Nieuws met tag "Andere"


 18-01-2021 

Hotman El Kababri traint mee met U21

Hotman El Kababri traint mee met U21

Hotman El Kababri trok in januari 2020 de deur van Neerpede achter zich dicht. Dit bleek echter maar tijdelijk te zijn, want na wat omzwervingen bij Dortmund, Zulte Waregem en Lierse traint hij nu opnieuw mee met de U21 van RSC Anderlecht.  Lees verder »
 17-01-2021 

Cobbaut verzamelt speelminuten tegen Union

Cobbaut verzamelt speelminuten tegen Union

Elias Cobbaut was sinds begin deze week opnieuw te zien op training na zijn enkeloperatie. Ook tegen Union stond hij op het wedstrijdblad waar hij speelminuten verzamelde. Op die manier werkt de verdediger aan zijn terugkeer. Lees verder »


Terugkeer Dewaele momenteel niet aan de orde

Terugkeer Dewaele momenteel niet aan de orde

Sieben Dewaele trok in het begin van het seizoen op huurbasis naar SC Heerenveen. Alleen komt hij daar ook niet echt aan spelen toe en deed er even het gerucht dat er sprake is van een terugkeer naar RSC Anderlecht. Volgens technisch manager Gerry Hamstra is dat momenteel niet aan de orde.  Lees verder » 16-01-2021 

Video: Zulj start verschroeiend in Turkije

Video: Zulj start verschroeiend in Turkije

Wat in België maar niet leek te lukken, lukt in Turkije blijkbaar met de ogen dicht. Peter Zulj werd voor zijn club Göztepe meteen man van de match. Met twee goals had hij een groot aandeel in de 2-3-overwinning tegen Konyaspor.  Lees verder »


Meningen verdeeld over rode kaart

Meningen verdeeld over rode kaart

Vincent Kompany stak zijn misnoegen niet onder stoelen of banken toen Kemar Lawrence rood kreeg. Samen met hem stelden nog vele andere zich de vraag of dit wel terecht rood is. Volgens Tim Pots wel, Kompany liet vallen dat het tijd wordt dat scheidsrechters zich aanpassen aan modern voetbal. Lees verder » 15-01-2021 

Vlap wellicht titularis tegen Eupen

Vlap wellicht titularis tegen Eupen

Michel Vlap maakt niet alleen deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen Eupen, de kans bestaat ook dat hij aan de aftrap komt. De voorbije week maakte hij immers ook deel uit van het basiselftal op training. Wellicht mag de Nederlander zich dus ook vanavond nog eens tonen.  Lees verder » 14-01-2021 

Levensverhaal Koller wordt verfilmd

Levensverhaal Koller wordt verfilmd

De Tsjechische regisseur Petr Vetrovsky gaat een film maken over het leven van Jan Koller. Dat maakte het Tsjechische persagentschap CTK vandaag bekend. Koller maakte tussen 1999 en 2001 furore in het Anderlecht-shirt.  Lees verder » 13-01-2021 

Vader Verbruggen plots overleden

Vader Verbruggen plots overleden

Derde keeper, Bart Verbruggen kreeg het ontstellende nieuws dat zijn vader plots is overleden. De 18-jarige doelman keerde meteen terug naar zijn familie. Het nieuws kwam ook hard aan bij de rest van de jonge, hechte groep van RSC Anderlecht.  Lees verder » 12-01-2021 

Buitenlandse investeerders een optie

Buitenlandse investeerders een optie

De gesprekken met de minderheidsaandeelhouders zijn nog steeds gaande. Alle partijen onderzoeken verschillende pistes om vers geld in de club te pompen. Daarbij wordt ook gedacht aan buitenlandse investeerders. De klokt tikt want op 15 februari 2021 moet het licentiedossier ingediend worden.   Lees verder »


Zaterdag oefenduel tegen Union

Zaterdag oefenduel tegen Union

RSC Anderlecht ontvangt zaterdagnamiddag Union op Neerpede voor een vriendschappelijke wedstrijd. Net zoals de voorbije weken zullen spelers die niet of amper aan spelen toekwamen tegen Eupen, speelminuten kunnen opdoen.  Lees verder »


Delcroix kapitein ad-interim?

