Nieuws met tag "Andere"


 19-11-2019 

Nieuwe boete voor wangedrag supporters

Nieuwe boete voor wangedrag supporters

Anderlecht heeft nog maar eens een boete gekregen voor wangedrag van supporters. Nu moet paars-wit 2.500 euro betalen om dat fans tijdens de wedstrijd van 3 november tegen Cercle Brugge een rookpot aanstaken. Dat dit het zoveelste incident is dit jaar, maakt dat Anderlecht de volledige boete moet betalen. Lees verder »


Cobbaut debuteert bij Rode Duivels

Cobbaut debuteert bij Rode Duivels

De kwalificatie en de groepswinst zijn binnen voor de Rode Duivels, dus geeft Roberto Martinez de kans aan enkele spelers om speelminuten te verwerwen. Zo krijgt Elias Cobbaut zijn eerste basisplaats bij ons nationaal elftal. Het is meteen ook de kans voor hem om zichzelf te bewijzen aan de bondscoach.  Lees verder »


Zware schorsing voor ex-tester Meschack

Zware schorsing voor ex-tester Meschack

De Congolees Elia Meschack, die deze zomer op proef was bij Anderlecht, is volgens Het Laatste Nieuws voor twaalf maanden geschorst nadat hij met een valse identiteitskaart had geprobeerd om een transfer te versieren in Zwitserland. Lees verder » 15-11-2019 

Chadli mist duel met Rusland

Chadli mist duel met Rusland

Nacer Chadli is niet mee afgereisd voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Rusland van morgenavond. Chadli is niet 100% fit, maar sluit maandag wel gewoon terug aan bij de groep. Lees verder » 14-11-2019 


 13-11-2019 

Medische staf op bezoek bij Manchester City

Medische staf op bezoek bij Manchester City

RSC Anderlecht kampt de laatste maanden met heel wat blessures. Op sociale media wordt de medische staf dan ook in twijfel getrokken door de supporters. Die medische staf was te gast bij Manchester City, de ex-club van Vincent Kompany.  Lees verder »


Dimata revalideert verder op Neerpede

Dimata revalideert verder op Neerpede

Landry Dimata revalideerde de laatste maanden in het buitenland. Maar sinds kort is hij weer aanwezig op Neerpede. Thomas Didillon deelde op zijn Instagram-account een filmpje van Dimata in het binnenzwembad met de tekst: "Guess who's back". Een terugkeer op het veld is nog niet voor meteen. Lees verder » 12-11-2019 

Chadli meldt zich in Tubeke

Chadli meldt zich in Tubeke

Even waren er twijfels of Nacer Chadli de interlands met de Rode Duivels zou halen. Vrijdag moest hij vervangen worden met last aan de kuit. Maar een weekend rust heeft deugd gedaan en Chadli meldt zich vandaag gewoon aan in Tubeke bij de nationale ploeg.  Lees verder » 11-11-2019 

Deal tussen Arnesen en Feyenoord is rond

Deal tussen Arnesen en Feyenoord is rond

Frank Arnesen heeft een nieuwe club. De Telegraaf weet dat de Deense oud-manager van Anderlecht dit weekend een overeenkomst bereikt heeft met Feyenoord. Vanaf medio januari treedt hij in dienst bij de Nederlandse traditieclub. Lees verder » 09-11-2019 

Winterstage wellicht opnieuw in Pinatar

Winterstage wellicht opnieuw in Pinatar

Van 5 tot 12 januari trekt RSC Anderlecht op winterstage. Dat zal waarschijnlijk opnieuw richting Murcia zijn. Paars-wit was vorig jaar ook op stage in San Pedro del Pinatar en ook nu ligt die bestemming opnieuw op tafel met de meeste voorkeursstemmen.  Lees verder » 08-11-2019 

Cobbaut wordt Rode Duivel

Cobbaut wordt Rode Duivel

Deze middag rond 12u maakte bondscoach Martinez de selectie van Rode Duivels bekend voor de wedstrijden tegen Rusland (16 november) en Cyprus (19 november). Anderlecht levert 4 spelers mét nieuwkomer Cobbaut. Lees verder »


