Nieuws met tag "Blessures"


 14-08-2022 

Selectie: ook geen Kana tegen STVV

Selectie: ook geen Kana tegen STVV

Een drietal uur voor de partij van vanmiddag tegen STVV heeft Anderlecht een selectie van 22 spelers bekendgemaakt. Daarbij ontbreken Marco Kana en Bart Verbruggen. Francis Amuzu en Julian Duranville zijn er wel bij. Lees verder » 12-08-2022 

Wolves-coach: "Blij dat Fabio nog steeds onze speler is"

Wolves-coach: Blij dat Fabio nog steeds onze speler is

Vier doelpunten in vijf wedstrijden. Niet alleen bij Anderlecht wrijven ze zich in de handen, ook Wolverhampton ziet het graag gebeuren. De Premier League club volgt de verrichtingen van hun huurling Fabio Silva op de voet. "Hopelijk kan hij groeien en volgend seizoen belangrijk voor ons worden." Lees verder » 10-08-2022 

Gomez en Amuzu in selectie

Gomez en Amuzu in selectie

Felice Mazzu keek deze namiddag vooruit op de wedstrijd tegen Paide. De coach liet weten dat Sergio Gomez en Francis Amuzu gewoon deel uitmaken van de selectie. De score van de heenwedstrijd verdedigen is niet meteen optie, wel aanvallen en zelf scoren.  Lees verder » 08-08-2022  06-08-2022 

Selectie zonder Verbruggen en Ait El Hadj, maar met Gomez

Selectie zonder Verbruggen en Ait El Hadj, maar met Gomez

Na de trip naar Estland volgt morgen een andere belangrijke confrontatie. Na de matte vertoning van vorig weekend in Brugge kan de ploeg van Mazzu niets anders dan thuis de drie punten pakken tegen Seraing. Doelman Bart Verbruggen ontbreekt in de selectie, net als Ait El Hadj en Angulo. Gomez zit voor het eerst in de kern na zijn blessure. Lees verder » 03-08-2022 

Refaelov: "Ik heb er vertrouwen in"

Refaelov: Ik heb er vertrouwen in

RSC Anderlecht heeft ondertussen voet gezet in Estland. Tijdens de vlucht stond Lior Refaelov de pers te woord. Op het Instagram-account van Sebastiano Esposito is te zien dat er tijdens de vlucht ook tijd was voor plezier Lees verder » 02-08-2022 


 01-08-2022 

RSCA Futures boeken ruime zege tegen Jong Ajax

RSCA Futures boeken ruime zege tegen Jong Ajax

De U23 van Anderlecht hebben vanavond een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax met 4-1 gewonnen. Lucas Stassin (foto) opende de score op slag van rust. In de slotminuten diepte paars-wit de score met twee doelpunten uit tot de ruime 4-1-eindstand. Lees verder » 29-07-2022 

Twijfel over Gomez, Kana kleine blessures

Twijfel over Gomez, Kana kleine blessures

Sergio Gomez heeft de trainingen intussen hernomen. Vandaag werkte hij zijn eerste collectieve training volledig af, aldus coach Felice Mazzu. Of hij fit geraakt voor zondag is nog afwachten hoe hij de training van vandaag zal verteren.  Lees verder »
 28-07-2022 

Agyei verkiest Anderlecht boven Burnley

Agyei verkiest Anderlecht boven Burnley

Enock Agyei koos er zelf voor om bij Anderlecht te blijven en niet naar Burnley te trekken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Bij Bart Verbruggen lagen de kaarten anders. De vraagprijs van Anderlecht lag te hoog voor de nieuwe club van Vincent Kompany. Lees verder »


Gomez hervat de training

Gomez hervat de training

Sergio Gomez traint opnieuw met de groep. De verdediger, die sukkelde met een pubalgie, is eindelijk pijnvrij. De wedstrijd van komend weekend tegen Cercle komt wel nog te vroeg. Ook de eerste Europese wedstrijd volgende week laat hij mogelijk nog aan zich voorbij gaan. Lees verder »


 22-07-2022 

Verbruggen blijft, Murillo nog geschorst

Verbruggen blijft, Murillo nog geschorst

Felice Mazzu gaf deze namiddag zijn eerste persconferentie in aanloop naar de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. De coach heeft er in ieder geval zin in en bevestigt meteen ook dat Bart Verbruggen bij RSC Anderlecht blijft. Lees verder » 20-07-2022 

