Nieuws met tag "Andere"


 01-07-2022 

Contract Steegen ten einde

Contract Steegen ten einde

Niets is oneindig of vanzelfsprekend, dat blijkt nog eens uit het vertrek van David Steegen, vele jaren de persverantwoordelijke van RSC Anderlecht. De laatste jaren was hij Head of Public Affaires. Maar het contract van Steegen liep af op 30 juni, hij begint nu op zelfstandige basis als communicatieconsulent.  Lees verder » 30-06-2022  29-06-2022 

Supporters niet te spreken over verhuis voor harde kern

Supporters niet te spreken over verhuis voor harde kern

Boven de spionkop is er sinds enkele jaren een supportersgroep die gretig meezingt, een "harde kern". Die groep heeft gevraagd aan het bestuur om plaats te krijgen beneden en het bestuur heeft die vraag nu ingewilligd. Tot groot ongenoegen van de getroffen supporters in vak N5 en vak N6. Lees verder » 28-06-2022 

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

Marco Kana en Majeed Ashimeru maakten vandaag voor het eerst in deze voorbereiding hun opwachting in Neerpede. Het duo kreeg door interlandvoetbal en een blessurebehandeling wat langer verlof. Op Instagram deelde Anderlecht enkele beelden van de twee met de boodschap 'Back in BX' (Terug in Brussel). Lees verder »


Ook oefenduel tegen Almere

Ook oefenduel tegen Almere

RSC Anderlecht heeft nog een oefenwedstrijd toegevoegd aan hun voorbereiding. Op 12 juli om 18 uur speelt het tegen Almere, locatie nog niet bekend. Dat maakte de Nederlandse club bekend op hun clubwebsite.  Lees verder »


Speciale constructie in huurdeal Esposito

Speciale constructie in huurdeal Esposito

Het is enkel nog wachten op de officiële aankonding omtrent Sebastiano Esposito, de spits legde gisteren al zijn medische testen af in het UZ Gent. RSC Anderlecht huurt de spits voor één seizoen en heeft een aankoopoptie bedongen, Inter Milan op zijn beurt heeft dan een terugkoopoptie. Lees verder » 24-06-2022 


Het aftellen kan beginnen, eerste foto gelekt

Het aftellen kan beginnen, eerste foto gelekt

Vandaag stelt RSC Anderlecht het nieuw shirt voor, ondertussen heeft een franstalig journalist al een eerste foto gelekt van wat het nieuwe shirt kan zijn. Echt veel heeft de foto niet prijs, wel zien we dat het shirt verschillende soorten schakeringen paars bevat.  Lees verder »


Huurdeal van een jaar

Huurdeal van een jaar

Het is wachten op de officiële aankondiging van Sebastiano Esposito. Iedereen is het erover eens dat die niet lang meer op zich zal laten wachten. Het zou wel gaan over een huurdeal van één seizoen en niet over een definitieve overgang. Lees verder »


Gillet zowel T3 als T2

Gillet zowel T3 als T2

Gisteren was de eerste werkdag voor Guillaume Gillet als T3 van kersvers RSC Anderlecht-coach Felice Mazzu. Maar Gillet neemt ook een rol bij de Anderlecht-Futures voor zijn rekening. Hij wordt er T2 van coach Robin Veldman.  Lees verder » 23-06-2022 

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

Omdat het niet altijd over voetbal moet gaan. Anderlecht-middenvelder Josh Cullen geniet nog even van zijn vakantie en doet dat met volle teugen. De Ier vertoeft momenteel in Dubai en aan de voet van de Burj Al Arab vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk. Lees verder »
 21-06-2022 

Komst Angulo wellicht vandaag officieel

Komst Angulo wellicht vandaag officieel

Bedrijvigheid alom op het bureau van Peter Verbeke. Vandaag wordt wellicht ook de komst van de Ecuadoriaanse aanvaller Nilson Angulo afgerond. RSC Anderlecht kan dus alvast op zomerstage vertrekken volgende week met twee nieuwkomers. Lees verder »


Anderlecht heeft Italiaanse spits op het oog

Anderlecht heeft Italiaanse spits op het oog

Peter Verbeke zit niet stil, een spits staat nog altijd hoog op het transferlijstje. Daarvoor heeft hij, volgens Italiaanse bronnen, zijn oog laten vallen op de 19-jarige Sebastiono Esposito. De centrumspits speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij FC Basel maar is eigendom van Inter Milaan.  Lees verder »