“Ik had verwacht mét Deschacht te spelen”

“Ik had verwacht mét Deschacht te spelen”

RSC Anderlecht treft vanavond een oude bekende in het Regenboogstadion. Olivier Deschacht is er immers verdediger van dienst. Frank Vercauteren en Deschacht kennen mekaar van bij de jeugd van paars-wit. Vorige zomer wou Vercauteren hem zelf naar Oud-Heverlee Leuven halen. Lees verder »


Sleutelwedstrijd

Sleutelwedstrijd

Vanavond tegen Zulte-Waregem is dé wedstrijd voor RSC Anderlecht van aansluiten of achterop blijven. Dat geeft ook coach Frank Vercauteren toe. Bovendien zou een overwinning een serieuze opsteker zijn om met een positief gevoel de interlandbreak in te gaan.  Lees verder »Dimata krijgt loon verder uitbetaald

Dimata krijgt loon verder uitbetaald

Landry Dimata wordt dit seizoen niet meer verwacht op een voetbalveld. De spits is al langer dan zes maand out en dan mag RSC Anderlecht hem in principe op de ziekenkas zetten. Maar de club doet dat niet en betaalt zijn loon gewoon verder uit. Een mooi gebaar van paars-wit. Lees verder » 07-11-2019 

Anderlecht wint technologieprijs

Anderlecht wint technologieprijs

RSC Anderlecht werkt sinds vorig seizoen met een cashless systeem in het Lotto Park. Voor die technologie deed het beroep op Play Pass. Voor die samenwerking kregen beide partijen een technologieprijs te Londen: "Best Technology Partnership." Lees verder » 06-11-2019 

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

RSC Anderlecht kreeg vandaag zijn zoveelste boete voor rookbommen in het sfeervak. De feiten dateren van 20 oktober 2019 tijdens de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Na de 3-1 van Kemar Roofe ging er een witte rookbom af in tribune vier. De feiten hadden wel geen invloed op de wedstrijd.  Lees verder » 05-11-2019 

RSC Anderlecht opnieuw gelinkt aan Akgun

RSC Anderlecht opnieuw gelinkt aan Akgun

De wintermercato komt dichterbij, dus ook de geruchten over eventuele transfers steken weer de kop op. Zo wordt Yunus Akgün opnieuw gelinkt aan RSC Anderlecht volgens Turkse media. Het is niet de eerste keer dat club en speler aan mekaar gelinkt worden, maar tot een transfer is het dusver nog niet gekomen.  Lees verder »


Zulj ondermaats tegen Union

Zulj ondermaats tegen Union

Gisteren was er een oefenwedstrijd tegen 1B-club Union op Neerpede. Vooral spelers die weinig aan spelen toekomen stonden aan de aftrap. Zou stond Thomas Didillon in doel. Paars-wit verloor met 1-3 maar vooral Peter Zulj viel zwaar door de mand volgens Het Nieuwsblad.  Lees verder »


Documentaire over Vincent Kompany in de maak

Documentaire over Vincent Kompany in de maak

Sinds enkele weken volgt er een cameraploeg Vincent Kompany tijdens zijn doen en laten. Elke beweging wordt gevolgd en daar zijn geen restricties rond. Er wordt gefilmd in de kleedkamer, op de bus, het trainingsveld en de revalidatieruimte. Echt alles wordt in beeld gebracht.  Lees verder »


Visser fluit Zulte-Waregem - Anderlecht op gang

Visser fluit Zulte-Waregem - Anderlecht op gang

Vrijdag staat de laatste wedstrijd voor de interlandbreak op het programma voor RSC Anderlecht. Het verplaatst zich voor deze wedstrijd naar het Regenboogstadion. Lawrence Visser fluit de wedstrijd op gang om 20.30 uur. Bijgestaan door lijnrechters Thibaut Nijssen en Karel De Rocker. Lees verder »


