anderlecht-speelster Charlotte Tison opgeroepen nadat Davinia Vanmechelen de selectie heeft moeten verlaten door een blessure. Ook Elke Van Gorp moet afhaken door een blessure. Lees verder »


 26-02-2019 

Geen punten in stilgelegde clasico

Geen punten in stilgelegde clasico

De soap rond de stilgelegde vrouwenclasico door supportersrellen is afgelopen. Beide clubs gingen verschillende keren in beroep om de punten te krijgen. De Bond heeft nu beslist om geen punten toe te kennen aan beide clubs. Lees verder »


 22-02-2019 

Kums: "Yari is beter"

Kums:

Sven Kums is tegenwoordig kapitein door de afwezigheid van Adrien Trebel. Het is dan ook zijn taak om de spelers toe te spreken in de cirkcel voor de wedstrijd. Het samenspel met Yari Verschaeren op het middenveld verloopt ook prima: “Hij doet mij aan mezelf beter met het verschil dat Yari beter is.” Lees verder »


 20-02-2019 

Vijf Anderlecht-dames bij Red Flames

Vijf Anderlecht-dames bij Red Flames

De Red Flames nemen van 25 februari tot 7 maart deel aan de Cyprus Women's Cup. Bondscoach Yves Serneels nam vijf Anderlecht-dames op in zijn selectie voor deze wedstrijden: Laura Deloose, Elke Van Gorp, Justien Odeurs, Ella Van Kerkhoven en Laura De Neve.  Lees verder »


 19-02-2019 

KBVB doet vrijdag uitspraak over vrouwen-clasico

KBVB doet vrijdag uitspraak over vrouwen-clasico

Er komt bijna een einde aan de soap rond de stilgelegde dameswedstrijd Standard - Anderlecht. De wedstrijd moest worden stilgelegd door supportersrellen, Anderlecht leidde toen met 0-1. Na verschillende uitspraken -niet herspelen, wel herspelen- doet de voetbalbond nu een definitieve uitspraak.  Lees verder »


 12-02-2019 

Olsen: "Ik zei mijn gedacht over Anderlecht"

Olsen:

Morten Olsen was gisteren een opvallend toeschouwer tijdens de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en STVV. Hij was in het gezelschap van Frank Arnesen en Fred Rutten. "Ik kwam kijken voor mijn plezier, maar ik zei ook mijn gedacht over Anderlecht", zo vertelt Olsen. Lees verder »


 11-02-2019 

Dames spelen hun bekerwedstrijd 24 maart

Dames spelen hun bekerwedstrijd 24 maart

De Dames van RSC Anderlecht spelen hun bekerwedstrijd tegen AA Gent op zondag 24 maart om 15u. De eerst geplande wedstrijd. Het duel stond eerder gepland op 24 januari maar ging toen niet door door de hevige sneeuwval.  Lees verder »


 07-02-2019 

 30-01-2019 

Tweede transfer bij Anderlecht-dames

Tweede transfer bij Anderlecht-dames

Bij de mannen blijft het dan misschien wel stil op gebied van transfers, bij de vrouwen haalden ze vandaag hun tweede aanwinst binnen. De 22-jarige Italiaanse Norma Cinotti komt het paars-witte damesteam versterken en trainde deze week al mee met het eerste elftal.  Lees verder »