Verbruggen legt medische tests af bij Burnley

Verbruggen legt medische tests af bij Burnley

Bart Verbruggen reist normaal vandaag af naar Engeland om er bij Burnley zijn medische testen af te leggen. RSC Anderlecht zou voor de doelman een transferbedrag van rond de vijf miljoen euro krijgen maar dat bedrag kan nog sterk oplopen via verscheidene bonussen.  Lees verder »


 17-07-2022 

"Zware voorbereiding achter de rug"

Zware voorbereiding achter de rug

Kapitein Hendrik Van Crombrugge is tevreden over de wedstrijd tegen Lyon. De ploeg heeft zich moeten aanpassen aan een volledig nieuw systeem en dat was toch even afwachten. Maar de nieuwe opstelling had een positief resultaat. Lees verder »


 16-07-2022 

Minstens 5 miljoen voor Verbruggen

Minstens 5 miljoen voor Verbruggen

Doelman Bart Verbruggen (19) zal wel degelijk Anderlecht verlaten volgens La Dernière Heure en naar Burnley trekken. De transfer zou in een stroomversnelling zijn geraakt en de club van Kompany zou 5 miljoen euro bieden plus bonussen. Lees verder »


 15-07-2022 

Verbruggen: liever Burnley dan 1B

Verbruggen: liever Burnley dan 1B

Het Nieuwsblad schrijft vanmorgen dat Bart Verbruggen wel oren heeft naar een transfer naar Burnley. Hij zou er eerste doelman kunnen worden. Een eerste bod, naar verluid zo'n 3 miljoen euro, werd intussen afgewezen. Burnley zou het bod nu verhogen om finaal uit te komen bij een bedrag tussen 5 en 7 miljoen euro. Lees verder »


 14-07-2022 

Verbruggen moet/zal veel meer kosten dan Cullen

Verbruggen moet/zal veel meer kosten dan Cullen

Wordt Bart Verbruggen de grote uitgaande transfer van Anderlecht deze zomer? Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Burnley doordrukt om de doelman aan te trekken. De transfersom voor 19-jarige keeper zal heel wat hoger liggen dan de 3 miljoen euro die Burnley voor Josh Cullen betaalde. Lees verder »


 10-07-2022 

Morgen groen licht voor Fabio Silva?

Morgen groen licht voor Fabio Silva?

Anderlecht, Wolverhampton en Fabio Silva zijn het eens over een uitleenbeurt van de spits aan paars-wit. Dat meldt Wolves-watcher Liam Keen van Express & Star. Wolverhampton wil alleen nog dat Silva zijn contract bij hen verlengt. Morgen hoopt men op witte rook. Lees verder »


 09-07-2022 

Gomez haalt competitiestart niet

Gomez haalt competitiestart niet

Sergio Gomez is nog steeds niet verlost van zijn pubalgie en zal volgens Het Nieuwsblad de competitiestart niet halen. Paars-wit hoopt dat hij weer inzetbaar is begin augustus wanneer het moet aantreden in de voorrondes van de Conference League. Lees verder »


 08-07-2022 

3 miljoen euro te weinig voor Verbruggen

3 miljoen euro te weinig voor Verbruggen

Bart Verbruggen geniet nog steeds stevige interesse van Burnley. Het Laatste Nieuws schrijft dat het bericht gaat dat Burnley 3 miljoen euro veil heeft, maar dat Anderlecht dat veel te weinig vindt. "Voorlopig is het water daar zeer diep", aldus de krant. Lees verder »


 06-07-2022 

 04-07-2022 

Ook Verbruggen geniet interesse van Burnley

Ook Verbruggen geniet interesse van Burnley

Bart Verbruggen, en in mindere mate Hendrik Van Crombrugge, zijn de volgende Anderlecht-spelers die in de belangstelling zouden staan van Burnley. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Vincent Kompany wil er graag een doelman bij en kijkt hiervoor naar zijn ex-club. Vooral Verbruggen zou nadrukkelijk in beeld zijn. Lees verder »


