End of an era
Phóenix semper pérvivet

Nieuws met tag "Andere"


 26-04-2019 

Twee vonnissen om competitie te redden?

Twee vonnissen om competitie te redden?

De Geschillencommissie Hoger Beroep overweegt om zijn vonnis in de zaak over de gestaakte klassieker Standard - Anderlecht in twee op te splitsen. Eén over de toekenning van de punten en één over de rest van het dossier. Dit moet zorgen voor snelle duidelijkheid over het sportieve verloop van Play-Off 1. Lees verder » 25-04-2019 

Bondsprocureur wil dat supporters elkaar verraden

Bondsprocureur wil dat supporters elkaar verraden

Kris Wagner, de Bondsprocureur die bekend werd toen hij zeven speeldagen schorsing vroeg voor Malinovsky. Maar in de zaak rond de vuurpijlen en bommetjes van RSC Anderlecht-supporters op Sclessin, gaat Wagner nog wat verder. Hij stelt dat de supporters elkaar maar moeten verraden.  Lees verder »


In volle voorbereiding voor de topper

In volle voorbereiding voor de topper

Ondanks de inval en alle bijkomstigheden bij RSC Anderlecht, richten de spelers zich op de voorbereiding voor de topper van zondag op en tegen Club Brugge. Ondertussen ging de inval door in de burelen op Neerpede, maar de concentratie bij de spelers ligt volop bij de wedstrijd van komende zondag.  Lees verder »Lambrechts fluit Club Brugge - RSC Anderlecht

Lambrechts fluit Club Brugge - RSC Anderlecht

Erik Lambrechts moest de laatste wedstrijd van RSC Anderlecht die hij leidde, stilleggen door vuurpijlen. Datzelfde scenario staat hem zondag wellicht niet te wachten. Lambrechts is aangeduid om de topper Club Brugge- RSC Anderlecht te leiden.  Lees verder »


“Vanhaezebrouck loog niet”

“Vanhaezebrouck loog niet”

Het zal een welles nietes spelletje blijven. Marc Coucke zei gisteren nog bij Van Gils en Gasten dat het interview van Hein Vanhaezebrouck vol met leugens stond. De entourage van Vanhaezebrouck spreekt dat stellig tegen. De coach zelf wil niet reageren.  Lees verder »


Vranjes op huurbasis naar AEK Athene?

Vranjes op huurbasis naar AEK Athene?

Er is mogelijk een oplossing voor Ognjen Vranjes. De Griekse club AEK Athene wil de Bosniër overnemen op huurbasis. Technisch directeur Nikos Lyberopoulos kwam zelfs al naar Brussel om de zaken te bespreken. RSC Anderlecht wil als voorwaarde dat AEK ook het zware loon van Vranjes overneemt.  Lees verder » 24-04-2019 

Parket: "Enkel spelersmakelaar(s) in vizier"

Parket:

Het federaal parket heeft bij monde van woordvoerder Eric Van Der Sypt kort uitleg gegeven over de huiszoekingen van vanmiddag op Anderlecht. Van Der Sypt laat weten dat het gaat om feiten van voor 2016 en dat geen clubbestuurders als verdachte worden aanzien. Lees verder »


Anderlecht: "We verlenen volledige medewerking"

Anderlecht:

Via haar officiële kanalen heeft Anderlecht in de namiddag kort gereageerd op de huiszoekeningen die vandaag plaatsvonden. Volgens de club vielen de speurders binnen in zowel het Constant Vanden Stock-stadion als in het oefencomplex te Neerpede, waar de dagelijkse sportieve leiding een bureau heeft. Lees verder »


Onderzoek naar transfers uit periode Van Holsbeeck

Onderzoek naar transfers uit periode Van Holsbeeck

De politie deed deze morgen een inval op de burelen van RSC Anderlecht te Neerpede. Volgens de laatste info zou de inval te maken hebben met dubieuze witwaspraktijken rond transfers die gedaan zijn in de periode dat Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock aan het roer stonden.  Lees verder »
 23-04-2019 

Dauda scoort zijn derde voor Vitesse (video)

Dauda scoort zijn derde voor Vitesse (video)

Mohammed Dauda scoorde het voorbije weekend zijn derde doelpunt in het shirt van Vitesse. De Anderlecht-huurling zette tegen PEC Zwolle zelf de aanval op. Na twee tussenstations kreeg hij opnieuw de bal, waarna hij in één tijd in doel schoot. Lees verder »
Verschueren sprak ook zondag met harde kern

Verschueren sprak ook zondag met harde kern

Ongeveer een uurtje na affluiten kwam Michaël Verschueren om er met de harde kern te praten. De wedstrijd was rustig verlopen en daar was de sportief directeur blij om. Hij legde aan de supporters nogmaals de toekomstvisie van het bestuur uit.  Lees verder » 22-04-2019 

Trebel en Kums op één kaart van schorsing

Trebel en Kums op één kaart van schorsing

Adrien Trebel en Sven Kums bevinden zich in de gevarenzone. Beiden pakten gisteren hun tweede gele kaart en staan zo dus op één kaart van een schorsing. Het is dus opletten voor beide spelers dat ze niet gelijktijdig geschorst worden.  Lees verder » 21-04-2019 

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

Voor aanvang van de wedstrijd tegen AA Gent ontrolden de spionkop van Anderlecht heel wat spandoeken. "Jeugd van Anderlecht, de toekomst is aan jullie", stond er te lezen op het grootste. Op vele andere somden de supporters de waarden van Anderlecht op. Lees verder »


Najar terug bij Honduras ?

