Nieuws met tag "Andere"


 18-02-2019 

Weiler mag beschikken bij Luzern

Weiler mag beschikken bij Luzern

René Weiler mocht in september 2017 RSC Anderlecht opstappen bij RSC Anderlecht. Ongeveer een jaar later ging hij aan de slag bij FC Luzern, maar ook daar is zijn avontuur te einde. De Zwitserse club verbrak zondagavond per direct het contract van Weiler.  Lees verder »


Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

Tijdens de penalty-fase die afgekeurd werd voor Antwerp, warmde Francis Amuzu langs de zijlijn op. Het afkeuren van de penalty zorgde voor heel wat ongenoegen bij de Antwerp-supporters die als gevolg dan maar Amuzu begonnen verwijten als “nutella” en “neger” naar het hoofd te slingeren.  Lees verder » 17-02-2019 

Abazaj debuteert met winning goal

Abazaj debuteert met winning goal

Kristal Abazaj beleefde een droomdebuut bij NK Osijek. Tegen Istra 1961 mocht hij vanmiddag invallen na 56 minuten. Twaalf minuten later scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege blijft Osijek tweede in de stand. Lees verder »


Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

Lukasz Teodorczyk heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gescoord in loondienst van Udinese. Tegen hekkensluiter Chievo mocht Teodorczyk na 82 minuten invallen. Drie minuten later beging Chievo een strafschopfout op hem. De Pool zette zich zelf achter de bal. Lees verder » 16-02-2019 
 15-02-2019 

Standard beboet voor wangedrag Luyindama

Standard beboet voor wangedrag Luyindama

De Geschillencommissie heeft Standard vanmiddag een boete van 5.000 euro opgelegd voor het wangedrag van Christian Luyindama na de topper tegen Anderlecht. "Het is een taak van de voetbalclub om te waken over wat elke (ex-)speler of speciale uitgenodigde roept door de micro", zo luidt de verklaring. Lees verder »


Open training op Neerpede

Open training op Neerpede

De laatste open training op Neerpede is al een tijdje geleden. Maar komende woensdag is het zover, RSC Anderlecht opent de deuren van het oefencomplex van Neerpede voor een open training, gevolgd door een 'meet & greet' met de staf en de spelers.  Lees verder »
 14-02-2019 

Eerste training onder Schoenmaker

Eerste training onder Schoenmaker

Alessandro Schoenmaker heeft er inmiddels zijn eerste training als nieuwe physical coach van RSC Anderlecht opzitten. Frank Arnesen was een aandachtige toeschouwer van de training. Vorige dinsdag nam paars-wit afscheid van Gino Caen "in onderling overleg", zoals dat dan heet. Lees verder »


Nieuwjaarsreceptie voor fans en sponsors

Nieuwjaarsreceptie voor fans en sponsors

RSC Anderlecht organiseerde gisterenavond een nieuwjaarsreceptie voor de fans en de sponsors. Marc Coucke kalmeerde op zijn gekende wijze de paars-witte aanhang, Michael Verschueren beloofde de zomermercato performanter aan te pakken.  Lees verder » 13-02-2019 

Ook Anderlecht op matje voor incidenten tijdens Clasico

Ook Anderlecht op matje voor incidenten tijdens Clasico

Zowel Anderlecht als Standard moeten zich op dinsdag 19 februari voor de Geschillencommissie verantwoorden voor wangedrag van hun supporters tijdens de Clasico van anderhalve week geleden. Fans van beide clubs staken vuurwerk af. Ook waren er ongeoorloofde spreekkoren te horen. Lees verder » 12-02-2019 

Werkt Vanden Borre aan nieuwe comeback?

Werkt Vanden Borre aan nieuwe comeback?

Het bleef lange tijd stil rond Anthony Vanden Borre. Na zijn avontuur bij TP Mazembe, dat ook niet bracht wat hij er van verwachtte, bleef het stil rond de 'Ket'. Tot nu. Vanden Borre zou zelf het iniatief genomen hebben om fysiek weer in vorm te geraken.  Lees verder »Olsen: "Ik zei mijn gedacht over Anderlecht"

Olsen:

Morten Olsen was gisteren een opvallend toeschouwer tijdens de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en STVV. Hij was in het gezelschap van Frank Arnesen en Fred Rutten. "Ik kwam kijken voor mijn plezier, maar ik zei ook mijn gedacht over Anderlecht", zo vertelt Olsen. Lees verder »Makelaarsbetalingen bedreigen licentie

Makelaarsbetalingen bedreigen licentie

Anderlecht heeft nog steeds de betalingen aan spelersmakelaars niet hervat. Dat kan gevolgen hebben voor de licentie van paars-wit. Vrijdag moeten alle documenten binnen zijn bij de licentiecommissie en openstaande schulden zorgen voor slechte punten. Lees verder » 11-02-2019 

