Nieuws met tag "Dames"


 24-04-2024 

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

Op zaterdag 27 april zullen de RSCA Women het opnemen tegen Standard op Neerpede. De aftrap is om 13u30 en de toegang is gratis voor abonnees van RSC Anderlecht. Tickets zijn te koop voor 5 euro (of 3 euro voor jongeren onder de 16 jaar). De RSCA Women staan samen met OHL aan de leiding van het klassement, met Standard op slechts 2 punten achterstand. Lees verder »



 23-04-2024 

RSCA verkrijgt zijn licentie

RSCA verkrijgt zijn licentie

RSC Anderlecht heeft zijn licentie verkregen, maar zal maandelijks worden gecontroleerd door de licentiecommissie. De club heeft ook een Europese licentie gekregen voor het komende seizoen. Om aan de eisen te voldoen, moet Anderlecht maandelijks documenten verstrekken over salarisbetalingen, financiële situatie, wijzigingen in de rekening-courant en fondsen van de eigenaar. Er zal ook een overzicht van de loonmassa en budgetupdates worden verstrekt, en transfers zullen worden gecontroleerd. Lees verder »



 20-04-2024 

RSCA Women pakt voorlopig de leiding

RSCA Women pakt voorlopig de leiding

RSCA Women heeft op vrijdagavond gewonnen van Gent. Het werd 0-3 met twee goals van Delabre en een penalty van Wijnants. Paars-wit springt voorlopig over Standard naar de eerste plaats maar de Rouches spelen later dit weekend nog. Lees verder »



 19-04-2024 

RSCA Women verplaatsen zich naar Gent

RSCA Women verplaatsen zich naar Gent

Vanavond spelen de RSCA Women opnieuw in de play-offs. Na de teleurstelling van de Clasico eerder deze week, moeten de speelsters van Anderlecht snel de pagina omslaan en zich vrijdagavond naar Gent begeven. De aftrap zal om 20:30 uur plaatsvinden in de Chillax Arena in Oostakker. Het betreft de 5e speeldag van de play-offs en drie teams strijden nog om de titel. Lees verder »



 18-04-2024 

Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

De jonge keepster Aude Waldbillig heeft haar contract bij Anderlecht verlengd en is nu aan paars-wit verbonden tot juni 2027. Sinds afgelopen zomer maakt Aude, die werd opgeleid in Neerpede, ook deel uit van de A-kern van de RSCA Women. Lees verder »



 16-04-2024 

Zege op Standard glipt weg in extra tijd

Zege op Standard glipt weg in extra tijd

De damesploeg van Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in de topper in Standard, maar daar kan vooral Standard tevreden mee zijn. Anderlecht leidde immers met 0-2 en moest in de extra tijd nog de gelijkmaker slikken na een aarzeling van doelvrouw Majasaari die twee dure punten kost in de titelstrijd. Ook OHL won immers waardoor Standard nu een punt meer heeft dan Anderlecht en OHL. Lees verder »


"Moeilijke verplaatsing, maar het kan"

Vanavond kunnen de RSCA Women zich naar de top van het klassement voetballen mits winst op Sclessin. Na een goede start in de play-offs, is eenzevende opeenvolgende nationale titel het uiteindelijke doel. Lees verder »



 13-04-2024 

RSCA Women winnen topper in slotfase

RSCA Women winnen topper in slotfase

De dames van Anderlecht blijven in de running voor een nieuwe titel. In de play-offs van de Super League speelde Anderlecht vanmiddag tegen rechtstreeks concurrent OHL. OHL, dat een punt voorsprong had op Anderlecht, verloor met 2-0. Lore Jacobs maakte beide doelpunten in de absolute slotfase van de wedstrijd. Anderlecht klimt door de zege tot op een punt van leider Standard.  Lees verder »



 24-03-2024 

RSCA Women starten sterk in play-offs

RSCA Women starten sterk in play-offs

De RSCA Women hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Ze begonnen erg goed aan hun play-offs en stuurden Club Brugge met 5-0 naar huis. Anderlecht begon als derde aan de play-offs en blijft op die plaats staan nadat hun concurrenten OHL en Standard ook overtuigend hun eerste wedstrijd wonnen. Anderlecht staat slechts een punt achter, dus alles is nog mogelijk. Lees verder »