Najar terug bij Honduras ?

Andy Najar kampte de laatste seizoenen met heel wat blessures. Daarom besliste hij twee jaar geleden om niet meer aan te treden met de nationale ploeg van Honduras. Maar daar zou wel eens verandering kunnen inkomen.  Lees verder »


De Crem bezoekt veiligheidsdiensten RSC Anderlecht

De Crem bezoekt veiligheidsdiensten RSC Anderlecht

Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Standard-RSC Anderlecht, bezoekt minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem vandaag RSC Anderlecht. Hij wil er spreken met het veiligheidsdispositief over de controlemechanismen.  Lees verder » 20-04-2019 

Violen momenteel gelijkgestemd

Violen momenteel gelijkgestemd

De violen tussen het bestuur en de supporters zijn momenteel gelijkgestemd. De supporters beloven dan ook om geen acties te ondernemen en als één man achter het team te gaan staan. De veiligheidsdiensten blijven echter op hun hoede.  Lees verder » 19-04-2019 

Najar in selectie voor Gold Cup?

Najar in selectie voor Gold Cup?

In het magazine Diez vertelt de bondscoach van Honduras, Fabian Coito, dat hij overweegt om Andy Najar op te nemen in zijn selectie voor de Gold Cup, die plaats vindt tussen 15 juni en 17 juli in de USA, Jamaica en Costa Rica. Hij zou reeds in contact geweest zijn met de speler hieromtrent. De definitieve beslissing wordt genomen op het einde van het seizoen. Lees verder »


Persconferentie om 13u30

Persconferentie om 13u30

Hij deed het al eens eind vorig jaar toen Hein Vanhaezebrouck ontslagen werd. En vandaag mag hij opnieuw het roer overnemen. Karim Belhocine geeft vandaag zijn eerste persconferentie van dit jaar naar aanleiding van de thuiswedstrijd komende zondag tegen AA Gent.  Lees verder » 18-04-2019 


Belhocine zal selecteren op grinta

Belhocine zal selecteren op grinta

Grinta en inzet, dat willen niet alleen de supporters maar ook het bestuur en interim-coach Karim Belhocine zien. Op training gisteren zat het alvast snor, weet Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zal Belhocine zijn ploeg voor zondag ook samenstellen op basis van dit criterium. Lees verder » 17-04-2019 

"Samen komen we hier sterker uit"

Het zijn momenteel woeilige tijden voor en bij RSC Anderlecht. De club heeft zich via zijn officiële site gewend tot de supporters. Om de boodschap van de voorzitter en de sportief directeur waarheidsgetrouw te houden, hebben wij de volledige boodschap overgenomen. "Samen komen we hier sterker uit...Om terug te staan waar we horen: aan de top." Lees verder »
Frutos op bezoek in Neerpede

Frutos op bezoek in Neerpede

En plots reed er gisterennamiddag een taxi het oefencentrum te Neerpede op met daarin niemand minder dan Nicolas Frutos. Dat stelde Het Nieuwsblad vast. De nieuwe coach van Anderlecht wordt hij niet. De krant weet dat zijn bezoekje al langer gepland was. Lees verder »


Ook boete voor wangedrag fans tegen Club Brugge

Ook boete voor wangedrag fans tegen Club Brugge

Enkele dagen na de boete voor het supportersgeweld van vrijdag tegen Standard heeft Anderlecht nu ook een boete aan zijn been voor wangedrag van de supporters tijdens de topper tegen Club Brugge van het weekend ervoor. Toen gingen ze zich te buiten aan discriminerende gezangen. Lees verder »


 16-04-2019 

Enkel Neumann en McLaren nog sneller weg

Enkel Neumann en McLaren nog sneller weg

Amper dertien wedstrijden. Zo lang duurde de trainerscarrière van Fred Rutten bij Anderlecht. De interim-coaches niet meegerekend, zijn er in de clubgeschiedenis slechts twee trainers die het minder lang uitzong: Herbert Neumann en Martin McLaren. Lees verder »


Breaking: Rutten weg

Breaking: Rutten weg

Anderlecht laat weten dat het de samenwerking met Fred Rutten met onmiddellijke ingang beëindigd heeft. De Nederlander besliste om volgend seizoen niet bij Anderlecht te blijven. Daarop werd in onderling overlegd beslist de samenwerking meteen stop te zetten. Lees verder »