Van Driessche fluit op de Bosuil

Van Driessche fluit op de Bosuil

Zondag staat RSC Anderlecht aan zijn tweede 'finale' van de vijf voor de Play-offs. Het gaat op bezoek bij Antwerp. Bram Van Driessche heeft de taak om alles in goede banen te leiden.  Lees verder »


Tielemans scoort punten bij Engelse analisten

Tielemans scoort punten bij Engelse analisten

Wij sloten hem al langer in ons hart, maar nu Youri Tielemans goed op weg om de harten van Engelsen te veroveren. En dat na pas één wedstrijd in de Premier League. Winnen deed Leicester niet, maar de harten van de Engelse supporters won Tielemans wel.  Lees verder »


Saief en Appiah niet in selectie tegen Zulte-Waregem

Saief en Appiah niet in selectie tegen Zulte-Waregem

Dennis Appiah mocht van in het begin plaatsnemen in de tribune tegen Zulte-Waregem. Kenny Saief warmde nog mee op, maar mocht uiteindelijk naast Appiah gaan zitten. Deze namiddag speelt paars-wit een oefenduel tegen STVV. Wellicht komen beide spelers daar in actie.  Lees verder »Play-off 1 weer even veilig gesteld

Play-off 1 weer even veilig gesteld

AA Gent kon gisteren niet winnen van Moeskroen, de enige ploeg die 12 op 12 pakt na de winterstop. Zo klimt RSC Anderlechet terug naar plaats zes in de rangschikking en staat het weer even in play-off 1. Lees verder » 10-02-2019 

Standard: "We keuren het af, maar is uitgelokt"

Standard:

Via een kort berichtje op zijn officiële website heeft Standard gereageerd op de aanval van enkele Standard-hooligans op een eetfestijn van Anderlecht-supporters. De club laat weten dat het "de incidenten ten zeerste afkeurt", maar volgens hen werden ze uitgelokt. Lees verder » 09-02-2019 

Anderlecht overweegt klacht tegen Standard-hooligans

Anderlecht overweegt klacht tegen Standard-hooligans

Anderlecht gaat na of het een klacht kan indienen tegen de Standard-hooligans die vanmiddag een Anderlecht-fans aanvielen tijdens een eetdag. Dat laat de club weten. "De club veroordeelt de aanval waarvan een deel van onze fans vandaag slachtoffer zijn geweest. We onderzoeken welke juridische stappen we zullen ondernemen." Lees verder »


Carcela en Standard alsnog vervolgd

Carcela en Standard alsnog vervolgd

Mehdi Carcela trakeerde scheidsrechter Visser op de middelvinger nadat zijn doelpunt werd afgekeurd. Ex-Standardspeler Christian Luyindama liet dan weer 'Puta Anderlecht' luidkeels weerklinken door de megafoon. Zowel Carcela als Standard worden vervolgd voor beide incidenten.  Lees verder »Vanhaezebrouck in beeld bij Feyenoord

Vanhaezebrouck in beeld bij Feyenoord

Na zijn ontslag bij RSC Anderlecht bleef het stil rond Hein Vanhaezebrouck, tot nu. De Nederlandse topclub Feyenoord is op zoek naar een nieuwe trainer en denkt daarvoor aan Hein Vanhaezebrouck.  Lees verder »


Is er een probleem Trebel ?

Is er een probleem Trebel ?

Adrien Trebel trainde deze week nog niet mee. Hij blijft hinder ondervinden aan de knie. Of is er meer aan de hand? Volgens Het Laatste Nieuws zit er ruis op de lijn tussen beide partijen.  Lees verder »


 08-02-2019 

Bolasie kan starten

Bolasie kan starten

Yannick Bolasie kwam pas donderdagavond laat aan op Neerpede. Zijn transfer kwam pas in de laatste seconden van de wintermercato tot een goed einde. Hij kon slechts één dag meetrainen met de groep alvorens de wedstrijd tegen Standard. Maar komende zondag is hij inzetbaar.  Lees verder »


Trebel traint nog niet mee

Trebel traint nog niet mee

De coach begon zijn persconferentie met een overzicht van de geblesseerden. Adrien Trebel traint nog niet mee. Yevhen Makarenko is genezen en herneemt stilaan de training ook met Landry Dimata gaat het de goede kant uit.  Lees verder »


 07-02-2019 


Dauda inzetbaar bij Vitesse

Dauda inzetbaar bij Vitesse

In de laatste dagen van de wintermercato trok Mohammed Dauda naar het Nederlandse Vitesse op huurbasis. Tot spelen kwam hij nog niet omdat zijn werkvergunning nog niet in orde was. Dat is ondertussen wel het geval.  Lees verder »


