Nieuws met tag "Interviews"


 16-05-2021 

Nmecha: "Ik ben zeer ontgoocheld"

Nmecha:

Lukas Nmecha zorgde voor de gelijkmaker maar die mocht niet baten. In de allerlaatste minuten scoorde Genk alsnog en nam zo de drie punten terug mee naar Limburg. De Duitse spits was zichtbaar teleurgesteld. Vragen over zijn toekomst ontweek hij. Lees verder » 14-05-2021 

"Waar hoor ik in dat rijtje?"

Eerder deze week raakte bekend dat Vincent Kompany een nominatie op zak heeft voor de Pro League Awards. De andere twee zijn Philippe Clement en Alexander Blessin, twee mensen die het veel meer verdienen volgens de coach.  Lees verder »


"Er werken veel slimme mensen bij City"

Vincent Kompany nam vandaag ook even de tijd om zijn ex-ploeg Manchester City te feliciteren. Misschien kan de coach ook meteen even zijn goede relaties gebruiken om Lukas Nmecha nog een seizoen langer te huren ? Lees verder »


"Cullen heeft een groot strijdershart"

Databedrijf Opta+ heeft op basis van een hoop statistieken de uitblinkers uitgerekend van de derde speeldag in de Champions Play-offs. De Josh Cullen staat daar op nummer één met 88.1 punten. Ook Vincent Kompany heeft niets dan lof voor de Ier. Lees verder »

 13-05-2021 

"Zaterdag proberen revanche nemen"

RSC Anderlecht bleef gisteren opnieuw steken op een gelijkspel in de Luminus Arena. Vincent Kompany blijft dan ook kritisch en kijkt ook vooruit naar zaterdag als Genk op bezoek komt. De coach hoopt vooral om dan revanche te nemen.  Lees verder »


"Deze competitie verdient beter"

Plots kwam het bericht binnen dat de wedstrijd een kwartier later van start ging, men was namelijk vergeten om het VAR-busje te bestellen. Vincent Kompany en John Van den Brom zijn hard voor het incident, dit hoort niet thuis in de hoogste klasse.  Lees verder »


Nmecha uit voorzorg gewisseld

Nmecha uit voorzorg gewisseld

Lukas Nmecha had in de eerste helft van de wedstrijd al last aan zijn enkel. Na verzorging speelde hij door. Op het uur werd hij alsnog gewisseld, uit voorzorg volgens Vincent Kompany die verwacht dat de Duitse spits zaterdag terug aan de aftrap staat.  Lees verder » 12-05-2021 

Thelin: "Ik zou graag iets blijvends hebben"

Thelin:

Isaak Kiese Thelin speelde het huidig seizoen op uitleenbasis bij het Turkse Kasimpasa. De Zweedse spits heeft nog één jaar contract bij RSC Anderlecht en keert in de zomer in principe terug naar RSC Anderlecht. Al hoopt hij zelf op een iets stabielere oplossing.  Lees verder »"Waanden ons te goed"

Vincent Kompany gaf het ook al aan tijdens zijn persconferentie en ook Albert Sambi Lokonga klopt op diezelfde nagel: de grinta op training is weg. Volgens de kapitein is dat ook de reden voor het puntenverlies in de Champions Play-offs.  Lees verder »


"Oprechte dank voor jullie discipline"

Afgelopen zaterdag waren de terrassen rond het Lotto Park open. Daar kwamen dan ook heel wat supporters op af om de thuiswedstrijd tegen Antwerp aan de rand van het stadion te volgen. Alles verliep voorbeeldig waarvoor Burgemeester Fabrice Cumps de fans dankbaar is.  Lees verder »


Sambi Lokonga: "Geen haast om te vertrekken"

Sambi Lokonga:

Speelt Albert Sambi Lokonga ook volgend seizoen nog in het Lotto Park ? Zelf lijkt hij niet gehaast om te vertrekken maar het is geen geheim dat RSC Anderlecht het geld goed kan gebruiken. Voor minder dan 15 miljoen wil de club hem in ieder geval niet laten gaan.  Lees verder » 11-05-2021 

Lawrence: "Ging terug voor mijn familie"

Lawrence:

In zijn eerste persconferentie als speler van Toronto FC kwam Kemar Lawrence terug op de reden voor zijn vertrek bij Anderlecht. De Jamaicaan kon naar eigen zeggen blijven, maar verkoos een terugkeer naar zijn familie in de Verenigde Staten. Lees verder »


"In vorm is Genk een indrukwekkende ploeg"

Morgen verplaatst Vincent Kompany zich met zijn troepen naar de Luminus Arena. Genk zit momenteel in een bloedvorm en klopte leider Club Brugge vorige week nog met 0-3 cijfers. RSC Anderlecht maakt zich op voor een dubbele confrontatie met de Limburgers.  Lees verder »


Sambi Lokonga klaagt mentaliteit aan

Sambi Lokonga klaagt mentaliteit aan

In een interview dat morgen verschijnt klaagt Albert Sambi Lokonga de mentaliteit van de groep aan. Die zou ook aan de basis liggen van het gelijkspel tegen Antwerp. Vincent Kompany kan zijn kapitein niet anders dan gelijk geven want het waren zijn woorden.  Lees verder »


De Roeck: "Zag invulling van T2 anders"

De Roeck:

Jonas De Roeck is aan zijn laatste weken bezig bij RSC Anderlecht. Over het waarom geeft hij nu meer uitleg. Blijkbaar zaten hij en de sportieve cel en ook vooral Vincent Kompany niet op dezelfde lijn qua invulling van de job van T2. Lees verder »


"Mijn ding is scoren, niet 13 kilometer lopen"

RSC Anderlecht haalde Lior Refaelov weg bij Antwerp, niet Dieumerci Mbokani. Sportief directeur Peter Verbeke liet al weten dat de statisieken van Mbokani niet voldoende waren om hem te halen. Mbokani reageert geprikkeld: "Dan moeten ze misschien een marathonloper aantrekken". Lees verder » 09-05-2021 

Verschaeren: "Geen reden tot paniek"

Verschaeren:

Het is afwachten naar de handtekening onder de contractverlenging van Yari Verschaeren. Hijzelf maakt er zich niet teveel zorgen in en liet gisteren na de wedstrijd weten dat dat wel in orde komt. De focus ligt nu gewoon op de play-offs.  Lees verder »