Nieuws met tag "Interviews"


 19-09-2020 

Vranjes: "Voor Kompany ga ik door het vuur"

Vranjes:

Ognjen Vranjes is back. Straks start de centrale verdediger voor de tweede keer op rij in de basis. Heeft hij dan eindelijk zijn wilde haren afgelegd? "Ik ben veranderd. Rustiger geworden", vertelt hij in de kranten. "Ik zal dit seizoen bij Anderlecht blijven." Lees verder » 18-09-2020 

"Ik zou er 22 kunnen opstellen"

Vincent Kompany is een tevreden coach. Via de officiële clubkanalen laat hij weten dat hij erg tevreden is over de inzet van zijn jongens. "Op sportief vlak heb ik keuze. De afgelopen weken was het niveau op training buitengewoon. Zoveel spelers hebben zich getoond dat ik er 22 zou kunnen opstellen." Lees verder »


'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

Een opvallend bericht, maar we willen het u niet onthouden: volgens Ghanese media zou Vincent Kompany aan Mohammed Dauda gevraagd hebben om te blijven. Sterker nog: de Ghanese spits zou zelfs voor twee jaar kunnen bijtekenen. Lees verder »


'Anderlecht informeert naar Engels'

'Anderlecht informeert naar Engels'

Volgens Walfoot, de Franstalige tegenhanger van Voetbalkrant, zou Anderlecht bij Aston Villa geïnformeerd hebben naar Bjorn Engels. De website schrijft dat Engels mag vertrekken bij Aston Villa, maar enkel definitief. Anderlecht wil huren. Lees verder »


"Corona maakt het er niet gemakkelijker op"

Van een rustige aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland-Beveren was er geen sprake. De schrik zat er goed in dat nog meer spelers positief zouden testen op COVID-19. Coach Vincent Kompany was blij dat dat niet het geval is: "Maar het is toch telkens weer een beetje een loterij". Lees verder »


"Ik wil op elke positie concurrentie"

De medewerkes van RSC Anderlecht werken weer thuis, buiten Peter Verbeke. Hij werkt naarstig door aan transferdossiers. Er is nog steeds versterking nodig in de verdediging, ook al deed Ognjen Vranjes het daar helemaal niet slecht. Lees verder »


"Nmecha moet nog beter willen doen"

Lukas Nmecha en Ognjen Vranjes deden het goed tegen Cercle Brugge. Maar dat wil niet zeggen dat ze automatisch aan de aftrap staan morgen tegen Waasland-Beveren. Vincent Kompany gaf wel mee dat buiten Elias Cobbaut, iedereen fit is.  Lees verder » 17-09-2020 

Vanden Stock: "Ik volg de club nog wel, maar ..."

Vanden Stock:

Gisteren maakte Sporza een reportage over Roger Vanden Stock en zijn echtgenote voor Vive le Vélo. De Vanden Stocks hebben immers een buitenverblijf in het Franse skioord Méribel waar de Ronde van Frankrijk passeerde. Vanden Stock sprak over wielrennen, maar ook een beetje over Anderlecht, iets wat hij tegenwoordig nog maar zelden doet. Lees verder »


Persconferentie via videocall

Persconferentie via videocall

De schrik zit er bij RSC Anderlecht goed in nadat 3 spelers en 2 medewerkers positief testen op Covid-19. Het neemt dan ook heel strenge maatregelen om verdere besmettingen te voorkomen. Zelfs de persconferentie van Vincent Kompany zal via videocall gebeuren. Lees verder » 13-09-2020 

"Traject gaat niet altijd samen met alles spelen"

Tijdens de persbabbel kreeg Vincent Kompany ook de opmerking dat er vandaag maar twee jeugdproducten aan de aftrap stonden. "Ik ben blij dat je zegt 'maar twee', want dat betekent dat we de lat heel hoog gelegd hebben in vergelijking met andere clubs", aldus Kompany. Lees verder »


"Vranjes zorgde voor rust en stabiliteit"

