Nieuws met tag "Andere"


 03-06-2020 

De Jong: "Anderlecht is Anderlecht niet meer"

De Jong:

Max de Jong verliet half mei na acht jaar RSC Anderlecht. Een beslissing die hij zelf nam nadat hij aan de kant werd geschoven voor Jelle ten Rouwelaar. De Jong wil vooral de goede zaken onthouden na zijn ontslag maar hij zag de club ook meer en meer veranderen sinds de komst van Marc Coucke.  Lees verder »


2.000 toeschouwers vanaf augustus?

2.000 toeschouwers vanaf augustus?

Op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van vandaag staan ook weer enkele sporttopics. Zo wordt gevraagd om vanaf juli groepstrainingen met contact toe te laten. En om eventueel vanaf 1 augustus maximaal 2.000 toeschouwers toe te laten in het stadion.  Lees verder »
 02-06-2020 

Verschueren verlaat management

Verschueren verlaat management

Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van Anderlecht zijn enkele belangrijke knopen doorgehakt. Zo komt er 20 miljoen euro vers kapitaal, stapt Michael Verschueren uit het management van de club en werd het plan "RSCA '20-'25" - met Wouter Vandenhaute als voorzitter - unaniem goedgekeurd. Lees verder »Raad van bestuur moet vandaag voorzitterswissel bekrachtigen

Raad van bestuur moet vandaag voorzitterswissel bekrachtigen

Vandaag vergadert de raad van bestuur van Anderlecht en zij moeten de vorige week aangekondigde veranderingen aan de top van de club formeel goedkeuren. Volgens Het Nieuwsblad lijkt dat geen evidente beslissing te worden. Vooral de aankoop van aandelen door Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute zou een moeilijk verhaal kunnen worden. Lees verder »


Optie Luckassen niet gelicht

Optie Luckassen niet gelicht

RSC Anderlecht had tot 31 mei om de optie op Derrick Luckassen te lichten maar deed dat niet. De transferprijs lag op 5 miljoen euro en dat is teveel voor paars-wit. Nederlandse pers maakte vorige week wel gewag van een lagere transferprijs, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Lees verder »


Chadli neemt afscheid

Chadli neemt afscheid

Nacer Chadli kwam de laatste dagen terug trainen op Neerpede. Zaterdag vermoedelijk ook de laatste keer. Toen trainden alle spelers nog eens alvorens aan hun vakantie te beginnen. De Rode Duivel was de enige die de gebouwen binnen ging, waarschijnlijk om zijn kastje leeg te maken.  Lees verder »
 01-06-2020 

Wat is er aan van het gerucht over Moïse Katumbi?

Wat is er aan van het gerucht over Moïse Katumbi?

RTBF kwam dit weekend met een opmerkelijk bericht: Moïse Katumbi zou op het punt staan om aandeelhouder van RSC Anderlecht te worden. Dit bericht werd gretig opgepikt door andere nieuws- en clickbait sites, maar het gaat vooralsnog om een hardnekkig gerucht. Lees verder »


Anderlecht haalt slechts 350.000 euro op uit solidariteitsfonds

Anderlecht haalt slechts 350.000 euro op uit solidariteitsfonds

De som die Anderlecht uit het solidariteitsfonds, dat door de coronacrisis werd opgericht, zal opstrijken, is toch een stukje minder dan eerst gedacht en gecommuniceerd. Volgens CEO Karel Van Eetvelt gaat het om (slechts) 350.000 euro. Eerder werd een een bedrag genoemd dat dubbel zo hoog lag (namelijk 700.000 à 750.000 euro).
  Lees verder »


Wordt de exit van Coucke effectief voorbereid?

Wordt de exit van Coucke effectief voorbereid?

