Nieuws met tag "Andere"


 25-01-2020 

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg donderdag het nieuws dat hij voor de tweede keer hervallen is in leukemie. De supporters van Cercle Brugge plannen morgen tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een steunactie voor Van Damme. Anderlecht-Online wil alle aanwezige Anderlecht-fans oproepen om mee te doen. Lees verder » 24-01-2020 

"Vanden Borre zet goede stappen vooruit"

Anthony Vanden Borre blijft progressie boeken. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persbabbel. Zondag moeten we de ex-Rode Duivel wel nog niet verwachten. Eerst moet hij wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden, aldus de coach. Lees verder »


Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat

Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat

Mogi Bayat was zondag in het Lotto Park op uitnodiging van Johan Beerlandt, lid van de raad van bestuur. Beerlandt moest twee jaar geleden de duimen voor Marc Coucke en dat is nog niet verteerd. Hij voert de interne oppossitie tegen Coucke aan. Dat vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt. Lees verder »
 23-01-2020 

Sambi Lokonga: "Ooit wil ik met mijn twee broers in een ploeg staan"

Sambi Lokonga:

Grote broer Paul-José Mpoku volgde van héél dichtbij de onderhandelingen over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga bij RSC Anderlecht. Ondertussen vertrok Mpoku naar het Midden-Oosten maar de band tussen de twee broers is er niet minder op geworden. Sambi Lokonga geeft je een kijk in zijn nauwe vrienschapsbanden.  Lees verder »


Kompany beantwoordt vragen fans

Kompany beantwoordt vragen fans

Deze namiddag beantwoordt Vincent Kompany om 16.30 uur vragen van de fans op Facebook. Hij doet dit via een livestream op de officiële clubpagina. Wilt u nog een vraag insturen? Doe dit via een reactie op het bericht op www.facebook.com/rsca.be of www.instagram.com/rscanderlecht. Lees verder » 21-01-2020 

Bayat neemt plaats in eretribune

Bayat neemt plaats in eretribune

Opgemerkte gast zondag in de eretribune van RSC Anderlecht was Mogi Bayat. Hij was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur. Hij regelde ook de definitieve overgang van Sven Kums naar AA Gent. Maar Bayat zou de club ook bijstaan in andere uitgaande dossiers.  Lees verder »


Genk wil Thomas Didillon

Genk wil Thomas Didillon

Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop.  Lees verder »


Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Zondag gaat RSC Anderlecht terug op bezoek op Jan Breydel, deze keer om het op te nemen tegen Cercle Brugge. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pieter Becquet en Romain Devillers zijn de lijnrechters van dienst. Jordy Vermeire vierde official. Lees verder » 20-01-2020 

Mbokani hint op terugkeer

Mbokani hint op terugkeer

Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani. Lees verder »Van Handenhoven straks in Extra Time

Van Handenhoven straks in Extra Time

Gunter Van Handenhoven is straks één van de gasten in het praatprogramma Extra Time op Canvas. Van Handenhoven was tot september teammanager van Anderlecht. Toen kreeg hij na zeven jaar de bons van het nieuwe bestuur. Lees verder » 19-01-2020 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag!  Lees verder » 16-01-2020 

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler

Nacer Chadli is als eerste Anderlecht-speler geëindigd in de uitslag van de Gouden Schoen. De Rode Duivel haalde in de tweede stemronde twintig punten en eindigde zo op plaats dertien. Yari Verschaeren strandde op plaats veertien. Hans Vanaken won voor de tweede keer op rij. Lees verder »
 15-01-2020 

Verschaeren Belofte van het Jaar

Verschaeren Belofte van het Jaar

Op het Gala van de Gouden Schoen is Yari Verschaeren zopas verkozen tot Belofte van het Jaar. Hij haalde het voor Jonathan David (AA Gent) en Sander Berge (Racing Genk). Eerder op de avond eindigde Hendrik Van Crombrugge derde in de verkiezing van Doelman van het Jaar. Lees verder »


Vragen rond makelaarsactiviteiten Vandenhaute

Vragen rond makelaarsactiviteiten Vandenhaute

Wouter Vandenhaute wordt extern adviseur bij Anderlecht, maar daarnaast is hij ook mede-eigenaar van het managementsbureau Let's Play dat spelers begeleidt. Juridisch gezien is er geen probleem, klinkt het, maar naar perceptie toe is het geen positief gegeven. Lees verder »


Sowah definitief naar Eupen, Musona op huurbasis

Sowah definitief naar Eupen, Musona op huurbasis

Emmanuel Sowah zijn test bij Eupen is gunstig verlopen en verhuisd definitief naar de Oostkantons. Ook Knowledge Musona blijft bij Eupen zij het op huurbasis. Op die manier ziet RSC Anderlecht weer twee spelers vertrekken en dunt het de kern verder uit.  Lees verder » 14-01-2020 

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard

De Geschillencommissie heeft Anderlecht een boete gegeven van 4.000 euro voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal van zijn supporters tijdens Standard - Anderlecht van 15 december. Ook Standard kreeg een boete voor dezelfde feiten. Zij moeten 5.000 euro ophoesten. Lees verder »