 01-03-2024 

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Met een vertraging van een half uur boog het BAS zich deze namiddag over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Zowel voor als na de zitting wilden de advocaten van Anderlecht geen commentaar kwijt. Alle partijen lijken het er wel over eens geen burgerlijke klacht aan te spannen na de uitspraak. Lees verder »



 29-02-2024 

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

Morgen buigt het BAS zich over het al dan niet herspelen van de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Racing Genk. In principe is de beslissing, die ten laatste in de loop van volgende week wordt verwacht, finaal... Daarmee is het einde in zicht van wat in de media 'penaltygate' wordt genoemd. Lees verder »


 16-01-2024 

 07-12-2023 

 25-11-2023 

"Hopelijk kunnen we Jan overtuigen om door te gaan"

Jan Vertonghen wil de knoop pas na de winter doorhakken, maar als het van Brian Riemer afhangt, gaat de aanvoerder van Anderlecht ook na dit seizoen nog door met voetballen. "Samen met Jesper Fredberg zal ik alles doen om hem te overtuigen om nog één of twee jaar door te gaan", vertelde de coach gisteren op zijn persbabbel. Lees verder »


 17-11-2023 

 25-10-2023 

WK vrouwenvoetbal 2027 in Lotto Park?

WK vrouwenvoetbal 2027 in Lotto Park?

De voetbalbonden van België, Nederland en Duitsland hebben vandaag aangekondigd zich samen kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. De Belgische voetbalbond heeft bij Anderlecht geïnformeerd of Lotto Park wedstrijden wil ontvangen. Lees verder »


 19-10-2023 

 12-10-2023 

Dolberg papa geworden van tweeling

Dolberg papa geworden van tweeling

Kasper Dolberg is vrijdag vader geworden van een tweeling. Twee meisjes. "Vrijdag na de training liet mijn vrouw weten dat het zo ver was. De meisjes werden geboren en ik bleef in het ziekenhuis slapen. Daar ben ik tot 's middags gebleven." Dat belette Dolberg niet om 's avonds gewoon te spelen én te scoren. Lees verder »


 25-09-2023 

Gelukkige verjaardag Skyhawk

Gelukkige verjaardag Skyhawk

We hadden hem zo graag de drie punten gegund voor zijn verjaardag, maar helaas. Toch mag dat het feestje er vandaag niet minder om maken. Gelukkige verjaardag Skyhawk, één van de mensen die aan de wieg stond van Anderlecht-Online en nog steeds de drijvende kracht is achter de schermen.  Lees verder »


Bekende koppen in de eretribune

Bekende koppen in de eretribune

De topper bracht heel wat volk op de been, het Lotto Park was uitverkocht en tot de nok gevuld. Maar ook de eretribune was goed gevuld en daar zat heel wat bekend volk tussen. Peter Schmeichel kwam zoon Kasper aanmoedigen en Kylian Hazard kwam broer Thorgan steunen.  Lees verder »


 16-09-2023 

 13-09-2023 

RSCA Women winnen inhaalwedstrijd

RSCA Women winnen inhaalwedstrijd

De RSCA Women zijn met 1-2 gaan winnen op Zulte Waregem. Het betrof een inhaalwedstrijd van speeldag drie. Na de uitschakeling voor de Champions League dus een beetje troost voor de damesploeg. Invalster Buabadi scoorde de winnende treffer laat in de wedstrijd.  Lees verder »


 09-09-2023 

RSCA Women uitgeschakeld voor Champions League

RSCA Women uitgeschakeld voor Champions League

Ook dit seizoen weer geen Champions League poulefase voor de RSCA Women. Boosdoener was opnieuw een Scandinavische tegenstander. Brann Bergen was met 0-3 duidelijk te sterk in de eerste voorronde. Vorig jaar werden de RSCA Women uitgeschakeld door KUPS uit Finland. Lees verder »


 06-09-2023 

RSCA Women klopt Katowice met 5-0

RSCA Women klopt Katowice met 5-0

RSCA Women klopte vanavond in de Champions League voorronde met enig gemak het Poolse Katowice met 5-0. Vatafu opende de score na 17 minuten en nog voor de rust scoorden Buabadi, De Caigny en Jacobs. In de tweede helft deed Diki er nog eentje bij. Lees verder »


 30-08-2023