Nieuws met tag "Andere"


 10-08-2020 

Bundu even terug naar Denemarken

Bundu even terug naar Denemarken

Mustapha Bundu speelde vandaag niet mee in de oefenpot tegen Lommel. De nieuwe flankaanvaller van Anderlecht is even teruggekeerd naar Denemarken om enkele administratieve formaliteiten in orde te brengen. Lees verder »


Luc Nilis gaat aan de slag in Turkije

Luc Nilis gaat aan de slag in Turkije

Even zag het ernaar uit dat Luc Nilis de technische staff van Anderlecht ging gaan vervoegen. Over die plannen mag nu definitief een kruis gemaakt worden. Nilis gaat aan de slag bij de Turkse eersteklasser MKE Ankaragücü. Lees verder »


Lawrence herdenkt overleden vader

Lawrence herdenkt overleden vader

Kemar Lawrence heeft nog eens een bericht op zijn sociale media geplaatst. Vandaag is het 15 jaar geleden dat zijn vader overleed. Lawrence postte in zijn Instagram Stories een foto van diens zerk met daarbij de tekst 'Happy birthday pops. Thanks for everything. It's my time'. Lees verder »
 08-08-2020 


 06-08-2020 


 05-08-2020 

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

Vlaams minister Ben Weyts heeft na overleg beslist dat er dit weekend mag gevoetbald worden in de provincie Antwerpen. Zo zal Anderlecht dus op zondag aantreden op het veld van KV Mechelen voor de eerste match van het nieuwe seizoen. Lees verder »


Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

Het is bijna zover, zonder tegenbericht gaat de Jupiler Pro League dit weekend van start. Play Sports-abonnees weten echter tot heden nog steeds niet of ze de wedstrijden op tv gaan kunnen volgen. Elven Sports hoopt deze week op een akkoord met Telenet. Lees verder »


Didillon legt vandaag medische testen af

Didillon legt vandaag medische testen af

Komt er vandaag eindelijk een doorbraak in de transfer van Thomas Didillon naar Cercle Brugge. De doelman legt er normaal vandaag  zijn medische testen af. En dan staat niets een transfer nog in weg. Officieel is Didillon dan eigendom van Monaco die hem meteen weer uitleent aan Cercle. Lees verder » 04-08-2020 

Licentiemanager kijkt Kompany op de vingers

Licentiemanager kijkt Kompany op de vingers

Nu hij geblesseerd is, richt Vincent Kompany houdt Vincent Kompany zich tijdens de oefenwedstrijden druk bezig met coachen. Veel meer dan Frank Vercauteren, de officiële hoofdtrainer. Dat is niet naar de zin van licentiemanager Nils Van Brantegem. Lees verder »


Politie zoekt vandalen Neerpede

Politie zoekt vandalen Neerpede

Anderlecht heeft een klacht tegen onbekenden ingediend na de vandalenstreken van afgelopen weekend in Neerpede. Zaterdagnacht spoten vandalen in het groot 'fuck the prosses, Kompany casse-toi' op het asfalt aan de ingang van het oefencomplex. Lees verder » 03-08-2020 

Gatz volgt Steegen op als perswoordvoerder

Gatz volgt Steegen op als perswoordvoerder

Na meer dan tien jaar zet David Steegen (foto) een stap opzij als persverantwoordelijke van Anderlecht. Steegen zal zich voortaan bezighouden met het versterken van de Brusselse verankering van de club. De 27-jarige Jan Gatz volgt Steegen op als woordvoerder. Lees verder »


Tau geland op Zaventem

Tau geland op Zaventem

Het heeft RSC Anderlecht wat moeite gekost om Percy Tau vanuit Zuid-Afrika naar Brussel te krijgen, maar het is gelukt, hij arriveerde deze morgen op Brussels Airport. Tau wou geen commentaat kwijt over zijn huurdeal met paars-wit. Lees verder »


Mykhaylinchenko sluit aan, deal met Tau bijna rond

Mykhaylinchenko sluit aan, deal met Tau bijna rond

In principe sluit Mykhaylinchenko Bogdan deze week aan op training bij RSC Anderlecht. En de kans bestaat dat ze op Neerpede nog een transfer mogen verwelkomen, Percy Tau. De onderhandelingen verlopen goed en paars-wit hoopt ze deze week af te ronden.  Lees verder »


