Nieuws met tag "Blessures"


 15-09-2020 

Huurlingen: Lutonda en Dewaele vallen in

Huurlingen: Lutonda en Dewaele vallen in

Anderlecht-huurlingen Sieben Dewaele en Thierry Lutonda (foto) zijn dit weekend aan de competitie begonnen. Ook Kenny Saief kwam voor het eerst in actie dit seizoen. Een overzicht van het wedervaren van de door Anderlecht verhuurde spelers. Lees verder »
 13-09-2020 

"Vranjes zorgde voor rust en stabiliteit"

Naast Zakaria Bakkali is ook Ognjen Vranjes terug van weggeweest. Eén jaar en negen maanden was het geleden dat hij het Anderlecht-shirt nog aan had, maar vandaag speelde hij een solide wedstrijd aan de zijde van Derrick Luckassen. Coach Vincent Kompany was tevreden. Lees verder » 12-09-2020 

Selectie: eerste keer Arnstad, Bundu, Bakkali en Vranjes

Selectie: eerste keer Arnstad, Bundu, Bakkali en Vranjes

Anderlecht heeft de spelerskern bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Cercle Brugge. Vincent Kompany verrast met de selectie van de 17-jarige Noor Kristian Arnstad (foto). Ook Ognjen Vranjes, Zakaria Bakkali en Mustapha Bundu zijn erbij. Peter Zulj, Francis Amuzu en Antoine Colassin ontbreken. Lees verder » 11-09-2020 

Vlap test positief op corona

Vlap test positief op corona

Anderlecht zal het zondag tegen Cercle Brugge zonder Michel Vlap moeten doen. De Nederlander testte positief op Covid-19. Hij zal nu een week in quarantaine moeten verblijven. Vlap ontbrak ook in de twee voorbije wedstrijden tegen Moeskroen en Oostende. Lees verder »


Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

Vincent Kompany kon zijn persbabbel naar aanloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge beginnen met goed nieuws: iedereen is fit. Ook de internationals. Over de verdediging wou de coach nog niet veel kwijt, alleen dat zijn ploeg voor zondag nog niet vast staat. Lees verder »


"Volg aandachtig de veiligheidsinstructies"

De Pro League, de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de Belgische voetbalbond roepen gezamelijk op om de regels komend weekend in de stadions na te leven. Sinds maart mogen er vanaf vandaag opnieuw (beperkt) supporters de wedstrijd in de stadions bijwonen.  Lees verder » 10-09-2020 

"Het woord winst valt hier niet meer sinds maart"

Zondag is het zover, de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen mét supporters in het Lotto Park. Al maakt dat het verlies van de club niet minder, er komen namelijk heel wat veiligheidsvoorschriften en kosten bij kijken: "Het woordje winst valt hier al niet meer sinds maart". Lees verder » 02-09-2020 

Foefelde Devroe bij transfer Nkaka?

Foefelde Devroe bij transfer Nkaka?

KV Oostende heeft zijn ex-manager aangeklaagd voor onregelmatigheden bij de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg. Devroe zou de makelaarsvergoeding fors verhoogd hebben zonder medeweten van het bestuur. Ook bij de transfer van Aristote Nkaka naar Anderlecht zou hij niet alles koosjer geregeld hebben. Lees verder »
 01-09-2020 

Van Crombrugge verlaat Rode Duivels

Van Crombrugge verlaat Rode Duivels

Na Elias Cobbaut moet nu ook Hendrik Van Crombrugge afhaken bij de Rode Duivels. De Voetbalbond laat weten dat de Anderlecht-doelman de selectie verlaten heeft omdat hij niet volledig fit is. Wat er exact aan de hand is, is nog niet bekend. Lees verder »


Geen operatie voor Cobbaut

Geen operatie voor Cobbaut

Een geluk bij een ongeluk: Elias Cobbaut moet niet onder het mes. Vrijdag tegen Oostende brak hij zijn rechterenkel, maar een operatie is niet nodig. De verdediger zal dit kalenderjaar wel niet meer in actie komen. Lees verder » 31-08-2020 

Dauda scoort hattrick bij U21

Dauda scoort hattrick bij U21

De U21 van Anderlecht hebben in de vooravond met 4-0 gewonnen van Eupen. Mohammed Dauda scoorde drie keer. Bubacarr Sanneh legde in de blessuretijd de eindstand vast. Het was de eerste zege in drie wedstrijden van de Anderlecht-beloften. Lees verder »


Vlap is genezen en traint weer mee

Vlap is genezen en traint weer mee

Vincent Kompany verwelkomde vandaag Michel Vlap terug op training. De Nederlander was vorige week ziek en miste daardoor ook de wedstrijd van vrijdag in Oostende. Nu is hij genezen en traint hij terug mee. Lees verder »


Sanneh en Dauda met U21

Sanneh en Dauda met U21

Bubacarr Sanneh en Mohammed Dauda spelen momenteel mee met de U21 van Anderlecht. De beloften zijn om 17.30 uur begonnen aan hun competitiewedstrijd tegen Eupen. In doel maakt Bart Verbruggen zijn debuut. Lees verder »