Oefenduel tegen Sint-Truiden

Oefenduel tegen Sint-Truiden

RSC Anderlecht speelt maandag 11 februari een vriendschappelijke wedstrijd tegen STVV in Neerpede. Doel is om de spelers die niet veel aan bod komen speelminuten te gunnen.  Lees verder »


Kara wil deel loon niet terugbetalen

Kara wil deel loon niet terugbetalen

Vorige zomer vertrok Kara Mbodji naar Nantes op huurbasis voor een heel seizoen. RSC Anderlecht betaalde nog een deel van zijn loon en stortte dat meteen op zijn rekening voor een heel seizoen. Alleen is de Senegalees nu terug op Anderlecht, maar hij weigert om zes maand loon terug te betalen. Voor de verdediger is dat tekengeld.  Lees verder »


 06-02-2019 

Verschueren: "Ik nodig je uit op mijn bureau"

Verschueren:

Het zijn zware tijden voor de Anderlecht-supporters. De sociale media is voor hen dan ook de ideale uitlaatklep om hun ongenoegen te ventileren. Eén supporters reageerde op Instagram richting Michaël Verschueren, waarna die hem prompt uitnodigde voor een gesprek op Neerpede. Lees verder »


Verliest de KBVB weer een scheidsrechter?

Verliest de KBVB weer een scheidsrechter?

Ook de scheidsrechters die in actie komen in 1A en 1B moeten fysieke en medische proeven afleggen. Frederik Geldhof had het vorig seizoen al moeilijk met de 'spurtproef' en slaagde pas bij de derde poging. Dit seizoen lukte hem dat niet. Geldhof beraadt zich nu even over zijn toekomst;  Lees verder »


Bakkali de snelste

Bakkali de snelste

RSC Anderlecht ging op teambuilding en koos als activiteit karten. Zakaria Bakkali ging als eerste over de meet. Na de teambuilding was het tijd voor het diner en daar ontsnapte nieuwkomer Yannick Bolasie niet aan zijn doop.  Lees verder »


Statement van Etienne Davignon

Statement van Etienne Davignon

RSC Anderlecht reageerde officieel op het nieuws van de vermeende schadeclaim die Marc Coucke zou eisen van de verkopende aandeelhouders. Étienne Davignon laat in een statement weten dat er 'geen sprake is van een schadeclaim'. Lees verder »


Coucke bijt van zich af

Coucke bijt van zich af

Het Nieuwsblad pakte deze morgen uit met het nieuws dat Marc Coucke 4 miljoen euro terug eist van de aandeelhouders van RSC Anderlecht. Er zouden te veel lijken uit de kast vallen waardoor de boekhouding niet waarheidsgetrouw was. Lees verder » 05-02-2019 

Wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2?

Wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2?

Het feit dat RSC Anderlecht het seizoen afsluit in play-off 2 is niet ondenkbaar. Een vlug rekensommetje leert ons dat paars-wit vier van zijn zes laatste wedstrijden moet winnen om play-off 1 veilig te stellen. Maar wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2? Het Nieuwsblad zocht het uit.  Lees verder »


Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

RSC Anderlecht doet er alles aan om play-off 1 te halen. Het trainingscomplex in Neerpede is voorzien van ontspanningsruimtes waar men pool en Play Station kan spelen, er is ook een zwembad en dergelijke. Ook de spelers van de reserven hadden daar toegang toe, tot nu.  Lees verder »


Vranjes weigert Roemeense club

Vranjes weigert Roemeense club

Ognjen Vranjes trekt zich van zijn verbanning naar de B-kern niet veel aan. Vorig weekend zette hij nog de bloemetjes buiten in Griekenland. Ondertussen zoekt RSC Anderlecht naar een oplossing en Vranjes zelf, die weigert elke club zoals nu het Roemeense Craiova.  Lees verder »


Cobbaut en Trebel zeggen af voor beloftenmatch

Cobbaut en Trebel zeggen af voor beloftenmatch

Geen Elias Cobbaut en Adrien Trebel gisteren op Neerpede voor de beloftenwedstrijd tegen Club Brugge. Beide spelers zaten in de selectie, maar zegden uiteindelijk af. Cobbaut was ziek, Trebel liet de wedstrijd na overleg schieten.  Lees verder »


Rutten spreekt spelers toe

Rutten spreekt spelers toe

Fred Rutten heeft maandag zijn spelers toegesproken na het verlies op Standard. Niet in de kleedkamer zoals gebruikelijk, maar in de fitness. De coach stond recht, de spelers zaten neer in een kring rond hem.  Lees verder »


 04-02-2019 

Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Zondag komt Zulte-Waregem op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion. Nathan Verboomen zal de wedstrijd in goede banen leiden. Mathias Hillaert en Koen Thijs zijn de lijnrechters van dienst. Bert Put sluit het rijtje als vierde official.  Lees verder »