Delcroix kapitein ad-interim?

Vincent Kompany ziet zijn kapiteins één voor één uitvallen. Hendrik Van Crombrugge met de rug, Yari Verschaeren met de enkel en nu Albert Sambi Lokonga met de adductoren. Tegen Oud-Heverlee Leuven kreeg Hannes Delcroix de band om en wellicht blijft dat ook zo. Lees verder » 11-01-2021 

Tau mag al meteen invallen

Tau mag al meteen invallen

Twee weken nadat hij voor de laatste keer op het veld stond met RSC Anderlecht mocht Percy Tau invallen in de Premier League. Twintig minuten voor einde mocht hij veld op bij Brighton & Hove Albion. Tau liet een goede indruk na maar scoren deed hij niet.  Lees verder » 09-01-2021 

Van Crombrugge eindigt derde

Van Crombrugge eindigt derde

Het Laatste Nieuws maakte vandaag bekend wie met de trofee 'Doelman van het Jaar' aan de haal gaat. Simon Mignolet wint hem voor het tweede jaar op rij. Hendrik Van Crombrugge eindigt op de derde plaats na Arnaud Bodart. Lees verder »


Vlap in selectie oefenduel tegen Lierse

Vlap in selectie oefenduel tegen Lierse

RSC Anderlecht speelt vandaag een oefenduel tegen Lierse Kempenzonen. Michel Vlap zit alvast in de selectie voor dit oefenduel wat nog meer vraagtekens doet rijzen of de Nederlander morgen aan de aftrap komt tegen Oud-Heverlee Leuven.  Lees verder » 08-01-2021 

De Roeck en Frutos terug op de bank

De Roeck en Frutos terug op de bank

Vincent Kompany kan komende zondag ook weer rekenen op zijn beide assistenten Jonas De Roeck en Nicolas Frutos. De Roeck zat tegen Beerschot nog in quarantaine nadat hij positief teste op Covid-19. Nicolas Frutos komt terug uit schorsing.  Lees verder »


Milic vandaag naar Polen

Milic vandaag naar Polen

Volgens La Dernière Heure stapt Antonio Milic vandaag het vliegtuig op richting Polen. Hij zou bij Lech Poznan de trainingsfaciliteiten en het stadion gaan bezoeken. Daarnaast staan ook gesprekken met het bestuur op het programma over een eventuele overgang naar de Poolse club.  Lees verder »


Ashimeru al in Brussel

Ashimeru al in Brussel

De vervanger van Percy Tau, Majeed Ashimeru, vertoeft al in Brussel. Hij wacht er op de resultaten van zijn Covid-19 test. Zijn de resultaten negatief dan legt de Ghanees zijn medische testen af en ligt niets een transfer nog in de weg.  Lees verder »


Bescheiden ontslagpremie voor Van Eetvelt

Bescheiden ontslagpremie voor Van Eetvelt

De financiële regeling die RSC Anderlecht getroffen heeft met Karel Van Eetvelt mag "bescheiden" genoemd worden. De financiële situatie van de club is al langer niet rooskleurig, er is dus geen plaats meer voor hoge ontslagvergoedingen.  Lees verder »


"Het was een privilege om voor Anderlecht te spelen"

Percy Tau stond gisteren al op het trainingsveld bij Brighton & Holve Albion. De kans is zelfs groot dat hij komend weekend al in de selectie zit van de Engelse club. Op sociale media nam Tau afscheid van RSC Anderlecht: "Het was een privilege om voor deze club te spelen". Lees verder »