Cercle wil deal Didillon afronden

Cercle wil deal Didillon afronden

Thomas Didillon is bijna van AS Monaco die hem dan meteen weer zal uitlenen aan Cercle Brugge. Die laatste willen doelman al opstellen in de wedstrijd van volgende week tegen Standard. En hoopt hem dus deze week te verwelkomen op training.  Lees verder » 02-08-2020 

Vandalen aan de slag in Neerpede

Vandalen aan de slag in Neerpede

De ingang van het trainingscentrum van Anderlecht werd recent aangepakt door vandalen. Ze markeerden de grond met groffe taal richting Vincent Kompany. De tekst werd ondertussen deels verwijderd. Lees verder » 01-08-2020 

Anderlecht opent competitie in KV Mechelen

Anderlecht opent competitie in KV Mechelen

Hoewel de aangepaste kalender van 1A normaal gezien rond 18.00 uur wordt voorgesteld, opent Anderlecht volgens Het Nieuwsblad op zondag 9 augustus de competitie in KV Mechelen. Gezien de strenge maatregelen omtrent corona is het nog niet zeker of die match wel zal kunnen doorgaan. Lees verder » 31-07-2020 

Terug 18 clubs in 1A

Terug 18 clubs in 1A

De kogel is mogelijk eindelijk door de kerk. De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vanmiddag een aantal belangrijke beslissingen genomen omtrent de komende twee seizoenen. Aanleiding was het vonnis dat gisteren in het voordeel van Waasland-Beveren werd beslecht door de rechtbank. Waasland-Beveren eiste immers dat het werd opgenomen in de kalender voor 1A. Lees verder »Thuiswerk is op Neerpede terug de norm

Thuiswerk is op Neerpede terug de norm

COVID-19 is al enkele dagen aan een serieuze opmars bezig en dat is ook in Neerpede niet ontgaan. Alle bedienden schakelen er terug over op telewerk. De RSCA Belfius Academy is enkel nog toegankelijk voor de A-kern en de beloften. Op die manier willen ze de kans op besmettingen zoveel mogelijk tegengaan. Lees verder »


Vanden Borre mee op ploegfoto

Vanden Borre mee op ploegfoto

Gisteren was het foto-tijd bij RSC Anderlecht. De jaarlijkse ploegfoto werd genomen mét Anthony Vanden Borre. Morgen oefent paars-wit in en tegen Lille. Vandaag ondergaan alle spelers nog een coronatest alvorens de wedstrijd van morgen aan te vatten. Lees verder » 30-07-2020 

Rechtbank geeft Waasland-Beveren gelijk

Rechtbank geeft Waasland-Beveren gelijk

Zal de competitie, ongeacht corona, kunnen starten volgend weekend? Nu Waasland-Beveren van een rechtbank gelijk heeft gekregen, moet de Pro League de club opnemen in de kalender voor 1A. Als dat niet gebeurt, moet de Pro League hoge dwangsommen aan Waasland-Beveren betalen. Lees verder »


Telenet legt nieuw bod neer bij Eleven

Telenet legt nieuw bod neer bij Eleven

Op sociale media krijgt Telenet vele vragen van de abonneehouders hoe het zit met de rechten voor de Jupiler Pro League. De telecomoperator stelt hen gerust en zegt dat de onderhandelingen bezig zijn. Ondertussen deed Telenet Eleven een nieuw bod voor de tv-rechten. Lees verder »


Geen positieve corona-tests bij Anderlecht

Geen positieve corona-tests bij Anderlecht

Vorige zaterdag oefende RSC Anderlecht nog tegen Nantes, voor de wedstrijd waren er al spelers/medewerkers die positief testen op COVID-19 bij de Franse club. Paars-wit liet gisteren iedereen testen en er werden geen besmettingen vastgesteld.  Lees verder »


Mykhaylinchenko meldt zich bij RSC Anderlecht

Mykhaylinchenko meldt zich bij RSC Anderlecht

Bogdan Mykhaylinchenko is gisteren geland in Amsterdam waar zijn makelaar Sergej Serebrennikov hem opwachtte. Van daaruit ging het met de wagen naar Brussel, richting RSC Anderlecht. Eerst staan er nog enkele tests op het programma waaronder ook één voor COVID-19. Lees verder »


