Nieuws met tag "Blessures"


 23-04-2024 

"Leoni nog dezelfde, alleen verwachtingen zijn anders"

Theo Leoni was zaterdag het slachtoffer van de slechte eerste helft op Genk. Aan de rust werd hij vervangen door Thomas Delaney. "Maar dat was niet omdat alles Theo zijn fout was", aldus coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Ik had alle tien de veldspelers kunnen wisselen." Lees verder »


Verschaeren nog niet hersteld

Verschaeren nog niet hersteld

Op de persbabbel naar aanleiding van de wedstrijd van morgenavond had Brian Riemer niet zo'n goed nieuws over Yari Verschaeren. Verschaeren is nog steeds out. Hij mist zeker de dubbele confrontatie tegen Cercle Brugge en hij ondergaat morgen een nieuwe scan. Lees verder »


Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Lees verder »



 21-04-2024 

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus. Lees verder »



 20-04-2024 

Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

Anderlecht is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Union gekomen. Thorgan Hazard speelt door zijn blessure mogelijk niet meer in 2024 en Zeno Debast is dan weer geschorst na zijn twee gele kaarten. Hierdoor komt Lapage bij de selectie voor de wedstrijd in Genk en is er zelfs een plaats voorzien voor Diawara. Verschaeren is nog niet hersteld. Vanavond kan Anderlecht een uitstekende zaak doen aangezien Union en Club Brugge morgen tegen elkaar voetballen. Maar indien het verliest, kon Union opnieuw leider worden of kan Brugge naderen tot twee punten. Lees verder »


Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

KRC Genk ontvangt zaterdag Anderlecht in de Champions' Play-Offs. Na een succesvolle start moet coach Vrancken echter wel puzzelen aan zijn opstelling, aangezien Joris Kayembe geschorst is voor de wedstrijd en vervangen zal worden door Eduard Sobol of Alieu Fadera. Ook aanvoerder Bryan Heynen is afwezig vanwege een blessure. Lees verder »



 19-04-2024 

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Thorgan Hazard heeft bevestigd dat hij door een blessure aan zijn kruisbanden niet meer zal kunnen spelen in 2024. Dit is een tegenvaller voor paars-wit, maar Hazard is vastbesloten om de komende maanden hard te vechten om weer op zijn best te zijn. Hazard moest het veld verlaten tegen Union vanwege een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. Coach Brian Riemer noemde de blessure "zeer betreurenswaardig", maar is tegelijk optimistisch over Hazards herstel. Lees verder »


Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »


Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »



 16-04-2024 

Cosgrave komt de staff versterken

Cosgrave komt de staff versterken

Anderlecht heeft David Cosgrave aangesteld als nieuwe Performance Director, met als hoofddoel het verbeteren van de fysieke parameters en het voorkomen van blessures binnen de club. Cosgrave, een ervaren professional met een achtergrond bij vooraanstaande clubs zoals Liverpool en Tottenham, zal de strategische leiding nemen van zowel de medische als de fysieke afdeling van Anderlecht. Lees verder »


"Moeilijke verplaatsing, maar het kan"

Vanavond kunnen de RSCA Women zich naar de top van het klassement voetballen mits winst op Sclessin. Na een goede start in de play-offs, is eenzevende opeenvolgende nationale titel het uiteindelijke doel. Lees verder »


Chatelle: "RSCA kan zonder Hazard kampioen worden"

Chatelle:

Thomas Chatelle verklaart dat de blessure die Thorgan Hazard opliep tegen Union mogelijk te wijten is aan het feit dat hij dit seizoen nooit voor de volle 100% fit is geweest. Hij erkent echter wel dat een dergelijke blessure op elk moment kan gebeuren. Hazard heeft dus ook gewoon pech gehad. Lees verder »



 15-04-2024 

De terugkeer van Verschaeren is aanstaande

De terugkeer van Verschaeren is aanstaande

Anderlecht heeft een zware klap gekregen door de langdurige afwezigheid van Thorgan Hazard, maar kan zich verheugen op de terugkeer van Yari Verschaeren. Aan het einde van de reguliere competitie moest Verschaeren vroegtijdig het veld verlaten vanwege een spierblessure. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de play-offs. Verschaeren is nu op weg naar herstel en kan weer deels meetrainen met de groep, zijn terugkeer is nakend. Lees verder »


Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

Marco Kana speelde 73 minuten in de wedstrijd van Kortrijk tegen Charleroi, waarbij zijn team uiteindelijk werd verslagen in blessuretijd met 1-2. Kortrijk blijft op de laatste plaats staan, wat degradatie betekent. Alexis Flips kwam in de 82e minuut in actie tijdens de wedstrijd van Ankaragücü tegen Gaziantep. Zijn team won deze wedstrijd met 3-1 en staat op de dertiende plaats in het klassement. Lees verder »


Hazard maanden buiten strijd

Hazard maanden buiten strijd

Het verdict over de blessure van Thorgan Hazard is zoals verwacht bijzonder zwaar. Hazard heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Hazard staat maanden aan de kant en zal vermoedelijk ook de start van het nieuwe seizoen moeten missen. Er werd gisteren al gevreesd voor de aard van de blessure door de manier waarop Hazard geblesseerd raakte. Hazard volgde de tweede helft nog op krukken. Lees verder »



 14-04-2024 

Einde seizoen Hazard? "Vrees voor kruisbanden"

Einde seizoen Hazard?

Na de wedstrijd was het koffiedik kijken hoe ernstig de knieblessure van Thorgan Hazard is. Coach Brian Riemer bleef voorzichtig, maar zijn ploegmaats zien het somber in. "Ik hoorde hem schreeuwen", vertelde aanvoerder Jan Vertonghen. "Ik vrees dat het ernstig is." Lees verder »


Hazard valt geblesseerd uit (video)

Hazard valt geblesseerd uit (video)

Thorgan Hazard is geblesseerd uitgevallen na 36 minuten in de wedstrijd tegen Union. De middenvelder maakte een slechte beweging met de knie in een duel en moest ondersteund van het veld worden geholpen. Lees verder »




 12-04-2024 

Riemer: "Ik moet Amuzu beschermen"

Riemer:

Na maanden blessureleed is Francis Amuzu weer terug. De mindere vorm van tal van offensieve spelers brengt sommigen ertoe om de snelle winger in de basiself te roepen. Coach Brian Riemer predikt voorzichtigheid. "Ik wil hem niet forceren." Lees verder »



 09-04-2024 

Gele Hazard op één kaart van schorsing

Gele Hazard op één kaart van schorsing

Thorgan Hazard is plots een kaartenpakker geworden. In de laatste vijf wedstrijden die hij startte, liep hij telkens tegen een geel karton aan. Zo ook in de eerste twee duels van de play-offs. Nog één gele kaart en hij is een wedstrijd geschorst. Lees verder »



 07-04-2024 

Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

Brian Riemer wijzigt het elftal op een plaats. Thomas Delaney speelt in plaats van Rits. Hazard lijkt fit voor de strijd, want hij start. Door de nederlaag van Union kan Anderlecht aan de leiding komen als het niet verliest. Bij Club Brugge is een zieke Vanaken niet van de partij. Lees verder »


 03-04-2024 

 31-03-2024 

 30-03-2024 

Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Voor de eerste wedstrijd in de Champions play-offs kan Brian Riemer rekenen op de hele selectie met uitzondering van Verschaeren en N'Diaye. Amuzu en Ashimeru keren terug in de selectie na een lange tijd out te zijn geweest met een blessure. Indien Paars-wit echt de ambitie heeft om kampioen te worden, moet het eigenlijk vanavond winnen. Lees verder »


"WK-break was een geschenk voor Anderlecht"

In het interview in Het Laatste Nieuws komt Jan Vertonghen ook terug op zijn eerste maanden bij Anderlecht. Hij stelde vast dat het systeem van Felice Mazzu hier niet werkte. "De aanstelling van Jesper Fredberg en Brian Riemer heeft een ongelooflijke impact gehad", aldus de verdediger. Lees verder »


 27-03-2024 

Amuzu en Ashimeru klaar voor Antwerp

Amuzu en Ashimeru klaar voor Antwerp

Goed nieuws uit de ziekenboeg: Francis Amuzu en Majeed Ashimeru hebben de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem van vorige donderdag goed verteerd en zijn klaar voor de dienst. Tijdens de vergadering van de Fan Council vertelde Jesper Fredberg dat ze vanaf de eerste wedstrijd in de kern zullen zitten. Lees verder »


 21-03-2024 

 20-03-2024 

Verschaeren geblesseerd aan de hamstrings

Verschaeren geblesseerd aan de hamstrings

RSC Anderlecht zal de Play-offs aanvangen zonder zijn nummer 10. Yari Verschaeren moest zaterdag tegen KV Kortrijk geblesseerd naar de kant, verder onderzoek heeft nu uitgewezen dat hij een kleine beschadiging heeft aan de hamstrings.  Lees verder »