Nieuws met tag "Andere"


 21-08-2019 

Officieel: Kums verhuurd aan AA Gent

Officieel: Kums verhuurd aan AA Gent

Sven Kums keert terug naar het oude nest, op huurbasis weliswaar. AA Gent huurt de middenvelder tot het einde van het seizoen. Het was al langer duidelijk dat Kums niet in de plannen van Vincent Kompany voorkwam.  Lees verder »


Trebel weer nauwer betrokken

Trebel weer nauwer betrokken

Volgens Het Nieuwsblad werd Adrien Trebel deze week weer nauwer betrokken bij de activiteiten van de A-kern. Er wordt ook meteen gezegd dat dit niet per se hoeft te leiden tot een terugkeer van de Fransman. Lees verder »


Kompany doet beroep op mental coach

Kompany doet beroep op mental coach

Mental coach Ellen Schouppe werd twee jaar geleden bij de A-ploeg van RSC Anderlecht gehaald door Hein Vanhaezebrouck. Hij deed veel beroep op Schouppe, maar Belhocine en vervolgens Rutten maakten geen gebruik van haar diensten. Kompany haalde haar er maandag weer bij.  Lees verder » 20-08-2019 

Persconferentie KRC Genk - RSC Anderlecht

Persconferentie KRC Genk - RSC Anderlecht

Vorige week was er geen persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Kortrijk, deze week staat die wel weer op de agenda. Komende donderdag om 12 uur, zit Simon Davies klaar in de perszaal van het Lotto Park naar aanleiding van de wedstrijd komende vrijdag tegen KRC Genk.  Lees verder »


Visser fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Visser fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Vrijdagavond verplaatst RSC Anderlecht zich naar de Luminus Arena.  Scheidsrechter Visser Lawrence fluit deze vijfde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Thibaud Nijssen en Karel De Rocker staan langs de lijn, Bert Put sluit het rijtje af als vierde official.  Lees verder »
 14-08-2019 

Anderlecht in september weer naar het BAS

Anderlecht in september weer naar het BAS

Op 12 september moet Anderlecht zich voor de tweede maal in korte tijd gaan verantwoorden voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) weet Het Nieuwsblad. Het gaat om de spreekkoren "Alle boeren zijn homo's" die werden gezongen in de match op 4 april tegen Club Brugge. Lees verder » 13-08-2019 

Lambrechts fluit KV Kortrijk - RSC Anderlecht

Lambrechts fluit KV Kortrijk - RSC Anderlecht

Zaterdag gaat RSC Anderlecht op bezoek in het Guldensporenstadion. Erik Lambrechts is aangeduid om de wedstrijd tegen KV Kortrijk in goede banen te leiden. Rien Vanyzere en Philippe Vandecauters staan aan de zijlijn, Kevin Debeuckelaere is de vierde official.  Lees verder »

 12-08-2019 

Guardiola en Martinez coachen Kompany's afscheidswedstrijd

Guardiola en Martinez coachen Kompany's afscheidswedstrijd

11 september aanstaande staat er in het Etihad Stadium een afscheidswedstrijd voor Vincent Kompany op het programma. Daarin nemen de 'Manchester City Legends', onder leiding van Pep Guardiola, het op tegen een Premier League All Star elftal, onder leiding van Belgisch bondscoach Roberto Martinez. Lees verder » 10-08-2019 

Extra training voor Amuzu en Doku

Extra training voor Amuzu en Doku

Als Anderlecht wil winnen, moet het zijn vele kansen leren omzetten in doelpunten. Flankspelers Francis Amuzu (foto) en Jeremy Doku spelen daarin een belangrijke rol. Daarom laat Vincent Kompany hen consequent nablijven op de training. Lees verder »
 09-08-2019 

Applaus voor Bjorg Lambrecht

Applaus voor Bjorg Lambrecht

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen werd stilgestaan bij het tragisch overlijden van wielrenner Bjorg Lambrecht eerder deze week. Spelers en publiek eerden het 22-jarige wielertalent met een minuut applaus. Lees verder »


