Nieuws met tag "Blessures"


 18-12-2018 

Sambi Lokonga zes maanden out

Sambi Lokonga zes maanden out

Het verdict is gevallen: Albert Sambi Lokonga is zes maanden out. De jonge middenvelder ging vandaag op controle bij dokter Geert Declercq in Antwerpen en daar viel het harde nieuws: gescheurde ligamenten van de linkerknie.  Lees verder »
 17-12-2018 

Zien we Suarez terug in Anderlecht-shirt ?

Zien we Suarez terug in Anderlecht-shirt ?

Argentijnse media melden dat RSC Anderlecht Matias Suárez wil terughalen naar het Astridpark. De Argentijn is nog enorm geliefd bij de paars-wit supporters en die zien een terugkeer natuurlijk zitten. In Suárez’ omgeving zegt men dat Anderlecht “voorlopig niet concreet is”. Lees verder »
 16-12-2018 


 15-12-2018 

"Ik reken nog op Vranjes"

Heeft Ognjen Vranjes nog een toekomst bij Anderlecht? De Bosniër lag de voorbije weken onder vuur wegens een post op Instagram, een tatoeage en zijn sportieve prestaties. Maar coach Hein Vanhaezebrouck is duidelijk: "Ik reken nog op hem." Lees verder »


Makarenko mist ook Cercle

Makarenko mist ook Cercle

Evgen Makarenko blijft sukkelen met de achillespees. Anderlecht hoopte dat wat rust zou helpen, maar dat is tot op heden niet het geval. De Oekraïner zal er morgen tegen Cercle opnieuw niet bij zijn. Lees verder » 13-12-2018 

Cobbaut ontbreekt wegens ziekte

Cobbaut ontbreekt wegens ziekte

Geen Elias Cobbaut in de basis of op de bank vanavond tegen Dinamo Zagreb. De verdediger zat voor het eerst in vier maanden in de wedstrijdkern, maar is niet inzetbaar wegens ziekte. Lees verder »
 12-12-2018 

Trebel traint weer in Neerpede

Trebel traint weer in Neerpede

Sinds deze week vertoeft Adrien Trebel opnieuw in Neerpede. Na zijn operatie aan de buikspieren trok hij naar zijn familie in Frankrijk en revalideerde hij daar. Nu zet hij zijn hersteloefeningen voort in Anderlecht. Lees verder » 11-12-2018 

"Geen sprake van gespannen sfeer"

Roger Vanden Stock was zondag niet aanwezig voor de wedstrijd tegen Charleroi. Volgens Het Nieuwsblad lag dat aan een dispuut met nieuwe voorzitter Marc Coucke. Het oude Anderlecht-bestuur zou nog geld tegoed hebben, Coucke zou blijven excuses verzinnen om dat niet meteen terug te betalen. "Niets van aan", reageert woordvoerder Marie Verbeke. Lees verder »


Boeckx in doel tegen Zagreb ?

Boeckx in doel tegen Zagreb ?

Hein Vanhaezebrouck gaf zondagavond al aan om donderdag de kans te geven aan spelers die niet veel spelen. Wil dat dan ook zeggen dat we Frank Boeckx opnieuw in doel mogen verwachten. Zijn laatste wedstrijd was het bekerduel tegen Union.  Lees verder »


Cobbaut: "Ik speelde een uur pijnvrij"

Cobbaut:

Elias Cobbaut stond gisteren sinds lange tijd opnieuw op een wedstrijdblad. Hij stond aan de aftrap bij de reserven en scoorde ook de openingstreffer voor RSC Anderlecht. Achteraf liet hij weten "pijnvrij gespeeld te hebben". Lees verder »


Schade bij Lawrence valt mee

Schade bij Lawrence valt mee

Geen scheur voor James Lawrence maar een kneuzing. Hein Vanhaezebrouck zag het vlak na de wedstrijd somber in en vreesde voor een scheur. Gelukkig valt de schade dus mee, Lawrence is sowieso out voor de verplaatsing naar Zagreb. Lees verder » 10-12-2018 

Cobbaut straks met beloften?

Cobbaut straks met beloften?