Van Biesbroeck zal Van Eetvelt inwerken

Van Biesbroeck zal Van Eetvelt inwerken

Na bijna vijf jaar wordt Jo Van Biesbroeck als CEO bij Anderlecht opgevolgd door Karel Van Eetvelt. De 63-jarige bestuurder zal nog enkele maanden aan boord blijven "om de overgang vlot te laten verlopen", zo meldt Anderlecht. Lees verder »


Van Eetvelt: "Evolueren in functie van 2030"

Van Eetvelt:

Op 1 april start Karel Van Eetvelt als CEO van Anderlecht. "Ik heb ervaring in het voetbal, maar kan wel organisaties veranderen", zo vertelt hij bij Sporza. "Mijn idee is dat Anderlecht nood heeft aan leiderschap, stabiliteit en visie." Lees verder »RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon

RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon

Net zoals de voorbije edities bezoekt ook dit jaar RSC Anderlecht het Autosalon in Brussels Expo. Morgen vanaf 14 uur is de hele A-ploeg te gast op de stand van Audi. Je kan er handtekeningen en foto's verzamelen met de spelers en/of de sportieve staff.  Lees verder »


Roofe moet het nog even rustig aan doen

Roofe moet het nog even rustig aan doen

Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet.  Lees verder »


Visser fluit competitie weer op gang voor RSC Anderlecht

Visser fluit competitie weer op gang voor RSC Anderlecht

Zondag om 18 uur gaat de competitie weer van start voor RSC Anderlecht, het ontvangt in het Lotto Park Club Brugge. Lawrence Visser is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt. Lothar D'Hondt sluit het rijtje als vierde official.  Lees verder » 13-01-2020 

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

RSC Anderlecht wil nog een paar extra oefenwedstrijden inlassen. Zo zou het alvast willen oefenen tegen de eigen U21. Momenteel lopen er ook gesprekken met Oud-Heverlee Leuven om een oefenwedstrijd in te plannen. De duels zijn voorzien voor 20 en 27 januari. Lees verder »


 12-01-2020 

Kompany vandaag in Hall of Fame

Kompany vandaag in Hall of Fame

Vincent Kompany wordt vandaag opnieuw gehuldigd in Engeland. De FWA, de federatie van voetbalmedia, neemt Kompany op in zijn Hall of Fame. Het icoon van Anderlecht en Manchester City krijgt deze eer voor zijn bijdrage aan het Engels voetbal, op en naast het veld. Lees verder »


 09-01-2020 

Vanden Borre zal spelen in oefenduel

Vanden Borre zal spelen in oefenduel

Zonder tegenslagen zal Anthony Vanden Borre zaterdag in actie komen tijdens één van de twee oefenduels op winterstage. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht wil zien hoe ver de verdediger staat en hoe hij wedstrijden oppikt.  Lees verder »


 08-01-2020 

Boli verlaat oefenkamp....richting Midden-Oosten

Boli verlaat oefenkamp....richting Midden-Oosten

Een paar weken geleden werd Yohan Boli nog in één adem genoemd met RSC Anderlecht. De spits heeft nu ook het oefenkamp van STVV verlaten, maar niet voor de Brusselaars. Boli trekt naar het Midden-Oosten en nam al afscheid van zijn ploegmaats van STVV. Lees verder »


Saief gespot in Israël

Saief gespot in Israël

RSC Anderlecht lijkt zich weer te gaan verlossen van een overbodige speler, Kenny Saief. De linkermiddenvelder is gespot in Israël. Het zou om een uitleenbeurt gaan. De bestemming is nog niet bekend maar volgens zijn makelaar "Een Israëlische topclub". Lees verder »


RSC Anderlecht heeft tweede oefenpartner gevonden

RSC Anderlecht heeft tweede oefenpartner gevonden

Naast het Schotse Livingstone, speelt RSC Anderlecht nog een tweede oefenwedstrijd op winterstage. Tegenstander voor die wedstrijd is het Zwitserse FC Lugano, momenteel zesde in de Zwitserse eerste klasse. Beide wedstrijden worden wellicht op zaterdag gespeeld. Lees verder »


Coucke en Verschueren sluiten vanavond aan

Coucke en Verschueren sluiten vanavond aan

Vanavond komen Marc Coucke en Michael Verschueren aan in Spanje. Vanaf morgen zullen ze wellicht de trainingen van RSC Anderlecht bijwonen. De voorbije dagen waren er ook steeds supporters aanwezig om de trainingen te volgen. Gisterenmorgen was die gesloten, in de namiddag konden de fans wel meevolgen.  Lees verder »


Sheffield wil Cobbaut

Sheffield wil Cobbaut

Sheffield United zou een bod voorbereiden op Elias Cobbaut. RSC Anderlecht zegt alvast niet neen tegen een vertrek van de verdediger. En dan vooral voor de eventuele mooie transfersom die Cobbaut kan opleveren. Bovendien gelooft niet iedereen in het potentieel van de Rode Duivel.  Lees verder »


