Nieuws met tag "Blessures"


 29-01-2020 

Boeckx gaat voor infiltratie

Boeckx gaat voor infiltratie

Frank Boeckx zat gisteren samen met een specialist over zijn rugproblemen. Een punt achter zijn spelerscarrière zetten zit er nog niet in. Samen beslisten ze om voor een infiltratie in de rug te gaan. Op die manier stelt de doelman zijn afscheid als speler nog even uit.  Lees verder » 28-01-2020 

Afwachten of Colassin fit geraakt

Afwachten of Colassin fit geraakt

Antoine Colassin incasseerde tegen Cercle Brugge een tik op de enkel, het is afwachten of hij fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Moeskroen. Alexis Saelemaekers sukkelt dan weer met een liesblessure die al bij al zou meevallen. Voor Frank Boeckx is het vandaag D-day. Lees verder » 27-01-2020 

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Anderlecht was er langs Brugse zijde heel wat heibel over twee fases waarbij de bal de hand van een Anderlecht-verdediger raakte. Scheidsrechter Alexandre Boucaut liet telkens doorspelen en de VAR greep niet in. Terecht, meldt Professional Refereeing Department. Lees verder »


Boeckx aan het einde van spelerscarrière ?

Boeckx aan het einde van spelerscarrière ?

Frank Boeckx sukkelt al enkele jaren met de rug. Hij onderging al een operatie maar die lijkt ook geen soelaas te brengen. De laatste weken heeft de doelman opnieuw meer en meer last van de rug. Zo erg zelf dat het einde van zijn spelerscarrière in zicht is. Dat vertelde hij zelf bij Sports Late Night.  Lees verder »


"Gedacht dat mijn carrière voorbij was"

Zakaria Bakkali mocht gisteren een kwartier voor tijd invallen. Hij ging meteen mee ten onder met zijn ploegmaats. Niet dat hij iets deed om dat te voorkomen. Bij de opwarming al, die Bakkali afwerkte met de handen in de zakken, was het duidelijk dat hij er niet echt zin in had.  Lees verder »


Oorverdovende stilte

Oorverdovende stilte

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Cercle werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Robbie Rensenbrink. De stilte was oorverdovend in het Jan Breydelstadion. Een kwartier later barste het stadion los in applaus voor Miguël Van Damme.  Lees verder » 25-01-2020 

Selectie: Bakkali voor het eerst erbij

Selectie: Bakkali voor het eerst erbij

Zakaria Bakkali zit voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Frank Vercauteren acht de flankspeler na bijna negen maanden blessureleed klaar voor de dienst. Bij de 21 namen geen Thomas Didillon. Rik Vercauteren vervangt hem. Lees verder » 24-01-2020 

Nieuwe blessure voor Nasri

Nieuwe blessure voor Nasri

Samir Nasri ligt opnieuw in de lappenmand. Na bijna drie maanden revalidatie leek hij klaar voor zijn wederoptreden, maar vorige week liep hij opnieuw een spierscheur op. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie.  Lees verder »


Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig

Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig

Zakaria Bakkali trainde gisteren opnieuw met de groep. De voorbije dagen had de flankaanvaller wat last van overbelasting na zijn terugkeer. Anthony Vanden Borre trainde gisteren niet mee. De reden is onbekend, maar een blessure zou het niet zijn. Lees verder »


Nog steeds geen Roofe op training

Nog steeds geen Roofe op training

Kemar Roofe heeft de groepstraining nog steeds niet hervat. De kans dat hij zondag speelt tegen Cercle Brugge, is dan ook klein. De goede prestatie van Antoine Colassin tegen Club Brugge indachtig zal Frank Vercauteren nog minder risico's willen nemen. Lees verder »


Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd"

Zulj:

Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe. Lees verder » 23-01-2020 

Afwachten of Roofe fit geraakt

Afwachten of Roofe fit geraakt

Kemar Roofe moest afgelopen weekend de wedstrijd tegen Club Brugge aan zich voorbij laten gaan door een kuitblessure. Het is afwachten of Roofe fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. Ook Adrien Trebel is out door een operatie aan de knie.  Lees verder »


Didillon (nog) niet naar Genk

Didillon (nog) niet naar Genk

De transfer van Thomas Didillon naar Racing Genk dreigt uit te draaien op een echte soap. Gisteren leek de doelman dicht bij een overgang, dat bevestigde ook RSC Anderlecht. Maar landskampioen Genk sprak dat bericht onmiddellijk tegen en sprak van een andere, goedkopere kandidaat. Lees verder » 22-01-2020 

Kleine ingreep aan knie voor Trebel

Kleine ingreep aan knie voor Trebel

Adrien Trebel heeft sinds kort last aan zijn knie. Hij zal daarom deze week een kleine ingreep ondergaan, dat hebben speler en club besloten. Er wacht hem opnieuw een revalidatie van enkele weken. Lees verder »


Geen transfer voor Trebel

Geen transfer voor Trebel

De knieblessure van Adrien Trebel lijkt dan toch ernstiger dan gedacht. Er is kraakbeen losgekomen in zijn knie en de Fransman moet wellicht opnieuw onder het mes. Dat is een streep door de rekening van RSC Anderlecht die een transfer weer aan zijn neus ziet voorbij gaan.  Lees verder » 21-01-2020 

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst.  Lees verder »


Trebel sukkelt opnieuw met de knie

Trebel sukkelt opnieuw met de knie

Adrien Trebel heeft opnieuw last van de knie. Gisteren moest hij op training verstek geven voor een onderling partijtje omdat zijn knie fel gezwollen stond. De blessure zou meevallen maar de Fransman gaat in ieder geval vandaag onder de scan.  Lees verder » 19-01-2020 

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits. Lees verder » 17-01-2020 

Roofe blijft onzeker voor zondag

Roofe blijft onzeker voor zondag

Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december. Lees verder »


Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »


Chadli van 10 naar 9?

Chadli van 10 naar 9?

Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie. Lees verder »


Roofe laten spelen houdt risico in

Roofe laten spelen houdt risico in

Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn. Lees verder »


 16-01-2020 

Nasri traint voluit, nog geen Roofe

Nasri traint voluit, nog geen Roofe

Samir Nasri werkte gisteren de volledige groepstraining af en ging voluit. De Franse middenvelder lijkt klaar om zijn rentree te maken. Minder goed nieuws is er van Kemar Roofe. De spits trainde gisteren nog steeds niet. Lees verder »


 15-01-2020