Nieuws met tag "Interviews"


 13-06-2019 

'Appiah heeft akkoord met Nantes'

'Appiah heeft akkoord met Nantes'

Wordt Dennis Appiah de eerste speler die Anderlecht deze zomer weet te verkopen? Vandaag raakte bekend dat Nantes interesse toont en volgens de Franse website 20 Minutes laten ze er geen gras over groeien. Nantes zou al een akkoord bereikt hebben met Appiah zelf. Lees verder » 08-06-2019 

Kompany was "Jean-Pierre Vanoverschelden"

Kompany was

Het sloeg in als een bom enkele weken geleden, Vincent Kompany keert terug naar RSC Anderlecht. Opmerkelijk was vooral hoe de betrokkenen het nieuws zo lang hebben kunnen stilhouden. Marc Coucke onthulde deze week bij Q-Music hoe dat lukte, Kompany kreeg een codenaam: Jean-Pierre Vanoverschelden.  Lees verder » 06-06-2019 

Boeckx: "Ik wil nog iets betekenen"

Boeckx:

Frank Boeckx is blij dat het seizoen voorbij is, stilaan begint hij ook na te denken over zijn toekomst. Nog een seizoen op de bank ziet hij niet meteen zitten. Ergens is hij ook teleurgesteld dat hij niet meer kansen kreeg vorig seizoen: "Misschien had ik het tij kunnen keren", aldus Boeckx.  Lees verder » 05-06-2019 

"Voetbal moet opnieuw de prioriteit zijn"

De neerwaartse spiraal bij RSC Anderlecht is al een tijdje bezig. Het is aan het nieuwe bestuur om de club opnieuw te brengen waar ze thuishoort, aan de top. Daarom moeten er nieuwe prioriteiten gesteld worden volgens Frank Arnesen: "Voetbal moet op plaats één, twee en drie komen." Lees verder »


Musona neemt beslissing na Africa Cup

Musona neemt beslissing na Africa Cup

Knowledge Musona bereidt zich momenteel voor met Zimbabwe op de Africa Cup. Bij RSC Anderlecht mag hij vertrekken, al wil de Musona daar nu nog niet aan denken. Zijn focus ligt nu bij de Africa Cup en nadien ziet hij wel hoe de zaken gaan lopen bij paars-wit. Lees verder »


Dimata mikt op september, oktober

Dimata mikt op september, oktober

Landry Dimata is nog volop aan het revalideren na zijn knieoperatie. De voorbereiding en start van de nieuwe competitie zal hij sowieso al missen. De spits zelfs hoopt terug te zijn in september, oktober.  Lees verder » 04-06-2019 

Mevrouw De Boer zag verhuis naar Brussel zitten

Mevrouw De Boer zag verhuis naar Brussel zitten

Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck contacteerde RSC Anderlecht Frank De Boer. De Nederlandse coach was toen net aangekomen in de VS om te onderhandelen met Atlanta United FC. Uiteindelijk koos De Boer voor de MLS: "Want Anderlecht is toch een beetje het Inter Milaan van België". Lees verder » 03-06-2019 


 02-06-2019 


 29-05-2019 


 28-05-2019 

Arnesen: "Zoeken kwaliteit geen kwantiteit"

Arnesen:

Frank Arnesen heeft heel wat werk op zijn bureau liggen. RSC Anderlecht moet ongeveer 25 spelers zien kwijt te geraken. Daarnaast moeten er ook enkele inkomende tranfers gedaan worden. Maar Arnesen gaat voor de inkomende transfers vooral op zoek naar kwalitiet, naar spelers met honger.  Lees verder »


Hazard en De Bruyne bejubelen terugkeer Kompany

Hazard en De Bruyne bejubelen terugkeer Kompany

Het voorbije weekend sprak Kevin De Bruyne zich al uit over de terugkeer van Vincent Kompany. Vandaag doet Eden Hazard dat. Beide Rode Duivels vinden het een goeie zaak voor het Belgisch voetbal dat Kompany de touwtjes in handen neemt bij RSC Anderlecht.  Lees verder » 24-05-2019 

Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

Voor Vincent Kompany de beslissing nam om terug naar RSC Anderlecht te komen, had hij nog een zes uur durend gesprek met Frank Arnesen. De Deen was na afloop onder de indruk van de Rode Duivel: "Hij kan je haarfijn uitleggen wat zijn filosofie is en de manier waarop hij die zal aanpakken." Lees verder »


 22-05-2019 

"Vlap staat op de lijst"

RSC Anderlecht kijkt niet alleen naar vertrekkers, het wil er ook enkele gerichte versterkingen bij. Michael Vlap staat al een tijdje op de radar van paars-wit. Dat geeft nu ook Michael Verschueren: "Hij staat op onze lijst ja".  Lees verder »


Verschaeren is niet te koop

Verschaeren is niet te koop

Dat er flink wat spelers moeten vertrekken bij RSC Anderlecht is geen geheim. Eéntje mag er al zeker niet vertrekken en dat is Yari Verschaeren. "Voor zelfs geen twintig miljoen", zegt Michael Verschueren.  Lees verder »


"Stil in dossier Mbokani"

Even was er sprake van dat Dieumerci Mbokani terug zou keren naar RSC Anderlecht. Michaël Verschueren zegt nu echter dat er geen beweging is in een eventuele transfer: "Het is stil in dat dossier". Lees verder »


 21-05-2019 

 20-05-2019 

Verschueren sprak al met elke speler

Verschueren sprak al met elke speler

Vandaag raakte al bekend dat RSC Anderlecht afscheid neemt van Ivan Obradovic en Boy de Jong. Meerdere spelers zullen hen nog volgen. Michael Verschueren zei vandaag in het VTM-Nieuws dat hij een individueel gesprek heeft gehad met elke speler.  Lees verder »


Lawrence: "Bedankt aan alle Anderlecht-supporters"

Lawrence:

James Lawrence kwam in de zomer van 2018 over van Trencin. De verdediger versierde zijn eerste selectie voor Wales bij RSC Anderlecht. In totaal speelde hij 1824 minuten dit seizoen. Hij kijkt al uit naar volgend seizoen en hoopt vooral dat dat een beter zal zijn dan het voorbije. 
  Lees verder »


Ook Boy de Jong verlaat Anderlecht

Ook Boy de Jong verlaat Anderlecht

Net als Ivan Obradovic krijgt ook Boy de Jong geen nieuw contract bij Anderlecht. Dat laat de Nederlandse doelman weten aan onze redactie. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht mocht spelen. Het was een positieve ervaring", zo zegt hij. Lees verder »


Bolasie niet afkerig tegen verlengd verblijf

Bolasie niet afkerig tegen verlengd verblijf

De huurperiode van Yannick Bolasie zit erop. Hij nam gisteren afscheid van RSC Anderlecht met de aansluitingstreffer. Alleen was die niet voldoende voor de winst. Bolasie zegt in ieder geval direct niet neen tegen een verlengd verblijf: "Ik ga met Kompany praten". Lees verder »


 19-05-2019 

Kums: "Bestuur vertelde ons nog niets over Kompany"

Kums:

Met een catchy video kondigde Anderlecht vanmiddag de terugkeer aan van Vincent Kompany als speler-trainer. De spelersgroep moest het nieuws op dezelfde manier vernemen als de buitenwereld. "We hoorden het via de pers. Van het bestuur heeft nog niemand iets gezegd. Misschien morgen", vertelt aanvoerder Sven Kums. Lees verder »