 07-01-2020 

Kapers op de kust voor Chadli

Kapers op de kust voor Chadli

RSC Anderlecht heeft nog altijd de wens om Nacer Chadli langer aan zich te binden. Al zal dat een heel moeilijke zaak worden. Michael Verschueren had al een paar gesprekken met Monaco, maar niets concreet. AS Monaco wil vooral de 14 miljoen die het betaalde recupereren en kijkt de kat nog een beetje uit de boom.  Lees verder »


Training achter gesloten deuren in Pinatar

Training achter gesloten deuren in Pinatar

Dag twee van de winterstage is van start gegaan voor RSC Anderlecht. Gisteren stuurde het de aanwezige fans en pers nog weg omdat het een besloten training was. Vandaag hadden de mensen van de Pinatar Arena hun voorzorgen genomen en zeilen voorzien aan de omheining.  Lees verder »


Onderhandelingen met Malmö nog lopende

Onderhandelingen met Malmö nog lopende

Isaac Kiese Thelin is tot nader order nog steeds een speler van RSC Anderlecht. De Zweed staat dicht tegen een overgang naar Malmö maar alle details zijn nog niet rond en de onderhandelingen lopen nog steeds tussen beide clubs. Een doorbraak wordt in de komende uren/dagen verwacht. Lees verder »


Musona ook in beeld bij Eupen

Musona ook in beeld bij Eupen

Emmanuel Sowah trok met Eupen mee op winterstage als tester. Maar de mogelijkheid bestaat dat hij daar nog gezelschap krijgt van nog een Anderlecht-speler. De Panda's zijn namelijk ook geïntresseerd in Knowledge Musona. De spits zelf blijft ook liever in België voor zijn gezin.  Lees verder »


Kompany speecht op winterstage

Kompany speecht op winterstage

Frank Vercauteren is de eerste trainer van RSC Anderlecht maar Vincent Kompany blijft de motivator. Ook gisteren op de eerste dag van de winterstage sprak hij de groep toe met een motiverende speech: "Ga er elke keer volledig voor. Niets minder." Lees verder »


 06-01-2020 

Deze 29 spelers zijn mee op stage

Deze 29 spelers zijn mee op stage

Anderlecht heeft nog steeds geen integrale lijst bekend gemaakt van de spelers de mee zijn op winterstage, maar in een bericht op zijn website verklapt de club vandaag wel dat ze met 29 zijn. Op basis van berichten en foto's kunnen we u de 29 namen geven. Lees verder »Teveel makelaars in dossier Boli

Teveel makelaars in dossier Boli

RSC Anderlecht blijft ondertussen op zoek naar een spits. Voor Nieuwjaar viel de naam van Yohan Boli geregeld en het dossier is nog niet afgesloten. Al wordt het wel heel complex omdat er teveel makelaars zich mengen in het dossier.  Lees verder »


Boeckx legt zich meer toe op keepertrainer

Boeckx legt zich meer toe op keepertrainer

Frank Boeckx reisde niet mee af naar Spanje, hij heeft opnieuw last van zijn rug. Maar eigenlijk begint Boeckx zich meer en meer toe te leggen op zijn rol als keeperstrainer bij de U21. RSC Anderlecht lijkt dus komende zomer in keepersnood te zitten.  Lees verder »


Schalke wil Van Crombrugge in de zomer

Schalke wil Van Crombrugge in de zomer

Schalke 04 heeft Hendrik Van Crombrugge op zijn wenslijst staan voor volgend seizoen. Schalke ziet dan zijn huidige doelman Alexander Nübel vertrekken naar Bayern München. De sterke prestaties van Van Crombrugge zijn dus ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven.  Lees verder » 05-01-2020 

Colassin als extra spits mee op winterkamp

Colassin als extra spits mee op winterkamp

Nu Isaac Kiese Thelin vertrekt en Landry Dimata nog niet volledig fit is, heeft Anderlecht met Kemar Roofe voorlopig maar één spits meer in de A-kern. Daarom mag de jonge aanvaller Antoine Colassin van de U21 ook mee het vliegtuig op.  Lees verder »


Vanden Borre mee op winterstage

Vanden Borre mee op winterstage

Heel wat afwezigen in de namiddag wanneer RSC Anderlecht het vliegtuig opstapt richting San Pedro del Pinatar. Naast de opvalllende afwezige Dimata, is er ook een opvallende aanwezige: Anthony Vanden Borre. Hij wisselde afgelopen weken de trainingen van de beloften af met die van de A-kern. Vandaag gaat hij dus mee met de A-kern op winterstage. Lees verder »


Van Biesbroeck: "Geen lijken meer in de kast"

Van Biesbroeck:

Voorzitter Marc Coucke verwijst regelmatig naar 'lijken in de kast van het oude bestuur' om de financiële perikelen bij Anderlecht te duiden. CEO Jo Van Biesbroeck laat nu weten dat die lijken zijn afgehandeld. "Daar is over gediscussieerd met de oude aandeelhouders en een deal gesloten." Lees verder »