Nieuws met tag "Blessures"


 06-12-2019 

Hamstrings opnieuw de boosdoener

Hamstrings opnieuw de boosdoener

Na 50 minuten spelen ging Vincent Kompany geruisloos naar de kant. Hij fluisterde iets in het oor van Lawrence Visser, gaf zijn kapiteinsband af en nam plaats in de dug-out. Opnieuw de hamstrings die hem naar de kant dwongen. De ernst van de blessure moet de komende dagen blijken.  Lees verder »
 05-12-2019 

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit

Anderhalve wedstrijd. Zolang heeft het wederoptreden van Vincent Kompany deze keer geduurd. De tweede helft van Moeskroen - Anderlecht was een handvol minuten bezig toen Kompany een lange bal verstuurde. Enkele tellen later wandelde hij van het terrein. Lees verder »


Opstelling: Sandler start, Trebel op bank

Opstelling: Sandler start, Trebel op bank

Na de wedstrijd tegen Oostende van zondag voert Frank Vercauteren vier wissels door. Francis Amuzu, Jeremy Doku, Edo Kayembe en de uit blessure terugkerende Philippe Sandler staan in de basis. Adrien Trebel begint op de bank. Lees verder » 04-12-2019 

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen

Frank Vercauteren kan tegen Moeskroen opnieuw een beroep doen op Philippe Sandler. Vorige week kende hij nog een terugval na zijn blessure. Ondertussen traint hij opnieuw volop mee en is hij inzetbaar voor de bekerwedstrijd van morgen. Ook Adrien Trebel is opnieuw fit en speelklaar. Lees verder »


Dimata dit jaar nog in actie

Dimata dit jaar nog in actie

Michael Verschueren zei begin deze week al dat Landry Dimata terug op Neerpede is. Na de winterstop zou hij terug inzetbaar zijn. Maar volgens zijn entourage zou Dimata nog in 2019 terug in actie komen. De medische staf van RSC Anderlecht bouwt wat meer voorzichtigheid in. Lees verder » 03-12-2019 

Verschueren: "Vanaf nu zero-errorbeleid"

Verschueren:

"De club rekent nog op play-off 1", dat zei Michael Verschueren gisteren in Extra Time. Het is een opmerkelijke uitspraak gezien de huidige malaise bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat Verschueren blind is voor de moeilijkheden, hij weigert alleen om op te geven.  Lees verder » 02-12-2019 

Dimata hervat morgen de groepstraining

Dimata hervat morgen de groepstraining

Na vele maanden blessureleed nadert Landry Dimata het einde van de tunnel. Morgen zal de spits voor het eerst opnieuw meetrainen met de groep. Dat verklapte manager Michael Verschueren vanavond in Extra Time. Lees verder »Trebel en Sandler terug voor bekerwedstrijd?

Trebel en Sandler terug voor bekerwedstrijd?

De kans bestaat dat Adrien Trebel zijn heroptreden maakt komende donderdag voor de bekerwedstrijd tegen Moeskroen. De Fransman zijn revalidatie na zijn operatie verliep gunstig en hij hernam ook al de groepstrainingen. Philippe Sandler blijft een vraagteken. Lees verder » 01-12-2019 

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu

Van het geblesseerde trio Vincent Kompany (foto), Adrien Trebel en Philippe Sandler zal er tegen Oostende niemand zijn rentree vieren. Alle drie trainen ze sinds deze week met de groep, maar ze zitten nog niet bij de 19-koppige selectie voor de partij tegen Oostende. Lees verder » 29-11-2019 

Amuzu te koop voor vier miljoen euro

Amuzu te koop voor vier miljoen euro

De wintermercato komt eraan. RSC Anderlecht wil zich versterken, alleen is daar geld voor nodig. Het moet dus dringend enkele spelers van de hand doen om op de transfermarkt toe te slaan. Zo staat Francis Amuzu te koop voor vier miljoen euro.  Lees verder » 28-11-2019 


 26-11-2019 

Amuzu loopt hamstringblessure op

Amuzu loopt hamstringblessure op

Heel wat A-kern namen op het beloftenblad gisteren. Eén daarvan was Francis Amuzu, die na een uur spelen naar de kant moest met een blessure. Hij blesseerde zich aan de hamstrings. Een echografie moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.  Lees verder » 25-11-2019 

Belangrijke doelpunten Dauda en Abazaj (video)

Belangrijke doelpunten Dauda en Abazaj (video)

Het was een succesvol weekend voor verschillende Anderlecht-spelers. Mohammed Dauda en Kristal Abazaj scoorden belangrijke doelpunten. Hannes Delcroix zorgde voor een gouden assist. Het overzicht van de huurlingen. Met vier video-fragmenten. Lees verder »


Vlap in actie bij beloften

Vlap in actie bij beloften

Sinds de komst van Frank Vercauteren is Michel Vlap naar het tweede plan verdwenen. Vanavond mag/moet de Nederlander meespelen met de U21. Evgen Makarenko start eveneens in het U21-duel tegen KV Mechelen. Hij doet ritme op na bijna een jaar blessureleed. Lees verder »


Pierre Kompany: "Vince zal klaar zijn voor het EK"

Pierre Kompany:

Vincent Kompany werkt nog altijd hard aan zijn revalidatie bij RSC Anderlecht. Maar niet alleen voor paars-wit moet hij klaar zijn, ook de Rode Duivels hebben een belangrijk EK in het vooruitzich. Vader Kompany heeft er alvast vertrouwen in: "Vince zal klaar zijn en we worden Europees Kampioen." Lees verder »


Van Crombrugge: "We scoren moeilijk"

Van Crombrugge:

Hendrik Van Crombrugge toonde tegen Kortrijk weer eens zijn waarde voor Anderlecht. Enkele knappe reddingen waren nodig om geen doelpunt te slikken. Dat aan de overkant eveneens de nul bleef staan, is jammer. "We konden geen oplossingen vinden om het blok van Kortrijk te ontgrendelen." Lees verder »


Opinie: Onze ziel verkocht aan de duivel

Opinie: Onze ziel verkocht aan de duivel

Velen onder ons stonden vanmorgen op met een gigantische (voetbal)kater. Het positivisme van de voorbije weken lijkt na het zoutloze gelijkspel tegen KV Kortrijk alweer een ver veleden. Een gelijkspel kan de beste overkomen en hoeft geen ramp te zijn, de manier waarop doet echter pijn aan het paars-witte voetbalhart. Lees verder »


 24-11-2019 

Makarenko weer fit en droomt van EK

Makarenko weer fit en droomt van EK

Bijna een jaar na zijn laatste wedstrijd is Evgen Makarenko weer fit. Toch is hij er straks niet bij als Anderlecht tegen zijn ex-club Kortrijk speelt. Makarenko zit op een dood spoor in Brussel en zoekt een nieuwe club. Want in juni wil hij erbij zijn op het EK. Lees verder »


 22-11-2019 

Roofe (klein) vraagteken, Chadli normaal klaar

Roofe (klein) vraagteken, Chadli normaal klaar

Frank Vercauteren leeft met enkele (kleine) blessurezorgen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Kortrijk. Nacer Chadli raakt normaal klaar, maar Kemar Roofe en Albert Sambi Lokonga zorgden gisteren voor onrust. Goed nieuws komt er van Philippe Sandler. Lees verder »


Kompany hervat vandaag groepstraining

Kompany hervat vandaag groepstraining

Het gaat de goede kant op met de revalidatie van Vincent Kompany. "De laatste twee dagen boekte hij progressie", vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. "Hij trainde individueel, maar kon veel meer aan dan voordien. Vandaag zal hij voor het eerst de opwarming afwerken met de groep." Lees verder »


 21-11-2019 

Martinez: "Kompany is uniek"

Martinez:

Vincent Kompany moest al een paar interlands aan zich voorbij laten gaan door blessures. Hoe zit dat met het EK in zicht ? Rekent Roberto Martinez nog op hem en mag hij, indien fit, mee naar het EK 2020 in Rusland. Martinez geeft uitleg.  Lees verder »


Sandler hervat groepstrainingen

Sandler hervat groepstrainingen

Nog goed nieuws uit de ziekenboeg, Philippe Sandler heeft de groepstrainingen hervat. De wedstrijd van zondag is wel nog een vraagteken. Vincent Kompany daarintegen is nog steeds onbeschikbaar, een termijn wanneer hij terug inzetbaar is, is er niet. Het is dus nog altijd wachten op Kompany.  Lees verder »


Revalidatie Trebel verloopt voorspoedig

Revalidatie Trebel verloopt voorspoedig

Adrien Trebel onderging een meniscusoperatie. De Fransman revalideert echter voorspoedig en mag wellicht volgende week de groepstrainingen hervatten. De wedstrijd tegen KV Kortrijk komt wellicht nog te vroeg, maar de verplaatsing naar Oostende is een mogelijkheid.  Lees verder »


 18-11-2019 

Chadli: geen Cyprus, wellicht wel Kortrijk

Chadli: geen Cyprus, wellicht wel Kortrijk

Nacer Chadli zal morgen niet spelen tegen Cyprus. Hij is nog niet voldoende hersteld van de blessure aan de kuit. Bondscoach Roberto Martinez vertelde in de vooravond dat hij geen risico wil nemen. Chadli raakt wellicht wel speelklaar voor de volgende wedstrijd van Anderlecht, zondag tegen Kortrijk. Lees verder »