Naast Zakaria Bakkali is ook Ognjen Vranjes terug van weggeweest. Eén jaar en negen maanden was het geleden dat hij het Anderlecht-shirt nog aan had, maar vandaag speelde hij een solide wedstrijd aan de zijde van Derrick Luckassen. Coach Vincent Kompany was tevreden. Lees verder »


Kompany: "Iedereen blij voor Bakkali"

Kompany:

Velen keken verbaasd toen ze de naam van Zakaria Bakkali in de basiself zagen, maar volgens coach Vincent Kompany was het een logische keuze. "Ik heb hem die plaats niet gegeven, hij heeft ze zelf gegrepen", aldus Kompany, die ook Yari Verschaeren beter en beter ziet worden. Lees verder »


Bakkali: "Hier lang voor gewerkt"

Bakkali:

Dé verrassing van de chef vanmiddag was de basisplaats van Zakaria Bakkali. Van 24 februari vorig jaar was het geleden dat hij nog eens aan een wedstrijd begon. "Het voelde echt goed en ik ben gelukkig. Ik heb ik heel lang voor gewerkt", vertelde hij na afloop. Lees verder »


Verschaeren: "Ik voel me goed"

Verschaeren:

Yari Verschaeren mocht tegen Cercle een kwartier voor tijd invallen. De Rode Duivel deed dat aardig, maar miste in de slotfase een reuzekans op de 3-0. "Spijtig, want ik wilde echt scoren. Het was een goede kans", klonk het na afloop. Lees verder » 12-09-2020 

"Nmecha past beter in systeem Kompany dan Dimata"

Kiest Vincent Kompany morgen voor Landry Dimata, die al twee keer scoorde, of nieuwkomer Lukas Nmecha in de spits? Gert Verheyen zou niet verbaasd zijn als de Duitser start. "Met Nmecha krijg je meer diepgang dan met de Dimata van nu.  En diepgang is waar Kompany op hamert." Lees verder »


Didillon: "Ik heb gepresteerd bij Anderlecht"

Didillon:

Thomas Didillon keert met Cercle Brugge morgen terug naar Anderlecht. Het Nieuwsblad sprak met de doelman en hoewel hij het eigenlijk niet over paars-wit wilde hebben, deed hij toch enkele uitspraken. "In mijn eerste seizoen speelde ik 45 wedstrijden waarvan 43 of 44 goede", aldus de doelman. Lees verder »


"Bundu heeft grote stappen gezet"

Krijgen we Mustapha Bundu in de selectie voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Dat zou wel eens best kunnen. Coach Vincent Kompany liet tijdens zijn persconferentie weten dat Bundu de voorbije weken grote stappen heeft gezet.  Lees verder » 11-09-2020 

Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

Vincent Kompany kon zijn persbabbel naar aanloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge beginnen met goed nieuws: iedereen is fit. Ook de internationals. Over de verdediging wou de coach nog niet veel kwijt, alleen dat zijn ploeg voor zondag nog niet vast staat. Lees verder »


"Volg aandachtig de veiligheidsinstructies"

De Pro League, de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de Belgische voetbalbond roepen gezamelijk op om de regels komend weekend in de stadions na te leven. Sinds maart mogen er vanaf vandaag opnieuw (beperkt) supporters de wedstrijd in de stadions bijwonen.  Lees verder »


"Geen plannen om jeugd te verkopen, maar..."

Karel Van Eetvelt geeft toe dat ze de markt nog afspeuren naar verdedigende versterking. Gisteren deed het nog een uitgaande transfer met Luka Adzic en er zijn dan nog heel wat overbodige spelers die mogen beschikken. Maar verkoop van de jeugd staat momenteel niet op de agenda. Lees verder »


"Druk niet nodeloos verhogen"

Het wordt tijd dat RSC Anderlecht nu maar eens de drie punten pakt, zou je denken, om te beginnen zondag tegen Cercle Brugge. Al wil Karel Van Eetvelt die woorden nog niet uitspreken. Verliezen deed paars-wit nog niet, maar een zege is nu wel eens welkom.  Lees verder »