"Arsenal wilde Killian als centrale middenvelder"

Door de blessure van Elias Cobbaut lijkt Killian Sardella eindelijk zijn kans te krijgen op zijn beste positie: die van centrale verdediger. In Het Nieuwsblad vertelt vader Sardella dat zijn zoon in de jeugd vergeleken werd met Vincent Kompany. "Omdat hij met de bal aan de voet ook zo op zijn gemak is." Lees verder »Terugkeer Sandler niet aan de orde

Terugkeer Sandler niet aan de orde

In het geruchtencircuit en onder supporters circuleert al even de naam van Philippe Sandler, maar Anderlecht zal de Nederlander niet opnieuw huren van Manchester City. Dat weet Het Nieuwsblad. De centrale verdediger is trouwens ook geblesseerd aan de enkel. Lees verder »


Ook Luckassen op de sukkel met blessure

Ook Luckassen op de sukkel met blessure

Terwijl de C-kern uitpuilt van de centrale verdedigers, wordt het in de A-kern een zorgenkindje. Kompany gestopt, Cobbaut enkel gebroken en ook Derrick Luckassen heeft blessurezorgen. De Nederlander sukkelt al even met de hamstrings. "Maar ik probeer het te managen." Lees verder » 30-08-2020 

"Verschaeren heeft een zeldzame kwaliteit"

Afgelopen dinsdag was er best wat commotie omdat Roberto Martinez Yari Verschaeren selecteerde bij de Rode Duivels. De middenvelder komt bij Anderlecht niet aan spelen toe. In Het Laatste Nieuws verklaart hij waarom hij Verschaeren toch opriep. "Hij is erbij op basis van de vorige stages." Lees verder » 28-08-2020 

Cobbaut verlaat geblesseerd het veld

Cobbaut verlaat geblesseerd het veld

Na een half uur spelen in Oostende moest Elias Cobbaut geblesseerd het veld verlaten. De centrale verdediger kwam na een luchtduel slecht neer en sloeg zijn enkel om. Killian Sardella kwam hem vervangen. Lees verder »


Straks eerste basisplaats voor Tau?

Straks eerste basisplaats voor Tau?

De kans is groot dat Percy Tau vanavond start tegen KV Oostende. De Zuid-Afrikaan was beslissend in de voorbije twee duels en neemt wellicht de plaats in van Anouar Ait El Hadj. Ook Antoine Colassin mag hopen op een basisplaats. Lees verder »


 27-08-2020 

Selectie: Nmecha erbij, geen Vlap en Bundu

Selectie: Nmecha erbij, geen Vlap en Bundu

Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Oostende. Nieuwkomers Bart Verbruggen en Lukas Nmecha zijn er voor het eerst bij. Mustapha Bundu nog niet. Ook Michel Vlap ontbreekt.  Lees verder » 26-08-2020 

Officieel: Verbruggen is RSC Anderlecht-speler

Officieel: Verbruggen is RSC Anderlecht-speler

De transfer zat al sinds begin deze week in de pijplijn en is nu vandaag officieel. Bart Verbruggen tekent bij RSC Anderlecht. De 18-jarige doelman komt over van het Nederlandse NAC Breda, waar hij tot enkele maanden geleden ook werkte met Jelle ten Rouwelaar.  Lees verder »


Vlap traint gewoon mee

Vlap traint gewoon mee

Maandag hadden de spelers een dag vrijaf, maar gisteren werden de voorbereidingen voor de wedstrijd van komende vrijdag tegen KV Oostende aangevat. Michel Vlap trainde gewoon weer mee, zondag ontbrak hij nog in de selectie door een blessure.  Lees verder »


"Niemand verdient dit meer dan Nany"

RSC Anderlecht mag zich opnieuw hofleverancier van de Rode Duivels noemen. Vijf spelers maken maar liefst deel uit van de ruime selectie van Roberto Martinez. Vooral voor Landry Dimata is zijn selectie een enorme boost voor zijn vertrouwen na 546 dagen blessureleed. Lees verder »


 24-08-2020 

Vlap ontbrak wegens blessure

Vlap ontbrak wegens blessure

Geen Michel Vlap gisteren tegen Moeskroen. "Vlap was licht geblesseerd", verklaarde Vincent Kompany na afloop op de persconferentie. "Tegen STVV liep hij een lichte verrekking op. Hij had daardoor geen normale week." Lees verder »


18-jarig 'kroonjuweel' Verbruggen naar Anderlecht

18-jarig 'kroonjuweel' Verbruggen naar Anderlecht

Anderlecht neemt doelman Bart Verbruggen over van NAC Breda. Dat schrijft BN De Stem vandaag. De Nederlandse krant omschrijft 18-jarige Verbruggen als 'het kroonjuweel' van NAC. Anderlecht zou enkele honderdduizenden euro's betalen voor de doelman. Lees verder »


 23-08-2020