Nieuws met tag "Transfers"


 24-04-2024 

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

Volgens Voetbalnieuws zal Anderlecht deze zomer actief speuren naar een zestal versterkingen, exclusief spelers die gehuurd worden en mogelijk blijven. Wat sowieso al duidelijk was, is dat er centraal achteraan ingekocht moet worden aangezien Debast de club normaal gezien verlaat en er vraagtekens staan achter de namen van Gattoni en Vertonghen. Maar ook de tekomst van Schmeichel is onzeker, dus mogelijk wordt er ook in de zomer reeds een keeper aangetrokken. Ook staat er een aanvallend ingestelde middenvelder op het verlanglijstje, evenals twee explosieve flankaanvallers. Lees verder »



 23-04-2024 

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

Thomas Delaney, de 32-jarige Deense middenvelder, wordt gehuurd van het Spaanse Sevilla met een aankoopoptie die 3 miljoen euro bedraagt. Delaney heeft tot nu toe 20 wedstrijden gespeeld voor RSCA, waarin hij één doelpunt heeft gescoord en 2 assists heeft gegeven. Volgens Le Soir zou Sevilla bereid zijn om de prijs te laten zakken tot 1,5 miljoen euro. Lees verder »


Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Lees verder »



 22-04-2024 

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

Het Portugese Sporting Lissabon lijkt de concurrentie voor te willen zijn voor Debast door vroeg te handelen en een eerste formeel bod uit te brengen. Volgens Portugese bronnen wil Sporting een bod van 16 miljoen euro neerleggen, maar dat zal niet volstaan. Debast heeft nog een contract tot 2025 en er zijn meerdere geïnteresseerde clubs. Fredberg speelt het spel dus hard en wil minstens 18 miljoen plus bonussen. Lees verder »



 21-04-2024 

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Na het laatste wedstrijd van het seizoen gisteren in het Koning Boudewijnstadion, heeft Hubert Lemaire een ontroerende boodschap gericht aan de RSCA Futures en het personeel. De zeer gewaardeerde fysieke trainer neemt na 22 seizoenen afscheid; een periode waarin hij zich heeft ingezet voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge talenten van paars-wit. Lemaire staat bekend als een gerenommeerde fysieke trainer bij Anderlecht, vooral bekend om zijn essentiële rol in de voorbereiding van de spelers. Zijn expertise en toewijding zijn van onschatbare waarde gebleken in de ontwikkeling van jonge beloften, zoals Albert Sambi Lokonga, die fysieke uitdagingen heeft overwonnen dankzij Lemaire's begeleiding. Lees verder »


Taha Altikardes als versterking?

Taha Altikardes als versterking?

Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 20-jarige Taha Altikardes, een rechtsvoetige centrale verdediger van Göztepe. Altikardes, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder kan spelen, heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld, waarin hij drie doelpunten en twee assists heeft geleverd. Hij is opgeleid bij Bursaspor en heeft gespeeld bij Trabzonspor voordat hij bij zijn huidige club tekende. Hij verzamelde vier caps voor het Turkse U21-team sinds 2022. Lees verder »



 20-04-2024 

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

Federico Gattoni maakt zich op voor zijn tweede wedstrijd als basisspeler voor Anderlecht, nadat Zeno Debast werd geschorst. Er wordt gespeculeerd dat dit zijn laatste optreden in het paars-witte shirt kan zijn. Volgens de pers bestaat er echter een kans dat de Argentijnse verdediger nog een seizoen bij Anderlecht blijft. Zijn huurovereenkomst bevat geen aankoopoptie, dus er zal moeten worden onderhandeld met Sevilla, waar hij een contract heeft tot juni 2027. Lees verder »



 19-04-2024 

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »


Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »



 18-04-2024 

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

De Belgische competitie zou binnenkort een nieuw format kunnen krijgen. De clubs hebben zich verzameld in drie werkgroepen en hebben vandaag in het hoofdkantoor van de Pro League over deze kwestie gesproken. In een ideale wereld zouden ze het voor de zomer eens moeten worden. Voor de middag kwamen Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Antwerp bijeen. Lees verder »


Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

De jonge keepster Aude Waldbillig heeft haar contract bij Anderlecht verlengd en is nu aan paars-wit verbonden tot juni 2027. Sinds afgelopen zomer maakt Aude, die werd opgeleid in Neerpede, ook deel uit van de A-kern van de RSCA Women. Lees verder »



 17-04-2024 

West Ham volgende club in rij voor Debast

West Ham volgende club in rij voor Debast

Volgens 'O Jogo' overweegt West Ham United een transferpoging te wagen voor Zeno Debast. De 20-jarige verdediger wordt de 'volgende Vincent Kompany' genoemd en West Ham wil de concurrentie aangaan met Sporting CP. Sommige spelers, zoals Nayef Aguerd en eventueel ook Angelo Ogbonna, kunnen vertrekken bij The Hammers waardoor club in de problemen dreigt te komen in het centrum van de verdediging. Een concreet bod is er nog niet. Lees verder »



 16-04-2024 

Salaris Augustinsson momenteel te hoog voor Anderlecht

Salaris Augustinsson momenteel te hoog voor Anderlecht

Transferspecialist Sasha Tavolieri meldt dat het de goede kant opgaat met de definitieve transfer van Ludwig Augustinsson naar Anderlecht. Sevilla doet niet moeilijk en wil de Zweed laten gaan voor een bedrag in de buurt van 1 miljoen euro. Maar het loon van Augustinsson is momenteel een probleem. Lees verder »