De laatste dagen werd de stoelendans aan de top van RSC Anderlecht weer duchtig verder gezet. Na de komst van Karel Van Eetvelt als CEO, kwam ook het bericht dat Wouter Vandenhaute de taak van voorzitter overneemt van Marc Coucke, die wel grootste aandeelhouder blijft. Vincent Kompany zou zich ondertussen ook verder inkopen in de club. Lees verder »
 30-05-2020 

Dinamo Zagreb wil Sà overnemen

Dinamo Zagreb wil Sà overnemen

De passage van Josué Sà is geen succes, de verdediger werd dan ook al twee keer uitgeleend. Het voorbije seizoen was dat aan de Spaanse tweedeklasser Huesca en daar doet hij het helemaal niet slecht. Hij speelde er zich in de kijker van Dinamo Zagreb die de Portugees wil binnenhalen.  Lees verder »Uitgebreide vergadering met technische staf

Uitgebreide vergadering met technische staf

De bedoeling was dat Frank Vercauteren Karel Van Eetvelt vergezelde tijdens de overhanding van de checque aan het Joseph Bracops ziekenhuis. Maar Vercauteren moest op het laatste moment afzeggen, hij was op Neerpede voor een uitgebreide vergadering met Vincent Kompany en de technische staf.  Lees verder »


Abonnementsverkoop loopt vlot

Abonnementsverkoop loopt vlot

Sinds deze week kan je je abonnement online verlengen. Ook de ticketing opende eerder deze week de deuren. En die verkoop verloopt vlot. Karel Van Eetvelt laat zelfs vallen dat de verkoop beter gestart is dan vorig jaar, wat hem hoopvol stemt.  Lees verder »


70.000 euro voor Joseph Bracops ziekenhuis

70.000 euro voor Joseph Bracops ziekenhuis

RSC Anderlecht schonk per verkocht pakketje mondmaskers 1 euro aan het Joseph Bracops ziekenhuis. In totaal bracht dat 30.000 euro op, zowel Vincent Kompany als Marc Coucke deden nog een persoonlijke bijdrage van 20.000 euro. Karel Van Eetvelt overhandigde gisteren een cheque van 70.000 euro. Lees verder » 29-05-2020 

Coucke heeft veel over om Anderlecht te redden

Coucke heeft veel over om Anderlecht te redden

Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute treden naar het voorplan bij Anderlecht, dit gaat gepaard met een stevige financiële injectie om zo de financiën van de club terug op orde te krijgen. Schulden worden omgezet in aandelen en moeten Anderlecht de nodige ademruimte geven om de rode cijfers weg te werken. Lees verder »


Joris Ide verkoopt aandelen niet

Joris Ide verkoopt aandelen niet

Wouter Vandenhaute wordt voorzitter van RSC Anderlecht en Marc Coucke zet een stap opzij. Met dit nieuws ging meteen het gerucht gepaard dat Joris Ide, zakenpartner van Coucke, zijn 10 procent aandelen had verkocht, maar die ontkende dat bericht meteen.  Lees verder »


Guardiola wou Kompany als assistent

Guardiola wou Kompany als assistent

Geen mens die er eigenlijk nog aan twijfelt dat het hart van Vincent Kompany meer dan paars is. Pep Guardiola probeerde hem terug naar Manchester City te halen als assistent maar Kompany bedankte vriendelijk en engageert zich nog een paar jaren langer aan Anderlecht.  Lees verder »


Raad van Bestuur moet voorzitterswissel nog goedkeuren

Raad van Bestuur moet voorzitterswissel nog goedkeuren

Dinsdag komt de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht samen. Er staan enkele zware thema's op de agenda. Zo moeten ze de voorzitterswissel goedkeuren en Wouter Vandenhaute officieel opnemen in hun rangen. Ook moeten ze een mandaat geven aan het management om de financiële details verder uit te werken. Lees verder » 28-05-2020 

Sommige supporters kregen mondmaskers in de bus

Sommige supporters kregen mondmaskers in de bus

Wie vol ongeduld zit te wachten op de mondmaskers van RSC Anderlecht, zal binnenkort beloond worden. Joma beloofde verzending vanaf 20 mei en bij sommige supporters vielen ze vandaag inderdaad in de bus. De komende dagen zullen dus nog meer supporters hun bestelde mondmaskers ontvangen.  Lees verder »


"Kompany kiest meer dan ooit voor Anderlecht"

Karel Van Eetvelt wordt voortaan geflankeerd door Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany. Vandenhaute neemt de rol van strateeg op zich, Kompany het sportieve. Marc Coucke blijft aan boord als de grootste aandeelhouder, hij zal ook investeringsideeën blijven aanbrengen.  Lees verder »


Coucke: "Overtuigd dat dit de beste beslissing is"

Coucke:

