Nieuws met tag "Andere"


 25-09-2021 

Contract Dendoncker aangepast om Henrotay te laten cashen

Contract Dendoncker aangepast om Henrotay te laten cashen

Het voormalige Anderlecht-bestuur had spelersmakelaar Christophe Henrotay 3 miljoen euro beloofd als de club verkocht zou worden. Ook al zou hij er zelf niets mee te maken hebben. Twee miljoen euro wilde het bestuur laten betalen door Marc Coucke en dit door het contract van Leander Dendoncker (frauduleus?) aan te passen. Lees verder »


Coucke reist mee af naar Oostende

Coucke reist mee af naar Oostende

Marc Coucke zal morgen zijn opwachting maken de vipzaal van de Diaz-Arena. Niet aan de bestuurstafel want hij is er op uitnodiging van vrienden. Stubbelingen zijn er niet meer tussen zijn ex-club maar dat is de voorbije jaren anders geweest.  Lees verder » 24-09-2021 

Applaus voor Bellamy in minuut 42

Applaus voor Bellamy in minuut 42

Het thuispubliek had gisteren een luid applaus in petto voor Craig Bellamy, Kompany's assistent die de club verliet om te kunnen herstellen van psychologische problemen. Het applaus vond plaats in minuut 42, wat overeenkomt met de leeftijd van Bellamy.  Lees verder » 23-09-2021 

Ex-bestuur misschien vervolgd voor verkoop club

Ex-bestuur misschien vervolgd voor verkoop club

Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zijn het onderwerp van een onderzoek naar gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht. Brussels onderzoekrechter Laurence Heusghem ronde zijn onderzoek af en stuurt zijn dossier naar de Brusselse raadkamer.  Lees verder »


Refaelov krijgt vanavond Gouden Schoen

Refaelov krijgt vanavond Gouden Schoen

In januari won Lior Refaelov zijn de Goeden Schoen, toen kreeg hij een voorlopig exemplaar mee naar huis. Ondertussen is één van zijn eigen schoenen verguld. Die krijgt hij vanavond voor de aftrap tegen AA Gent.  Lees verder » 22-09-2021 

"Craig we've got your back"

Als de administratieve malemolen zijn werk doet zit Willem Weijs morgen al op de bank. Hij komt Craig Bellamy vervangen die met een depressie kampt. De supporters zijn de Welshman in ieder geval niet vergeten en willen hem nog eens extra steunen morgen tijdens de wedstrijd tegen Gent.  Lees verder »Applaus voor Gonda

Applaus voor Gonda

Enkele weken geleden moesten we afscheid nemen van Gonda Coosemens, al 30 jaar trouwe supporter van RSC Anderlecht en vaste abonnee. Ze was een graag geziene supporter bij haar supportersclub de Mauve Berkes en in vak N6. Lees verder » 21-09-2021 

Tweede assistent op komst

Tweede assistent op komst

Naast Will Still was RSC Anderlecht nog op zoek naar een assistent, dat lijkt nu Willem Weijs te worden die overkomt van het Nederlandse Willem II waar hij beloftencoach was. Weijs was ook al aan de slag bij Ajax en PSV als jeugd -en techniektrainer.  Lees verder »
 20-09-2021 

Komst Still zo goed als rond

Komst Still zo goed als rond

De deal is bijna rond, Will Still wordt de nieuwe assistent-trainer van Vincent Kompany. Still heeft al aangegeven bij Stade Reims dat hij wil vertrekken. Beide clubs moeten er wel nog uit zien te komen over de financiële kant van de overgang.  Lees verder »


Laforge haalde tien keer een kaart boven

Laforge haalde tien keer een kaart boven

Een wedstrijd op Sclessin is er altijd eentje op scherp van de snee. Het was dan ook niet de gemakkelijkste wedstrijd voor scheidsrechter Nicolas Laforge die de wedstrijd niet altijd de baas kon. Het kaartenaantal stond na afloop op tien: drie rood en zeven gele. Lees verder »


Vlap scoort voor FC Twente tegen Vitesse

Vlap scoort voor FC Twente tegen Vitesse

FC Twente klopte Anderlecht-killer Vitesse met 1-4. Anderlecht-huurling Michel Vlap scoorde de vierde goal van Twente na ongeveer 60 minuten. "Ik zat niet in de wedstrijd, maar dit doelpunt doet wel deugd. Ik moest vechten in de duels, maar uiteindelijk kon ik dan toch met links scoren", klonk het bij de Nederlander. Lees verder » 17-09-2021 

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

Vandaag vieren we de verjaardagen van Macuz (Maricruz) en Lajoya (Kelly). Beide zijn al jaren actief voor Anderlecht-online voor de Spaanse en Engelse sectie van de site. Bedankt voor jullie inzet en gelukkige verjaardag!  Lees verder »