Maakt Elias Cobbaut straks zijn wederoptreden? De verdediger traint al eventjes terug mee en volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat hij straks bij de beloften speelminuten mag maken. Lees verder »


Geen Kums en Dimata tegen Zagreb

Geen Kums en Dimata tegen Zagreb

Hein Vanhaezebrouck zal donderdag tegen Dinamo Zagreb waarschijnlijk rust gunnen aan Sven Kums (staartbeen), Landry Dimata (knie) en Evgen Makarenko (achillespees). "Kums sukkelt nog steeds en kan geen drie matchen per week aan. We gaan niet zot doen." Lees verder »


"Ziet er niet goed uit bij Lawrence"

Net nu hij meer om meer zijn draai begon te vinden in de verdediging, bestaat de kans dat James Lawrence voor lange tijd out is. Na een duel met Charleroi-speler Gholizadeh ging de verdediger neer. De vrees is er dat Lawrence zijn kruisbanden scheurde.  Lees verder » 07-12-2018 

"Elke keer rug rechten en proberen punten te pakken"

De achterliggers komen alsmaar dichter en de voorlopers gaan alsmaar verder weg. Er zijn nog vier competitiewedstrijden voor de winterstop pas nadien kan RSC Anderlecht eventueel versterking halen. Tot dan moeten de spelers elke keer weer de rug rechten en proberen punten te pakken. Lees verder »


Iedereen traint terug mee, maar...

Iedereen traint terug mee, maar...

Hein Vanhaezebrouck had goed nieuws op de persconferentie, buiten Adrien Trebel die nog herstellende is van zijn buikoperatie, traint iedereen terug mee. Maar de coach voegde daar wel een maar aan toe, het blijft afwachten hoe sommige spelers de trainingen zullen verteren. Lees verder »
 06-12-2018 

Tussenin moet er ook gestudeerd worden

Tussenin moet er ook gestudeerd worden

De examens zijn in volle gang, ook voor de paars-witte jeugd. Afgelopen weekend vielen ze nog te bewonderen in het Constant Vanden Stock Stadion, gisteren zaten Yari Verschaeren en Jérémy Doku met hun neus in de boeken. Aan alle studenten heel veel succes gewenst !! Lees verder »


Dauda of Santini in de spits

Dauda of Santini in de spits

Landry Dimata ontbrak ook gisteren nog op training. Zo is zijn inzetbaarheid tegen Charleroi hoogst onzeker. Daardoor zal wellicht Mohammed Dauda of Ivan Santini zijn plaats innemen in de spits.  Lees verder »


 04-12-2018 

Nog onduidelijkheid rond Dimata

Nog onduidelijkheid rond Dimata

Landry Dimata behoorde ook afgelopen zondag niet tot de selectie wegens een blessure aan de knie. Ook gisteren nam de spits nog niet deel aan de training. Het is afwachten of hij speelklaar geraakt voor de wedstrijd van zondag. Lees verder »


Vranjes traint opnieuw mee

Vranjes traint opnieuw mee

Ognjen Vranjes stond gisteren opnieuw op de trainingsvelden te Neerpede. Beide thuiswedstrijden tegen Spartak Trnava en Racing Genk moest de Bosniër nog verstek geven. Of zijn afwezigheid effectief te wijten was aan een blessure laten we in het midden. Vranjes zou wel opnieuw inzetbaar zijn tegen Charleroi. Lees verder »


 03-12-2018 

5.000 euro boete voor Vranjes

5.000 euro boete voor Vranjes

Ook gisteren geen Ognjen Vranjes in de selectie bij RSC Anderlecht. Of hij geblesseerd is of een straf uitzit voor zijn omstreden post op Instagram is niet duidelijk. De club heeft hem nu een boete van 5.000 euro opgelegd. Lees verder »


 02-12-2018 

Trio van basis naar tribune

Trio van basis naar tribune

Dennis Appiah, Ryota Morioka (foto) en Knowledge Musona stonden donderdag tegen Spartak Trnava nog in de basis, vandaag halen ze zelfs het scheidsrechtersblad niet. Van een blessure lijkt geen sprake. Hein Vanhaezebrouck vertelde vrijdag dat de partij tegen Trnava geen averij had opgeleverd. Lees verder »


 30-11-2018 

Dimata, Najar en Santini trainen terug

Dimata, Najar en Santini trainen terug

Het is nog afwachten welke geblesseerden Hein Vanhaezebrouck gaat recupereren tegen KRC Genk. Landry Dimata, Ivan Santini, Andy Najar en Sven Kums trainen deze namiddag voor de eerste keer terug mee, het is afwachten of er een reactie komt op die eerste training.  Lees verder »


Appiah wil Anderlecht in januari verlaten

Appiah wil Anderlecht in januari verlaten

Dennis Appiah komt dit seizoen amper aan spelen toe en dat stemt de Fransman tot nadenken. Na de wedstrijd tegen Trnava maakte hij zijn intenties kenbaar: "Vanaf januari wil ik spelen. Meer zeg ik niet, maar je hebt me wel begrepen", hint hij duidelijk naar een vertrek. Lees verder »


 29-11-2018 

Ook zondag nog blessurezorgen

Ook zondag nog blessurezorgen

Het blijft afwachten of Anderlecht zondag kan rekenen op Landry Dimata, Ivan Santini, Sven Kums en Pieter Gerkens. "Zij blijven twijfelachtig. Het wordt afwachten tot het laatste moment", zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanavond na de partij tegen Trnava. Lees verder »