Cosgrave komt de staff versterken

Cosgrave komt de staff versterken

Anderlecht heeft David Cosgrave aangesteld als nieuwe Performance Director, met als hoofddoel het verbeteren van de fysieke parameters en het voorkomen van blessures binnen de club. Cosgrave, een ervaren professional met een achtergrond bij vooraanstaande clubs zoals Liverpool en Tottenham, zal de strategische leiding nemen van zowel de medische als de fysieke afdeling van Anderlecht. Lees verder »



 15-04-2024 

Anderlecht - Union meest bekeken match

Anderlecht - Union meest bekeken match

De Brusselse derby van gisterenavond bracht spanning en een paars-witte overwinning. En niet alleen de fans in het stadion liepen warm voor het spektakel, ook de mensen thuis stemden massaal af op de uitzending. Met 506.000 kijkers was het de best bekeken wedstrijd van de Jupiler Pro League dit seizoen. Lees verder »


Eerste bod op Debast afgewezen

Eerste bod op Debast afgewezen

Sporting Lissabon heeft een eerste officieel bod uitgebracht op Zeno Debast. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het zou gaan om een vast bedrag van 15 miljoen euro plus bonussen. Paars-wit bestempelde het echter als onvoldoende. Lees verder »


Dahl mogelijke piste op linksback

Dahl mogelijke piste op linksback

Volgens de pers zou RSC Anderlecht geïnteresseerd zijn in de Zweed Samuel Dahl, een linksback van Djurgården die ook als linksbuiten of centrale middenvelder kan spelen. Dahl is 21 jaar oud en speelde dit seizoen tien wedstrijden waarin hij twee assists gaf. Hij werd één keer opgeroepen voor het Zweedse nationale team en is ook actief voor de nationale U21. Lees verder »


 14-04-2024 

 13-04-2024 

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

Eduardo Mello Borges heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot juni 2026. Hij is van Braziliaanse afkomst, maar is genaturaliseerd tot Azerbeidzjaans. In 2020 kwam hij bij Halle-Gooik terecht, dat in juni 2022 voor de laatste keer kampioen van België werd onder die naam. Daarna begon hij zijn avontuur in het paars en wit. Lees verder »


 12-04-2024 

Vazquez: "Wil slagen bij Anderlecht"

Vazquez:

Luiz Vazquez wil de komende weken een belangrijk wapen worden in de titelstrijd. Na een aanpassingsperiode voelt hij zich daar helemaal klaar voor. In de Sudpresse-kranten vertelt de Argentijn over zijn seizoen tot dus ver. Lees verder »


18-jarige Barry verlengt tot 2027

18-jarige Barry verlengt tot 2027

Kaïs Barry geeft vandaag zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2027. De verdediger is de zoon van oud-doelman Barry Boubacar Copa. Hij speelde dit seizoen al zeven wedstrijden voor de Futures in 1B. Lees verder »


 11-04-2024 

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Tijdens de laatste FancCouncil bij Anderlecht heeft CEO Non Sports Kenneth Bornauw aan de supporters aangekondigd dat RSC Anderlecht op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor die vanaf volgend seizoen op de shirts zal staan. Het huidige sponsorschap van Candriam en DVV loopt af in juni 2024. Door het toekomstige verbod op gokreclame is de markt echter beperkt. Lees verder »


Eerste transfergeruchten zomer 2024: Ghayedi en Coulibaly

Eerste transfergeruchten zomer 2024: Ghayedi en Coulibaly

Nu de play-offs ingegaan zijn, nadert ook het seizoenseinde en duiken de eerste transfergeruchten op. Sacha Tavoleiri maakt melding van interesse in Mamadou Coulibaly en in de Iraanse pers lezen we dan weer dat RSC Anderlecht de strijd aangaat met Braga voor Iraans international Mehdi Ghayedi. Lees verder »


 03-04-2024 

 01-04-2024 

Interesse in Peruviaans-Deense rechtsback Sonne

Interesse in Peruviaans-Deense rechtsback Sonne

Anderlecht heeft volgens Het Laatste Nieuws interesse in Oliver Sonne, een Peruviaans-Deense linksback van 23 die speelt voor het Deense Silkeborg. Sonne zou anderhalf miljoen euro kosten. Anderlecht heeft met Sardella en Patris echter al twee spelers voor die positie. Lees verder »


 30-03-2024 

Buitenlandse interesse voor Debast

Buitenlandse interesse voor Debast

De goede prestaties van Zeno Debast dit seizoen zorgen ervoor dat heel wat clubs de verdediger op de radar hebben. Zowel uit Engeland, Nederland als Italië zou er interesse zijn, klinkt het her en der. Lees verder »


 27-03-2024 

Anderlecht speurt naar back-up voor Dreyer

Anderlecht speurt naar back-up voor Dreyer

Tijdens de vergadering van de Fan Council dinsdagavond ging Jesper Fredberg ook wat dieper in op enkele transferdossiers. Zo vertelde hij dat er gesprekken lopen met FC Sevilla, dat Jan Vertonghen niet tot na het EK mag wachten om te beslissen en dat de club een stand-in zoekt voor Anders Dreyer. Lees verder »


 20-03-2024 

Fredberg: "Jan weet dat onze deur openstaat"

Fredberg:

Tekent Jan Vertonghen bij of hangt hij de schoenen aan de haak? Zolang de kogel niet door de kerk is, wordt dit ongetwijfeld een van de meest besproken onderwerpen rond Anderlecht de komende weken. "Jan is nog steeds fris en hongerig", klinkt Anderlecht-CEO Jesper Fredberg optimistisch. Lees verder »


 18-03-2024