Kandidaat als assistent: Will Still

Kandidaat als assistent: Will Still

Het vertrek van twee assistenten van Vincent Kompany zou binnenkort opgevangen moeten worden. Volgens La Dernière Heure, zou Anderlecht denken aan Will Still, ex-coach van Beerschot en momenteel als T2 aan de slag in Reims. Still ontving reeds een aanbod als T2 toen Vercauteren nog hoofdcoach was, maar wees die toen af. Lees verder » 15-09-2021 

Trebel treedt aan met beloften

Trebel treedt aan met beloften

Adrien Trebel stond gisteren nog eens op het veld, met de paars-witte U21 weliswaar. Die speelden een oefenwedstrijd tegen RFC Rapid Symphorinois, de eindstand eindigde op 0-3. De Fransman zorgde voor de laatste goal.  Lees verder » 14-09-2021 

"Als je het beter weet, doe het dan zelf"

We doen het allemaal wel eens, sakkeren op de scheidsrechter. Dat gegeven heeft de Belgische Voetbalbond nu aangegrepen om een campagne op te starten om meer scheidsrechters aan te werven met de ludieke slogan: "Als je het beter weet, doe het dan zelf". Lees verder »


Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

Volgende week donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen AA Gent op het programma van RSC Anderlecht. Erik Lambrechts mag de wedstrijd in het Lotto Park op gang fluiten. Hij zal bijgestaan worden door Jo De Weirdt en Jeroen Walschap. Wim Smet is vierde official. Lees verder »


Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

Vincent Kompany beschikt momenteel enkel over Floribert Ngalula als assistent maar er wordt druk gezocht naar een vervanger voor Craig Bellamy. In eerste instantie wil de club intern zijn opties bekijken maar het kijkt wel al verder dan dat.  Lees verder »


Laforge fluit Clasico

Laforge fluit Clasico

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Standard Luik, de eerste clasico in meer dan een jaar met publiek. Nicolas Laforge krijgt de verantwoordelijkheid om de wedstrijd in de Hel van Sclessin in goede banen te leiden.  Lees verder » 13-09-2021 

Mauves Army steekt Bellamy hart onder de riem

Mauves Army steekt Bellamy hart onder de riem

Supportersvereniging Mauves Army heeft vanmiddag een spandoek voor Craig Bellamy opgehangen in het Lotto Park. De vurige fans willen Bellamy, die vandaag een stap terug zette om zijn depressie te laten behandelen, een hart onder de riem steken. Lees verder »


Van Crombrugge te gast in Extra Time

Van Crombrugge te gast in Extra Time

De monsterzege van Anderlecht is ook de analisten van Extra Time niet ontgaan. Daarom mag Hendrik Van Crombrugge aanschuiven aan tafel samen met o.a. Peter Vandenbempt en Arnar Vidarsson. Afspraak rond 22u10 vanavond op Canvas Lees verder »


Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

Gisteren, voor de aftrap, werd er een eerbetoon gehouden aan de overleden ex-coach van paars-wit Urbain Braems (87). Ook Jeanke De Bock, oud-materiaalman van de club, werd geëerd. Hij mocht de aftrap geven en vertoefde daarna in de Anderlechtse spionkop. Zijn vervanger wordt trouwens Kalid Boudraa (ex-BX Brussels). Lees verder »


 12-09-2021 

 10-09-2021 

Thelin op weg naar Baniyas

Thelin op weg naar Baniyas

Er lijkt dan toch een oplossing in de maak voor Isaac Kiese Thelin. Volgens het Zweedse SVT Sport is hij op weg naar Baniyas, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Gisteren landde Thelin in de Emiraten met zijn makelaar en momenteel legt hij er medische testen af. De officiële aankondiging van de transfer zou nog voor vandaag zijn. Lees verder »


Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

Adrien Trebel is momenteel persona non grata in de kern van Anderlecht, maar tot een transfer is het nog steeds niet gekomen. Hij lijkt op z'n minst tot januari bij de Brusselse club te blijven. De Franse middenvelder traint ondertussen ook niet meer met de A-kern, maar met de U21. 

 
Lees verder »


 09-09-2021 

Urbain Braems overleden

Urbain Braems overleden

Voormalig Anderlecht-trainer Urbain Braems is overleden op 87-jarige leeftijd. Braems pakte in 1974 de titel en een jaar later de Beker van België. Lees verder »


Verschillende toegangsuren per tribune

Verschillende toegangsuren per tribune

Anderlecht-Mechelen wordt zondag om 13u30 afgewerkt. Door de verplichte controle op het Covid Safe Ticket worden grote files verwacht bij het binnen gaan van het stadion. Om de situatie het hoofd te bieden, vraagt de club aan de fans om de toegangsuren per tribune te respecteren. Vanaf 11u gaan de deuren open. Hieronder zijn de uren per tribune te vinden. Er worden trouwens ook 600 bezoekende fans verwacht. Lees verder »