Didillon dan toch naar Cercle

Didillon dan toch naar Cercle

Cercle Brugge wil Thomas Didillon huren, maar daar bedankte de doelman voor, hij wil meer zekerheid. Moederclub Monaco komt nu wellicht met de oplossing, het koopt Didillon defenitief over en leent hem dan uit aan Cercle. Iets waar Didillon wel voor te vinden is. Lees verder »


 29-07-2020 

Vijf nieuwe coronagevallen bij Nantes

Vijf nieuwe coronagevallen bij Nantes

Na nieuwe testen gisteren zijn bij FC Nantes, zaterdag nog tegenstander van Anderlecht in een oefenwedstrijd, vijf nieuwe besmettingen van COVID-19 vastgesteld. Of het gaat om spelers, dan wel om clubmedewerkers meldt Nantes niet. Lees verder »


Seizoensstart achter gesloten deuren

Seizoensstart achter gesloten deuren

De volledige Jupiler Pro League zal starten achter gesloten deuren. Vooralsnog was het enkel RSC Anderlecht die zelf besliste om in augustus geen publiek toe te laten. De Pro League heeft die beslissing nu voor alle clubs doorgetrokken.  Lees verder »


"Football belongs to people"

Verschillende supportersgroepen zijn er niet mee opgezet dat ze in augustus geen live wedstrijden zullen kunnen bijwonen in het stadion. Mauves Army maakte gisteren zijn ongenoegen bekend met een spandoek aan het Lotto Park.  Lees verder »


Belgian Supporters vragen gratis voetbal op tv

Belgian Supporters vragen gratis voetbal op tv

RSC Anderlecht maakte eerder al bekend heel de maand augustus achter gesloten deuren te spelen. De supporters kunnen dus niet anders dan de wedstrijden te volgen op tv. Alleen is dat niet gratis. Het overkoepelend orgaan van supportersverenigingen vraagt dan ook gratis voetbal op tv. Lees verder »


Kemar Lawrence stopt even met voetballen

Kemar Lawrence stopt even met voetballen

Het telefoontje van Vincent Kompany naar Kemar Lawrence heeft niet mogen baten, de Jamaïcaan zet het voetbal even op een zijspoor. Lawrence heeft het mentaal heel moeilijk na de dood van zijn broer en blijft dus nog even in zijn thuisland. Lees verder »


 25-07-2020 

Trebel kaart na met Bayat en Nantes-voorzitter

Trebel kaart na met Bayat en Nantes-voorzitter

Na afloop van de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Nantes had Adrien Trebel een hartelijke babbel met Mogi Bayat en Nantes-voorzitter Waldemar Kita. Op zich geen wonder: Bayat is naast de manager van Trebel ook een goede vriend van Kita en kind (of makelaar) aan huis bij Nantes. Lees verder »


 24-07-2020 

Alle medewerkers fanshop ontslagen

Alle medewerkers fanshop ontslagen

Anderlecht heeft vandaag alle drie de medewerkers van de fanshop ontslagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het ontslag past in de besparingsronde die het nieuwe bestuur doorvoert. Hoe de fanshop actief blijft, is onduidelijk. Lees verder »


Geen publiek in Lotto Park in augustus

Geen publiek in Lotto Park in augustus

Wie had gehoopt om te kunnen voetbal zien in het Lotto Park in augustus mag die hoop alweer opbergen. RSC Anderlecht liet weten dat het twee thuiswedstrijden in augustus zal afwerken achter gesloten deuren. De stijgende cijfers van coronabesmettingen liggen aan de basis van deze beslissing.  Lees verder »


Cercle wil Didillon

Cercle wil Didillon

Cercle Brugge wil Thomas Didillon huren van RSC Anderlecht het wil tevens ook zijn volledige loon overnemen. Didillon zelf is ook gewonnen voor het idee. Monaco is namelijk de moederclub van Cercle en dat kan wel eens perspectieven geven voor de toekomst. Lees verder »


