Nieuws met tag "Andere"


 02-04-2020 

De Sutter stopt met voetballen

De Sutter stopt met voetballen

Oud-Anderlecht-spits Tom De Sutter laat via Instagram weten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De West-Vlaming was het laatst actief bij Knokke in de tweede amateurklasse. De Sutter speelde van januari 2009 tot de zomer van 2013 voor Anderlecht. Lees verder »Raad van Bestuur van Pro League wil competitie stopzetten

Raad van Bestuur van Pro League wil competitie stopzetten

De kogel lijkt door de kerk: de Raad van Bestuur van de Pro League roept om op de competitie stop te zetten. De stand na 29 speeldagen geldt als eindstand, zo luidt het in hun voorstel. De Algemene Vergadering moet het voorstel nog wel bekrachtigen, maar dat zou slechts een formaliteit zijn. Lees verder »


Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag

Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag

Pär Zetterberg dacht eraan om eind dit seizoen ontslag te nemen. Dat heeft hij volgens Sport/Voetbalmagazine een tijd geleden al tegen enkele medewerkers van de club verteld. "De reden? Hij vond dat zijn takenpakket niet overeenstemde met wat hij voor ogen had", zo schrijft het blad. Lees verder »


Anderlecht vraagt ook geste aan makelaars

Anderlecht vraagt ook geste aan makelaars

Niet alleen aan de spelers vraagt Anderlecht om een deel van hun salaris te laten vallen, ook aan de makelaars die nog geld krijgen van Anderlecht stelde paars-wit deze vraag. De club wil dat ook zij een percentage laten vallen. Lees verder »


Clubliefde of poging om druk te zetten?

Clubliefde of poging om druk te zetten?

Heel wat supporters beschouwen het als de ultieme daad van clubliefde, maar is dat wel zo? Feit is dat Vincent Kompany met zijn aankondiging om te betalen voor de spelers die weigeren hun loon af te staan een serieuze druk legt op die spelers. Lees verder »


Geen loonsafstand voor huurlingen

Geen loonsafstand voor huurlingen

Enkel de spelers die momenteel voor Anderlecht spelen, moeten één maand loon en extra's laten vallen. De verhuurde spelers niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nochtans zijn er vijf huurlingen van wie Anderlecht (een deel) van het salaris betaalt. Lees verder » 01-04-2020 

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur

Kris Wagner, zonder twijfel de meest spraakmakende bondsprocureur die de Koninklijke Belgische Voetbalbond gekend heeft. Maar Wagner is nu toch een stap te ver gaan door openlijk zijn samenwerking met Walter Damen te promoten. De KBVB heeft hem naar aanleiding daarvan bedankt voor bewezen diensten.  Lees verder » 31-03-2020 

'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen'

'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen'

KV Oostende verneemt morgen dat het geen licentie krijgt voor eerste klasse. De gemiste overname door Pacific Media Group ligt aan de basis. Dat die overname er niet kwam, is de schuld van Marc Coucke. "Een bewijs dat hij verbonden is aan twee clubs", klinkt het. En dat kan ook Anderlecht zijn licentie kosten. Lees verder »


Kompany springt bij in discussie rond tekengeld

Kompany springt bij in discussie rond tekengeld

Het verhaal rond de gevolgen die de coronacrisis met zich meebrengt op Anderlecht is nog niet ten einde. Volgens Het Laatste Nieuws zal Vincent Kompany het deel van het tekengeld betalen van de spelers die hun deel (1/12de) niet willen afstaan. Lees verder »


Morgen videoconferentie met UEFA over kalender

Morgen videoconferentie met UEFA over kalender

Hoe moet het nu verder met de competitie? De Pro League heeft nog steeds geen duidelijke beslissing genomen en kijkt daarvoor naar de UEFA. Die heeft de 55 lidstaten morgen uitgenodigd voor een videoconferentie. Daar zal wellicht besproken worden hoe het nu moet met de kalenderoplossingen.  Lees verder »Vercauteren: "Ik kan zelfs geen mail meer versturen"

Vercauteren:

Vier vijfde van de technische staf van Anderlecht is technisch werkloos. Zij hebben een bediendencontract en zitten samen met heel wat andere clubmedewerkers op technische werkloosheid. Eén van hen is hoofdcoach Frank Vercauteren. Die wil nog wel wat werken, maar kan het niet. Lees verder » 30-03-2020 

Ook Virton stelt zich vragen bij licentie van Anderlecht

Ook Virton stelt zich vragen bij licentie van Anderlecht

Virton grijpt naast een licentie en dat laten de Luxemburgers zomaar niet passeren. De 1B-club trekt dan ook naar het BAS, daar wil het de licentievoorwaarden voor het profvoetbal aanvechten. Ze baseren zich ondermeer op artikels uit de media om zich vragen te stellen bij de licentie van RSC Anderlecht.  Lees verder »