 31-10-2019 

 30-10-2019 

AEK schorst Vranjes een maand

AEK schorst Vranjes een maand

De geschiedenis herhaalt zich. Vranjes kwam de laatste week weer in opspraak en AEK Athene gaat dit niet zomaar laten passeren. Volgens verschillende Griekse media zal de club Ognjen Vranjes een maand straffen. De voorzitter heeft genoeg van zijn Bosnische fratsen. Vranjes gedroeg zich niet enkel slecht op een feestje met een paar teamgenoten, maar op zijn Instagram maakte hij ook ongepaste opmerkingen over een Servische zanger. Lees verder »


Luckassen twijfelachtig

Luckassen twijfelachtig

Derrick Luckassen is twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen. Gisteren trainde hij al niet mee door last aan de enkel. Hij kreeg ook bezoek van de bondscoach van Ghana en overweegt om inderdaad voor dat land te gaan spelen. De ouders van Luckassen zijn afkomstig van Ghana.  Lees verder »


 29-10-2019 

Tielemans en Praet schitteren in Leicester

Tielemans en Praet schitteren in Leicester

Een goal van Tielemans op assist van Praet. Het klinkt als muziek in de oren voor de supporters van Paars-Wit. Maar nu verovert het duo ook de Engelse harten. Deze avond versloegen ze Burton met Leicester City in de achtste finale van de League Cup met 1-3. Lees verder »Waar zijn Saief, Musona en Makarenko?

Waar zijn Saief, Musona en Makarenko?

Om en bij de vijf miljoen euro hebben ze gekost, maar waar zijn Kenny Saief (foto), Yevheni Makarenko en Knowledge Musona? Ondanks dat ze fit zijn, heeft niemand van het drietal een minuut op het veld gestaan. Lees verder »


Laforge leidt RSC Anderlecht - Cercle Brugge

Laforge leidt RSC Anderlecht - Cercle Brugge

Zondag speelt RSC Anderlecht zijn tweede thuiswedstrijd van deze week. Het ontvangt dan Cercle Brugge in het Lotto Park. Nicolas Laforge zal deze wedstrijd in goede banen leiden, bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Vito Di Vincenzo. Jasper Vergoote is vierde official.   Lees verder »


Nieuw seizoen start al op 24 juli 2020

Nieuw seizoen start al op 24 juli 2020

De Pro League fixeerde al enkele datums voor volgend seizoen 2020/2021. De competite start volgend seizoen al op 24 juli 2020. Dat komt omdat er geen midweek-wedstrijden meer worden gespeeld. Ook wil de Pro League een officiële dag vrijaf geven aan de ploegen die kans maken op Europees voetbal.  Lees verder »


Vranješ opnieuw in opspraak

Vranješ opnieuw in opspraak

Een oude vos verliest zijn streken niet, zo ook Ognjen Vranješ niet. De Bosnische verdediger, momenteel op huurbasis actief bij AEK Athene, mocht vorige week 30 kaarsen uitblazen. En dat moest natuurlijk gevierd worden. Lees verder »


 28-10-2019 

RSCA-dokters volgen Arnesen op

RSCA-dokters volgen Arnesen op

Frank Arnesen onderging een operatie aan de knie. Voor de nazorg van die operatie kan hij rekenen op de dokters van RSC Anderlecht. Krisof Sas en Geert Declercq blijven, ook na zijn ontslag, Arnesen opvolgen. Hij is dus nog regelmatig op Neerpede voor die nazorg, waar hij welkom is.   Lees verder »


 27-10-2019 

Supportersclub Mauve Angels de Namur in rouw

Supportersclub Mauve Angels de Namur in rouw

Met grote droefheid hebben we zojuist de dood van de jonge Bryan Piette vernomen. Op 20-jarige leeftijd was hij de zoon van de oprichter van de fanclub Mauve Angels Namur 89. Het is heel moeilijk voor ons om woorden te vinden die zijn familie en vrienden wat troost kunnen bieden, maar de site Anderlecht-Online wenst hun diepste deelneming te betuigen en hen veel moed te wensen om deze zeer moeilijke periode te overwinnen. Lees verder »
 25-10-2019 