Coucke: "Zakken gevuld en nu leugens verspreiden"

Coucke:

Via zijn geliefkoosde kanaal Twitter heeft Anderlecht-voorzitter Marc Coucke gereageerd op het interview van Roger Vanden Stock in De Morgen vanmiddag. Coucke haalt scherp uit naar zijn voorganger: "Zakken gevuld, lijken of belangenvermenging weggemoffeld en nu maar columns schrijven, interviews geven en geruchten/leugens verspreiden." Lees verder » 08-08-2019 
 06-08-2019 

Anderlecht rekent op Sambi Lokonga als nummer zes

Anderlecht rekent op Sambi Lokonga als nummer zes

De supporters roepen op sociale media al een tijdje om Lucas Biglia terug te halen. De kans is héél klein dat dat zal gebeuren, ondanks de tegenvallende prestaties van Peter Zulj op de zes. RSC Anderlecht rekent namelijk op Albert Sambi Lokonga om die positie in te nemen. Lees verder »


Officiële voorstelling Hendrik Van Crombrugge

Officiële voorstelling Hendrik Van Crombrugge

Morgen om 13u stelt RSC Anderlecht zijn nieuwste aanwinst voor, Hendrik Van Crombrugge. Ondertussen heeft de doelman er wel al een eerste officiële wedstrijd opzitten tegen Moeskroen. Rond Kemar Roofe is er nog geen officieel nieuws vrijgegeven. Lees verder »


Visser fluit Anderlecht - KV Mechelen

Visser fluit Anderlecht - KV Mechelen

Vrijdag trapt RSC Anderlecht de derde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Het ontvangt in het Lotto Park KV Mechelen. Lawrence Visser zal het duel in goede banen leiden, bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt. Wesli De Cremer sluit het rijtje af als vierde official. Lees verder » 05-08-2019 

Lukaku blijft in conditie op Neerpede

Lukaku blijft in conditie op Neerpede

Een opgemerkte bezoeker te Neerpede vandaag. Naast Besnik Hasi was het ook een blij weerzien met Romelu Lukaku. De Rode Duivel speelt al enkele weken niet meer bij zijn club Manchester United en wil zijn conditie op peil houden. De RSCA Belfius Academy heeft daarvoor de geschikte accomodatie. Lees verder »


RSC Anderlecht - Al Raed om 14u

RSC Anderlecht - Al Raed om 14u

Zoals we vorige week aankondigden oefent RSC Anderlecht deze namiddag tegen Al Raed. De wedstrijd wordt gespeeld in de RSCA Belfius Academy achter gesloten deuren. Met deze wedstrijd verwelkomt paars-wit ook een oude bekende op Neerpede, Besnik Hasi coach van Al Raed. Lees verder »"Ik kreeg weinig ruimte"

Michel Vlap kreeg al minder ruimte dan tegen KV Oostende, iets waar hij zelf ook moet aan wennen. Ook de Nederlander is van mening dat de wedstrijd anders zou verlopen zijn indien RSC Anderlecht in het begin had gescoord. Maar dat gebeurde niet en dus bleef alles op slot. Lees verder »


Sandler van het veld met krampen

Sandler van het veld met krampen

Philippe Sandler moest een kwartier voor tijd al mankend het veld verlaten. Gelukkig was er niets ergs aan de hand, de verdediger had gewoon last van hevige krampen in de kuit en zal dus fit zijn voor de wedstrijd van vrijdag tegen KV Mechelen. Lees verder »


Ngalula en Zetterberg communiceren via walkie-talkie

Ngalula en Zetterberg communiceren via walkie-talkie

Vincent Kompany wil er zeker van zijn dat er van alle hoeken van het stadion opvolging is van de spelers. Floribert Ngalula zat op Le Canonnier aan de overkant helemaal bovenaan in het stadion om de wedstrijd te volgen. Communiceren deed hij via walkie-talkie met Zetterberg die op de bank zat. Lees verder »