Marc Coucke is ervan overtuigd dat de beslissing om een stap opzij te zetten, de beste is. Het ontbrak hem vooral aan tijd om dagelijks op en met de club bezig te zijn. Eerder deze week gaf hij in Gert Late Night al toe dat sommige reacties hem raken, hij neemt deze beslissing dan ook voor de fans.  Lees verder »


"Een club van deze omvang verzwakt niet in chaos"

Ook Vincent Kompany geeft meer uitleg bij de huidige voorzitterswissel van RSC Anderlecht. Kompany zijn hart loopt over van het paars bloed en dat benadrukt hij  nog eens. Het voorbije seizoen was één grote leerschool en hij is er vast van overtuigd dat de club nog groter dan voorheen uit deze situatie zal komen.  Lees verder »


In Youth We Trust: Plan 2020-2025

In Youth We Trust: Plan 2020-2025

RSC Anderlecht maakte met een persbericht en bijhorend filmpje de nieuwe voorzitter, Wouter Vandenhaute, bekend. Tegelijk werd ook het "Plan 2020-2025" bekend gemaakt. En dat is duidelijk, de club weer financieel gezond maken, blijven kansen geven aan de jeugd en terug aansluiten bij de top.  Lees verder »


'Vandenhaute vervangt Coucke als voorzitter'

'Vandenhaute vervangt Coucke als voorzitter'

Wouter Vandenhaute volgt Marc Coucke op als voorzitter van Anderlecht. Hij en Vincent Kompany zullen aandelen van de club kopen. Later vandaag wordt het nieuws officieel bekend gemaakt. Dat alles schrijft La Dernière Heure zopas op haar website. Lees verder »


Ook Pro League denkt aan geluidsband

Ook Pro League denkt aan geluidsband

Vorige week hernam de competitie in Duitsland. Wat al snel duidelijk werd is dat het toch maar niets is zo wedstrijden zonder publiek. Geen sfeer en geen beleving. Maar daar hebben ze bij Eleven Sports intussen iets op het gevonden, een geluidsband. Een gesmaakt alternatief waar ook de Pro League aan denkt.  Lees verder »


Verjaardag webteamlid Pieter V.

Verjaardag webteamlid Pieter V.

Vandaag is het de verjaardag van één van de mede-oprichters van de site, Pieter V. Al jaren zorgt hij achter de schermen voor de technische opzet en de server, ook de financiën neemt hij voor zijn rekening. Het hele team is hem dankbaar voor zijn inzet en wenst hem dan ook een heel gelukkige verjaardag !! Lees verder » 27-05-2020 

Dienst ticketing open vanaf 28 mei

Dienst ticketing open vanaf 28 mei

RSC Anderlecht opent vanaf morgen opnieuw de deuren van de dienst ticketing. Supporters die hun abonnement aan het loket willen verlengen kunnen dat dus vanaf morgen doen. Op zaterdag zal de ticketing open zijn van 10 uur tot 14 uur. Je kan ook nog steeds online verlengen en/of verplaatsen. Lees verder »


Ajax heeft tien miljoen euro veil voor Van Crombrugge

Ajax heeft tien miljoen euro veil voor Van Crombrugge

Hendrik Van Crombrugge en RSC Anderlecht onderhandelen momenteel over een verbeterd contract. De doelman zelf gaf eerder al aan niet persé te willen vertrekken in Brussel. Maar Nederlandse bronnen melden dat Ajax tien miljoen euro op tafel wil leggen voor de Rode Duivel.  Lees verder »


Coucke hoopt op voetbal met (beperkt aantal) supporters

Coucke hoopt op voetbal met (beperkt aantal) supporters

Wanneer in het weekend van 7 augustus de nieuwe voetbalcompetitie start, hoopt Marc Coucke dat dat gebeurt met supporters in het stadion. "Misschien moeten we proberen om een tiende van de fans toe te laten in de stadions. Zodat we toch een minimale beleving creëren", vertelde hij in Gert Late Night. Lees verder »


Zomerstage in Tubeke

Zomerstage in Tubeke

Binnenkort is het weer tijd voor de zomerstages. Door de coronacrisis kiezen veel clubs voor een stage in het binnenland. Voor RSC Anderlecht zal dat in het Nationaal Voetbalcentrum te Tubeke zijn. De ideale plaats met zijn hotel en oefenvelden.  Lees verder »