Mazzu betaalt zelf vier weken opzeg

Mazzu betaalt zelf vier weken opzeg

Gisteren was de eerste officiële werkdag van Felice Mazzu. Aangezien zijn opzegperiode nog liep bij Union en hij die niet kon presteren betaalt de coach zelf zijn opzegvergoeding aan zijn ex-club. In totaal gaat het over vier weken. Lees verder » 20-06-2022 

Officieel: Gillet stopt en wordt T3

Officieel: Gillet stopt en wordt T3

In een bericht op de clubwebsite heeft Anderlecht de samenstelling van de technische staf voor komend seizoen bekendgemaakt. Daarbij dus ook Guillaume Gillet. Zoals gisteren al uitgelekt wordt hij T3 en zal hij dus niet als speler bij de U23 in 1B aan de slag gaan. Lees verder »


Zomerstage van 6 tot 11 juli

Zomerstage van 6 tot 11 juli

RSC Anderlecht trekt op zomerstage naar het Nederlandse Horst, normaal gezien van 6 tot 11 juli. Vandaag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zoals altijd gaat die van start met medische testen voor de aanwezige spelers, een deel vandaag, een deel morgen. Lees verder » 19-06-2022 

Anderlecht hervat in twee groepen

Anderlecht hervat in twee groepen

Voor de niet-internationals van Anderlecht zit de vakantie erop. Morgen en overmorgen worden zij voor het eerst weer op de club verwacht om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Dat zal in twee groepen gebeuren. Zowel morgen als overmorgen moeten er zich 15 spelers melden. Lees verder »


Gillet naast speler ook assistent-coach?

Gillet naast speler ook assistent-coach?

Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat Guillaume Gillet deel zal uitmaken van de staff van Felice Mazzu. Paars-wit zoekt nog een T3 en de 38-jarige middenvelder, die terugkeert bij Anderlecht om de U23 in 1B ervaring bij te brengen, zou die functie waarschijnlijk invullen. Lees verder » 15-06-2022 

Ait El Hadj op longlist Golden Boy

Ait El Hadj op longlist Golden Boy

Anouar Ait El Hadj is één van de honderd kanshebbers op de Golden Boy-award. De organiserende website Tuttosport maakte vandaag de longlist bekend. Ook voormalige Anderlecht-spelers Jérémy Doku en Eliot Matazo staan erop. Lees verder »


Vrije verkoop abonnementen gestart

Vrije verkoop abonnementen gestart

Vandaag is de vrije verkoop van de abonnementen voor het volgende seizoen gestart. Een aantal vakken zijn reeds uitverkocht. Naast toegang tot alle thuiswedstrijden omvat een abonnement ook andere voordelen, zoals toegang tot de wedstrijden in 1B en van de vrouwenploeg. Abonnees krijgen ook korting in de fanshop. Lees verder »


 14-06-2022 

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

Vandaag zetten we een medewerker van de franse sectie in de bloemetjes, Purpleketje. Hij volgt vooral de jeugd en voorziet onze site van fotomateriaal van alle spelers, jong en oud. Hij geniet momenteel ook van een welverdiende vakantie. Geniet ervan Patrick en een heel gelukkige verjaardag ! Lees verder »


 13-06-2022 

Overzicht van de internationals

Overzicht van de internationals

Kristoffer Olsson speelde niet in de partij tussen Zweden en Noorwegen. Zweden verloor de partij met 3-2 en staat slechts derde in de groep op vier punten van Servië en zeven van Noorwegen. Joshua Zirkzee speelde de eerste helft met de U21 van Nederland tegen Wales. Hij slikte een geel karton na 37 minuten, maar Nederland won wel met 0-1. Hierdoor eindigt Oranje eerste en plaatsen ze zich voor Euro 2023. Lees verder »


 10-06-2022 

Debast traint mee met Rode Duivels

Debast traint mee met Rode Duivels

Zeno Debast moest de laatste wedstrijden van RSC Anderlecht toekijken vanop de zijlijn, de centrale middenvelder kampte met een voetblessure. Maar zijn comeback is ingezet, vandaag mocht hij zelfs meetrainen met de Rode Duivels. Lees verder » 08-06-2022 