 07-01-2021  06-01-2021 

Breaking: Van Eetvelt alweer weg bij Anderlecht

Breaking: Van Eetvelt alweer weg bij Anderlecht

Andermaal een paleisrevolutie bij RSC Anderlecht: CEO Karel Van Eetvelt heeft op de eerste Raad van Bestuur van 2021 ontslag genomen. Van Eetvelt zal nog aanblijven tot 1 april en zal zo exact één jaar in de functie gezeten hebben. Jos Donvil, huidig COO, wordt zijn opvolger. Lees verder »Marktwaarde Doku nu al verdubbeld

Marktwaarde Doku nu al verdubbeld

De marktwaarde van Jérémy Doku zou, een half jaar na zijn transfer van Anderlecht naar Rennes, al gestegen zijn tot meer dan 65 miljoen euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, dat zich daarvoor beroept op cijfers van het Zwitserse Internationaal Centrum voor Sportstudies.  Lees verder » 05-01-2021 

Murillo niet langer in quarantaine

Murillo niet langer in quarantaine

Vincent Kompany verwelkomde vandaag Amir Murillo terug op training. De Panamees moest na een bezoek aan zijn thuisland een week in quarantaine. Die periode is nu afgelopen. Murillo is dan ook inzetbaar voor de partij zondag op OH Leuven. Lees verder »


Anderlecht wil gretigere Vlap zien

Anderlecht wil gretigere Vlap zien

Michel Vlap en Anderlecht hadden een goed gesprek over de toekomst van de Nederlander bij paars-wit. Dat vernam Het Laatste Nieuws in de omgeving van de speler. De middenvelder kreeg te horen dat hij meer professionaliteit en vechtlust aan de dag moet leggen. Lees verder »


Vercauteren wordt coach van Antwerp

Vercauteren wordt coach van Antwerp

Frank Vercauteren is terug in België. Na zijn ontslag bij RSC Anderlecht keerde hij terug naar Rusland bij zijn familie. Gisteren pikte een privé vliegtuig hem daar op om terug te keren naar België, meer bepaald Antwerp. Vercauteren wordt tot het eind van dit seizoen coach bij The Great Old. Lees verder »


Beker van België op tv

Beker van België op tv

Terwijl enkele duels tussen eerste klasse-ploegen en amateurploegen niet blijken door te gaan, is er nog steeds groen licht voor de bekerwedstrijd van RSC Anderlecht tegen Club Luik. Supporters zijn nog steeds niet toegelaten maar de wedstrijd zou wel live op tv te volgen zijn.  Lees verder »


 04-01-2021 

Lamkel Zé komt aan bij Antwerp in Anderlecht-shirt

Lamkel Zé komt aan bij Antwerp in Anderlecht-shirt

Lamkel Zé, wie kent hem niet. De Kameroener is niet vies van een controverse meer of minder, ook deze morgen liet hij weer van zich spreken. Hij bood zich aan bij huidig werkgever Antwerp in een truitje van RSC Anderlecht, meer bepaald van Yannick Bolasie.  Lees verder »


Voorbereiding gestart met Covid-19-test

Voorbereiding gestart met Covid-19-test

RSC Anderlecht hernam vorige zaterdag na een korte winterstop. De eerste dag stond er een Covid-19 test op de agenda, nadien keerde iedereen terug naar huis. Daar stond er een oefensessie met physical coach via Zoom te wachten. Lees verder »


 02-01-2021 

Murillo in quarantaine

Murillo in quarantaine

RSC Anderlecht herneemt vandaag de trainingen. De meeste spelers respecteerden de vraag om niet naar het buitenland te reizen. Enkel Amir Murillo reisde een tijdje geleden al af naar Panama, met toestemming. Hij is al terug in België en zit nu de verplichte quarantaine uit.  Lees verder »


 31-12-2020 

Younited-actie brengt 12.028 op

Younited-actie brengt 12.028 op

De shirts gedragen tijdens RSC Anderlecht - Beerschot, hebben samen 12.028 euro opgebracht voor de kerstactie van de Pro League. Het shirt met de handtekeningen van alle spelers bracht 750 euro op. Voor het shirt van Lukas Nmecha en Yari Verschaeren werd 625 euro neergeteld. Lees verder »


