Nieuws met tag "Interviews"


 22-10-2019 

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Anderlecht verplaatst zich vrijdag naar Eupen.  Om deze ontmoeting vooraf te gaan, zal Frank Vercauteren deze donderdag (24 oktober) om 11.30 uur aanwezig zijn in de perszaal van het Lotto Park.  De coach zal waarschijnlijk in de media kunnen aankondigen welke spelers weer beschikbaar zullen zijn in de kern vergeleken met de spelers die zondag thuis wonnen tegen Sint-Truiden. Lees verder »


"Ik mocht niet testen van Vincent"

François Kompany, broer van Vincent Kompany, zit momenteel zonder club. Hij probeerde een test te versieren bij RSC Anderlecht, maar daar stak Vincent een stokje voor. "Ik bewoog hemel en aarde om er te kunnen testen, maar Vincent weigerde", aldus François Kompany. Lees verder » 20-10-2019 


 19-10-2019 

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren"

Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad. Lees verder » 18-10-2019 

De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom"

De Bruyn:

Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden. Lees verder »


Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag.  Lees verder »


Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

Albert Sambi Lokonga staat dicht bij een contractverlenging, daat zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt ook nog even dat zijn broer Paul-José Mpoku niet zijn makelaar is, die taak neemt Stijn Francis op zich. Verder is hij ervan overtuigd dat het wel goed komt met RSC Anderlecht.  Lees verder »


“De rangschikking zegt genoeg”

“De rangschikking zegt genoeg”

Miro Jaganjac is allerminst tevreden met de afgesprongen transfer van zijn speler Isaac Kiese Thelin, naar Kopenhagen. Met weinig woorden laat Jaganjac uitschijnen dat Anderlecht slecht wordt geleid: "Kijk maar naar hun positie in de rangschikking." Lees verder » 17-10-2019 

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga"

Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten. Lees verder »


Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler.  Lees verder » 16-10-2019 

"Improve the Process"

Frank Vercauteren beschikt stilaan terug over alle spelers om mee te trainen, het is enkel nog wachten op de nationale beloften. Vercauteren is gestart met een groepsgesprek, daarin kon iedereen zijn grieven en gedachten delen. Kritiek op Vincent Kompany was er niet. Lees verder » 15-10-2019 


 11-10-2019 


 10-10-2019 

Martinez: "In maart situatie Kompany evalueren"

Martinez:

Vincent Kompany moet net als in september, afhaken voor de Rode Duivels door een blessure. Een spijtige zaak volgens bondscoach Roberto Martinez. En hoe ziet de toekomst van Kompany eruit bij de nationale ploeg ? In maart wordt de situatie van Kompany geëvalueerd. Lees verder » 09-10-2019 

 08-10-2019 

Vercauteren: "Ik wil de fans bedanken"

Vercauteren:

Frank Vercauteren zette meteen de puntjes op de i over de trainerskwestie: hij is hoofdcoach en neemt de eindbeslissingen. Maar ook naar de pers toe maakte hij meteen enkele dingen duidelijk. Verder wou hij de supporters bedanken voor hun positieve reacties de voorbije dagen.  Lees verder »


"Vertrouwen tonen in jongens die er zijn"

De zomermercato is nog maar net achter de rug, maar toch wordt er al vooruit gekeken naar de wintermercato. Of Frank Vercauteren bepaalde wensen heeft voor die mercato wou hij nog niet kwijt. Hij wil nu eerst de tijd nemen om de jongens te leren die er zijn en hen vertrouwen te geven.  Lees verder »


"Wil alleen verliezen van beter teams, veel betere"

Frank Vercauteren maakte direct één ding duidelijk, hij is de coach en neemt de eindbeslissing. Hij heeft vertrouwen in het proces en wil daar ook in meegaan, maar hij wil vooral punten pakken. Als dat moet met eens wat minder mooi voetbal dan moet dat maar.  Lees verder »


"Ik zou op andere dingen focussen"

Er was de afgelopen dagen heel wat te doen rond de reactie van Oud-Heverlee Leuven over het vertrek van Frank Vercauteren. Er werd wat heen en weer met de vingen gewezen. Vercauteren zelf begrijpt de opschudding niet goed: "In mijn contract stond een opstapclausule, dus een vertrek kon altijd". Lees verder »


Anderlecht: "Kompany is inspirator en begeleider"

Anderlecht:

Anderlecht verdedigde zich vanmiddag voor de licentiecommissie in de zaak-Vincent Kompany. Het voerde aan dat Simon Davies wel degelijk de trainer is/was. "Kompany is coach in de zin van inspirator en begeleider", zo klonk het. Volgende dinsdag volgt de uitspraak. Lees verder »


 07-10-2019 

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en sportief directeur hebben allebei contact opgenomen met OH Leuven om hen de levieten te lezen naar aanleiding van hun communicatie over de overstap van Frank Vercauteren naar Anderlecht. OHL had gezegd ontgoocheld te zijn in de handelswijze van Anderlecht. Lees verder »


"Schouder is deel van de arm"

Het Professional Refereeing Department (PRD) heeft uitleg gegeven over de afgekeurde goal van Nacer Chadli vrijdag in Charleroi. Volgens het PRD moest de VAR niet tussenkomen omdat de scheidsrechter niet duidelijk in de fout ging. Maar, en vooral dat is opvallend, de PRD zegt wel dat het doelpunt terecht voor handspel werd afgekeurd. Lees verder »