AC Milan overweegt bod op Doku

AC Milan overweegt bod op Doku

Jérémy Doku geniet belangstelling van verschillende buitenlandse clubs, dat is niet nieuw. Maar nu zou ook één van die clubs overwegen om een bod uit te brengen. AC Milan haalde Alexis Saelemaekers al binnen en zou nu hetzelfde willen doen met Doku. Lees verder » 28-03-2020 

Sommige spelers laten meer vallen dan een maandloon

Sommige spelers laten meer vallen dan een maandloon

RSC Anderlecht vroeg aan de spelers om één maandloon te laten vallen waar ze allemaal mee akkoord gingen. Er zijn zelfs spelers die aangeboden hebben om meer te laten vallen. De naam van Vincent Kompany valt al is dat niet zeker. Hoedanook is het een mooi gebaar van de spelers naar de club toe. Lees verder »


Er is nog trainingsbedrijvigheid op Neerpede

Er is nog trainingsbedrijvigheid op Neerpede

Het personeel is economisch werkloos, de spelers zijn in een vorm van "vakantie" nadat ze hun loon van de maand april lieten vallen. Maar toch wordt er nog getraind op Neerpede. Meer bepaald door Zakaria Bakkali, Adrien Trebel en Landry Dimata. Wel alledrie op verschillende tijdstippen. Lees verder » 27-03-2020 

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

Het hoeft niet de verbazen dat RSC Anderlecht de competitie en de play-offs nog wil afwerken. Zij hopen op die manier alsnog Europees voetbal te halen. Of dat realistisch is, valt te betwijfelen. De Pro League heeft ook nog steeds geen beslissing genomen. En dat zijn de kleine clubs beu, zij plannen acties. Lees verder »


FIFA: "Contracten spelers verlengd bij uitstel competitie"

FIFA:

Een echte beslissing is er nog altijd niet genomen omtrent de competitie. De Pro League talmt en hoopt dat UEFA raad brengt. De FIFA is alvast duidelijk over de contracten van de spelers, normaal verlopen die op 30 juni, maar nu zullen die automatisch verlengd worden tot het einde van de competitie. Lees verder »
 26-03-2020 

"Regels strikt volgen is beste manier om respect te tonen"

Marc Coucke roept via zijn sociale media nogmaals op om de aanbevelingen in de strijd tegen de corona-epidemie goed te blijven opvolgen. "Het is cruciaal de basisregels te blijven volgen en alle onderrichtingen zeer strikt te volgen. Dat is de beste manier om respect te tonen voor onze hulpverleners." Lees verder »


Doku opgemerkt bij grote buitenlandse clubs

Doku opgemerkt bij grote buitenlandse clubs

Jérémy Doku maakt deel uit van de toekomst van RSC Anderlecht. Zijn prestaties gaan in stijgende lijn en dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Hij mocht al eens op bezoek bij Liverpool maar koos uiteindelijk om nog enkele jaren bij RSC Anderlecht te blijven.  Lees verder »Pro League schuift beslissing voor zich uit

Pro League schuift beslissing voor zich uit

Gisteren hield de Raad van Bestuur van de Pro League hun wekelijks overleg via conference call. Verschillende punten stonden op de agenda maar de belangijkste was toch de al dan niet verderzetting van de competitie. Een besluit is er nog niet genomen.  Lees verder »


Rode Duivels steken supporters hart onder de riem

Rode Duivels steken supporters hart onder de riem

Het zijn rare tijden. "Social distancing" en "blijf in uw kot", maken al enkele weken deel uit van onze dagelijkse woordenschat. En de vraag is of we dit seizoen nu voetbal zullen zien, waarschijnlijk niet. De Rode Duivels willen de bevolking alvast een hart onder de riem steken.  Lees verder » 25-03-2020 

Speurders voeren huiszoekingen uit

Speurders voeren huiszoekingen uit

Het gerecht onderzoekt nog altijd de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Die kreeg uiteindelijk de voorkeur op Ghelamco-baas Paul Gheysens om de club te kopen. Ook al lag het bod van Gheysens 11 miljoen euro hoger. In kader van dat onderzoek voerden de speurders twee huiszoekingen uit. Lees verder »


Trainen niet verplicht

Trainen niet verplicht

De spelers gingen gisteren akkoord om hun loon van april te laten vallen. In ruil zijn ze twee weken "vrij". Twee weken waarin ze niet verplicht zijn om hun individueel trainingsprogramma af te werken. RSC Anderlecht probeert hun spelers wel te motiveren om alsnog te blijven trainen.  Lees verder » 24-03-2020 

Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen

Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen

Wordt er nog aan voetbal gedaan dit seizoen ? Dat is de vraag waar de Pro League zich morgen over buigt tijdens een videoconferentie. Het plan was om 15 april de trainingen te hervatten en een maand later op 15 mei, de competitie. Maar dat lijkt hoe langer hoe meer niet haalbaar. Lees verder »


Ook directieleden leveren in op loon

Ook directieleden leveren in op loon

Niet alleen de spelers en het personeel zien dus in hun loon geknipt, ook de directieleden moeten inleveren. Zij zullen enkel nog betaald worden voor de taken die ze effectief nog doen. Spelers leveren een maand loon in,dat alleen al is een besparing van drie miljoen euro. Lees verder » 23-03-2020 Ook scout Eecloo ontslagen