 30-12-2020 

Pro League vraagt versnelde inenting

Pro League vraagt versnelde inenting

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) diende een politieke aanvraag in om de Belgische Olympische atleten sneller de laten vaccineren. De Pro League heeft zich nu aangesloten bij die aanvraag. Ze hopen op een vaccinatie eind februari, begin maart. Lees verder »


 29-12-2020 

Lotto Park vanuit de lucht

Lotto Park vanuit de lucht

Onze collega Purpleketje zorgde voor bijgevoegde foto van het Lotto Park in de verte. Stadiums from te sky zorgde voor een video van het stadion vanuit de lucht. Met een drone filmen ze vanuit de lucht. Je kan ondermeer zien dat het dak van het stadion vol ligt met zonnepanelen.  Lees verder »


 28-12-2020 

Gedragen shirts te koop voor kerstactie Pro League

Gedragen shirts te koop voor kerstactie Pro League

De shirt die de spelers van Anderlecht gisteren droegen tegen Beerschot zijn per opbod te koop. De opbrengst gaat naar de kerstactie van de Pro League. Ook shirt van andere Anderlecht-spelers worden geveild. Je kan bieden tot woensdag 30 december om 21 uur. Lees verder »


Hahn legt al medische testen af

Hahn legt al medische testen af

Het gaat snel, de interesse van RSC Anderlecht in Warner Hahn raakte pas een uur bekend en de doelman legt nu al medische testen af. Als hij daarin slaagt zit Hahn na Nieuwjaar op de bank als reservedoelman.  Lees verder »


Spelersraad gaf groen licht voor Murillo

Spelersraad gaf groen licht voor Murillo

Vincent Kompany gaf voor de camera van Eleven Sports meer uitleg over de afwezigheid van Amir Murillo. Die zit momenteel al in Panama en mag dus eigenlijk als enige speler op vakantie bij zijn familie. Een beslissing die genomen is met alle spelers volgens de coach.  Lees verder »


 27-12-2020 

Saelemaekers te gast in Lotto Park

Saelemaekers te gast in Lotto Park

Alexis Saelemaekers geniet van de winterstop om even terug te keren naar zijn familie in België en een bezoekje aan Anderlecht mocht niet ontbreken. Het paars-witte jeugdproduct, dat een jaar geleden naar AC Milan verhuisde, was vandaag te gast in het Lotto Park om de partij tegen Beerschot bij te wonen. Lees verder »


 26-12-2020 

 25-12-2020 

De Roeck test positief

De Roeck test positief

T2 Jonas De Roeck heeft positief getest op Covid-19. Het is de eerste coronabesmetting bij RSC Anderlecht sinds lange tijd. De Roeck ging meteen in quarantaine. Wat betekent dat Vincent Kompany de wedstrijd tegen Beerschot alleen zal moeten leiden.  Lees verder »


 24-12-2020 

 23-12-2020 

Al vanaf dit weekend vijf wissels

Al vanaf dit weekend vijf wissels

Vanaf de volgende speeldag mogen clubs uit 1A en 1B vijf in plaats van drie wissels doorvoeren. Dat heeft de Pro League beslist. Normaal zou de regel pas op 1 januari ingaan, maar Raad van Bestuur van de Pro League besliste nu om hem te vervroegen naar 26 december. Lees verder »


Shirt Verschaeren meest gegeerd

Shirt Verschaeren meest gegeerd

Net zoals de voorbije jaren organiseert de Pro League nu ook een kerstactie. De eerste helft van alle wedstrijden die volgende speeldag worden gespeeld, dragen de spelers een speciaal shirt dat nadien geveild zal worden. Bij RSC Anderlecht brengt het shirt van Yari Verschaeren voorlopig het meeste op, 275 euro. Lees verder »