Nieuws met tag "Transfers"


 24-01-2020 

Vercauteren: "Didillon komt niet in aanmerking voor selectie"

Vercauteren:

Thomas Didillon lijkt het verkorven te hebben bij Frank Vercauteren. De coach rekent niet op de doelman voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. "Thomas traint nu al twee dagen niet mee met de groep. Voor mij komt hij niet in aanmerking voor een selectie", vertelde Vercauteren vanmiddag. Lees verder »


Kompany: "We zullen zien wie laatst lacht"

Kompany:

Vincent Kompany beantwoordde gisteren via Facebook vragen van supporters. De inspirator van het nieuwe Anderlecht kijkt nog steeds vol vertrouwen naar de toekomst. Extra versterking deze winter noemt hij geen prioriteit. Lees hieronder de integrale uitleg van Kompany. Lees verder »


Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd"

Zulj:

Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe. Lees verder »


Didillon ontgoocheld om gemiste transfer

Didillon ontgoocheld om gemiste transfer

Thomas Didillon reageert erg ontgoocheld dat zijn transfer naar Racing Genk niet doorgaat. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De doelman had woensdag zijn spullen gepakt in Neerpede in de veronderstelling dat alles rond zou raken. Niet dus. Gisteren was hij op de club, maar hij trainde niet mee. Lees verder »


Sanneh op weg naar Oostende

Sanneh op weg naar Oostende

Er lijkt een oplossing in de maak voor Bubacarr Sanneh. Het Laatste Nieuws weet dat KV Oostende de verdediger wil huren tot juni en dat een deal dichtbij is. Sanneh trok in augustus op uitleenbasis naa Göztepe, maar dat werd geen succes. Lees verder » 23-01-2020 

Fransman Carole optie als linksback

Fransman Carole optie als linksback

Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Lionel Carole als nieuwe linksback. De 28-jarige Fransman speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Straatsburg, maar is er geen onbetwiste titularis. Anderlecht wil de verdediger huren, aldus de krant. Lees verder »


Didillon (nog) niet naar Genk

Didillon (nog) niet naar Genk

De transfer van Thomas Didillon naar Racing Genk dreigt uit te draaien op een echte soap. Gisteren leek de doelman dicht bij een overgang, dat bevestigde ook RSC Anderlecht. Maar landskampioen Genk sprak dat bericht onmiddellijk tegen en sprak van een andere, goedkopere kandidaat. Lees verder » 22-01-2020 

Clubs zitten rond de tafel

Clubs zitten rond de tafel

Gisteren klonk het nog dat een akkoord omtrent de overgang van Thomas Didillon naar Racing Genk nog veraf af. Maar ondertussen zaten beide clubs wel al rond de tafel. Een akkoord is er nog niet, het twistpunt blijft hetzelfde. De Limburgers willen huren, RSC Anderlecht wil verkopen. Lees verder »


Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode

Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode

Marc Coucke heeft Michael Verschueren een haast onmogelijke opdracht gegeven deze winter: de sportief manager moet voor minstens 10 miljoen euro verkopen deze transferperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu Adrien Trebel niet langer verkoopbaar is, rekent hij hiervoor op jongens als Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu. Lees verder »


Geen transfer voor Trebel

Geen transfer voor Trebel

De knieblessure van Adrien Trebel lijkt dan toch ernstiger dan gedacht. Er is kraakbeen losgekomen in zijn knie en de Fransman moet wellicht opnieuw onder het mes. Dat is een streep door de rekening van RSC Anderlecht die een transfer weer aan zijn neus ziet voorbij gaan.  Lees verder » 21-01-2020 

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst.  Lees verder »


Bayat neemt plaats in eretribune

Bayat neemt plaats in eretribune

Opgemerkte gast zondag in de eretribune van RSC Anderlecht was Mogi Bayat. Hij was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur. Hij regelde ook de definitieve overgang van Sven Kums naar AA Gent. Maar Bayat zou de club ook bijstaan in andere uitgaande dossiers.  Lees verder »


Genk wil Thomas Didillon

Genk wil Thomas Didillon

Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop.  Lees verder »
 20-01-2020 

Mbokani hint op terugkeer

Mbokani hint op terugkeer

Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani. Lees verder »


Officieel: Kums definitief naar Gent

Officieel: Kums definitief naar Gent

Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Sven Kums. Paars-wit bereikte vanavond een akkoord met AA Gent over een definitieve transfer vanaf 1 juli. Voor de rest van het seizoen blijft Gent de middenvelder huren van Anderlecht. Lees verder »


Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

Ook al zei Vincent Kompany dat hij eerst naar de eigen jeugd kijkt, toch is de kans groot dat Anderlecht nog een extra spits haalt deze winter. Of dat is toch de intentie. De naam die volgens Het Nieuwsblad momenteel het meest genoemd wordt, is die van Lukasz Teodorczyk. Lees verder » 19-01-2020 

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten"

Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte. Lees verder » 18-01-2020 

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij. Lees verder »


Guidetti tekent bij Hannover

Guidetti tekent bij Hannover

De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer. Lees verder »


Adzic op weg naar Emmen

Adzic op weg naar Emmen

Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken. Lees verder »


Vanden Borre heeft contract getekend

Vanden Borre heeft contract getekend

Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract.  Lees verder » 17-01-2020 

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen. Lees verder »


Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »


Didillon weigert op de bank te zitten

Didillon weigert op de bank te zitten

Thomas Didillon weigert om zondag als tweede doelman op de bank te zitten tegen Club Brugge. Dat schrijft La Dernière Heure. De Franse keeper wil zo snel mogelijk vertrekken. Alleen zijn er erg weinig aanbiedingen momenteel. Lees verder »


AA Gent ziet wat in Roef

AA Gent ziet wat in Roef

Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon. Lees verder » 15-01-2020