Nieuws met tag "Interviews"


 28-11-2020 

"Geen sprake van"

De kapitaalsverhoging is nog steeds niet goedgekeurd. Michaël Verschueren bezit nu 11 % van de aandelen en meteen kwam het gerucht dat hij een coup voorbereidt. Verschueren zou een overname tot stand brengen met de steun van buitenlandse investeerders. Lees verder »


"No Mercy"

Vincent Kompany zei het al in zijn persconferentie naar aanloop van de clasico: "Er zal moeten gevochten worden voor elke bal". Mauves Army benadrukt die uitspraak nog eens in de vorm van een tifo die vandaag op Neerpede te zien was. Een niet mis te verstande boodschap voor de spelers.  Lees verder »


"Deze wedstrijden hebben hun eigen geschiedenis"

D-1, de clasico, een wedstrijd van belang. Van belang voor de supporters, de ploeg, de club, voor RSC Anderlecht. Dat beseft ook Vincent Kompany. Aan motivatie ontbreekt het de coach niet, hopelijk zijn spelers ook niet: "We moeten door een muur willen gaan."

  Lees verder »


"Kende een heel goed jaar bij Anderlecht"

Nacer Chadli is tegenwoordig te vinden in Turkije waar hij speelt voor Basaksehir. De Rode Duivel was te duur voor RSC Anderlecht, maar er was ook interesse van Antwerp en Club Brugge. Maar Turkije leek hem de beste optie.  Lees verder » 27-11-2020 

"Beste antwoord op vorige zondag is op het veld"

Veel wou Vincent Kompany niet meer kwijt over de wedstrijd tegen Beerschot, hij wou zich vooral richten op de wedstrijd van zondag tegen Standard. De trainingen de voorbije dagen waren in ieder geval al hevig en intens, nu dat doortrekken naar zondag.  Lees verder »


Spelen voor onze twaalfde man

Spelen voor onze twaalfde man

Mauves Army zorgde de voorbije dagen voor een tifo op de Belfius Academy. Al had de Vincent Kompany liever gehad dat zijn achterban aanwezig was in het stadion, dat had zijn eerste clasico als trainer nog mooier gemaakt.  Lees verder »Groenste stadion van België

Groenste stadion van België

Nog een werf bij RSC Anderlecht, maar eentje van algemeen belang. Men is er immers bezig met een voetbalveld aan zonnepanelen aan te leggen. Zowel op het dak van het Lotto Park als de Belfius Academy worden nieuwe panelen geplaatst.  Lees verder »


"Beerschot was een wake-upcall"

Lukas Nmecha was redelijk hard voor zijn ploeggenoten na de wedstrijd tegen Beerschot. Nu bijna een week later staat hij nog altijd achter die woorden en ziet hij ook dat ze effect gehad hebben op de trainingen van de voorbije dagen. Lees verder »"Win voor ons"

Mauves Army blijft spelers en coach op scherp zetten. Gisteren zorgden ze voor een nieuwe tifo naar aanleiding van de classico komende zondag in het Lotto Park. "Win voor ons" was de niet mis te verstane boodschap. Lees verder » 26-11-2020 

"Pro Celebration of the week"

Covid-19 woedt nog hevig, toch zien we nog elke week voetballers al knuffeld vieren bij een doelpunt. Daar wil de Pro League iets aan doen en roept een nieuwe prijs in het leven: "The Pro Celebration of the Week". Ook de fans mogen meekiezen wie deze prijs in de wacht sleept.  Lees verder »


Kompany beantwoordt vragen van jonge fans

Kompany beantwoordt vragen van jonge fans

Vincent Kompany staat nu 100 dagen aan het roer van Anderlecht. De trainer nam daarom de gelegenheid te baat om vragen van jonge fans te beantwoorden. Hieronder vinden jullie een clipje terug (waarin ook Dries Mertens aan bod komt). Lees verder »


Meer grinta verwacht tegen Standard

Meer grinta verwacht tegen Standard

D-3, de spanning loopt op naar aanleiding van de wedstrijd van komende zondag tegen Standard Luik. Een herhaling van tegen Beerschot is uit den boze. Ook directie is van mening dat er wat meer grinta in de ploeg mag komen.  Lees verder » 24-11-2020 

Verschueren: "Mijn hart is paars"

Verschueren:

Michael Verschueren koopt zich nog meer in bij RSC Anderlecht, verrassend aangezien hij enkele maanden geleden nog aan de kant werd geschoven. Niet volgens Verschueren zelf, Anderlecht is de ploeg van zijn hart en hij zal daarvoor vechten.  Lees verder » 23-11-2020 

Miazga: "We nemen de schuld op ons"

Miazga:

Lukas Nmecha was al niet mals voor zijn ploegmaats, Matt Miazga treedt hem daarin bij al beseft hij dat de hele ploeg het liet afweten. De teneur na de wedstrijd was dan ook eensgezind onder de spelers die zichzelf de belofte maken dat dit de laatste keer was.  Lees verder »


Wellenreuther: "Pech bij de penalty"

Wellenreuther:

Timon Wellenreuther mocht gisteren tegen Beerschot in de basis starten. Hendrik Van Crombrugge had nog teveel last van zijn hand en liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Wellenreuther pakte een penalty die alsnog binnen ging in de rebound.  Lees verder » 22-11-2020 

Nmecha: "We moeten verbeteren"

Nmecha:

RSC Anderlecht was nergens tegen Beerschot. Lukas Nmecha is dan ook niet mals voor zijn ploegmaats. Hij scoorde nog wel laat in de tweede helft, maar veel heeft het niet geholpen. Nmecha is dan ook duidelijk streng: "We speelden als kleine kinderen". Lees verder »


"Niet het Anderlecht dat ik wou zien"

Vincent Kompany was allesbehalve tevreden na de prestatie op het Kiel. Hij heeft zijn spelers dan ook hard onder handen genomen in de kleedkamer, laat hij zelf weten. De coach dan ook niet anders dan toegeven dat de overwinning van Beershot meer dan verdiend is. Lees verder » 21-11-2020 

Losada: "Ik ben grote fan van Kompany"

Losada:

De architect van het attractieve Beerschot is coach Hernan Losada, een man met een spelersverleden bij Anderlecht. Losada kijkt uit naar de wedstrijd met zijn ex-ploeg. Op zijn persbabbel vrijdag toonde hij zijn respect voor Vincent Kompany. "Ik ben grote fan van Kompany, ook in zijn rol als trainer. Zijn filosofie spreekt me aan.” Lees verder »


Kompany: "Beerschot is een leuke, uitzonderlijke ploeg"

Kompany:

Het duel der paars-witten belooft een mooie affiche te worden. Zowel Anderlecht als Beerschot durven vrank en vrij voor de aanval te kiezen. Vincent Kompany is dat ook nu van plan. "Om hun sterke aanval concentreer ik me niet, wel op hun verdediging. Ik wil die pijn doen", aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »


Uitstekende statistieken voor Murillo

Uitstekende statistieken voor Murillo

Amir Murillo is betrokken bij bijna een kwart van de goals van Anderlecht, namelijk bij 5 van de 22. Hij is daarmee de meest beslissende rechtsback van de tien grootste competities van Europa. Hij blijft daarmee Coufal van West Ham en Zaika van Sotchi vooraf. Lees verder »