 30-06-2022 

Officieel: regels voor U23 in 1B liggen eindelijk vast

Officieel: regels voor U23 in 1B liggen eindelijk vast

De Pro League heeft eindelijk de definitieve regels vastgelegd voor de spelers die bij de U23 in 1B mogen aantreden. Het meest opvallende is dat spelers van de A-ploeg die terugkeren na een blessure waardoor ze zes of meer wedstrijden misten, ook bij de U23 mogen aantreden om wedstrijdritme op te doen. Lees verder » 28-06-2022 

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

Marco Kana en Majeed Ashimeru maakten vandaag voor het eerst in deze voorbereiding hun opwachting in Neerpede. Het duo kreeg door interlandvoetbal en een blessurebehandeling wat langer verlof. Op Instagram deelde Anderlecht enkele beelden van de twee met de boodschap 'Back in BX' (Terug in Brussel). Lees verder »


 23-06-2022 

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

Omdat het niet altijd over voetbal moet gaan. Anderlecht-middenvelder Josh Cullen geniet nog even van zijn vakantie en doet dat met volle teugen. De Ier vertoeft momenteel in Dubai en aan de voet van de Burj Al Arab vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk. Lees verder »


Vier spelers volgen individueel programma

Vier spelers volgen individueel programma

Na de fysieke testen van maandag en dinsdag is Anderlecht nu echt aan het trainen gegaan. Nieuwkomers Ishaq Abdulrazak en Nilson Angulo trainden nog niet mee. Lucas Lissens, Mario Stroeykens, Sergio Gomez en Adrien Trebel trainen individueel. Lees verder »


 22-06-2022 

Een terugblik op het vorige seizoen

Een terugblik op het vorige seizoen

De voorbereiding van het nieuwe seizoen is al begonnen. We blikken echter nog een keer terug op het voorbije seizoen met enkele medewerkers van Anderlecht-Online. Skyhawk, Garrincha en TCV geven de aftrap. Lees verder »


 10-06-2022 

Debast traint mee met Rode Duivels

Debast traint mee met Rode Duivels

Zeno Debast moest de laatste wedstrijden van RSC Anderlecht toekijken vanop de zijlijn, de centrale middenvelder kampte met een voetblessure. Maar zijn comeback is ingezet, vandaag mocht hij zelfs meetrainen met de Rode Duivels. Lees verder »


 25-05-2022 

Gomez geeft forfait voor Spaanse U23

Gomez geeft forfait voor Spaanse U23

Sergio Gomez sukkelt al even met een blessure, het wil een operatie vermijden en hoopt dat het met voldoende rust zal beteren. Daarom geeft hij ook forfait voor de Spaanse U23 om in optimale omstandigheden voldoende te kunnen rusten. Lees verder »


 24-05-2022 

Hopen dat rust voldoende is

Hopen dat rust voldoende is

Sergio Gomez sukkelt nog steeds met een schaambeenblessure die hij opliep op Kortrijk. Even was er sprake van een operatie maar de Spanjaard hoopt dat het zover niet zal komen en dat het voldoende is om te rusten.  Lees verder »


 23-05-2022 

"Debuut Duranville deed me aan Lukaku denken"

Debuut Duranville deed me aan Lukaku denken

Begin deze maand vierde hij zijn 16e verjaardag, gisteren debuteerde hij in het eerste elftal van Anderlecht met heel veel flair. De eerste minuten van Julian Duranville op het hoogste niveau gingen niet onopgemerkt voorbij. Jeugdcoördinator Jean Kindermans keek bewonderend toe. "Hij heeft onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven." Lees verder »


Operatie dreigt voor Gomez

Operatie dreigt voor Gomez

Volgens de kranten is de kans reëel dat Sergio Gomez geopereerd moet worden. De pijn in de liesstreek waar de verdediger mee kampt, betreft een blessure aan het schaambeen. De voorbije weken zette hij door, maar een operatie lijkt nodig. Lees verder »


 22-05-2022 

Gomez vervangen met last aan de lies

Gomez vervangen met last aan de lies

Geen Sergio Gomez meer na de pauze in de wedstrijd tegen Club Brugge. De Spaanse linksback had last van de lies en bleef in de kleedkamer. Zijn eerste helft was ook niet van het niveau dat we van hem gewend zijn. Zo liet hij zich iets te eenvoudig ringeloren bij het doelpunt van Skov Olsen. Lees verder »