Nieuws met tag "Interviews"


 10-12-2019 

Murillo: "Kompany sprak me op WK al aan"

Murillo:

Nog een maand geduld en dan zien we Amir Murillo aan het werk in het Anderlecht-shirt. De nieuwe Panamese rechtsback kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een ideale stap voor mij. Een grote stap voorwaarts in mijn carrière", zo vertelt hij. Lees verder » 09-12-2019 

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

Zes keer een scoreloos gelijkspel in 18 wedstrijden is een primeur. Maar wij onthouden liever een andere primeur: RSC Anderlecht kwam met het jongste elftal ooit aan de aftrap. Mario Kana was de jongste, vier maand geleden pas 17 jaar geworden. Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge te oudsten met hun 26 jaar. Lees verder »


Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen

Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen

Het was lang wachten op vervanging tegen Charleroi. Frank Vercauteren bracht pas twee minuten voor tijd Michel Vlap in. Enkele minuten later op een minuut van het einde van de extra tijd mocht Yari Verschaeren zijn schoenen nog even vuil maken. De coach zag geen enkele reden om vroeger te wisselen.  Lees verder »


Hopen op Kompany op korte termijn

Hopen op Kompany op korte termijn

Vincent Kompany maakte geen deel uit van de selectie tegen Charleroi. Toch hoopt Frank Vercauteren om de verdediger op korte termijn te recupereren, maar veel wou hij daar verder niet over kwijt. Wat wel zeker is dat RSC Anderlecht zeker geen risico's gaat nemen met de Rode Duivel.  Lees verder »


Doku: “Altijd hard blijven werken”

Doku: “Altijd hard blijven werken”

Deze keer lukte het hem niet om te scoren, maar wat was het weer genieten van Jérémy Doku. De Charleroi-backs hadden hun handen vol. Enkele weken geleden viel Doku zelfs naast de selectie, een logische keuze volgens Doku zelf die steeds hard is blijven werken.  Lees verder » 07-12-2019 

Geen persconferentie voor wedstrijd

Geen persconferentie voor wedstrijd

Geen gebruikelijke persconferentie met de Anderlecht-coach in de aanloop naar de wedstrijd tussen paars-wit en Charleroi. De snelle opeenvolging van deze wedstrijd na de bekermatch op Moeskroen zal hier wellicht mee te maken hebben. Lees verder »

 06-12-2019 

Doku: "Het is ongelofelijk"

Doku:

Jérémy Doku, niemand die twijfelt aan zijn talent, alleen liet hij dat de laatste weken niet zien. Tot gisteren. Doku wervelde op zijn flank. Hij bekroonde zijn wedstrijd ook met een doelpunt. "Fantastisch", liet hij na de wedstrijd vallen.  Lees verder »


Hamstrings opnieuw de boosdoener

Hamstrings opnieuw de boosdoener

Na 50 minuten spelen ging Vincent Kompany geruisloos naar de kant. Hij fluisterde iets in het oor van Lawrence Visser, gaf zijn kapiteinsband af en nam plaats in de dug-out. Opnieuw de hamstrings die hem naar de kant dwongen. De ernst van de blessure moet de komende dagen blijken.  Lees verder »"Beker is altijd een doel geweest"

Alexis Saelemaekers geeft toe dat de Beker altijd een doel is geweest. De volgende tegenstander is Club Brugge, geen gemakkelijke opdracht. "Maar we hebben het voordeel dat we thuis spelen", zegt Saelemaekers.  Lees verder »


"De ploeg feliciteren met hun prestatie"

Een tevreden coach na de wedstrijd die de supporters betrok in de overwinning met zijn woorden. Werkpunt is nu om die eerste helft ook nog door te trekken naar de tweede helft en het resultaat een hele wedstrijd vasthouden. Maar vandaag wil hij zijn jongens vooral feliciteren. Lees verder »


Van Crombrugge: "Felbevochten overwinning"

Van Crombrugge:

Je hoorde net geen 'oef' door de ploeg gaan na het afluiten van Lawrence Visser. Een verdiende overwinning waar ze voor gevochten hebben, die mening is ook Hendrik Van Crombrugge toegedaan. Het laatste kwartier was nog spannend maar Anderlecht toonde zich mentaal sterk.  Lees verder » 04-12-2019 

Fan Board: "Wij staan achter het proces"

Fan Board:

"Wij staan achter het systeem van Kompany", dat was de boodschap van de drie supportersvertegenwoordigers die gisteren een onderhoud hadden met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Ook Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga waren aanwezig tijdens het onderhoud. Lees verder » 03-12-2019 

Verschueren: "Vanaf nu zero-errorbeleid"

Verschueren:

"De club rekent nog op play-off 1", dat zei Michael Verschueren gisteren in Extra Time. Het is een opmerkelijke uitspraak gezien de huidige malaise bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat Verschueren blind is voor de moeilijkheden, hij weigert alleen om op te geven.  Lees verder »


“Twee à drie versterkingen”

“Twee à drie versterkingen”

RSC Anderlecht gaat zich tijdens de wintermercato versterken. Welke profielen het transfercomité op zijn verlanglijstje heeft staan wil Michael Verschueren niet toelichten. Maar dat er versterking komt is zeker. En daarvoor zou ook het nodige geld aanwezig zijn volgens de sportief directeur. Lees verder » 02-12-2019 

"Geen strafschop want Roofe trapte op Vandendriessche"

Nadat Kemar Roofe zijn strafschop op Oostende-doelman William Dutoit trapte, floot scheidsrechter Nicolas Laforge opnieuw een penalty. Op aangeven van de VAR ging hij de beelden bekijken en annuleerde hij de elfmeter. Correct, zo zegt de Professional Refereeing Department nu. Lees verder »


'Kompany hoefde Odjidja niet'

'Kompany hoefde Odjidja niet'

Volgens sportjournalist Hans Vandeweghe stond Vadis Odjidja in het voorjaar op het punt om naar Anderlecht te trekken. Tot Vincent Kompany besliste dat hij Vadis niet hoefde. Dat vertelt Vandeweghe vanavond in 'De Tribune' op Radio 1. Lees verder »Vercauteren: "Niveau moet omhoog"

Vercauteren:

Frank Vercauteren leed gisteren zijn eerste verlies sinds hij aangesteld is als trainer van RSC Anderlecht. Het niveau was ondermaats, zeker de eerste helft, dat geeft ook Vercauteren toe. Verder wou de T1 zich ook excuseren tegenover de supporters.  Lees verder »