21 spelers op afzondering

21 spelers op afzondering

RSC Anderlecht vertok gisteren op afzondering met 21 spelers. Michel Vlap maakt opnieuw deel uit van de selectie na vorige week ziek in bed te hebben gelegen. Ook Derrick Luckassen vertrok mee naar Eupen, hij komt terug uit schorsing.  Lees verder »


 24-10-2019 

Sandler op doktersbezoek in Barcelona

Sandler op doktersbezoek in Barcelona

Philippe Sandler is nog out voor de wedstrijd tegen Eupen. Hij was afgelopen weken in Barcelona en vermoedelijk ging hij er op bezoek bij Ramon Cugat. Ook Vincent Kompany haalt de wedstrijdselectie nog niet.  Lees verder » 23-10-2019 

Contractverlenging in de maak voor Sardella

Contractverlenging in de maak voor Sardella

Killian Sardella maakte al een paar keer  deel uit van de basis bij RSC Anderlecht. Frank Vercauteren zou ook in de toekomst het vertrouwen blijven behouden in de jonge verdediger. Er zou dan ook en contractverlenging in de maak zijn voor de 17-jarige Sardella.  Lees verder »


Daar is gerucht Mertens weer

Daar is gerucht Mertens weer

Tijdens de zomermercato werden zowel Michy Batshuayi als Dries Mertens aan RSC Anderlecht gelinkt. Batshuayi ontkende bijna meteen op zijn sociale media, bij Mertens bleef het stil. Volgens buitenlandse media is de kans ook niet onbestaande dat Mertens effectief terug naar België komt.  Lees verder »


Nog een boete bij

Nog een boete bij

RSC Anderlecht moet opnieuw een boete betalen. Deze keer omdat de supporters vuurpijlen in brand staken voor en tegen Charleroi. Het was toen de eerste uitzege voor paars-wit. De Geschillencommissie veroordeelde Anderlecht tot de maximumboete van 5.000 euro. Lees verder »


 22-10-2019 

Wanted for RSCA !!

Wanted for RSCA !!

RSC Anderlecht Brussels opleidingscentrum Heizel is  op zoek naar teambegeleiders en scheidsrechters voor verschillende leeftijdscategorieën. Lees verder »


Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Anderlecht verplaatst zich vrijdag naar Eupen. Om deze ontmoeting vooraf te gaan, zal Frank Vercauteren deze donderdag (24 oktober) om 11.30 uur aanwezig zijn in de perszaal van het Lotto Park.  De coach zal waarschijnlijk in de media kunnen aankondigen welke spelers weer beschikbaar zullen zijn in de kern vergeleken met de spelers die zondag thuis wonnen tegen Sint-Truiden. Lees verder »


Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

Tijdens de Allerheiligenvakantie staan er twee thuiswedstrijden op het programma in het Lotto Park. Op donderdag 31 oktober ontvangt RSC Anderlecht AA Gent, zondag 3 november Cercle Brugge. Voor de eerste ontmoeting is Bram Van Driessche aangeduid als scheidsrechter.  Lees verder »


Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

De oudste dochter van Roger Vanden Stock, Claire, zetelde tot voor kort nog in de raad van bestuur van RSC Anderlecht, maar ook zij wordt nu vervangen. En zo verdwijnt de laatste Vanden Stock uit de raad  van bestuur. Haar plaats wordt ingenomen door Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf BESIX. Lees verder »Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

Vrijdagavond maakt RSC Anderlecht de lange verplaatsing naar Eupen. Frederik Geldhof maakt die verre verplaatsing mee en is aan de Kehrweg scheidsrechter van dienst. Christophe Baillieul en Kevin Dhont volgen in zijn zog als lijnrechters. Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »