Nieuws met tag "Transfers"


 27-11-2020 

Luc Nilis komt stage lopen op Neerpede

Luc Nilis komt stage lopen op Neerpede

Luc Nilis zegt al langer dat hij de clubs iets kan bijbrengen als spitsentrainer. RSC Anderlecht wil hem die kans nu bieden en laat de ex-aanvaller stage lopen in de RSCA Belfius Academy. Is die stgae positief dan mag hij definitief aanblijven.  Lees verder » 26-11-2020 

Engelse interesse in Marco Kana

Engelse interesse in Marco Kana

Marco Kana staat voor het seizoen van de bevestiging. De youngster speelde nog niet veel dit seizoen en vecht voor een plaatsje in de opstelling. Toch kan hij al rekenen op interesse uit Engeland. Volgens de Italiaanse pers, volgt Southampton zijn doen en laten op de voet. Lees verder » 24-11-2020 


 23-11-2020 

Spaanse interesse voor Bakkali

Spaanse interesse voor Bakkali

Zakaria Bakkali zijn laatste wapenfeit was tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge, sindsdien blijft het stil rond de aanvaller. Valladolid, een Spaanse voetbalclub waar Ronaldo eigenaar van is, toont verregaande interesse.  Lees verder » 21-11-2020 

Contractverlenging voor Delcroix

Contractverlenging voor Delcroix

Ook Hannes Delcroix weet nu hoe snel het in voetbal kan verkeren. In september dacht hij nog aan vertrekken, maar nu wenkt een nieuwe contract. In twee maanden tijd heeft de verdediger zich opgewerkt tot basiskracht en Rode Duivel. Anderlecht wil dat belonen met een contractverlenging en -verbetering. Lees verder » 20-11-2020 

Arnstad tekent bij tot 2023

Arnstad tekent bij tot 2023

Tijdens de interlandbreak hebben ze bij RSC Anderlecht niet stilgezeten. De onderhandelingen met Kristian Arnstad hebben hun vruchten afgeworpen en de jonge Noor heeft zonet zijn handtekening gezet onder een contractverlenging tot 2023. Lees verder » 11-11-2020 

Rustige wintermercato

Rustige wintermercato

Door de huidige coronaproblematiek duurde de zomermercato tot begin oktober, Begin januari start de wintermecato alweer. Maar van RSC Anderlecht moeten er meteen geen inkomende transfers verwacht worden.  Lees verder » 10-11-2020 

Safari hangt schoenen aan de haak

Safari hangt schoenen aan de haak

Behrang Safari heeft zijn laatste profwedstrijd gespeeld. De linksachter, die tussen 2011 en 2013 voor Anderlecht speelde, nam het voorbije weekend afscheid met de landstitel in Zweden. HIj kan terugblikken op een mooie carrière. De linksback veroverde tien landstitels, waarvan twee met Anderlecht. Lees verder »


Martinez verklaart keuze voor Delcroix

Martinez verklaart keuze voor Delcroix

Roberto Martinez heeft vanmiddag uitleg gegeven over zijn keuze om Hannes Delcroix op te roepen voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Het afhaken van Thomas Vermaelen en het profiel van Delcroix bezorgden de Anderlecht-verdediger zijn eerste selectie. Lees verder »Doelman Achel VV kinesist bij RSC Anderlecht

Doelman Achel VV kinesist bij RSC Anderlecht

De doelman, Maarten Brecko, van eersteprovincialer Achel VV is sinds 1 oktober kinesist bij RSC Anderlecht. Enkele jaren geleden maakte Bram Geers dezelfde begweging, hij als fysiektrainer. Achel VV verliest dus een tweede basispion aan de Brusselaars.  Lees verder »


Thelin: "Ik wil spelen"

Thelin:

Isaac Kiese Thelin speelde afgelopen weekend kampioen met zijn huurclub Malmö. Normaal moet de Zweed in januari terugkeren naar RSC Anderlecht, al staat hij daar niet voor te springen. Gesprekken over een defenitieve verkoop lopen momenteel nog niet. Lees verder » 07-11-2020  03-11-2020 

Mukairu houden kost 3 miljoen euro

Mukairu houden kost 3 miljoen euro

Als Anderlecht na dit seizoen Paul Mukairu definitief wil vastleggen, dan moet het 3 miljoen euro op tafel leggen. Dat weet Het Nieuwsblad. Paars-wit huurt de spits nu van Antalyaspor. Mukairu's vriend Meshack Ubochioma zou alvast niet twijfelen. "Paul is een fenomeen, die deal is een gouden zaak." Lees verder »


 31-10-2020 

 23-10-2020 

Mukairu geen prioriteit voor ambassade

Mukairu geen prioriteit voor ambassade

Achttien dagen na zijn transfer naar Anderlecht vertoeft Paul Mukairu nog steeds in Turkije. Bijna alle documenten zijn in orde, maar het dossier zit nu vast bij de Belgische ambassade in Istanbul. Door corona heeft deze nu andere prioriteiten. Lees verder »