 07-06-2022 

Nice praat met Kompany

Nice praat met Kompany

Nog voor zijn vertrek bij RSC Anderlecht definitief was werd het Engelse Burneley al genoemd als volgende werkgever van Vincent Kompany. Maar er zijn kapers op de kust, ook het Franse Nice toont verregaande interesse, beide partijen zouden zelfs al rond de tafel hebben gezeten. Lees verder »


Officieel: Cobbaut definitief naar Parma

Officieel: Cobbaut definitief naar Parma

Het ging al enkele weken in de lucht en is nu ook officieel, Parma Calcio 1913 heeft de aankoopoptie op Elias Cobbaut gelicht. De verdediger trekt dus definitief richting Italië waar hij het afgelopen seizoen op huurbasis speelde.  Lees verder »


 04-06-2022 

 02-06-2022 

 01-06-2022 

Eerste Waalse trainer ooit

Eerste Waalse trainer ooit

Met Felice Mazzu heeft Anderlecht voor het eerst in de clubgeschiedenis een Waal aangesteld als trainer. Voordien waren het steeds Brusselaars, Vlamingen of buitenlanders. Lees verder »


 28-05-2022 

Munienge: "Ik verlaat de plek, maar niet Anderlecht"

Munienge: Ik verlaat de plek, maar niet Anderlecht

In een bericht op Instagram neemt Rodyse Munienge vanavond afscheid van Anderlecht. De vriend van Vincent Kompany kreeg eerder al te horen dat hij moest vertrekken. Volgens berichten omdat het bestuur zijn bijdrage te beperkt vond. In zijn afscheidswoorden vertelt Munienge hoe hard hij wel niet werkte voor de club. Lees verder »


 27-05-2022 

 26-05-2022 

 25-05-2022 

Officieel: Kompany weg bij Anderlecht

Officieel: Kompany weg bij Anderlecht

Anderlecht heeft zopas het vertrek van Vincent Kompany aangekondigd. "De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden", zo klinkt het in de mededeling. Lees verder »


Nog geen beslissing over Kompany

Nog geen beslissing over Kompany

Waar ligt de toekomst van Vincent Kompany, dat is nog niet meteen duidelijk. Ook bij RSC Anderlecht is nog geen beslissing genomen. Maar de tijd begint wel te dringen want op 20 juni starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.  Lees verder »


 23-05-2022 

Anderlecht-spelers genieten samen van Griekse zon

Anderlecht-spelers genieten samen van Griekse zon

Het seizoen zit erop, tijd voor vakantie. Hannes Delcroix, Yari Verschaeren, Lucas Lissens en Rik Vercauteren genieten momenteel al samen van de Griekse zon. Het viertal trok samen met Niels Van Himst, oud-Anderlecht en nu bij Grimbergen, naar Kreta.  Lees verder »Kouamé neemt afscheid op Instagram

Kouamé neemt afscheid op Instagram

Christian Kouamé behoort zo goed als zeker tot de vertrekkers bij Anderlecht. De Ivoriaan werd gehuurd van Fiorentina en keer terug naar Italië. Op Instagram liet de spits een boodschap achter voor de supporters. Lees verder »Duranville derde jongste debutant ooit

Duranville derde jongste debutant ooit

Met zijn 16 jaar en 17 dagen was Julian Duranville gisteren de derde jongste debutant ooit voor Anderlecht. Hij moet alleen Nii Lamptey (15 jaar, 11 maanden en 16 dagen)) en Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) laten voorgaan. Lees verder »


 22-05-2022 

 20-05-2022 


Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

Eleven Sports heeft een selectie gemaakt van de mooiste doelpunten uit de Jupiler Pro League dit seizoen. Blijkbaar verwachten ze dus geen mooie doelpunten meer op de laatste speeldag van de play-offs. Joshua Zirkzee is elk geval ook genomineerd en je kan voor zijn doelpunt stemmen. Lees verder »


Gomez genomineerd voor 'Youngster of the Year'

Gomez genomineerd voor 'Youngster of the Year'

De Pro League heeft drie genomineerden bekend gemaakt voor de prijs van 'Youngster of the Year'. Deze bekroning wordt uitgereikt in de marge van de Profvoetballer van het Jaar. Sergio Gomez van Anderlecht is één van de drie kandidaat-winnaars. Lees verder »