Coucke ontkent bericht over nieuwe aandeelhouder

Coucke ontkent bericht over nieuwe aandeelhouder

Enkele media, waaronder RTBF en Het Nieuwsblad brengen vanmorgen het nieuws dat Joris Ide zijn Anderlecht-aandelen wil verkopen aan de Luikse zakenman François Fornieri. Die zou op zijn beurt Luciano D'Onofrio moeten binnenbrengen. Via Twitter ontkent voorzitter Marc Coucke deze berichtgeving. Lees verder »


Constructief onderhoud tussen club en harde kern

Constructief onderhoud tussen club en harde kern

Zes leden van de Brussels Casual Service (BCS), de harde kern van Anderlecht, werden gisteren ontvangen door het clubbestuur. Volgens de club volgde een 'constructief' gesprek dat niet in een vijandige sfeer verliep. De BCS vroeg onder meer om volop de kaart van de jeugd te trekken en Pär Zetterberg een belangrijke rol te geven. Lees verder »


Spelers beseffen de ernst

Spelers beseffen de ernst

Blijkbaar is het signaal van de harde kern aangekomen bij de spelers. Volgens Het Laatste Nieuws beseft de spelersgroep dat de supporters een reactie van hen verwacht tegen AA Gent. De wil om terug te vechten zou een boost gekregen hebben. Lees verder »


Standard maakt balans op van schade

Standard maakt balans op van schade

Standard stuurde foto's de wereld in van de schade die Anderlecht-hooligans vrijdag hebben aangebracht aan hun infrastructuur. De Rouches ramen de kosten op 3.075,80 euro. Dit bedrag kan mogelijk nog oplopen. Lees verder »


Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 98 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »


 15-04-2019 

Didillon laat aftrap bij Seraing aan zich voorbijgaan

Didillon laat aftrap bij Seraing aan zich voorbijgaan

Thomas Didillon speelde tijdens het seizoen 2014-2015 op huurbasis voor Seraing. De bedoeling was dat hij na de wedstrijd op Standard vrijdag nog even in het Luikse bleef om zaterdag de aftrap te geven van de wedstrijd Seraing-Eendracht Aalst. Maar de omstandigheden van vrijdag deden de doelman afzien van de aftrap.  Lees verder » 13-04-2019 

Pro League: boete van 50.000 euro voor RSC Anderlecht

Pro League: boete van 50.000 euro voor RSC Anderlecht

Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, bevestigde aan Sporza dat RSC Anderlecht een boete van 50.000 euro zal worden voorgeschoteld voor het stopzetten van de wedstrijd gisteren. Verder wil de Pro League opnieuw de uitgebreide fouilles op de agenda zetten.  Lees verder »Rutten rekent niet meer op Cobbaut

Rutten rekent niet meer op Cobbaut

Elias Cobbaut komt dit seizoen wellicht niet meer aan spelen toe. Coach Fred Rutten liet hem weten dat hij niet meer op hem rekent, tenzij er geblesseerden vallen. Cobbaut hoopt vooral dat de weinige speelminuten hem het EK voor beloften niet kost.  Lees verder »


Politie patrouilleert rond huis Verschueren

Politie patrouilleert rond huis Verschueren

De spelers brachten de nacht door op hotel, Michael Verschueren ging gewoon naar huis. Toch wou de politie geen risico nemen en ze patrouilleerden heel de nacht in de wijk waar Verschueren woont. Voor alle duidelijkheid, er waren geen dreigementen geuit richting de sportief directeur.  Lees verder »


Wat hangt Anderlecht boven het hoofd?

Wat hangt Anderlecht boven het hoofd?

Dat de acties en de stilgelegde wedstrijd gaan gevolgen hebben voor RSC Anderlecht, dat is zeker. Het intern regelement van de Pro League spreekt van een boete van 50.000 euro voor een stopgezette wedstrijd. Bovendien kan er ook nog een wedstrijd achter gesloten deuren volgen.  Lees verder »


Kara wellicht geschorst tegen AA Gent

Kara wellicht geschorst tegen AA Gent

Men zou het bijna vergeten, maar Kara Mbodji kreeg tegen Standard twee gele kaarten en dus rood. Kort nadien floot scheidsrechter Erik Lambrechts de wedstrijd af door het wangedrag van de Anderlecht-supporters. De Senegalees wordt wellicht geschorst tegen AA Gent. Lees verder »


Spelers hebben nacht doorgebracht op hotel

Spelers hebben nacht doorgebracht op hotel

De schrik zat er goed in bij RSC Anderlecht. Want ook in Neerpede wachten boze supporters de spelers op. Er werd dan maar beslist om de nacht op hotel door te brengen. De spelers gaan dan vandaag hun auto gaan ophalen in Neerpede.  Lees verder »


 12-04-2019