Ook scout Eecloo ontslagen

Het is duidelijk dat CEO Karel Van Eetvelt de financiële zaken van RSC Anderlecht op orde aan het stellen is. Ontslagen maken blijkbaar ook deel uit van zijn besparingen. Na Pär Zetterberg krijgt nu ook Pieter Eecloo zijn ontslag, hij maakte deel uit van de scoutingcel.  Lees verder »


 22-03-2020 

 21-03-2020 Pär Zetterberg ontslagen

Pär Zetterberg ontslagen

Zojuist werd bekend gemaakt dat ex-speler Pär Zetterberg aan de kant wordt geschoven. Sinds de komst van Kompany werd zijn rol steeds minder belangrijk, zo zat hij niet meer in het transfercomité en was hij gedegradeerd tot assistent. Nu eindigt het verhaal van de Zweed in het Lotto Park. Lees verder »


 20-03-2020 

Anderlecht krijgt licentie

Anderlecht krijgt licentie

Anderlecht heeft de licentie te pakken voor volgend seizoen. Er waren twijfels vanwege het grote financiële verlies en de mogelijke dubbelrol van Wouter Vandenhaute, maar de licentiecommissie gaf groen licht. Lees verder »


 19-03-2020 

Kompany: "We moeten de raadgevingen en regels opvolgen"

Kompany:

In een videoboodschap roept Vincent Kompany iedereen op om de coronamaatregelen strikt na te leven. "Het is de enige manier om het gevecht met het virus te winnen", zo vertelt hij. "Ook voor mij als kind zou thuisblijven en social distancing heel moeilijk geweest zijn, maar blijf groot dromen." Lees verder »


 18-03-2020 

Anderlecht: "Positief advies over licentie"

Anderlecht:

Licentiemanager Nils Van Brantegem heeft zijn rapporten klaar. Morgen vernemen de clubs of ze extra uitleg moeten geven. Sporza belde naar de eersteklassers om te vragen hoe hun rapport eruit zag. "Wij kregen een positief advies", zo antwoordde men bij Anderlecht. Lees verder »


Verschaeren op verlanglijst AC Milan

Verschaeren op verlanglijst AC Milan

Yari Verschaeren (foto) staat hoog op het verlanglijstje van AC Milan. De Milanezen zitten op dit moment in een vergevorderd stadium om Ralf Rangnick aan te stellen als nieuwe coach. De Duitser zou overkomen van RB Leipzig en zou bovendien ook de nieuwe technisch directeur worden. Vorige week nog werd Zvonimir Boban, de man die Alexis Saelemaekers naar Milan loodste, uit zijn functie als technisch directeur ontheven. Lees verder »


Nieuwe hobby voor Kompany: tuinieren

Nieuwe hobby voor Kompany: tuinieren

Het zijn rare tijden, voor iedereen, ook voor voetballers. Zij trainen niet meer met de groep, wedstrijden zijn afgelast en op reis mogen ze al zeker niet. Dus tijd voor een ander tijdverdrijf. Vincent Kompany slaat dan maar aan het tuinieren, tot grote verbazing van vrouwlief Carla Kompany.  Lees verder »


 17-03-2020 

Ketjesdag verplaatst naar latere datum

Ketjesdag verplaatst naar latere datum

Naar aanleiding van COVID-19 wordt ook de Ketjesdag uitgesteld. Die ging normaal door op woensdag 8 april in Walibi. Zowel RSC Anderlecht als Walibi zaten samen en beslisten om de Ketjesdag te verplaatsen naar een latere datum die tijdig zal worden meegedeeld aan de Ketjes en hun ouders.  Lees verder »


Kompany gaat coronafilmpje opnemen

Kompany gaat coronafilmpje opnemen

Marc Coucke heeft zich dezer dagen tot doel gesteld om zo veel mogelijk landgenoten bewust te maken van de ernst van het coronavirus. De Anderlecht-voorzitter merkt op dat heel wat bevolkingsgroepen moeilijk bereikbaar zijn. Daarom zal Vincent Kompany vandaag een filmpje opnemen. Lees verder »


Thuis trainen met Marco Kana

Thuis trainen met Marco Kana

Onder onze lezers zitten er wellicht ook ouders met jonge voetballertjes. Ook die hun competitie ligt volledig plat net als hun trainingen. Op het internet circuleren al verschillende video's met thuistrainingen. Ook Marco Kana toont in een filmpje aan hoe je thuis kan verder trainen.  Lees verder »Fanshop en ticketing sluiten voor onbepaalde tijd

Fanshop en ticketing sluiten voor onbepaalde tijd

RSC Anderlecht heeft besloten om de fanshop voor onbepaalde te sluiten, ook de ticketing sluit zijn deuren. Dit naar aanleiding van COVID-19. De webshop blijft wel actief dus je kan nog altijd online fanartikelen bestellen. De club zal tijdig communiceren wanneer de fanshop weer opengaat. Lees verder »