Nieuws met tag "Interviews"


 25-04-2024 

Kikkenborg: "Transfer naar buitenland voelde als een schok"

Kikkenborg:

Mads Kikkenborg kwam in januari als tweede doelman naar Anderlecht, maar toch is het Colin Coosemans die de voorbije weken steevast op de bank zat en tegen Cercle mocht invallen. In de Deense krant Tipsbladet vertelde Kikkenborg eerder deze week dat hij het moeilijk had tijdens zijn eerste maanden in België. Lees verder »


"Supporters droegen man naar catacomben stadion"

Er zijn meer details bekend om de supporter die tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge is overleden. Het gaat om een 49-jarige man uit Linter, bij Leuven, die in vak W18 zat. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Door attent ingrijpen van fans rond hem leek het alsof hij gered kon worden, maar helaas kwam later het droevige nieuws dat hij toch overleden is. Lees verder »



"Score op verjaardag van mijn zus, c'est magique"

Hoe op enkele dagen tijd alles kan verkeren. Zaterdag in Genk nog aan de rust gewisseld, gisteren tegen Cercle beslissend met twee goals. "Ik ben fier om 'man van de match te zijn, maar ben nog gelukkiger met de drie punten", vertelde Theo Leoni na de match. Lees verder »


Sardella: "Ons plan goed uitgevoerd"

Sardella:

"Deze overwinning doet deugd", vertelde Killian Sardella na afloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge. "We hebben de tips van de coach perfect uitgevoerd. Ons plan werkte perfect", aldus de rechtsback. "We speelden een volwassen wedstrijd." Lees verder »


Coosemans: "Minder zenuwen dan gedacht" (video)

Coosemans:

Wat een avond voor Colin Coosemans: na bijna drie jaar bij Anderlecht kwam hij voor het eerst in actie bij de eerste ploeg. Bovendien hield hij de nul. Na afloop was hij erg geëmotioneerd, zowel voor de tv-camera als in de kleedkamer. "Dit is supermooi." Lees verder »


Riemer hoopvol over de blessures

Riemer hoopvol over de blessures

Brian Riemer was hoopvol over de blessures na afloop van de wedstrijd: "Schmeichel kampte met een wat stijve lies en Dreyer voelde een probleem aan de hamstrings. De ernst moet nog blijken maar ik schrijf ze nog niet af voor de wedstrijd van zondag", klonk het. Lees verder »



 24-04-2024 

"Amuzu niet klaar om drie keer te starten"

De kans is reëel dat Anderlecht straks met Mario Stroeykens als linksvoor begint tegen Cercle Brugge. "Francis Amuzu is fysiek nog niet in staat om drie wedstrijden in één week te starten", vertelt coach Brian Riemer. "Het positieve is dat hij dit seizoen al toonde meer impact te hebben als invaller." Lees verder »


Riemer: "Ashimeru had verschrikkelijk seizoen"

Riemer:

Het middenveld van Anderlecht draaide al beter dit seizoen, maar Majeed Ashimeru zal niet het witte konijn zijn dat plots voor de oplossing zorgt. "Majeed kan momenteel meer impact hebben als invaller", aldus coach Brian Riemer. "Ik zie hem als een super-sub." Lees verder »



 23-04-2024 

"Leoni nog dezelfde, alleen verwachtingen zijn anders"

Theo Leoni was zaterdag het slachtoffer van de slechte eerste helft op Genk. Aan de rust werd hij vervangen door Thomas Delaney. "Maar dat was niet omdat alles Theo zijn fout was", aldus coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Ik had alle tien de veldspelers kunnen wisselen." Lees verder »


Riemer: "Voor jongeren eerste keer dat ze dit meemaken"

Riemer:

Nu money time nadert, halen verschillende Anderlecht-spelers niet hun beste niveau. Onder meer enkele jonge gasten halen niet meer het hoge niveau van eerder dit seizoen of ze maken dure foutjes. Coach Brian Riemer wijst erop dat spelen voor de landstitel voor hen deel is van het leerproces. Lees verder »



 21-04-2024 

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Kasper Schmeichel, doelman van Anderlecht, is kritisch over de prestaties van het team tegen Genk: "Er zijn te veel slechte beslissingen genomen, vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Brugge." Ondanks dat de keeper tevreden zou zijn geweest met een gelijkspel, blijft hij gefocust op Anderlecht en maakt zich niet druk om andere teams. Schmeichel merkte ook op dat uitwedstrijden een probleem vormen voor Anderlecht en dat dit gecorrigeerd moet worden. Lees verder »


Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus. Lees verder »



 19-04-2024 

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Thorgan Hazard heeft bevestigd dat hij door een blessure aan zijn kruisbanden niet meer zal kunnen spelen in 2024. Dit is een tegenvaller voor paars-wit, maar Hazard is vastbesloten om de komende maanden hard te vechten om weer op zijn best te zijn. Hazard moest het veld verlaten tegen Union vanwege een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. Coach Brian Riemer noemde de blessure "zeer betreurenswaardig", maar is tegelijk optimistisch over Hazards herstel. Lees verder »


Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »


Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

De RSCA Women wonnen bijna de Clasico op Sclessin, maar een fatale fout van de Finse keeper Milla Majasaari zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Sarah Wijnants, die beide doelpunten maakte, benadrukt dat het belangrijk is om de keeper te blijven steunen. Lees verder »



 18-04-2024 

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

Silvio Proto, voormalig doelman van RSC Anderlecht, heeft in La Dernière Heure aangegeven dat de prestaties van Kasper Schmeichel momenteel 'in balans' zijn. Volgens Proto heeft Schmeichel punten gewonnen voor Sporting, maar ook verloren. "Hij heeft gedurende het seizoen zijn niveau weten te verhogen en is duidelijk zelfverzekerd", klinkt het. Proto benadrukt dat Schmeichel snel herstelt na een kleine fout en profiteert van de ervaring die hij heeft opgedaan doorheen zijn carrière. Lees verder »