 26-05-2020 

Anderlecht doet Chadli nieuw voorstel

Anderlecht doet Chadli nieuw voorstel

RSC Anderlecht geeft zich niet zomaar gewonnen in de strijd rond Nacer Chadli. De Rode Duivel geniet interesse van Club Brugge en Antwerp, maar paars-wit doet er alles aan om hem ook volgend seizoen in het Lotto Park te houden en deed hem een nieuw voorstel,  Lees verder »


Luckassen mag beschikken bij PSV

Luckassen mag beschikken bij PSV

RSC Anderlecht hoopt om Derrick Luckassen ook volgend seizoen in het Lotto Park te zien spelen. Alleen lag de hoge transfersom van vijf miljoen euro dwars. Daar komt nu verandering in, Luckassen mag beschikken bij PSV voor een lager maar fair bod.  Lees verder »


Mondmaskers normaal deze week geleverd

Mondmaskers normaal deze week geleverd

Begin deze maand begon RSC Anderlecht ook met de verkoop van mondmaskers in samenwerking met kledingsponsor Joma. Sommige supporters vragen zich de laatste tijd af wanneer die nu eindelijk geleverd worden. Joma laat weten dat de levering voor deze week voorzien is.  Lees verder »


Chadli kan ook naar Olympiakos

Chadli kan ook naar Olympiakos

Als het van RSC Anderlecht afhangt is Nacer Chadli ook volgend seizoen een speler van paars-wit. Alleen zal dat moeilijk worden, alleen door de vraagprijs van AS Monaco. In België zijn Antwerp en Club kandidaat om de Rode Duivel binnen te halen, in het buitenland heeft Olympiakos zijn interesse bekend gemaakt.  Lees verder »


Anderlecht pakt veld aan

Anderlecht pakt veld aan

De drainage en veldverwarming in het Lotto Park zorgt al langer voor problemen. Daardoor moest de grasmat ook vaak vervangen worden. RSC Anderlecht pakt dit probleem nu grondig aan en is bezig met een nieuwe veldverwarming, drainage en veld aan te leggen.  Lees verder » 23-05-2020 

Miljan Mrdakovic overleden

Miljan Mrdakovic overleden

Miljan Mrdakovic is overleden op 38-jarige leeftijd. De Servische spits is een van de talloze jonge spelers die er niet in slaagde om door te breken bij Anderlecht, maar wel tot de A-kern behoorde. Hij speelde ook een seizoen voor AA Gent. Lees verder » 21-05-2020 

Sporza Retro: Barcelona - Anderlecht (1989)

Sporza Retro: Barcelona - Anderlecht (1989)

In de derde aflevering van Sporza Retro koos Gert Verheyen voor de wedstrijd Barcelona - Anderlecht in de Europacup II uit 1989. In die jaargang zou Anderlecht zijn (voorlopig) laatste Europese finale spelen (2-0 verlies tegen Sampdoria Genua). Lees verder »
 20-05-2020 

20% korting bij verlening abonnement

20% korting bij verlening abonnement

Wie zijn abonnement voor 12 juli verlengt krijgt 20% korting. Worden er in het nieuwe seizoen wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld, dan worden die terug betaald. Dat maakt RSC Anderlecht bekend op zijn website.Verder bedankt het de supporters en blijft de club inzetten op de jeugd.  Lees verder »


 19-05-2020 

Nieuwe kalender hopelijk klaar tegen 20 juni

Nieuwe kalender hopelijk klaar tegen 20 juni

Er wacht Nils Van Brantegem weer de zware taak om een nieuwe competitiekalender samen te stellen. Die hoopt hij klaar te hebben tegen 20 juni 2020. Deze keer heeft hij er een nieuwe uitdaging bij voor de kalender samen te stellen: de wedstrijden achter gesloten deuren.  Lees verder »


Medische staf kiest om salaris in te leveren

Medische staf kiest om salaris in te leveren

RSC Anderlecht blijft besparen, daarvoor wordt ook naar de medische staf gekeken. Om nieuwe ontslagen te vermijden hebben die ermee ingestemd om loon in te leveren. Kristof Sas blijft hoofdarts van de club maar zal minder aanwezig zijn dan voorheen. Glenn Vercauteren blijft fulltime als hoofdkinesist.  Lees verder »