 03-08-2019 

Delcroix debuteert met knap kopbaldoelpunt

Delcroix debuteert met knap kopbaldoelpunt

Hannes Delcroix heeft zijn entree bij RKC Waalwijk niet gemist. De Anderlecht-huurling begon in de eerste competitiewedstrijd in de basiself en na ruim tien minuten spelen scoorde hij het openingsdoelpunt tegen VVV uit Venlo. Lees verder »


 02-08-2019 

Santini debuteert met gelijkspel

Santini debuteert met gelijkspel

Amper vier dagen na zijn transfer van Anderlecht naar China maakte Ivan Santini vanavond zijn debuut bij Jiangsu Suning. Tegen Guangzhou R&F, de club van Moussa Dembélé, viel hij in na 76 minuten. Scoren lukte nog niet. Lees verder »


Beweging rond het dossier Yusuf

Beweging rond het dossier Yusuf

RSC Anderlecht is nog niet uitgeshopt op de transfermarkt. De geruchten rond Alhassan Yusuf worden alsmaar hardnekkiger. IFK Göteborg dreef zijn transfersom al op naar zeven miljoen euro, beetje te veel voor paars-wit. Maar volgens ScoreNigeria zou Wolverhampton wel eens voor een oplossing kunnen zorgen. Lees verder » 01-08-2019 


Anderlecht heeft persoonlijk akkoord met Van Crombrugge

Anderlecht heeft persoonlijk akkoord met Van Crombrugge

Wat duidelijk werd tijdens de oefenwedstrijden en tegen KV Oostende: RSC Anderlecht heeft een doelman nodig die mee voetbalt. Het heeft die nu gevonden in Hendrik Van Crombrugge, doelman van Eupen. Er is al een persoonlijk akkoord tussen Anderlecht en de doelman enkel de clubs moeten nog tot een akkoord komen. Dat schrijven de kranten. Lees verder »


Elia en Zola mogen België niet binnen

Elia en Zola mogen België niet binnen

Flankaanvaller Meschack Eliia en verdediger Arsène Zola, beiden actief bij TP Mazembe, worden al een tijdje verwacht op Neerpede. Alleen missen beide spelers de nodige documenten om België binnen te mogen. Ze hopen nu dat Anderlecht de nodige druk kan uitoefenen om zo hun aankomst te bespoedigen. Lees verder »


 31-07-2019 

Persconferentie Simon Davies en Patrick Wachel

Persconferentie Simon Davies en Patrick Wachel

Morgen om 14u heeft coach Simon Davies zijn persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Moeskroen. Naast hem zullen eveneens Patrick Wachel, coach van de Anderlecht-dames en Laura De Neve plaatsnemen. Zij zullen de pers te woord staan  in het kader van de aankomende UEFA Women's Champions League. Lees verder »


 30-07-2019 

Anderlecht polste Moise Kean

Anderlecht polste Moise Kean

RSC Anderlecht wil er alleen maar spelers bij met kwaliteit. Dat bewees het al met Vlap, Nasri en Sandler. De zoektocht naar een spits gaat verder, de club kwam daarvoor terecht bij Moise Kean. Het lag zijn oor de luisteren voor een huur, maar Juventus wil geld zien en is dus uit op een lucratieve transfer.  Lees verder »


Dierick leidt Moeskroen - Anderlecht

Dierick leidt Moeskroen - Anderlecht

Zondag gaat RSC Anderlecht op bezoek bij Moeskroen. Christof Dierick zal de wedstrijd leiden en krijgt bijstand van lijnrechters Jeroen Walschap en Dirk Gilon. Ken Vermeiren sluit het rijtje af als vierde official. Aftrap op Le Canonnier om 18u.  Lees verder »


 29-07-2019 

"Bedankt voor dit magische onthaal"

Vincent Kompany richtte zich via zijn sociale media tot de supporters na het verlies tegen KV Oostende. "Bedankt aan de supporters voor het magische onthaal. Het was in het begin echt wel genieten, maar het resultaat moet beter." Lees verder »