 20-10-2020 

Fikse loonsverhoging voor Van Crombrugge

Fikse loonsverhoging voor Van Crombrugge

Twee jaar extra contract en een loon dat de helft hoger ligt dan hetgeen hij nu verdient. Dat heeft Anderlecht klaar liggen voor Hendrik Van Crombrugge, aldus Het Laatste Nieuws. Dit weekend kon u bij ons al lezen dat Anderlecht het contract van de doelman nu wel wil/kan opwaarderen. Lees verder »


 17-10-2020 

Salarisverhoging voor Van Crombrugge

Salarisverhoging voor Van Crombrugge

Hendrik Van Crombrugge mag zich nu toch opmaken voor een salarisverhoging. Na de verkoop van Jérémy Doku zijn er middelen vrijgekomen en voorzitter Wouter Vandenhaute geeft aan dat Anderlecht en Van Crombrugge weldra rond de tafel gaan. Lees verder »


 16-10-2020 

Malmö wil Thelin houden

Malmö wil Thelin houden

Goed nieuws voor Anderlecht: na zijn vele doelpunten wil het Zweedse Malmö langer doorgaan met Isaac Kiese Thelin. Dat weet Het Nieuwsblad. De Anderlecht-huurling scoorde sinds zijn uitleenbeurt in januari al elf keer in de competitie en drie keer in Europa. Lees verder »


 15-10-2020 

Mukairi komende dagen op de club verwacht

Mukairi komende dagen op de club verwacht

Nieuwkomers Josh Cullen en Matt Miazga kregen hun rugnummer al. Voor Paul Mukairu is dat nog niet geval, hij komt pas de komende dagen aan bij de club. Het in orde maken van de papieren en corona zorgden ervoor dat zijn aankomst wat meer tijd in beslag neemt.  Lees verder »


 12-10-2020 

Brighton kan Tau in januari terugroepen

Brighton kan Tau in januari terugroepen

De huurovereenkomst van Percy Tau bevat een clausule die stelt dat Brighton de Zuid-Afrikaan kan terugroepen van Anderlecht. Dat bericht The Athletic. Brighton hoopt dat de Brexit ervoor zorgt dat Tau vlotter aan een arbeidsvergunning raakt. Lees verder »


'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

Volgens Football Ghana denkt Anderlecht aan Racing Genk-belofte Luca Oyen als potentiële vervanger van Jérémy Doku. Oyen is 17-jarige zoon van oud-Anderlecht-speler Davy. Dit seizoen debuteerde hij in de A-ploeg. Lees verder »


 11-10-2020 

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Gerko Guldix, een 20-jarige verdediger wiens contract bij Anderlecht in juni afliep, heeft een overeenkomst getekend bij Racing Mechelen, een club uit de derde amateurklasse. Guldix zal het amateurvoetbal combineren met studies LO aan de KU Leuven. Lees verder »


 09-10-2020 

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

De Tijd pakt vanavond uit met een onthutsend artikel over de financiële toestand van Anderlecht. De zakenkrant weet dat paars-wit vorig seizoen maar liefst 36 miljoen euro verlies leed. De schulden zijn intussen opgelopen tot bijna 100 miljoen euro. De aandeelhouders stemmen volgende week over het voortbestaan van Anderlecht. Lees verder »


 08-10-2020 

 07-10-2020 

"Dewaest was te duur voor ons"

Sportmanager Peter Verbeke bevestigt vandaag in Het Nieuwsblad dat Anderlecht aan Sébastien Dewaest dacht als mogelijke versterking. "We zochten ervaring, leiderschap en een goeie communicatie. Dat heeft Dewaest. We informeerden bij Genk, maar hij was te duur." Lees verder »Blijven onderhandelen met Verschaeren

Blijven onderhandelen met Verschaeren

Enkele jeugdspelers kregen al een nieuw contract of tekenden bij. Bij Yari Verschaeren is dat nog niet het geval. Peter Verbeke maakt zich echter nog geen zorgen. Eens Verschaeren weer sportief op het goede spoor zit komt die contractverlenging ook wel in orde.  Lees verder »


Blessure Trebel komt ongelegen

Blessure Trebel komt ongelegen

RSC Anderlecht had gehoopt om Adrien Trebel nog te recupereren tegen Club Brugge. In plaats daarvan is het een operatie aan de knie geworden. Peter Verbeke haalde Josh Cullen binnen om hem te vervangen. Trebel zelf zal pas weer aansluiten op winterstage.  Lees verder »


 06-10-2020 

Teodorczyk en Lukaku terug naar België

Teodorczyk en Lukaku terug naar België

In de marge van de transfer van Jeremy Doku noteren we vanavond nog twee opvallende terugkeren van oud-Anderlecht-spelers naar België. Zo speelt Lukasz Teodorczyk dit seizoen voor Charleroi. Antwerp overtuigde Jordan Lukaku om weer in België aan de slag te gaan.  Lees verder »