Overzicht van de internationals

Overzicht van de internationals

Gezien de interlandbreak en de lange reistijden voor vele spelers is de voorbereiding van de wedstrijd van zondag niet eenvoudig voor Vincent Kompany. Waarschijnlijk zal dit een rol spelen bij de wedstrijdselectie van de coach voor de partij tegen KV Mechelen. Lees verder »


 07-09-2021 


 06-09-2021 

Foto: Amuzu kiest voor blonde lokken

Foto: Amuzu kiest voor blonde lokken

Schrik niet wanneer je zondag Francis Amuzu het veld ziet betreden tegen KV Mechelen. De snelle aanvaller heeft een nieuw kapsel gekozen. Met zijn korte, geblondeerde haren zal hij nog meer opvallen tussen de lijnen. Lees verder »


 04-09-2021 

 03-09-2021 

Nieuwe docu: Sambi Lokonga en zijn transfer naar Arsenal

Nieuwe docu: Sambi Lokonga en zijn transfer naar Arsenal

Anderlecht lanceert vandaag een documentaire van een half uur over Albert Sambi Lokonga. In deze thema-aflevering van Mauve gaat het over de jeugdjaren van Sambi Lokonga in Verviers over zijn opleiding en doorbraak bij Anderlecht tot zijn transfer naar Arsenal. Je kan de docu gratis bekijken. Lees verder »


Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

Samen met voetbalclub BX Brussels en Telenet lanceert Anderlecht een nieuw sociaal initiatief om de Brusselse jeugd te ondersteunen. De drie partners willen via vier pijlers Brusselse jongeren helpen om zich op én naast het veld te ontwikkelen. Deze pijlers zijn inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie. Lees verder »


 31-08-2021 

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

Het nieuws deed al een tijdje de ronde en is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht, Aristote Nkaka speelt dit seizoen op huurbasis bij Waasland-Beveren. Ook zijn huidige passage bij paars-wit bestaat vooral uit uitleenbeurten.  Lees verder »Leegloop tijdens interlandbreak

Leegloop tijdens interlandbreak

Trainen op automatismen zal er voor Vincent Kompany amper inzitten in de komende dagen. Van de A-kern werden maar liefst 18 spelers opgeroepen voor hun nationale ploeg. Murillo maakt de verre reis naar Panama en ook nieuwkomer Kouamé werd opgeroepen voor Ivoorkust. Lees verder »


Claire Vanden Stock zorgt voor extra irritatie

Claire Vanden Stock zorgt voor extra irritatie

Claire Vanden Stock, één van de B aandeelhouders, was te gast op Union. Na afloop van de wedstrijd postte ze een bericht op Instagram met een fotocollage en als bijschrift 'het doet deugd dat er in Brussel toch nog gevoetbald wordt'. Lees verder »


 30-08-2021 

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

Adrien Trebel is in het verleden al eens gelinkt aan een transfer naar AA Gent, ook nu duikt dat nieuws opnieuw op. De Fransman zou er gespot geweest zijn tijdens een wedstrijd van de beloften. Trebel zijn loon vormt wel een probleem zoals in het verleden al vaker gebleken is. Lees verder »


 28-08-2021 

City onthult standbeeld Kompany

City onthult standbeeld Kompany

Manchester City onthulde het standbeeld van Vincent Kompany, een beeld van 4,3 meter hoog en 900 kg zwaar. Het is gemaakt uit duizenden stukken gegalvaniseerd staal door beeldhouwer Andy Scott. Als de duisternis valt wordt het verlicht met blauwe kleuren.  Lees verder »


Verbeke moet tien speler zien te slijten

Verbeke moet tien speler zien te slijten

Het zijn nog enkele drukke dagen voor Head of Sports Peter Verbeke. Hij heeft nog een viertal dagen om tien spelers van de loonlijst te halen. Te beginnen met grootverdiener Adrien Trebel. Elke mercato mag hij vertrekken om dan uiteindelijk toch in Brussel te blijven. Lees verder »


 27-08-2021 

Zirkzee boos naar de kant

Zirkzee boos naar de kant

Joshua Zirkzee was allerminst tevreden toen hij twintig minuten voor tijd vervangen werd. Tot zijn vervanging had ook hij het verschil niet kunnen maken voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany panikeert in ieder geval niet. Lees verder »


 26-08-2021 

Vuurwerk houdt spelers wakker

Vuurwerk houdt spelers wakker

Terwijl men in Arnhem vreest voor rellen vanavond zijn het wel de supporters van Vitesse die letterlijk de lont in het kruidvat hebben gestoken. De spelers van Anderlecht werden in hun hotel om 3u00 vannacht namelijk gewekt door luid vuurwerk. Lees verder »


Vitesse rekent op Openda

Vitesse rekent op Openda

RSC Anderlecht is erop gebrandt om verder te gaan in de Conference League maar dat is ook tegenstander Vitesse. Zij rekenen vooral op Loïs Openda (ex-Club Brugge) om paars-wit pijn te doen en de volgende ronde veilig te stellen.  Lees verder »