Officieel: Santini naar China

Officieel: Santini naar China

FC Jiangsu Suning kondigde de transfer al aan via sociale media. Nu heeft ook RSC Anderlecht het nieuws officeel bevestigd, Ivan Santini trekt naar China. Paars-wit ontvangt ongeveer vijf miljoen euro voor de Kroaat. Zo komt er weer extra budget om een eventuele spits aan te trekken. Lees verder »


Familie Kompany aanwezig in stadion

Familie Kompany aanwezig in stadion

Vincent Kompany debuteerde niet alleen voor het oog van duizenden supporters, ook zijn familie was afgezakt naar het Lotto Park. Ondermeer ziijn vrouw Carla Kompany was aanwezig ook zijn vader Pierre en broer François tekenden present.  Lees verder »


“Vieren zou misplaatst geweest zijn”

“Vieren zou misplaatst geweest zijn”

Ronald Vargas stond gisteren nog eens in het Lotto Park, weliswaar voor KV Oostende. De Venezolaan scoorde ook, maar vieren deed hij niet, uit respect voor zijn ex-club. Hij ging zich zelf excuseren bij de Anderlecht-supporters. Lees verder »


 28-07-2019 

Jubileumjaar voor stadionomroeper

Jubileumjaar voor stadionomroeper

Didier Laporte begint vandaag aan zijn 25ste seizoen als stadionspeaker bij RSC Anderlecht. Een mijlpaal, waarvoor we hem van harte proficiat wensen. Hopelijk mag hij zijn jubileumjaar inzetten vandaag met vele langgerekte "gooooooooooaaaaaals". Proficiat Didier !!! Lees verder »


 27-07-2019 

Nog handvol tickets te koop

Nog handvol tickets te koop

Morgen start RSC Anderlecht aan het nieuwe seizoen. Het ontvangt in het Lotto Park KV Oostende. Wil je er graag bijzijn om de rentree van Vincent Kompany te zien, ga je moeten snel zijn. De officiële tickets zijn allemaal de deur uit, enkel via de tweedehands markt zijn er nog ongeveer tien stuks te koop. Lees verder »


Chipciu terug naar Steaua Boekarest?

Chipciu terug naar Steaua Boekarest?

Steaua Boekarest zou van plan zijn om Alexandru Chipciu terug te halen. De Roemeen gaat zijn laatste contractjaar in en mag vertrekken bij RSC Anderlecht. In 2016 betaalde de club nog 3,3 miljoen euro aan Steaua Boekarest, die de Roemeen nu wil huren. Lees verder »


Geen Kums, geen Trebel ?

Geen Kums, geen Trebel ?

Het is nog altijd afwachten wie er morgen aan de aftrap komt tegen KV Oostende. Maar de verwachtingen zijn dat Vincent Kompany volop voor de jeugd kiest. Zo zouden Sven Kums en Adrien Trebel al niet in de selecite zitten voor morgen volgens Het Nieuwsblad. Lees verder »


Vijf miljoen voor Santini

Vijf miljoen voor Santini

Morgen geen Ivan Santini op het veld tegen KV Oostende, de Kroaat is op weg naar China. In tegenstelling tot eerdere berichten vangt RSC Anderlecht vijf miljoen euro voor de spits en geen twee. Zo maakt de club toch nog winst en is er vers geld om een nieuwe spits aan te trekken. Lees verder »


 26-07-2019 

Spelers tonen hun nieuwe schoenen

Spelers tonen hun nieuwe schoenen

De spelers van Anderlecht hebben hun nieuwe schoenen gekregen voor het nieuwe voetbalseizoen. Op hun Instagram-pagina's posten heel wat spelers een foto waarop ze poseren met hun nieuwe voetbalschoenen. Heel wat jongens blijven trouw zweren aan Adidas. Lees verder »


Santini nam al afscheid van ploegmaats

Santini nam al afscheid van ploegmaats

RSC Anderlecht en het Chinese Jiangsu Suning FC kwamen al tot een overeenkomst. Enkel Ivan Santini zelf nog moest nog akkoord gaan en dat zou ook in orde zijn. De Kroaat zou al afscheid genomen hebben van zijn ploegmaats en zo staat niets een overgang meer in de weg.  Lees verder »