Kompany heeft scheurtje in de adductoren

Kompany heeft scheurtje in de adductoren

De kans was groot dat Vincent Kompany de competitiestart ging missen en dat nieuws is nu ook bevestigd. De verdediger heeft een scheurtje in de adductoren en is minstens een maand out. De wedstrijden tegen STVV en Moeskroen zal hij dus alvast missen.  Lees verder »


 23-07-2020 

Zomerstage van start in Tubeke

Zomerstage van start in Tubeke

RSC Anderlecht vertoeft de komende dagen in Tubeke voor zijn zomerstage. Tot en met 2 augustus spelen en slapen de spelers in het nationaal trainingscentrum. Ook Vincent Kompany is aanwezig, al neemt hij niet deel aan de trainingen en coacht hij vooral.  Lees verder »


Lawrence denkt aan stoppen

Lawrence denkt aan stoppen

Anderlecht wacht nog steeds op Kemar Lawrence. Intussen is wel bekend waarom de Jamaicaan nog steeds in zijn thuisland verblijft. Vorige maand overleed zijn broer. Dat hakte er zo hard in dat Lawrence enkele maanden wil stoppen met voetballen. Lees verder »


 22-07-2020 

Sa viert titel in Spaanse tweede klasse

Sa viert titel in Spaanse tweede klasse

Op de slotspeeldag heeft Huesca zich tot kampioen gekroond van de Spaanse tweede klasse. Anderlecht-huurling Josué Sa ontbrak in de laatste wedstrijd wegens schorsing. Sa stond deze competitie in 25 wedstrijden aan de aftrap. Lees verder »


 18-07-2020 

Alle scheidsrechters slagen voor fysieke testen

Alle scheidsrechters slagen voor fysieke testen

De Belgische scheidsrechters en hun assistent-scheidsrechters werken momenteel een driedaagse stage af in Tubeke. Tijdens die stage staan ook altijd de fysieke testen op het programma en deze keer waren er geen buizen, iedereen slaagde voor de fysieke testen. Lees verder »
 17-07-2020 

Livestream voor oefenwedstrijd tegen Saint-Etienne

Livestream voor oefenwedstrijd tegen Saint-Etienne

Morgen oefent RSC Anderlecht tegen AS Saint Etienne in het Stade Geoffroy-Guichard. De kans bestaat dat de Franse club een livestream uitzendt van de wedstrijd, vermoedelijk via ASSE TV, het mediakanaal van de club. Mogelijk is die livestream wel betalend voor niet-abonnees op het mediakanaal. Lees verder »


Shirtverkoop verloopt vlot

Shirtverkoop verloopt vlot

Sinds deze week is de fanshop terug open met de nieuwe shirts in de winkel. En die verkoop verloopt vlot. Er verschenen eerder al berichten dat de shirtverkoop omhoog was gegaan, maar die blijft ook nu nog stijgen. De fans snakken dus naar voetbal en vooral naar meer informatie over hun club. Lees verder »


Didillon heeft last van rugpijn

Didillon heeft last van rugpijn

Later vandaag stapt RSC Anderlecht op het vliegtuig richting Frankrijk voor de oefenwedstrijden van morgen tegen Saint-Etienne. Wellicht zal dat zonder doelman Thomas Didillon zijn. Hij traint al een paar dagen niet mee wegens rugpijn.  Lees verder »


 16-07-2020 

 15-07-2020 

Klein contract voor Vanden Borre

Klein contract voor Vanden Borre

Anthony Vanden Borre traint nog steeds mee met RSC Anderlecht. Ondertussen kreeg hij ook een nieuw, klein contract. Vooral om met administratieve kant in orde te zijn zoals de verzekering. Volgens insiders blijft de 'ket' ondertussen hard meetrainen.  Lees verder »Onderhandelingen met Colassin verlopen gunstig

Onderhandelingen met Colassin verlopen gunstig

RSC Anderlecht is al een tijdje aan het onderhandelen met Antoine Colassin. De club wil zijn contract openbreken en stap voor stap opwaarderen. Het ziet in het jeugdproduct de toekomstige nummer 1 in de rangorde van de centrumspitsen. De onderhandelingen gaan in ieder geval de goede richting uit. Lees verder »